МВР шефът: Лихварите участват в купуването на гласове

Местните феодали също били замесени в схемите
Обновена: 10 ное 2010 19:41 | 10 ное 2010 19:41,
42
МВР шефът: Лихварите участват  в купуването на гласове
Снимка: БГНЕС

Лихварите, срещу които МВР прави операции в цялата страна, участват в "купуването" на гласове за изборите. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в кулоарите на парламента.

Според  него  много хора, особено в ромските квартали и махали, са изпаднали в пряка зависимост от определените лица.

По думите му "купуването" на гласове сред ромите вече се възприема като нормална практика за прилагане във всеки изборен процес.

„Имаме сериозни политики, които се стремим да реализираме преди изборите, а не по време на самия вот”, коментира МВР шефът.

Според Цветанов освен лихварите, "купувачи" на гласове се оказват и "местните феодали, които имат сериозен икономически интерес и финансов ресурс, за да се купят определен брой гласоподаватели и да реализират определени конюнктурни интереси".

Министърът определи  като "несъстоятелни" думите на лидера на БСП Сергей Станишев, че ГЕРБ умишлено бави приемането на Избирателния кодекс и че мести избиратели от една община в друга, за да създаде контролирана избирателна маса.

„Целите, които са залегнали в кодекса, са да ограничим подобни действия и манипулации, които бяха практика на правителството на Станишев”, коментира той.

Още по темата

Вътрешният министър обаче беше категоричен, че информацията от едно социологическо проучване, че над 20% от българите са готови да продадат гласа си независимо на коя партия, е изключително тревожна.

„Част от указанията, които ще бъдат дадени от МВР, прокуратурата и ДАНС, ще са в посока на предотвратяване на купуването на гласове”, категоричен е Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
коко преди 13 години
Много е лошо за една държава когато някои отговорни хора не си пият хапчетата и занимават хората с призрачните си видения.
41
0
 
2
 
! Отговори
родопа преди 13 години
Да се забрани на малцинствата и чужденците да гласуват.
40
0
 
1
 
! Отговори
БКП-КГБ Е МАФИЯ преди 13 години
39 - ТИ , Я ХОДИ НАПРАВИ НА ГОЦЕ ЕДНА *** , ТА ДА СЕ ЗНАЕ КОЙ Е ПОДЛОГАТА ! ЦЕЦО Е ПРАВ , *** И ФЕРЕДВЕТА СИ ПРОДАВАТ ГЛАСА , А МЕСТНИ ФЕОДАЛИ ДАВАТ ПАРИ НА ЛЕВО И НА ДЕСНО !
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Част от указанията, които ще бъдат дадени от МВР, прокуратурата и ДАНС, ще са в посока на предотвратяване на купуването на гласове, категоричен е Цветанов. -я откога МВР се занимава с изборите????Като председател на ГЕРБ на предишните избори явно Цецо Консултанта е насреща да даде консултации как се купуват гласове и как се печелят избори.
38
0
 
2
 
! Отговори
1234 преди 13 години
До 37-миКакво намекваш ? България ще става тоталитарна държава ?
37
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Днес.бг е собственост на ДПС, а платените комунисти се трудят ли трудят във форума му. Живейте във вашия виртуален соц. рай, другари, защото повече вашето време няма да се върне, това правителство ще ви мачка на всички избори, колкото и да си чупите клавиатурите из форумите.
36
0
 
1
 
! Отговори
ЛЕСНО Е преди 13 години
Прав си,но аз пиша за хора а не за Юридически лица(собственици на фирми).В случая всички тези нарицателни са защитени със железни закони.Хем са само на хартия ,хем пазаруват хляб и им се връща ДДС по банкови сметки.При невъзможност да си платиш - просто отиваш в Съда и обявяваш Фалит.Всичко е пито и неплатено.Но ако си Физическо лице(работник,пенсионер,дете,младеж)*** жална,всички наследници,до 9-то коляно ще плащат дори ако си взел 1ЛЕВ на заем.
35
0
 
0
 
! Отговори
рико преди 13 години
те ще очистят теб преди тях.боико и цецо -геи ли си,
34
2
 
1
 
! Отговори
кало преди 13 години
и нас изльгаха.опрощавах пари в полза на герб и после ни забравиха.дори ни натискат.давидим как ще се оправят следващия пьт.
33
1
 
