Цветанов: Правителството не работи под диктат

Кабинетът нямало да изпадне в зависимост от престъпността
Обновена: 19 яну 2011 15:42 | 19 яну 2011 14:20,
267
Цветанов: Правителството не работи под диктат
Снимка: Булфото

"Правителството няма да участва в сценарий, в който да изпадне в някаква зависимост на организираната престъпност или на тези, които я обслужват с говоренето в публичното пространство".

Тази позиция е изразил премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на МС, на което се взе решение да бъде поискан от НС вот на доверие на правителството.

Министрите пък подкрепили премиера, увери МВР шефът Цветан Цветанов.

Според него страната ни не се нуждае от това, което наблюдаваме в публичното пространство, визирайки разразилия се скандал със СРС-тата.

"Тази тема трябва да бъде изговорена в НС, да бъде затворена страница и да можем да говорим за политиките, които реализира българското правителство", мотивира решението за вота Цветанов.

Той ясно даде да се разбере, че няма да бъдат отчетени исканията на Синята коалиция, които отправиха към кабинета в замяна подкрепа на предстоящото гласуване в парламента.

"Правителството не работи под диктат, нито под условия, а само единствено водено от националните интереси", отсече Цветанов и допълни, че са зависими само от българските избиратели, а не от партии, които поставят условия.

Той отново изтъкна, че има срастване на организираната престъпност с политическите партии и доказателство за това е сценарият с разпространените записи.

"Вие сте свидетели на докладите, които посланиците пишат за състоянието на държавата в 20-годишния преход", посочи още вицепремиерът.

Според него обаче секторът "Сигурност" работел адекватно и правел всичко възможно да не се стига до изтичане на информация.

Все пак фактът с появилите се в медиите записи бил "обезпокоителен". Цветанов увери, че се вземат мерки, включително и допълнителни законодателни промени.

Още по темата

Вицепремиерът каза още, че в момента не може да отговори категорично дали записите са изтекли от МВР, тъй като все още се чакала проверката на прокуратурата. Той не пожела да се ангажира със срок кога тя в крайна сметка ще бъде готова.

"Ще стигнем докрай", категоричен бе обаче Цветанов.

"Премиерът ясно и категорично е заявявал своята позиция. Спечелихме изборите през 2009 година в тежка обстановка за страната. Поехме риска да направим правителство на малцинството само водени от интереса на държавата", заключи вътрешният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
10
 
1
 
! Отговори
кака кера преди 13 години
ДР. ЦВЕТАНОВ НИЕ СМЕ НОВОТО ЖЕНСКО ДРУЖЕСТВО ЗА ГЕРБ НА ГРАЖДАНИТЕ . искаме да ви стискаме. подркепяме ви във всяка народна дейност. вярваме ви особено когато ви гледаме, малко по малко когато ви чуваме. чуват се неща които не са за слушане.
219
1
 
12
 
! Отговори
MP42 преди 13 години
"48-те закона на властта"..Закон 9.."Ще спечелите единственно чрез решителни действия.Само вашите аргументи не са достатъчни."..Няма действия,а само приказки от страна на ГЕРБ..
218
12
 
3
 
! Отговори
vanko преди 13 години
ПЪРВАНОВ ПРЕМИЕР!ВОДИ НИ УЧИТЕЛЮ!
217
1
 
19
 
! Отговори
Дени преди 13 години
"Социолог: Ако Борисов е смел, да се яви на предсрочни избори."Да ,ама не. При всички тези скандали до сега трябваше да го направи .Забравихме вече да говорим ,че носим оставката в джоба.
216
4
 
