Здравният министър се закани да въведе ред в системата

Само богатите – в затвора при неплащане на вноски, смята той
Обновена: 14 окт 2010 09:24 | 14 окт 2010 09:22,
127
Здравният министър се закани да въведе ред в системата
Снимка: БГНЕС

„Доплащането при преглед при специалист е една идея да се легализира нещо, което се практикува. Тя трябва да се облече законодателно и финансово“, коментира по bTV здравният министър Стефан Константинов.

Той обаче беше категоричен, че иска да чуе мнението на обществото.

"Смятам, че хората са настроени положително, но ако не, ще оставим старата система. Това означава, че който има направление, се лекува безплатно, а който не, си плаща", заяви здравният министър.

Той е категоричен, че трябва да има ясен регламент.

„Държавата ни е бедна, парите са малко, но трябва да е ясно на хората, когато отидат на лекар, че ще трябва да плащат някои консумативи. Качеството струва пари“, категоричен бе д-р Константинов.

„Нашето здравеопазване няма как да се сравни с това във Франция и Германия, аз просто искам да има ред, искам хората да знаят къде могат да се лекуват без пари“, добави още здравният министър.

Той разви идеята на премиера Бойко Борисов тези, които не си внасят здравните осигуровки, да бъдат наказвани със затвор.

Още по темата
Според здравния министър това трябва да засяга само богатите бизнесмени, които са „забравили да си платят“.

По думите му обаче, ако човекът е беден, останал е без доходи и заради това не си е плащал осигуровки, не трябва да бъде наказван по същия начин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
5
 
16
 
! Отговори
лЕЛЕЕ преди 13 години
Тоя е луд, самозабравил се комунист! *** логиката - богатите, които ти плащат заплатата, пич, трябва да ги носите на ръце!!!! А не да ги вкарвате в затвора! Вие сте ненормални бе!
23
2
 
8
 
! Отговори
сг преди 13 години
Очелата гарга,марш в *** там ти е мястото.
22
1
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
плъх долен държавата не е бедна а народа е ограбен.я виж какви палати построихме на крадците от копие на белия дом собственост на дъщерята на съдията от апелативния съд до 5 звездни хотели.никой не иска да доплаща ама нямаме избор защото иначе не ни лекуват.оставка .а ти народе се събуди и стачкувай да си върнем откраднатото от крадците политици и техните приятели
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе с този въпрос си го 'лъзнаха водещите, те директно го попитаха, дали ще се влиза в затвора за неплатени ЗО и докторчето отговори положително, 'щото Краля Слънце ги говореше разни такива и АГ - то го каза по инерция, но след многозначителните погледи на водещите министъра реши да се поправи и каза, че това няма да важи за бедните, а само за богатите дето не искат да си плащат осигуровките и съвсем се оплете в обясненията си, та това е накратко:)))
20
1
 
12
 
! Отговори
До Вешин преди 13 години
Колега какво му е смисленото на говореното ? Как ще определиш кой е богат ? Аз като взимах 300, тези с по 600 ми се струваха богати. Като взимах 1000, тези с по 2000 ми се струваха богати. Сега като взимам 5 000 отново не съм богат, просто си издържам семейството на едно нормално ниво.Кой е богат ?И от кога да не се възползваш от пенсия и от държавна болница е престъпление ?
19
3
 
9
 
! Отговори
Лллл преди 13 години
Мхмм .. и тоя дето пие по повече от две ракии на ден и той да плаща повече , и тези , които карат като ненормални по пътищата също , тези с наднормено тегло и те да плащат повече . А ако аз спортувам всеки ден - да не плащам никакви осигуровки ?? леле каква желязна логика !!
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
AZ BOGAT LI SUM ILI NE?KOI OPREDELIA TOVA I KAK?
17
16
 