2
 
! Отговори
от Св. Апостол Павел преди 13 години
И тъй, подражавайте Богу като чеда възлюбени и живейте в любов както и Христос ни възлюби и за нас предаде Себе Си принос и жертва Богу за приятно благоухание. А блудство и всяка нечистота или користолюбие дори и да се не споменуват между вас, както прилича на светии,нито пък срамни и празни думи и смехории, които са неприлични, а наопаки, да се чува благодарение. Защото това трябва да знаете, че никой блудник или нечист или користолюбец който е идолослужител няма наследство в царството Христово
32
0
 
4
 
! Отговори
дерикотев преди 13 години
ха добър ден...сега ли се сетихте, че участват...ми те всички мутри участват, нали трябва някой да ги пази...да не мислихте, че всички золуми са правени без знанието на политиците...но бойко и цецо правят всичко възможно да ги очистят и май са на път да успеят
31
0
 
2
 
! Отговори
vesko преди 13 години
добро утро.нали за вас копувахме тези гласове.нали щяхте да се реванширате.
30
1
 
5
 
! Отговори
1234 преди 13 години
Сега сигурно ще хващат само тези които са купували гласове за неправилната партия. Тези дето са работили за ГЕРБ на дали ще ги пипнат.
29
2
 
3
 
! Отговори
1234 преди 13 години
Сега сигурно ще хващат само тези които са купували гласове за неправилната партия. Тези дето са работили за ГЕРБ на дали ще ги пипнат.
28
0
 
1
 
! Отговори
x преди 13 години
mogatkupuvat a vie ste nekadyrnici ako ima rabota i sredstva shte kupuvat li?nie zalojihme na VAS za da osigurite a vie se zadovolihte s imoti
27
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Пусни го в нета, анонимно ... на некой чужд сървър ...
26
0
 
0
 
! Отговори
киулке преди 13 години
Не е никак лесно - какво ще правим с междуфирмената задлъжнялост, ще вкараме в затвора всички съконтрахенти, които са договорили помежду си да си заемат пари с лихва в случай на спешна нужда от оборотни средства ли? Сещам се, че и в Търговски закон има разпоредби, според които съдружниците в търговски дружества могат да уговарят лихви от дружеството за допълнителни парични вноски, и тях ли в затвора ще ги вкарваме?
25
0
 
4
 
! Отговори
НЛО преди 13 години
ОТКЪДЕ ЗНАЕ- А ФРАЗИТЕ НА БОРИСОВ НИЕ ЗНАЕХМЕ КОЛКО СА ГЛАСУВАЛИ И АКО ТРЯБВАШЕ ЩЯХМЕ ДА ИЗКАРАМЕ ОЩЕ ДА ГЛАСУВАТ .НО НЕ УТОЧНИ ЗОМБИТА ИЛИ СЪС СЛУЖЕБНИ КАРТИ-СРС.
24
6
 
3
 
! Отговори
ЧЕРВЕН ВЯТЪТ. преди 13 години
ГЕРБАЛНА МОЗЪЧНА НЕДОСТАТЪЧНОСТ С МАСИРАНА ШИЗОФРЕНИЯ И СТАБИЛИЗИРАНА ПАРАНОИЯ!Ето това е декодираното название ГЕРБ, от де иде Г, или Е или Р или Б, това вече от *** няма да научиме, друарът Бинокьо Бьоризов, Биби дългото чорапче и Цвъкняр Цецо, си признаха че за зели илядо лева от АЛ Петров. С тези 1000 лева са купили 500 кебачета с които са подкупили 1000 *** да гласуват за ГЕРБ, а толкоз са гласовете с които ГЕРБ печели изборите срещу СДС, БДС, АТАКА и РЗС. Дилемата е странна. на Цецо родата са избивали след 9 Септ антикомунистите, а Боце му е пръв приятел дето дедо му е бил утепан, според Бойко, както ни каза в Чикаго, от комунисти и за капак комунистите написали в смъртният акт на дедо Бойко че бил ужким починал от ЧЕРВЕН ВЯТЪТ.ТА антикомунистическият дедо Борисов е убивал преди 9 септ. комунистическите Цветанови и Станишеви....От целата работа на 9 септ днешният Премиер загубил дедо си, а днешният МВРист е спечелил 9 апартамента. Играе ми деветката нещо като фърля боб на *** оъ кукумяфка да си гледам бъдещето.дали нема да излезе една девет годишна специялизация за двамата във Софийският затвор, дето ще влязат като бандити а ще излезнат като лелички
23
0
 
0
 
! Отговори
ЛЕСНО Е преди 13 години
Един закон много бързо приет от т.н Депутати - даване на заем на пари срещу лихви и всякакви материални и нематериални залози без надзор на БНБ - Престъпление равно на въоръжен грабеж.Това ще спаси много хора , а обществото ще наказва преди Господ тези както ги наричаме ЛИХВАРИ.