БСП умува над 3 теми за вот на недоверие

Станишев към сините и РЗС: Не може да се правиш на опозиция и да не подкрепяш вота
7 сеп 2010 15:44,
211
БСП умува над 3 теми за вот на недоверие
Снимка: БГНЕС

Колапсът в здравеопазването, провалът на антикризисните мерки на правителството и замразените доходи на българите – това са трите възможни теми за вот на недоверие към правителството, които БСП обмисля.

От Движението за права и свободи също имат готовност за започване на консултации по вота още тази седмица, каза на пресконференция председателят на левицата Сергей Станишев.

„Отговорността за всички действия на правителството носи премиерът, така че ГЕРБ да не се опитва да играе сценката за добрите и лошите ченгета – за лошите Дянков и Борисова, които не отпускат средства за здравеопазването, и за добрия Борисов“, заяви той.

По думите му не може премиерът да се крие зад провалите на един или друг министър, защото той дава санкцията за действията на министрите.

Още по темата

Станишев определи вота на недоверие като ясна разделителна линия между тези, които подкрепят управлението и опозицията, визирайки Синята коалиция и РЗС.

”Не може да се правиш на опозиция и да не подкрепяш такъв вот, това означава, че тези парламентарни групи носят цялата тежест за управлението днес”, заяви той.

Според Станишев здравеопазването е в колапс, българите обедняват все по-бързо, а опитите за антикризисна политика на кабинета не са сработили, а същевременно всеки ден идват данни за икономически растеж в страните от Европейския съюз.

"Един от най-големите проблеми е отсъствието на дългосрочна визия за развитие на отделните сектори в държавата", допълни депутатът от "Коалиция за България" Ангел Найденов.

Помолен да коментира заявката от страна на ДПС да се търсят механизми за отстраняването на финансовия министър Симеон Дянков, БСП лидерът отбеляза, че най-чистата форма за това е вот на недоверие към кабинета.

„Министър Дянков е една от основните ни мишени, защото е един от авторите на реформата в здравеопазването и във висшето образование и науката“, допълни Станишев.

От БСП настояват да бъдат осигурени допълнителни 205 млн. лева за здравеопазване, както и за актуализация на бюджета на здравната каса и на Министерството на здравеопазването.

Според левицата правителството трябва да предложи план за спасяване на лечебните заведения от несъстоятелност, за да се спре изтичането на медицински специалисти от страната.

В допълнение Сергей Станишев прогнозира нулев или отрицателен растеж за 2010 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още по темата: вот на недоверие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
15
 
3
 
! Отговори
тия в БСП преди 13 години
Тия в БСП наисина са *** де.Ми то на таз *** Бойко можеш да му поискаш вот на недоверие за квото се сетиш.Де е бутнал е се е оакал некъдърника му с некъдърник.Кво го жалят да плюят отгоре и да го маат за нищо не стаа тоз простия пожарникар.
36
3
 
12
 
! Отговори
Бубу преди 13 години
От друга страна Бойко много си отпуши неговите , там идва още по-големия проблем , но поне се старае да направи нещо. И това се вижда , но не можеш да кажеш ,че краде. Все пак има нещо в главата
35
2
 
2
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Пропусна ГЕРБ.
34
2
 
12
 
! Отговори
аз преди 13 години
тоя мушмурок от неговата партия не могат да го търпят а той раздава акъл--- Я МАРШ В ЗАТВОРА
33
19
 
6
 
! Отговори
отвратен преди 13 години
Всички гадни долни ГЕРБЕРСКИ *** ме отвращавате.
32
2
 
4
 
! Отговори
az преди 13 години
КРАДЕ НОМЕР ЕДНО
31
16
 
6
 
! Отговори
Тино преди 13 години
Е как?!Пропусна най големите циркаджии - герб, начело с палячото Боко! От тяхното невършене на работа по голямо няма!Както се казваше в едно класическо произведение, Боко е човекът, която може да свърш най малко нещо, за най дълго време! И така и прави де! Ей го на, за година и половина нищичко не направи...освен няколко срязани ленти и разбити бутилки шампанско в багери.....
30
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
правилно че Станишев е от най оправните. Е не колкото Доган. Никакви хонорари само гола заплата.А сега тя не е министър-председателска.Може ли този неук Бойко толкова подло да затвори кранчетата на червените и на фесовете.Не бива те са свикнали на други доходи най вече зули.
29
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Червени ***!
28
3
 
3
 
! Отговори
alexcs преди 13 години
Злетака пак се обади.
27
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Умуват,умуват,как да доокрадат държавата,как да източат Европейските фондове,ама Европа разбра,че комунистите крадат повече и от ,че са по големи *** и от магистралките.Абе защо всички бягате на запад а не в Русия,където комунизма е още в действие?!Да ви пикая и на идеите и на идеалите!
26
9
 
6
 
! Отговори
бизбизе преди 13 години
давай Станишев натискай ги ще направим предсрочни избори
25
2
 
14
 
! Отговори
Марински преди 13 години
Я ходи се фърли от некаде бе. Ама поне 100 метра да има и долу е бетон. *** комунистическа гнида!!!
24
13
 
3
 
! Отговори
az sym patriot преди 13 години
Къв патриот си ти бе.Подкрепяш една откровена мутра.Ония нещастастници за които говориш може и да са крали *** поне правеха икономика.А тоя тъпан Бобо едно стадо с кози не може завъна.
23
1
 
3
 
! Отговори
NASKO преди 13 години
Kato te gledam kolko si prost may nay golemia laynar si ti.
22
1
 
14
 
! Отговори
Бубу преди 13 години
тея не им ли писна , излапаха всичко и сега виждат ,че има надежда нещата да тръгнат на някъде и се трупат пари в бюджета и вече сън не ги лови , ще пукнат докато не ги вземат и тях
21
2
 
13
 
! Отговори
Смях преди 13 години
ТОВА СЪЩЕСТВО ИСКА ДА СТАНЕ --ГАЙ КАЛИГУЛА--НА БЪЛГАРИЯАКО ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ ПОКАЗВА ЩЕ УСПЕЕ ДА СТАНЕ НАЙ-МРАЗЕНАТА ЛИЧНОСТ ЗАЩОТО НЕ ВИЖДАМ ДА ИМА КОНКУРЕНЦИЯ
20
6
 
4
 
! Отговори
червен преди 13 години
БКП,БКП слава, мир мама мир татко.Честит рожден ден Тато!!!
19
27
 
6
 
! Отговори
Бесепар преди 13 години
Това е нашият истински министър-председател. А не онзи престъпник който сега заема този най-важен за родината ни пост. Вотът може и да не мине, но е важно БСП да покаже своята позиция пред българския народ - че не се примирява с некадърността на сегашните управници, неспособни да изведат страната от кризата, и че БСП е единствената отговорна партия способна да поведе страната напред.
18
1
 
15
 
! Отговори
arhar преди 13 години
Гоце е бита карта и не е интересен вече и за коментиране, т.е. какво / не / искал да каже и какво премълчал !Гоце не пропусна да заплаши индиректно политическите си опоненти, когато изнасяше реч на смъртната дата на Стамболов и най - лошото беше, че той дори и си помисли, че е Стамболов !Очевидно Гоце още си мисли, че някой се страхува от него !? За съжаление Гоце не уважи Патриарха на българската литература Иван Вазов и не отбеляза 160 - годишнината от рождението му ! Затова и Гоце не ме интересува ! Но пък затова не пропусна да отиде на волейболен мач във Варна и нали си е карък, националите ни загубиха в негово присъствие ...