БСП умува над 3 теми за вот на недоверие

Станишев към сините и РЗС: Не може да се правиш на опозиция и да не подкрепяш вота
7 сеп 2010 15:44,
211
БСП умува над 3 теми за вот на недоверие
Снимка: БГНЕС

Колапсът в здравеопазването, провалът на антикризисните мерки на правителството и замразените доходи на българите – това са трите възможни теми за вот на недоверие към правителството, които БСП обмисля.

От Движението за права и свободи също имат готовност за започване на консултации по вота още тази седмица, каза на пресконференция председателят на левицата Сергей Станишев.

„Отговорността за всички действия на правителството носи премиерът, така че ГЕРБ да не се опитва да играе сценката за добрите и лошите ченгета – за лошите Дянков и Борисова, които не отпускат средства за здравеопазването, и за добрия Борисов“, заяви той.

По думите му не може премиерът да се крие зад провалите на един или друг министър, защото той дава санкцията за действията на министрите.

Още по темата

Станишев определи вота на недоверие като ясна разделителна линия между тези, които подкрепят управлението и опозицията, визирайки Синята коалиция и РЗС.

”Не може да се правиш на опозиция и да не подкрепяш такъв вот, това означава, че тези парламентарни групи носят цялата тежест за управлението днес”, заяви той.

Според Станишев здравеопазването е в колапс, българите обедняват все по-бързо, а опитите за антикризисна политика на кабинета не са сработили, а същевременно всеки ден идват данни за икономически растеж в страните от Европейския съюз.

"Един от най-големите проблеми е отсъствието на дългосрочна визия за развитие на отделните сектори в държавата", допълни депутатът от "Коалиция за България" Ангел Найденов.

Помолен да коментира заявката от страна на ДПС да се търсят механизми за отстраняването на финансовия министър Симеон Дянков, БСП лидерът отбеляза, че най-чистата форма за това е вот на недоверие към кабинета.

„Министър Дянков е една от основните ни мишени, защото е един от авторите на реформата в здравеопазването и във висшето образование и науката“, допълни Станишев.

От БСП настояват да бъдат осигурени допълнителни 205 млн. лева за здравеопазване, както и за актуализация на бюджета на здравната каса и на Министерството на здравеопазването.

Според левицата правителството трябва да предложи план за спасяване на лечебните заведения от несъстоятелност, за да се спре изтичането на медицински специалисти от страната.

В допълнение Сергей Станишев прогнозира нулев или отрицателен растеж за 2010 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ок виждам ходи врътни една на вожда
76
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе хубаво мразите Бойко,бил мутра,бил некадърник,бил какъв ли не,хубаво всеки си има мнение !!! АМА ДА МИ ГОВОРИТЕ ЗА серГЕЙ КОЛКО ДОБЪР ПРЕМИЕР Е БИЛ,КОЛКО УМЕН........... Е ТАЯ СТРАНА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ НИКОГА ДОКАТО ИМА ТОЛКОВА СЛЕПИ *** КЪДЕТО ОЩЕ ВЯРВАТ НА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ !!!!!
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ha ha ha
74
3
 
12
 
! Отговори
мусайбе преди 13 години
ТОЯ ПАК СЕ ПОДАДЕ ОТ *** В КОЙТО ГО ЗАВРЯ БОЙКО
73
1
 
2
 
! Отговори
дО 74 преди 13 години
ЕВАЛА,МНОГО ДОБРЕ И ТОЧНО КАЗАНО
72
2
 
6
 
! Отговори
ГЕРБЕР преди 13 години
Аз и целия български народ сме против БСП. Бойко откакто е на власт безработицата няма и се вдигнаха заплатите.
71
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
a stani6ev dali se gotvi6 o6te da krade6
70
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз знам за 7 вота на недоверие към правителството на Сер гей
69
1
 
16
 
! Отговори
до 64 преди 13 години
Ми другарю ***, що молиш тиквата, а не моли 4 години Съсела *** да ти направи заплатата 1500-2000 евро, м? Ама като ти гледам само изказването, не виждам как на един *** гумаджия или таксиджия като теб ще му дадат толкова пари :)
68
0
 
16
 
! Отговори
;) преди 13 години
Ха, плужека изпълзя.
67
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
stani6ev ti si ispeta pesen
66
1
 
11
 
! Отговори
БКП(БСП)-КГБ Е МАФИЯ преди 13 години
НАЙ - ВАЖНАТА ТЕМА ЗА СОМУНИСТИТЕ Е Г Е Ь О В И З М Ъ Т В БСП !
65
0
 
11
 
! Отговори
БСП преди 13 години
СерррГеййййййййй имаше 4 години мандат и тотално се провали!Позволи на ДПС и част от твойте министри да ограбят държавата. Много си нагъл!
64
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тук е пълно с *** от партия ГРОБ, щом има толкова все още не осъзнали се и промити мозъци подкрепящи партия ГРОБ, заслужавате си да седите в пумиината яма, в каквато превърна България, Бойко.
63
2
 
19
 
! Отговори
partizanina преди 13 години
ИСКАМ ДА ЛАПАМ ОЩЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
62
2
 
23
 
! Отговори
БГ преди 13 години
За една година и Господ да слезе на земята няма да оправи мизерията за която са виновни управляващите през последните 20 години и повече.Червените изчадия какви реформи направиха,какво построиха,какво направиха за народа си,НИЩО.Маат кепабчета на бузлуджа и си спомнят за комуниЗЪМА.МЪЛЧЕТЕ ГАДНИ ЧЕРВЕНИ УБИЙЦИ НА БЪЛГАРИЯ
61
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ндаа
60
2
 
0
 
! Отговори
ivan преди 13 години
abe na vas nemoje da se ugodi za vas samo Stahev i 4akaite da se opravite As nesam napusnal rodinata ot kef htoto behe mnogo hubavo pri tpq *** no blazevi bratq gladuvaite
59
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когат тиквата ми напрай заплата по 1500-2000 евро тогава да ми се тупа в гърдите, че нещо е направил и не бил намалял пенсиите, то на 150-200лв. кво да му намаляш....
58
1
 
0
 
! Отговори
Аз 42 преди 13 години
Че нали и аз това се чудя, хубаво ти е, добре ти е и прочие, от къде ти идва на ума да гласуваш за другите(Бойко) и после си недоволен, кой си сменя работата която харесва и му плащат добре, само ако новата е по-добра и по-добре платена и от единия край литваш чак до другия, не ми се връзват нещата.