Дончев: На прав път сте, казват ни от Брюксел

Скандалът "Калина" е неприятен сигнал, смята министърът
Обновена: 28 дек 2010 15:17 | 27 дек 2010 11:36,
199
Дончев: На прав път сте, казват ни от Брюксел
Снимка: БГНЕС

Mинистър Томислав Дончев заяви, че писмото на ЕК, свързано с хода на усвояването на еврофондовете у нас, е знак за подкрепа и единственото поставено изискване е за скорост.

"На прав път сте, просто работете по-бързо", разясни посланието той пред БНТ.

Дончев опроверга слуховете, свързани със закриването на Агенция „Пътна инфраструктура“. 

Министърът обясни, че в тази агенция е съсредоточен целият капацитет на страната ни да строи и поддържа пътища.

Още по темата

Дончев обеща, че автомагистрала "Струма" ще бъде факт като реално строителство още следващата година.

На въпрос как се отрази на имиджа на България пред европейските ни партньори казусът с бившия директор на фонд „Земеделие“ Калина Илиева, Дончев заяви, че "това беше неприятен сигнал, който излъчихме на фона на всичките усилия България да излъчва само положителни сигнали".

"От външнополитическа гледна точка това беше някаква щета, надявам се – не много голяма", изтъкна Томислав Дончев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още по темата: еврофондове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще карам на въпросите ти подред.1.Да, ровеха по кофите и тогава, винаги го е имало.Дори и любимият ти социализъм имаше класи и бедни.2.Да, отказваха се от децата си и тогава, винаги е имало домове за изоставени деца.Разликата е че домовете за изоставени деца тогава бяха адски места, не толкова късопаметните си спомнят ужасяващите репортажи.Сега тези домове са много по цивилизовани.3.Безработни тогава нямаше, имаше адски много хора които дремеха по цял ден и не вършеха нищо, но взимаха стандартна заплата- за това и социализма свърши така.4.Икономическите престъпници не само бяха на свобода, не само бяха във властта , но те практически управляваха страната.Когато режимът рухна те изнесоха милиарди извън страната, а тези които останаха създадоха олигархията и организираната престъпност.Други въпроси?
59
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЧЕРВЕНИ ГАЗ ПИ КА ЯТ СЛЮНКИ ХВЪРЛЯТ НА БЕСНИ КУЧЕТА ЗАМЯЗАХТЕ !ЕХИДНО НИ ОБЯСНЯВАТ ЧЕ ПОЖАРНИКАРЯ ... ТИКВАТА ...МАРКУЧА...ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА АБВ НА ГОЦЕТО!ДАЖЕ ПРЕПОДАВАТЕЛ НА РЕПРЕСИВНИЯ АПАРАТ ГО ИЗКАРА!ГОРКИЯТ МИСЛЕШЕ ЧЕ Е ПРЕД СТУДЕНТИТЕ КОИТО РАЗБИРАЕМО НЕ СА ЗАПОЗНАТИ ЧЕ ЗА ПОЖАРНИКАРИ ПРИЕМАХА ЖЕЛАЕЩИ НО ПАРТИЙНО НЕ ПОДКРЕПЕНИ И НЕНАДЕЖДНИ.ИМА ЛИ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ СИНЪТ НА ВУТЕ ЩЕ ГАСИ ПОЖАР И МОЖЕ ДА УМРЕ!ДРУГАРСКИТЕ ДЕЦА БЯХА ЗА ДРУГИ ПОСТОВЕ И ЗА ДРУГО ОБРАЗОВАНИЕ-ЮРИСТИ ЖУРНАЛИСТИ
58
1
 
7
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
51-ви, друг е пътя да се оправим.Нарича се богата и независима икономически и политически средна класа.Нарича се протекционизам на родната икономика, или поне поставянето и на равни условия с другите подобни икономики.Свобода за средната класа, но строг контрол на действията и във сферата на данъчното облагане, ефективни и бързи съдопроизводства, ефективни присъди, конфискация и ако трябва-национализация .Свобода, но и отговорности!И съобразяване само с националните ни интереси, не с чуждите.
57
0
 
0
 
! Отговори
teraza преди 13 години
da ,Da ,taka e ,pak ne dovolni ,i pak bili gladni ,nikoi ne iska da raboti,te tova e.....
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не можах те да се преборите с мафията,вклинчила се в снагата на държавата.
55
0
 
6
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
На едно мнение сме по тези въпроси не само ние с теб, а и може би всичките трезво мислещи Българи.НО!!! Както и друг път съм казвал тук-Управляващите от всички цветове си научиха урока от 1989-та година и след това.Взеха всички мерки:Икономически, Политически, Полицейско -Жандармеристки и ако щеш-военни(по-скоро липсата на армия), които да осигурят безпрепятственото им управление.Спомни си инфлацията, всеки живее на кредит сега, не може да спре погасяването му, спомни си боя пред парламента.....
54
0
 
