Здравният министър се закани да въведе ред в системата

Само богатите – в затвора при неплащане на вноски, смята той
Обновена: 14 окт 2010 09:24 | 14 окт 2010 09:22,
127
Здравният министър се закани да въведе ред в системата
Снимка: БГНЕС

„Доплащането при преглед при специалист е една идея да се легализира нещо, което се практикува. Тя трябва да се облече законодателно и финансово“, коментира по bTV здравният министър Стефан Константинов.

Той обаче беше категоричен, че иска да чуе мнението на обществото.

"Смятам, че хората са настроени положително, но ако не, ще оставим старата система. Това означава, че който има направление, се лекува безплатно, а който не, си плаща", заяви здравният министър.

Той е категоричен, че трябва да има ясен регламент.

„Държавата ни е бедна, парите са малко, но трябва да е ясно на хората, когато отидат на лекар, че ще трябва да плащат някои консумативи. Качеството струва пари“, категоричен бе д-р Константинов.

„Нашето здравеопазване няма как да се сравни с това във Франция и Германия, аз просто искам да има ред, искам хората да знаят къде могат да се лекуват без пари“, добави още здравният министър.

Той разви идеята на премиера Бойко Борисов тези, които не си внасят здравните осигуровки, да бъдат наказвани със затвор.

Още по темата
Според здравния министър това трябва да засяга само богатите бизнесмени, които са „забравили да си платят“.

По думите му обаче, ако човекът е беден, останал е без доходи и заради това не си е плащал осигуровки, не трябва да бъде наказван по същия начин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
как се разбира кой е богат ?
43
4
 
4
 
! Отговори
Горски преди 13 години
Днешните богати не плащат НИЩО на тази държава, само смучат от "обществени" поръчки, фиктивен износ (ДДС)...единствения "поминък" който създават е за чалгаджийки и т.н. Ако се махнат при офшорките си държавата ще каже едно голямо "уф"
42
4
 
4
 
! Отговори
Партизанин преди 13 години
Ако богатите решат да се изнесат от страната ще заприличаме на Зимбабве. Тогава ще видим как ще се справят средните и ниски доходи с управлението и с икономиката като цяло. Май бързо ще станат трилярдери, като в Зимбабве. А това, че богатите не си плащат данъците се преследва по друг закон. Не защитавам хора, които не играят по правилата. Има си санкции за тях. Обаче сиромахомилството на никого не е помогнало. И на БГ няма да помогне.
41
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стефчооооо,я си разчисти труплясалата вече здравна система че ни писна.Измети *** от всички лежачи, лапачи и неработещи болници и звена, и да се оправят нещата защото ставаме смешни и жалки пред света.
40
1
 
2
 
! Отговори
Skorchev преди 13 години
Razbira se,che triabva da ima jasnota. Sega plashtash ,no razbira se poveche otkolkoto shte bude cenata opredelena i reglamentirana,i zatova lekarite se opavat da ima jasni pravila. Nai-loshoto e ,che shte si doplashtame ,no shte ostane i davaneto na raka i stava pak hubava rabota,ama bulgarska
39
0
 
8
 
! Отговори
здравноосигурен преди 13 години
В семейството ни сме трима самоосигуряващи се. Няма да има ред в системата ни, докато принципите на осигуряването са тези. Аз искам моите пари, който внасям да влизат в моята индивидуална партида и аз да решавам как да ги харча : дали 50 лв за преглед при специалист или 3 лв при личния лекар. Искам да мога да ги внеса във фонд, който да ги управлява-умножава, и ако реша да ги прехвърля на член от семейството ми да ги ползва. Тези средства трябва да могат да се наследяват.
38
0
 
5
 
! Отговори
бъдещият бивш преди 13 години
Само богатите в затвора при неплащане на вноски, смята бъдещият бивш здравен министър. Тогава цялото ръководство на т.н. герб трябва да отиде в пандиза.
37
3
 
6
 
! Отговори
Олеее преди 13 години
Абе виждаме колко плащат богатите бе! Целя седмица летят да им заснемат незаконните къщи които нямат акт16, следователно не плащат и данък! 20 г. водят двойно счетоводство за да не плашат данъци! Видяхме и какви осигуровки плащат - нулеви! АЙДЕ СТИГА ВЕЧЕ - данъците се плащат предимно от хората с ниски и средни доходи, не от богатите!!!
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това се казва корупция-да те принуждават да си плащаш под масата.Сега министъра говори за легализиране на тази корупционна практика.ЧУДНО.За какво да си плащам осигуровки тогава?????А сетих се-от тях лекарите да си получават сигурната заплата,а доплащането е ЕДИН ВИД БОНУС за това че са ме прегледали.ТРЯБВА ТОВА ДА СЕ ВЪВЕДЕ НАВСЯКЪДЕ-отиваш в магазина да си купиш ХЛЯБ за един лев-плащаш 1 лев,но продавача ти казва,трябва да си допладиш още 1 лев,че не ми стига заплатата!!!!!1
35
2
 
