Цветанов: Правителството не работи под диктат

Кабинетът нямало да изпадне в зависимост от престъпността
Обновена: 19 яну 2011 15:42 | 19 яну 2011 14:20,
267
Цветанов: Правителството не работи под диктат
Снимка: Булфото

"Правителството няма да участва в сценарий, в който да изпадне в някаква зависимост на организираната престъпност или на тези, които я обслужват с говоренето в публичното пространство".

Тази позиция е изразил премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на МС, на което се взе решение да бъде поискан от НС вот на доверие на правителството.

Министрите пък подкрепили премиера, увери МВР шефът Цветан Цветанов.

Според него страната ни не се нуждае от това, което наблюдаваме в публичното пространство, визирайки разразилия се скандал със СРС-тата.

"Тази тема трябва да бъде изговорена в НС, да бъде затворена страница и да можем да говорим за политиките, които реализира българското правителство", мотивира решението за вота Цветанов.

Той ясно даде да се разбере, че няма да бъдат отчетени исканията на Синята коалиция, които отправиха към кабинета в замяна подкрепа на предстоящото гласуване в парламента.

"Правителството не работи под диктат, нито под условия, а само единствено водено от националните интереси", отсече Цветанов и допълни, че са зависими само от българските избиратели, а не от партии, които поставят условия.

Той отново изтъкна, че има срастване на организираната престъпност с политическите партии и доказателство за това е сценарият с разпространените записи.

"Вие сте свидетели на докладите, които посланиците пишат за състоянието на държавата в 20-годишния преход", посочи още вицепремиерът.

Според него обаче секторът "Сигурност" работел адекватно и правел всичко възможно да не се стига до изтичане на информация.

Все пак фактът с появилите се в медиите записи бил "обезпокоителен". Цветанов увери, че се вземат мерки, включително и допълнителни законодателни промени.

Още по темата

Вицепремиерът каза още, че в момента не може да отговори категорично дали записите са изтекли от МВР, тъй като все още се чакала проверката на прокуратурата. Той не пожела да се ангажира със срок кога тя в крайна сметка ще бъде готова.

"Ще стигнем докрай", категоричен бе обаче Цветанов.

"Премиерът ясно и категорично е заявявал своята позиция. Спечелихме изборите през 2009 година в тежка обстановка за страната. Поехме риска да направим правителство на малцинството само водени от интереса на държавата", заключи вътрешният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
1
 
16
 
! Отговори
MP42 преди 13 години
А защо няма нищо за таз сутришния скандал по Би Ти Ви между Яне Янев и Цечка Цачева?
199
0
 
16
 
! Отговори
ВитКур преди 13 години
"Цветанов: Правителството не работи под диктат"Цецко,ама вие въобще работите ли?Кога ли намирате верме?Та ако не сте на гости в някое студио,то се включвате директно потелефено.Акко не се включвате давате лично интервю на някоя репортерка на 4 очи.Ако и това не правите давате пресконференция от някой хиликоптер...Ако пък не се занимваш с репортерките,купуваш апартаменти...През останалото време си в командировка в чужбина или на почивка с Весо Певецо...Та кога работите не разбрах?
198
6
 
1
 
! Отговори
Българин! преди 13 години
Много е прав Цветанов-няма да се позволи да продължава срастването на държавата с престъпноста,но на много хора това не им харесва,свикналиса да правът каквото си искат но нестава.За пръв път от 21 год. се прави нещо в тази наша държава ,връзаха се системите на НАП с цели отрасли за да не ногат някои да крадат поголовно а да си плащат данаците като мен обикновенния човек,а с парите постъпили в държавата да се подпомогне здравеопазване образование и др. което е за всички нас.И съпротива ще има.
197
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ама ние вече изобщо не искаме да работите.Искаме да се махнете.
196
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От анкетата на днес.бг виждам че 92% смятат че правителството трябва да продължи да управлява и 8% искат да падне.Я някой психо да се появи и да извика "Долу правителството !"
195
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боко вдигна акциза на горивата.Какео общо има тука международната цена на петрола?
194
1
 
