БСП умува над 3 теми за вот на недоверие

Станишев към сините и РЗС: Не може да се правиш на опозиция и да не подкрепяш вота
7 сеп 2010 15:44,
211
БСП умува над 3 теми за вот на недоверие
Снимка: БГНЕС

Колапсът в здравеопазването, провалът на антикризисните мерки на правителството и замразените доходи на българите – това са трите възможни теми за вот на недоверие към правителството, които БСП обмисля.

От Движението за права и свободи също имат готовност за започване на консултации по вота още тази седмица, каза на пресконференция председателят на левицата Сергей Станишев.

„Отговорността за всички действия на правителството носи премиерът, така че ГЕРБ да не се опитва да играе сценката за добрите и лошите ченгета – за лошите Дянков и Борисова, които не отпускат средства за здравеопазването, и за добрия Борисов“, заяви той.

По думите му не може премиерът да се крие зад провалите на един или друг министър, защото той дава санкцията за действията на министрите.

Още по темата

Станишев определи вота на недоверие като ясна разделителна линия между тези, които подкрепят управлението и опозицията, визирайки Синята коалиция и РЗС.

”Не може да се правиш на опозиция и да не подкрепяш такъв вот, това означава, че тези парламентарни групи носят цялата тежест за управлението днес”, заяви той.

Според Станишев здравеопазването е в колапс, българите обедняват все по-бързо, а опитите за антикризисна политика на кабинета не са сработили, а същевременно всеки ден идват данни за икономически растеж в страните от Европейския съюз.

"Един от най-големите проблеми е отсъствието на дългосрочна визия за развитие на отделните сектори в държавата", допълни депутатът от "Коалиция за България" Ангел Найденов.

Помолен да коментира заявката от страна на ДПС да се търсят механизми за отстраняването на финансовия министър Симеон Дянков, БСП лидерът отбеляза, че най-чистата форма за това е вот на недоверие към кабинета.

„Министър Дянков е една от основните ни мишени, защото е един от авторите на реформата в здравеопазването и във висшето образование и науката“, допълни Станишев.

От БСП настояват да бъдат осигурени допълнителни 205 млн. лева за здравеопазване, както и за актуализация на бюджета на здравната каса и на Министерството на здравеопазването.

Според левицата правителството трябва да предложи план за спасяване на лечебните заведения от несъстоятелност, за да се спре изтичането на медицински специалисти от страната.

В допълнение Сергей Станишев прогнозира нулев или отрицателен растеж за 2010 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
22
 
! Отговори
partizanina преди 13 години
ЧАКАМ ГОЦЕ ЗАЩОТО И ТОЙ КРАДЕ КАТО МЕНЕ
56
0
 
15
 
! Отговори
Цезар преди 13 години
Поправка, той иска да стане ГЕЙ на България. Калигула вече беше.Спряха му кранчето и се е наежил. С голяма тъга си спомня златните години на безочливи и неспирни грабежи. Явно обаче в лакомията си е забравил да спести нещо за черните дни, когато е просто поредната комунистическа *** от миманса.
55
3
 
27
 
! Отговори
ГРОБАР преди 13 години
УБИИ СОЦИАЛИСТ СПАСИ ДЕТЕ !!!
54
0
 
12
 
! Отговори
антибесепар преди 13 години
Като прочетеш изказването на бесепар и ще разбереш какво искам да кажа, Глупи. Но ти личи че си *** като гъдулка, та затова се налага да ти се обясняват някой неща. Аре бегай, лапай на *** доганчо *** :)))
53
0
 
14
 
! Отговори
пророк преди 13 години
Серго в раирана пижама, Гоце в махагонов костюм.....
52
0
 
1
 
! Отговори
БГ преди 13 години
Много добре казано.БРАВО
51
0
 
7
 
! Отговори
13 преди 13 години
КРАДЕЦЦЦЦЦ
50
2
 
12
 
! Отговори
БГ преди 13 години
Комунистите искат да плюскат (крадът) като дебела мазна *** с три ***.Искам да ги видя в затвора
49
2
 
13
 
! Отговори
bg. преди 13 години
РЕВЕТЕ И ВИЙТЕ НА УМРЯЛО ЧЕРВЕНИ КРАДЦИ И РАЗБОЙНИЦИ---ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е НА ПРАВИЛНИЯ ПЪТ-.-.-.-.-.-.НИКОГА ВЕЧЕ БСП В ПАРЛАМЕНТА И ВЪВ ВЛАСТТА
48
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Явно работата е сериозна и от БСП, които издигнаха малоумната тиква са разбрали, че фаида няма да го държът. Бойко да ходи да си снима филми и да си полива градината с маркуча!
47
8
 
1
 
! Отговори
антиникой преди 13 години
Кой е тоя вашия бе мутро?Ти верно нямаш мозък,типичен гербер.
46
11
 
1
 
! Отговори
мамииии преди 13 години
Много герберска *** тука бе.Мноо ***.Аре чиба от тук неумитници.
45
1
 
9
 
! Отговори
гладна червенушка преди 13 години
А ние червенушките се хапем от глад и от яд, че ни секнаха кранчето и вече не можем да крадем с *** си! Готвим обединение с нашите духовни братя от ДПС, за да пребъде майка Турция!
44
2
 
7
 
! Отговори
антибесепар преди 13 години
Правилно. Вашият. Но не и нашият. Защото видяхме колко подкрепиха вашият и колко нашият. Фактът, че управлява нашият, а не вашият трябва да ви говори нещо :)))
43
7
 
4
 
! Отговори
до 42 преди 13 години
По точния въпро си бил не от къде се взе толкова недоволен народ,а от къде се взе толкова *** народ да гласува за тоз *** Бойчо.В тва число и ти разбира се.
42
1
 
7
 
! Отговори
Prilika преди 13 години
Komundetata i '' futbolnite nacionali '' sa napylno izlishni
41
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БСП умува над 3 теми за вот на недоверие. НЕ СА 3 ТЕМИ А СА ПОВЕЧЕ1. ИКОНОМИКА/БЮДЖЕТ/,2.ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ,3.ПЕНСИОННА СИСТЕМА,4.ОБРАЗОВАНИЕ,4.СЪДЕБНА СИСТЕМА,5.МВР,6 .БЕЗРАБОТИЦА,7.НЯМА ГИ ВЪНШНИТЕ ИНВЕСТИТОРИ, ЧЕ И ВЪТРЕШНИЯ БИЗНЕС СЕ СВИ В ЧЕРУПКАТА СИ И НЕШАВА ОТ СТРАХ
40
8
 
1
 
! Отговори
просто герберче преди 13 години
Ние *** Бобови поддръжници сме превзели този сайт и акаме с мозъците си по форумите,показвайки колко сме прости.
39
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе аз не мога да се начудя, като е било толкова хубаво при Станишев и работите са вървели добре, от къде се взе толкова недоволен народ та да гласува за Бойко,кой скача срещу хубавото?Явно много хора не са наясно със себе си или не са на себе си!
38
4
 
13
 
! Отговори
Очилатко преди 13 години
БСП са политически трупове, до следващите избори ще са се самоизяли! Да живее Съсела - убиеца на БКП!