10
 
! Отговори
ABC преди 13 години
"Aко човекът е беден", е добре някой да провери дали има пари за цигари и ракия или за сателитна чиния върху коптора си!!! И защо точно е "останал без доходи" - защото не може или защото не иска да работи. И освен това, след като е избрал да пуши и да се налива, значи сам е приел повишения риск от заболявания, при това със скъпо лечение. Защо трябва солидарно да му се заплаща лечението от малцината работещи и нетровещи се граждани в тази държава?
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ето така мислят герберите който не дава пари на държавата когато го рекетират да влиза в затвора.Никаде в света го няма това нещо само в БГ ще го има най "правовата" държава на тая земя.Като не си плаща здравните като се лекува ще си плаща в КЕШ в чатна болница то е ясно, да не би някой богат да се е излъгал досега да ходи да се лекува в държавните болници дето коридорите са пълни с ***, който не плащат здравни но се лекуват напълно безплатно, за тях трябва направо екстрадиране от страната.
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тоз министър откъде го изкопаха и него,първото му изказване и вече ми е антипатичен.много ясно че здравеопазването ни не може да се сравнява с това в германия и англия негова работа е да го направи да може да се сравнява не да констатира това че не може да се сравнява.
32
4
 
7
 
! Отговори
Партизанин преди 13 години
Поредното мутро-***! Богатите да го духат, бедните - и те... Абе, ***, ако няма богати хора НЯМА да има държава, бе!!!! Кой ще плаща на *** социалните ако НИКОЙ не ги е изработил преди това?!?! Искате държава само от милиционери и ***!!!
31
0
 
8
 
! Отговори
az преди 13 години
Ще доплащам, плащам и даже ако трябва ще си нося необходимите медицински консумативи, НО НЯМА ДА ПЛАЩАМ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ!!!!
30
7
 
0
 
! Отговори
ВЕШИН преди 13 години
ТРУДНО Е ДА СЕ ПРИЗНАЕ НЯКОЙ ЗА БОГАТ, НО Е ДОСТА ПО-ЛЕСНО ДА СЕ ВИДИ КОЙ Е БЕДЕН-А ТОВА СА ХОРАТА С МИНИМАЛНИ ЗАПЛАТИ И ДОХОДИ. НО ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН ДА СЕ НАКАРА ЕДНА ЦЯЛА ПРИСЛОЙКА ОТ ОБЩЕСТВОТО, КОЯТО СЕГА НЕ СИ ПЛАЩА ЗДР.ОСИГУРОВКИ, ДА ГО НАПРАВИ.
29
0
 
8
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
А на братятя роми кои ще им плаща?????????????Или пак ние дето до сега си плащахме ще плащаме и заради тях?Пак не мислите с главите си а с други части на тялото си.А как ще разграничите богатите бизнесмени от богатите роми,които получават социални помощи и от тях са си построили палати?Нищо няма да направи и този министър само много приказки да мине времето.Докато не се направят индивидуални сметки и парите за здраве и пенсии да отиват там няма да има оправия.Но тогава няма лапачка за държавата.
28
0
 
3
 
! Отговори
narod преди 13 години
SIBUDI SE MINISTARA OTIVAME ZA 4ERE6I-SME6NICI
27
2
 
4
 
! Отговори
.neutralen. преди 13 години
точно пък заради логика като твоята България се превърна в ЗАДНИКО-ЦЕЛУВАЩА ДЪРЖАВА,където само богати са на почит,за тях има и няма правосъдие в зависимост дали им е изгодно ,А БЕДНИЯТ ЧОВЕЧЕЦ ДГД
26
0
 
14
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 13 години
И кои са бедни, господин министре - тези, които цял живот и грам осигуровка не са платили; тези, които се водят социално слаби и получават и помощи за по 5-6 деца... А обикновен човек, останал без работа и не платил осигуровка, сигурно ще му лепнете, че има апартамент, кола, че и запор на имуществото ще му направите! А държавата - защо държавата не плаща своите осигуровки, и не само това - харчи нашите осигуровки за пълнене дупки всякакви? Пълна простотия!
25
0
 
9
 
! Отговори
Oleee преди 13 години
Що за идиотщина ? Да узаконяваш краденето и изнудването!!! Вие сте кръгъл *** министре! А тия дето са безработни или вземат по 200 лева пенсия какво да правят като не могат да си платят законно изнудването? Ще избираме кой от 2-та пръста да ни зашият ли, както го показа Майкъл Мур ли? Защо въвеждате здравната система на САЩ, а не европейска? Стига вече - не се ли наядохте гадове!!!