България няма да променя концепцията си за Шенген

Цветанов се оправдава с минали доклади от Брюксел
Обновена: 22 дек 2010 15:25 | 22 дек 2010 15:25,
72
България няма да променя концепцията си за Шенген
Снимка: БГНЕС

България няма да променя концепцията си за покриване на критериите по Шенген.

Така вътрешният министър Цветан Цветанов коментира негативните писмата на френския и на германския му колега от вторник. Той обясни негативизма с предишните отрицателни доклади за страната ни.

“Това, което има като публикации днес във вестниците, по никакъв начин не променя програмата ни на работа до приключване по техническата готовност на страната ни към март 2011 година.

Това, което видяхме от тези писма, които са изпратени от съответните вътрешни министри, е, че по някакъв начин се прави връзка с механизма за оценка и това, което е било наслагвано в годините назад и искат да видят твърдата продължаваща тенденция за положителна работа в борбата срещу организираната престъпност и корупцията“, категоричен е Цветанов.

Според него е важно какво ще пише в доклада на ЕК през февруари за България.

„Това, което имахме като резултат за работата на МВР, и това, което беше отчетено и като наличие на политическа воля, беше потвърдено и в междинния, и в летния доклад, но сами разбирате, че когато е имало поредица от негативни доклади, все пак Европейската комисия иска да види поредица и от положителни доклади, които все пак да очертаят трайната тенденция и сигурността, която трябва да гарантираме”, каза вътрешният министър.

По повод на изказването на президента Георги Първанов, че една от основните пречки България да бъде приета в Шенген е увеличаването на контрабандата, Цветанов коментира:

„Това са цифрите. Ако трябва, ще ги изпратим на президента Първанов“, и отчете, че за тази година Агенция "Митници" е преизпълнила плановете си за събираемост.

Още по темата

Прогнозите са за над 2,2 млрд. лева са приходите от акцизи върху горивата през 2010 г. От акциз върху твърдите алкохоли са събрани 55 млн. лева повече, като се очаква тази година в хазната да влязат 165 млн. лева.

Единствено при събираемостта на акциз от цигари има спад от 100 млн. лева, но тази година са възстановени 160 млн. лева на производителите на тютюневи изделия.

По повод на експертизата за случая в горнооряховската болница и  призива на депутатите Цветанов да я огласи от парламентарната трибуна, министърът заяви, че дотогава няма да коментира нищо по този въпрос, за да не се чувстват обидени народните представители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
4
 
14
 
! Отговори
O:) преди 13 години
Щуращини приказва този чиляк на снимкатаНИЕ СМЕ НАЙ-НАЗАДНАЛАТА СТРАНА ОТ ВСИЧКИ ОКОЛО НАС - РУМЪНИЯ, СЪРБИЯ , МАКЕДОНИЯ, ГЪРЦИЯ , ТУРЦИЯ АКО ЩЕТЕ И АЛБАНИЯНАВСЯКЪДЕ ПЕНСИИТЕ СА ПО ВИСОКИ , КАКТО И ДОХОДИТЕ,ПОНЕ 2000 ЧОВЕКА ОТ РУСЕ ВСЯКА СУТРИН ПЪТУВАТ ДА РАБОТЯТ В РУМЪНИЯ.КОЛКО РУМЪНЦИ РАБОТЯТ ТУК ОСВЕН ПОСЛАНИКА ИМ.ЯДЕМ ГРЪЦКИ СРЪБСКИ МАКЕДОНСКИ И ТУРСКИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ - ИМАТ ПРОИЗВОДСТВО ЗА КАКВО ГОВОРИМ , КАКВО НИЕ ИЗНАСЯМЕ ЗА ТЕЗИ СТРАНИ
50
1
 
5
 
! Отговори
Дядо Кольо преди 13 години
И к,ва стана тя? Те не го пускат в селото, а той пита за поповата къща.
49
1
 