4
 
! Отговори
ВЕШИН преди 13 години
ТОВА Е ПЪРВИЯТ ОТ ПОРЕДИЦАТА МИНИСТРИ, КОЙТО ГОВОРИ СМИСЛЕНО И ЛОГИЧНО И АКО УСПЕЕ ДА ОСЪЩЕСТВИ ИДЕИТЕ СИ, ЩЕ НАПРАВИ МНОГО ! ЖЕЛАЯ МУ КУРАЖ И УСПЕХ !
16
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
поредния *** управленец. Не можеш да вкарваш само богатите в затвора или да санкционираш само богатите ЗАЩОТО ТОВА ПРОТИВОРЕЧИ НА КОНСТИТУЦИЯТААААА!!!!!!
15
3
 
11
 
! Отговори
ЩОМ преди 13 години
ЩОМ ЦИТИРА И РАЗВИВА ИДЕИТЕ НА БОКО-МУТРАТА И ТОЯ МИ Е ЯСЕН. ВИЖТЕ МУ ПРИЧЕСКАТА И ТЯ МУТРЕНСКА. ТИПИЧНО В ГЪРБАВСКИ СТИЛ -МИЛИЦИОНЕРСКО МУТРИНСКИ
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе вие луди ли сте бе, щели в затвора да вкарват за неплатени здравни осигуровки, че щели и селективно да избират кой влиза и кой не. Егати *** изказвания.Направо да вкарват смъртното наказание за тези, които дори си помислят да не пълнат гушите на правителството и това е.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Д-р Константинов,прав сте,качеството струва пари.Но качеството не е само консумативи,уважаеми г-н министър!Помислете и за остойностяване на труда на колегите си!
12
2
 
18
 
! Отговори
жиж преди 13 години
Какъв затвор, бе. Богатите имат пари да си плащат за качествено частно медицинско обслужване и няма да чакат на здравното ни осигуряване. За бедните е проблема, какво доплащане искате да измислите още, то и сига е скъпо с тези мизерни заплати, ходиш на работа и пак си под прага на бедността, това никъде го няма.
11
0
 
17
 
! Отговори
Една_от_БГ преди 13 години
Мда. И как ще установят, кой е богат, като целият ни "елит" масово е на минимална заплата и живее в чуждо жилище... я на съпруг, я на майка / баба / дядо...Имаше един, Ванко 1, той за богат ли минава? Щото автомобилите и хотелът май бяха на баба му, той нямал нищо, един вид, беден го раздава...И колко време ще отнеме да се установи, кой е богат, кой не?...
10
1
 
15
 
! Отговори
pla6a6 преди 13 години
ако човекът е беден, останал е без доходи и заради това не си е плащал осигуровки, не трябва да бъде наказван по същия начин-zna4i *** pak 6e se lekuvat bez pari,a az 6e pla6am i 6e se molja da mi dadat naprawlenie!?
9
3
 
13
 
! Отговори
123 преди 13 години
Надявам се да не е поредният лакей, обслужващ бизнеса в здравеопазването!
8
5
 
10
 
! Отговори
аф преди 13 години
КУКЛИЧКА,НА КОНЦИ.УНИЩОЖИХТЕ БЪЛГАРСКОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ КОЕТО БЕШЕ ЕДНО ОТ НАЙДОБРИТЕ В ЦЯЛА ЕВРОПА СОПОЛИВА ***.ВИЖ СУРЪТЛАТА *** ГРОЗЕН.
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Доплащането при преглед при специалист е една идея да се легализира нещо, което се практикува. Тя трябва да се облече законодателно и финансовоАаа, позната история. И неговият вожд и учител Костов, припозна и легализира навремето рекетьорите като застрахователни фирми. Има престъпна дейност, легализираш я, тя става законна, следователно престъпността намалява. И почти всички са доволни!
6
4
 
11
 
! Отговори
пушач преди 13 години
Аз плащам колкото теб здравна осигуровка,а може и повече.Ненужно дърляне е това пушачи-непуиачи.Също като провинция-София.
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
богатите,които не плащат да ходят в зотвора...това пък кога ще го видиш в БГ? а *** - на тях да им плащаме,просто защото не искат да учат и да работят,така ли? и аз го слушах сутринта.общо взето каза това,което казваше и ана-мария,усмихващата се. просто той говори и се държи по-адекватно от нея.