Цветанов: Правителството не работи под диктат

Кабинетът нямало да изпадне в зависимост от престъпността
Обновена: 19 яну 2011 15:42 | 19 яну 2011 14:20,
267
Цветанов: Правителството не работи под диктат
Снимка: Булфото

"Правителството няма да участва в сценарий, в който да изпадне в някаква зависимост на организираната престъпност или на тези, които я обслужват с говоренето в публичното пространство".

Тази позиция е изразил премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на МС, на което се взе решение да бъде поискан от НС вот на доверие на правителството.

Министрите пък подкрепили премиера, увери МВР шефът Цветан Цветанов.

Според него страната ни не се нуждае от това, което наблюдаваме в публичното пространство, визирайки разразилия се скандал със СРС-тата.

"Тази тема трябва да бъде изговорена в НС, да бъде затворена страница и да можем да говорим за политиките, които реализира българското правителство", мотивира решението за вота Цветанов.

Той ясно даде да се разбере, че няма да бъдат отчетени исканията на Синята коалиция, които отправиха към кабинета в замяна подкрепа на предстоящото гласуване в парламента.

"Правителството не работи под диктат, нито под условия, а само единствено водено от националните интереси", отсече Цветанов и допълни, че са зависими само от българските избиратели, а не от партии, които поставят условия.

Той отново изтъкна, че има срастване на организираната престъпност с политическите партии и доказателство за това е сценарият с разпространените записи.

"Вие сте свидетели на докладите, които посланиците пишат за състоянието на държавата в 20-годишния преход", посочи още вицепремиерът.

Според него обаче секторът "Сигурност" работел адекватно и правел всичко възможно да не се стига до изтичане на информация.

Все пак фактът с появилите се в медиите записи бил "обезпокоителен". Цветанов увери, че се вземат мерки, включително и допълнителни законодателни промени.

Още по темата

Вицепремиерът каза още, че в момента не може да отговори категорично дали записите са изтекли от МВР, тъй като все още се чакала проверката на прокуратурата. Той не пожела да се ангажира със срок кога тя в крайна сметка ще бъде готова.

"Ще стигнем докрай", категоричен бе обаче Цветанов.

"Премиерът ясно и категорично е заявявал своята позиция. Спечелихме изборите през 2009 година в тежка обстановка за страната. Поехме риска да направим правителство на малцинството само водени от интереса на държавата", заключи вътрешният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
1
 
7
 
! Отговори
do 235 преди 13 години
mi nali si be v djoba mu Ceco li mu ya tafi? tezi naistina shte vleznat v zandana
239
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ама то повече от тая зависимост могат ли да изпаднат. Зависимостта датира от 90-те, сега все още май не е стигнала пика си. Егати нахалството!
238
6
 
19
 
! Отговори
мунчо от ,,под игото преди 13 години
Срам ме е от Вас двамата.Това е правителство на контрабандата.С това ще го запомня.Не е лесно да подържаш 6 апартамента и да блажиш от митниците.
237
2
 
17
 
! Отговори
антигерб преди 13 години
Вие ако работехте,дали щеше да има натиск,Цецко? Ама работа,реформи липсват,за разлика от напоителните скандали,които са всекидневни и ежечасни.
236
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че това правителство изобщо работи ли? Или само се слушате един друг?
235
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Приятел може и един рефрен да има за зета на ББ взел 50 милиона от Сибанк да участва в МЕТРОТО и за 6 те апартамента на ЦЦ !И не на последно място да изполваш и част от песента на Веско Моля ,подарете цвете за гъ.а на наште дупетати
234
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
САМО вижте колко харесват това в Фейсбук и колко харесват на опозицията статийте!
233
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Другари управляващи, Веско Потното ви е подготвил нов кавър, специално за премиерченцето, ето и припева му:Г***за си с гербер накичииинасраното да не личииииистудена бира си вземиииии пак Станишев обвинииии
232
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те са винаги двама винаги двама две усмихнати хлапета ...
231
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
predi izborite Dogan beshe napravil iedno izkazvane v edno selo 4e moje da upravlyava i upravlyavashtite?mai go pravi perfektno
230
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гражданин пита премиера: ГОСПОДИН БОРИСОВ МНОГО СЕ ИЗЛОЖИХТЕ , ЗАЩО НЕ ПОДАДЕТЕ ОСТАВКА ?Премиера отговаря: КАК ЗАЩО, КАК ЗАЩО ЗА ПАРИ.НЯМА КАКВО ДА НИ ЛЪЖАТ ВИНАГИ СТАВА ДУМА ЗА ПАРИ А ТУКА ЗА МНОГО ПАРИ.
229
2
 
18
 
! Отговори
имотния милиционер преди 13 години
Абе Цецо крадецо не е важно дали правителството работи под натиск по важно е че ти се опитваш с не демократични по скоро милиционерски методи да упражняваш натиск върху всички институции дори и независимата съдебна система се опита да сложиш под своята шапка
228
0
 
13
 
! Отговори
йфдх преди 13 години
демо версия държава демо версия политицидемо версия животЕМИГРАЦИЯСЦЕЛРЕАЛИЗАЦИЯ
227
11
 
5
 
! Отговори
бегайтеееееее преди 13 години
кво ревете бе, не виждате ли че Сивия кардинал на Костов - Бисеров сега е втори човек след Доган при турците. А оная мавърска гад от къде се пръкна , полит-икономически преподавател по комунизам . поредната производна на комунистите. Той разпродаде българия и унищожи СДС, сега иска да унищожи и ГЕРБ щото не може да *** - нито той нито , Доган нито майката кърмилница и на двета - БКП-БСП
226
3
 
8
 
! Отговори
skatelite преди 13 години
Дано не ти се запали къщата, че от срам няма да пуснеш пожарникарите да я гасят. Комплексар
225
2
 
10
 
! Отговори
7 преди 13 години
***!!!
224
9
 
5
 
! Отговори
Чичо от село преди 13 години
Аз мисля, че правителството е слабо и корумпирано, но... Но да приемем, че Бойко падне. После какво? Опасявам се, че в България ще стане като в Тунис... Нямам вяра в Цветанов, Караджова, Цветков, Рашидов, Игнатов, Дянков. Що се отнася до Младенов и Аню Ангелов - те са без значение - и външната, и военната политика ни я водят от външни фактори. Нямам вяра нито на Тройната, нито на Синята коалиция. За Волен е ясно - *** и ***. Остава само да се надявам, че утре Бойко ще се събуди българин...
223
2
 
16
 
! Отговори
Глупав съм ! преди 13 години
От една страна, е лошо, ако страната попадне пак в ръцете на ***.Но от друга, тя и сега не е в добри ръце. Май нямаме никакъв избор - или ще ни доят едните милиционери, или другите !Започвам да съжалявам, че не се махнах от България, когато можех... Явно съм ***, като 95 процента от популацията на България /останалите 5 процента са крадци и политици - за тях България е точното място/ !
222
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Обожавам ги тия двамцата! *** винаги застават един зад друг! Е! Не е много мъжко поведение, но пък е в унисон с директивите на партията!
221
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо да го прави тои пак ще е първа сила и няма нужда да харчи държавни пари .