2
 
! Отговори
мо преди 13 години
"ОФФ аман" - е кой мрънка?Но си прав - няма алтернативи, който да си сложиме да ни води все е от ТИЯ!По съм склонен да изберем за правителство някой студентски съвет от някой ВУЗ. Поне няма да се корумпирали още, а може сред тях да има идеалисти дето искат да направят промените.
48
6
 
6
 
! Отговори
Стоян преди 13 години
А ти какви варианти за избор си мислиш, че ще имаш на едни предсрочно избори? Това ще са БСП, сините, ГЕРБ, Атака... и какво ще видя?
47
2
 
8
 
! Отговори
3 преди 13 години
В БГ няма комунисти нито демократи а мафиоти..... мафията не може да се бори с мафията
46
5
 
10
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
Алтернатива винаги има ! Да се премине към предсрочни избори и ще видиш алтернативата.
45
6
 
5
 
! Отговори
Стоян преди 13 години
ОФФ аман от мрънкащи, отчаяни мини душици, които знаят само да реват и да хленчат. Айде, ти като си толкова сложен кажи каква алтернатива предлагаш. То не е само се оплакваш, посочи алтернатива на ГЕРБ, айде да те чуем!!!
44
3
 
16
 
! Отговори
888 преди 13 години
Цецо, заради теб няма да ни пуснацащото ,сарко отдавна изгони социалния си министър за подозрение в корупция а ти си още тукБойко,изгони го тоя защото и теб ще изгоним
43
3
 
20
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
Отказа доказва, че Германия и Франция нямат доверие на Бойко Борисов и калинките илиеви от ГЕРБ
42
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ne iskam shengen.iskam samo da preminem na evro
41
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЦЕЦО ПРЕЗИДЕНТ!
40
1
 
23
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Няма да видим Шенген, защото българското население, независимо от етническа и религиозна принадлежност, е бедно и не представлява платежоспособен пазар за европейските производители и търговци. От друга страна е ниско платена работна ръка и с това застрашава работещия западноевропеец, а нормалните правителства защитават интересите на избирателите си, не са като нашето. Освен това, с тези доходи и при тези цени ние се водим обществено опасни за Европа. Затова няма да ни приемат.
39
3
 
18
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
Този няма ли да си подава оставката ?Ако ще и Меркел да му каже право в очите, че е некадърник, той отново ще се оправдава със Станишев и минали доклади.
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
колкото нашите са виновни толкова и клоуна сарко .Цял свят им се подиграва на ES zaradi hipikritsoto поведение на уж богатите държави.Светът се смени но на тях им е трудно да го повярват и сега БГ им е виновна.
37
3
 
6
 
! Отговори
мо преди 13 години
Ей Стоене Стоене... яко си се заблудил.От 70 - те *** са пенсионери и са на измиране. След тех са социалисти терикатчета, дето ни извозват до ден днешен, независимо дали са сини оранжеви или морави.както пишеш - *** СИ и съответно супер лесен за манипулация!!!
36
2
 
13
 
! Отговори
Дени преди 13 години
Съгласна ,че имаше. Но нали за това дойде това правителство ,именно да се справи с нея , с корупцията и да накаже крадливите комунисти. Нито едното ,нито другото ,а как работи ,позволи ми да знам ,защото бях обект на кражба и видях и чух какво ми казаха" работещите " . Просто няма да повярваш .А това ,че говорят врели-некипрели и вдигат шум не е работа ,а шоу. Това се вижда не само у нас. Защо няма инвестиции ,не е кризата причина. Разрови се из нета ,има доста интервюта с чужди бизнесмени.
35
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоце да изпрати още 30-40 "дипломата" и те ще ни вкарат в Шенген (както в ЕС)
34
4
 
17
 
! Отговори
мухала преди 13 години
тоя на снимката цецко ми прилича в погледа на едното от кучетата ми , но аз не се съмнявам , че кучето е в пъти по интелигентно от тоя плешив пордот.
33
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това управление се крепи само на постоянни измислени оправдания на група некадърници!
32
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Омръзна ми да ти гледам мутрата беееееееееееееееееее....