България няма да променя концепцията си за Шенген

Цветанов се оправдава с минали доклади от Брюксел
Обновена: 22 дек 2010 15:25 | 22 дек 2010 15:25,
72
България няма да променя концепцията си за Шенген
Снимка: БГНЕС

България няма да променя концепцията си за покриване на критериите по Шенген.

Така вътрешният министър Цветан Цветанов коментира негативните писмата на френския и на германския му колега от вторник. Той обясни негативизма с предишните отрицателни доклади за страната ни.

“Това, което има като публикации днес във вестниците, по никакъв начин не променя програмата ни на работа до приключване по техническата готовност на страната ни към март 2011 година.

Това, което видяхме от тези писма, които са изпратени от съответните вътрешни министри, е, че по някакъв начин се прави връзка с механизма за оценка и това, което е било наслагвано в годините назад и искат да видят твърдата продължаваща тенденция за положителна работа в борбата срещу организираната престъпност и корупцията“, категоричен е Цветанов.

Според него е важно какво ще пише в доклада на ЕК през февруари за България.

„Това, което имахме като резултат за работата на МВР, и това, което беше отчетено и като наличие на политическа воля, беше потвърдено и в междинния, и в летния доклад, но сами разбирате, че когато е имало поредица от негативни доклади, все пак Европейската комисия иска да види поредица и от положителни доклади, които все пак да очертаят трайната тенденция и сигурността, която трябва да гарантираме”, каза вътрешният министър.

По повод на изказването на президента Георги Първанов, че една от основните пречки България да бъде приета в Шенген е увеличаването на контрабандата, Цветанов коментира:

„Това са цифрите. Ако трябва, ще ги изпратим на президента Първанов“, и отчете, че за тази година Агенция "Митници" е преизпълнила плановете си за събираемост.

Още по темата

Прогнозите са за над 2,2 млрд. лева са приходите от акцизи върху горивата през 2010 г. От акциз върху твърдите алкохоли са събрани 55 млн. лева повече, като се очаква тази година в хазната да влязат 165 млн. лева.

Единствено при събираемостта на акциз от цигари има спад от 100 млн. лева, но тази година са възстановени 160 млн. лева на производителите на тютюневи изделия.

По повод на експертизата за случая в горнооряховската болница и  призива на депутатите Цветанов да я огласи от парламентарната трибуна, министърът заяви, че дотогава няма да коментира нищо по този въпрос, за да не се чувстват обидени народните представители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
17
 
5
 
! Отговори
Стоян преди 13 години
Абе *** нагли, какво сте се разпенили бе?! Искате проблеми трупани 20 години да се решат изведнъж за една! Е това нямам как да стане! Ама *** народ еййй, *** и съответно супер лесен за манипулация!!!
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
боже боже спаси българия от ***
29
2
 
17
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Само че Шенген май промени концепцията си за България...Цецко. Що не говорите сега големи приказки а?? Поставиха ви на место, лаладжии такива.
28
9
 
5
 
! Отговори
444 преди 13 години
Ширеща се престъпност имаше и при останалите правителства, но за разлика от тях сега МВР работи по-добре (това че не съдят хванатите е друг въпрос). За корупцията - повечето корумпирани са дърти комунисти, които са свикнали да живеят на широко. А относно *** и турците прочети и някои други журналистически коментари, освен тези на днес бг.
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ВИФ!!!!!!!!!!
26
4
 
12
 
! Отговори
Дени преди 13 години
Айде ,де сега ромите и турците виновни. Вие май все търсите вина някъде другаде ,но не и в себе си. След като комунистите /не съм такава/ са виновни за трагичното състояние на БГ в момента и дефицитът в бюджета ,защо не са наказани. След като ромите са виновни за това оплождане в несвяст защо не се направи нещо за да се прекъсне .Или не кажете ,че не е хуманно . Напротив ,има начин и то е спиране на детските след 3 дете напр. За ширещата се престъпност ,за обирите е виновна кризата .И ,..
25
1
 