5
 
! Отговори
до 192 преди 13 години
Никой нищо не ми е давал. И аз го псувам МНОГО по професионални причини, защото имам такова образование, с което мога да работя само на държавна работа, а там всичко е ШУРОБАДЖАНАЩИНА И ТОЙ НЕ ПРАВИ НИЩО ПО ВЪПРОСА. Даже съм му писал на Борисов писмо по тази тема. Така че флашки или дискове няма.
193
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
МЕДИЙТЕ ТАКА СА СЕ НАДУПИЛИ НА БОКО ТИКВАТА 4Е НЯМА НАКЪДЕ ПОВЕ4Е,ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА МИРА ЯНЕВА ОТ МБМД,ТАКИВА СОЦ. ПРОУ4ВАНИЯ МУ СПРЕТВА 4Е БОКО СЕ МИСЛИ ЗА ЦАРЯТ-СЛЪНЦЕ!ТО БИВА СЛАГАНЕ АМА 4АК ПЪК ТОЛКОВА,НЯМАМ ДУМИ!
192
8
 
3
 
! Отговори
до № 172 преди 13 години
Не преиграваш ли лекичко?Леееекинко само ...Викаш че Бойко бил закрил науката, културата и изкуствата.Би ли ми обяснил как точно се закриват примерно едни изкуства?За новите цени на горивата трябва да благодарим на международните цени на петрола, освен ако не ми обясниш как правителството влияе на световната борса.А за бараките на рибарите съм съгласен, аз исках да си дигна една къщичка на плажа, ама мръсниците ми викат че било защитена зона.*** гадни....дреме ми че е защитена зона.
191
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цецко, не бъди толкова толкова бъбрив, достатъчно е да си кажеш: "Цветанов: Правителството не работи"
190
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Може да е ***, съгласен съм. Ама Милен Велчев не е никак ***, и брат му има хотели застроени на 75 декара. Какво като е умен- крадец е. Бойко може да е *** ама Станишев да те попитам толкова ли пък е умен. Костов е умен човек, НО РАЗГРАБИ ИКОНОМИКАТА НА ДЪРЖАВАТА и я подари на свой хора- Какво като е умен -крадец е. Може да е *** Бойко, ама има чисти намерения -друг е въпроса, че около него има *** крадлива и некадърна.
189
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО VANKO ТИ ЗОМБИРАН ЛИ СИ БЕ
188
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
180 - Той пък Бойко нали е първи бедняк ... ти въобще вярваш ли си, или такава флашка са ти дали.
187
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
некои сънуват и ангелчетата като бандити
186
12
 
23
 
! Отговори
Дени преди 13 години
"Над 2 хиляди подписа само за два дни събраха протестиращите срещу социалната политика на правителството бургаски майки, предаде репортер на Burgas24.bg. "Ето така работи правителството . А който иска да си го хвали ,стига да има за какво. Едва ли някой може да напише поне един факт .
185
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 180 - Извинявай, но *** и ЧЕСТЕН не са сининоними.
184
17
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борисов трябва да събере всички диктатори, воглаве с Чавес, и да им демонстрира какъв народ трябва да имат! Тихи, послушни и винаги подкрепящи го! Нищо, че Конгрешънъл куотърли обяви, че ББ е свързан с мафията! Това в БГ няма значение! Сега и борец за правда стана! Боже, Боже! Бухалкаджията, Мутрата по нашески казано ми говори за морал! Нема такава държава!
183
15
 
21
 
! Отговори
vanko преди 13 години
до Премиерана Република България Г-н премиер ,заявявам че преди идването на ГЕРБ ,живеехме спокойно и получавахме високи заплати и пенсии.Нямаше висока престъпност.Лекуваха ни с най-скъпите лекарства безплатно,токът и водата бяха почти без пари.Всяка година ходихме на почивка в страната и чужбина.МОЛЯ ДА ВЪРНЕТЕ НА ВЛАСТ СЕРГЕЙ ,КОБУРГА И ДОГАН.НАДЯВАМ СЕ МОЛБАТА МИ ДА БЪДЕ УДОВЛЕТВОРЕНА!С уважение:........................../подпис/
182
7
 
24
 
! Отговори
Пурко преди 13 години
"Цветанов: Правителството не работи под диктат" - значи година и половина правителството е поставено под диктат, защото досега въобще не е заработило!!!
181
1
 
1
 
! Отговори
до 180 преди 13 години
напълно си прав !