4
 
! Отговори
Българин! преди 13 години
Отговора е ясен и за слепците,не си ли разбрал че и съда е корупция яка.Премиера поиска някаква промяна но някои ревнаха веднага неможе да се бърка в назависимата ни съдебна власт ,а тя веднага държавата е криза но ние ше си дадем 13 заплата,какво ни пука за другите ние много и качествено работим,да ама не,и докато има хоира които мислят като тях така ше бъдем.
215
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЩОМ ВИДИТЕ ЕДИН ХУБАВ МЪЖ И ПОЧВАТЕ ДА МУ ЗАВИЖДАТЕ
214
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много обичам парчето на група "Сигнал"-Д-О-В-И-Ж-Д-А-Н-ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ.
213
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
09 март 2010"Написал съм оставката на правителството си в джоба, като речете да ме пресирате, да знаете, че съм си написал оставката на правителството в джоба, оставям я и ще видите какво ще получите след мен". Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод исканията на различни съсловни организации - лекари и фермери за забавени плащания. Изявлението си министър-председателят направи по време на конференция за директните плащания.А СЛЕД КАТО ЧУХМЕ КАКВИ ГИ ГОВОРИТЕ ПО ТЕЛЕФОНА - КЪДЕ Е ТЯ ТАЯ ОСТАВКА В МИНАЛОГОДИШНИЯ ДЖОБ ЛИ ?БЕЗСРАМНИЦИ .....
212
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
kato si spomnim na kakwo prili4aha pred 4-5 dena i kolo sa OK sega, si mislia, 4e uspiaha da prenapishat zapisite-taka kakto e nujno za da se oneviniat.nito sinite, nito 4evenite napraviha nesto peve4e kogato te upravliavaha.noviat fashizym ide. De e president Jelev da obiasni za sratvaneto na kapitalite s *** na Cwetelina i zadnika na Cwetanow
211
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На супер Боко все някой му пречи и му е виновен - или е Сергейчо или е Гоцето, ако ги нямаше как щеше да си искара мандата ?
210
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
194 - а пък Бойковата половинка, нищо си няма сиромашната ... направо да я оплаче човек. Добре, че продаде последния си дял за 141 млн, че иначе нямаше какво да яде горката ...... еееееех, *** народ, български ...
209
4
 
1
 
! Отговори
Честен и морален преди 13 години
Кой пита?
208
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е защо да сътрудничат с ДСБ ? Костов като лидер на тази партия ОСЪДИ БЪЛГАРИЯ НА КОЛАПС, поради простата причина, че като министър председател ПОДАРИ ЦЯЛАТА ИКОНОМИКА НА ДЪРЖАВАТА на свои хора и срещу процент. Защо да си сътрудничи Бойко, с такъв МАВЪР ?
207
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На снимката:2 *** милиционерски тикви.
206
2
 
12
 
! Отговори
До 200 преди 13 години
Много си ***/а. Ама то каквито вождовете - такива и избирателите му.
205
2
 
16
 
! Отговори
Castor преди 13 години
"Правителството няма да участва в сценарий, в който да изпадне в някаква зависимост на организираната престъпност или на тези, които я обслужват с говоренето в публичното пространство". Прав е. Самото правителство е престъността. Как да изпаднеш в зависимост сам от себе си?
204
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да сте вижда;и от 20 години ЧЕСТЕН И МОРАЛЕН СОЦИАЛИСТ?
203
4
 
15
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
Кабинетът нямало да изпадне в зависимост от престъпността-za6toto to q rakovodi,xa xa
202
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е псевдо партия, която няма политическа платформа. Хора от никъде, които отиват на никъде. Не искат да сътрудничат с никой. Дори и с ДСБ, партия с която са членове на ЕНП. Не сътрудничат на Европейските институции. Хората непрекъснато пишат писма. Явно липсва диалог. Не изпълняват поети ангажименти към Европа -Шенген, граничните пунктове. Що за хора са това? Асоциални елементи, на които всички пречат!
201
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Все се питам защо защитниците на Бойко веднага връщат лентата назад и правят сравнения с крадливата тройка и извода ми е само един - ТЪРСЯТ ИНДУЛГЕНЦИЯ!Щом онези са крали и тези трабва! Щом онези са лъгали и тези трабва! Щом онези са злоупотребявали с власт и тези трябва! Абе да ви попитам - Затова ли сменихме онези! За да вдигнем статуса на тези! Малеее! Жалка работа!И логичния въпрос е "Защо тези не вкарват в затвора онези?" Аз отговорът си го знам! Успех!`