7
 
! Отговори
Emigrant преди 13 години
...ne znaesh li "nie gi hvashtame, te gi puskat" :) ili ne si zapoznat i s izkazvaneto za matriala :)
24
5
 
8
 
! Отговори
Emigrant преди 13 години
Na teia samo predishnite im vinovni... Haide da porabotiat malko i stiga sa se ufliankvali i olakvali kato bebeta...
23
9
 
16
 
! Отговори
Бахура преди 13 години
Цветанов, не ти ли стигат 6 апартамента? или още искаш да крадеш? Айде махай се! ОСТАВКА!
22
12
 
7
 
! Отговори
444 преди 13 години
Именно заради тези данни няма да ни приемат, а не заради политиката на Герб, защото Европа не иска *** и турци. Но комунистите могат само да мрънкат, защото не са на власт. И на малките деца им е ясно, че Саркози по-скоро ще си направи харакири отколкото пак да се забърка с нашите "роми", а за Германия и турците няма какво да се каже още! Заради това няма да видим Шенген!
21
6
 
25
 
! Отговори
kk преди 13 години
Каква концепция?!!О С Т А В К А !!!
20
0
 
19
 
! Отговори
Коментар преди 13 години
Явно нашите политици не могат да разберат, че присъединяването към Шенген не е само опазване на външните граници на ЕС. Има много повече фактори, влияещи върху съгласието за присъединяването ни. И това е ясно на всички в България. Докато не успеем да си осигурим един среден стандарт на живот, във всичките му аспекти, ще си седим на опашката.
19
4
 
22
 
! Отговори
Дени преди 13 години
"Недостатъците в борбата с корупцията и организираната престъпност в България и Румъния са свързани с границите и могат да имат сериозни последици за вътрешната сигурност на ЕС."Това е част от доклада. Аааа, предишните били виновни .А година и половина ?
18
5
 
24
 
! Отговори
ФЕН преди 13 години
ДА добавя - на боко ТИКВАТА и цецко апартамента, основния прицип е "има само 2 мнения: моето и погрешното!"
17
0
 
11
 
! Отговори
а това, плювачи? преди 13 години
Роми и имигранти ни спирали за Шенген 22 декември 2010 | По света Германия се притеснява, че границата ни ще се отвори за масова миграция от Турция към ЕС Източници, запознати с въпроса, смятат, че наред със съображенията, свързани с различни проблеми в България и Румъния, особено в съдебната система, позицията на Франция и Германия е повлияна и от някои политически фактори. Париж продължава да се тревожи от възможен наплив на роми, ако двете страни бъдат приети.
16
4
 
34
 
! Отговори
ФЕН преди 13 години
дето се вика: ако на този IQ-то беше с 2 по-висок, щеше да бъде 2. Човекът работи, за година и половина направи:- повече филми от Стивън Спилбърг за целия си живот- повече телевизионно време от ЛАри Кинг за 22 години в СNN,- изръси повече простотии от боко тиквата (това не е сигурно)- реакция със скоростта на светлината, когато снимаха къщата му в с.Шума- даде консултации, които и едно средно-интелигентно дете можеше да направи- от физкултирник стана министър на ВР ПОКЛОН!
15
14
 
8
 
! Отговори
=== преди 13 години
Днес.бг пак оправдавате цвета си (червен) с подзаглавието. Много големи палавници се извъдихте, да знаете.
14
2
 
23
 
! Отговори
Наивен преди 13 години
"....но сами разбирате, че когато е имало поредица от негативни доклади..."Ало,***!!! Не разбрахте ли .че за нищо не ставате!!! Освен да се оправдавате с другите,друго не можете!!! "Чисто и просто"- Типични милиционери!!!! След баня!!
13
2
 
35
 
! Отговори
Чичо от село преди 13 години
Няма нищо по-страшно от това да те управляват амбициозни и работоспособни ***...
12
3
 
15
 
! Отговори
аз преди 13 години
До:НЕ :DDD пич, ти се луд! НДСВ дойдоха само за да си върне царя имотите. Какво точно направиха през мандата си, че да твърдиш, че са най-компетентните?!?!