0
 
! Отговори
Беро преди 13 години
:)
53
5
 
13
 
! Отговори
ТИТИ преди 13 години
НА ПРАВ ПЪТ СТЕ ,ДАВАИТЕ ВСЕ ТАКА И ЩЕ СТИГНЕТЕ ДО КРИВАТА КРУША.
52
2
 
8
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
35-ти, ще призная и аз това правителство за най-доброто, което сме имали тоя век, при едно-единствено условие-Да направи така, че в страната ни да има поне 50% процента от брутния вътрешен продукт от този, който имаше преди 1989-та година, поне 50% финансиране на училища, болници, детски градини.Да си виждал преди някой да ровеше по кофите, или масово да се отказват от новородените си деца?А безработни виждал ли си тогава?А икономически престъпници на свобода и във властта тогава виждал ли си?
51
3
 
5
 
! Отговори
51ви преди 13 години
Да, това имах предвид - гадовете са навързани един за друг. Само, че винаги има решение. Спомни си какво е направил Александър когато са го поставили пред Гордиевия възел, който никой не можел да развърже - разсякъл го е с меча си. Така, че твоята идея за военна окупация е близка до това. Но ако ЕС не се заинтересува да вземи преки мерки срещу нашите хрантутници трябва сами да го направим - да ги изгоним с бой с камъни от бюрата им.
50
5
 
11
 
! Отговори
данко преди 13 години
мда , и другите правитеслтва бяха на "прав път" . тва го чувам вече 20 год. *** смеха сме - кой се опитват да заблудят със жалките си лъжи. палячовци такива
49
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те от Брюксел няма да гласуват на изборите а пенсионерите безработните !
48
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пътя от потупването по рамото , до шута в *** е много кратък ,другари !!!
47
2
 
7
 
! Отговори
Бобойко: преди 13 години
Томиславе, а каза нещо а те задвратих
46
0
 
6
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
51-ви, ти току що ни обрече на още 50-70 години неусвояване на фондовете...Това , за което пишеш, в България е просто немислимо без чужда военна окупация и назначаване на колониална администрация и чиновници, внесени от Германия например.Но и това не е гаранция-ще ги побългарим за 4-5 години...От 1989 година насам, не знам да е имало някъде някакъв конкурс, спечелен от най-кадърния и подгответн претендент за служба, директорско място или каквото и да е.Всички са навързани като свински черва...
45
2
 
13
 
! Отговори
Коко преди 13 години
Егати самохвалците са тия!!!!! Уважаеми управници на думи е лесно, но поне засега не съм видял много неща претворени в дела /освен, че фирмите дето правят трикоьорчета за откривания просперират благодарение на ВЕЛИКИТЕ ОТКРИВАТЕЛИ от ГЕРБ/
44
0
 
6
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Приятел, не си запознат достатъчно с манталитета на любимия ни министър-председател.По вероятно е да му е казал"А си казал някоя глупост, а ще чуеш командата ПОЛОЖИ За ИНСТРУКТАЖ!".Ако си служил в казармата, знаеш как се изпълнява.
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Знаете ли кога ще имаме прилично усвояване на фондовете? Когато измежду чиновниците отговорни за това няма нито един назначен от ДПС, няма нито един прив приятел на другаря Иванов, или негов братовчед, или дъщерята на бившия партиен секретар на завод "Вечна дружба". Когато цялата администрация се прочисти от системата на корупцията. Като под корупция тук разбирам не толкова даването на подкуп под масата, а корупцията на вазимните услуги - "ти ще назначиш моя човек, аз ще подпиша твоя проект".
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А според същия Дончев, случаят с Калина Илиева показвал, че системата работела, въпреки че имало проблем с отделен човек. Понеже до последно не е ясно дали плащания ще бъдат обявени за нищожни или не, този случай показва нагледно как даже чистият късмет може да намери място в портфолиото на един министър. Пропаганда без граници, при това ***.
41
0
 
4
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Прод.на 45.Но това скоро няма да стане.Вече има цяла каста чиновници, занимаващи се с писане на проекти, срещу заплащане, разбира се.Всеки, опитал се да играе самостоятелно е декласиран.И как иначе?Та нали "нашите хора" трябва да си запазят монопола и в селското стопанство, и в пътното строителство, и в общините?Как така, някакви млади и амбициозни току що завършили студентчета ще печелят проекти, вместо да работят за "Нашите хора", на заплата, колкото да не умрат от глад???Всичко е демагогия...