Кабинетът: Ние не сме като предишните!

Кръгове от интереси рушели доверието в Борисов
Обновена: 19 яну 2011 15:40 | 19 яну 2011 15:40,
391
Кабинетът: Ние не сме като предишните!
Снимка: Булфото

Основната цел на атаката от последните седмици е да дискредитира политиката на управлението на ГЕРБ и на правителството, да я представи като еднаква с тази на предишните управления и да разруши доверието в премиера.

Това се посочва в официалните мотиви на кабинета, който прие решение да предложи на НС да гласува вот на доверие на МС с премиер Бойко Борисов.

Целта е да се възстанови статуквото от последните години, да се разчисти пътят на нови формации, които с ново лице и под различно име да се върнат на власт
„Мерките, които прилагаме, за да разрушим тези кръгове от интереси, които години наред живяха и забогатяваха като източваха основни ресурси на държавата, днес пораждат съпротива и реакция срещу правителството и министър-председателя.

Създаде се ситуация, в която неясни политически субекти чрез анонимни източници, чрез медии с неясни собственици разпространяват незаконни материали, стенограми и записи от разговори, с които целят да компрометират правителството, неговите усилия и политика, и да трупат напрежение в обществото.

Целта е да се възстанови статуквото от последните години, да се разчисти пътят на нови формации, които с ново лице и под различно име да се върнат на власт“, се посочва още в мотивите.
 
В тях се изтъква още, че правителството е приело предизвикателството чрез непопулярни мерки и със силна воля да промени управлението на страната.

Нито едно правителство обаче през последните двадесет години не е предприело едновременно такъв широк кръг реформи в различни сфери.

Още по темата

„Проблемите, които правителството решава днес, са натрупвани години назад. Страхът или липсата на достатъчно отговорност да се поемат техните негативни последици са блокирали действията на предишните правителства за тяхното осъществяване.

Това днес ги прави по-бавни, по-трудни за осъществяване и много по-болезнени за гражданите и всички засегнати от тях“, обясняват още решението си МС.

Парламентът щял да гласува вот на доверие за цялостната политика на борба с корупцията, престъпността, за модернизиране на българската икономика и финанси, за провеждане на реформите в сферите на външната политика, отбраната, сигурността, здравеопазването, образованието, социалната политика, правосъдието, транспорта, земеделието, опазването на околната среда, културата, усвояването на средствата от европейските фондове и спорта.

„За да продължи да реализира своята политика, правителството се нуждае от подкрепата на българските народни представители, които да потвърдят с вота си политиката, за реализирането на която гласуваха преди година и седем месеца българските избиратели”, се посочва още в мотивите.

**********************

От 1989 г. до днес в България са съставени 12 правителства, от които две са служебни – на Ренета Инджова и Стефан Софиянски.

За този период са поискани и гласувани 26 вота на недоверие към правителствата и 2 вота на недоверие към министър-председател (Любен Беров).

Гласувани са и 2 вота на доверие, поискани от министър-председателите Филип Димитров и Любен Беров.

Кабинетът на Филип Димитров обаче не получава нужната подкрепа на 28 октомври 1992 година.

Премиерът Бойко Борисов внася третият вот на доверие в най-новата ни демократична история. Той обаче най-вероятно ще запази поста си, тъй като с гласовете на Атака има необходимото обикновено мнозинство или гласовете на повече от половината присъстващи депутати , за да получи доверие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още по темата: мотививот на доверие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
289
8
 
6
 
! Отговори
wiktor преди 13 години
Кеф! Да видиш комунист да се гърчи - безценно.
288
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БОЙКО ПАДНИ СИ САМ СГРЕШИЛ В ГОМНА СИ ДО ГУША. ЗА ТАКИВА ТВЪРДОГЛАВИ НАКАЗАНИЕТО ЩЕ БЪДЕ МНОГО СУРОВО. ... КОМУНИСТИТЕ ИМАХА ВОЛЯ ДА СЕ ОТЕГЛЯТ САМИ 97Г. СЛЕД КАТО СЕ УСРАХА. ТОВА ЧЕ СДС ГИ БУТНАЛИ НЕ ВЯРНО САМИ СЕ ОТЕГЛИХА,... БОКО ША БАГАШ КАТО БЕН АЛИ... НО НЯМА ДА СЕ НАМЕРИ ДЪРЖАВА КОЯТО ДА ТЕ ПРИЕМЕ...
287
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО 293 ; АКО ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ УСЕТЯТ ЧЕ ВЪРВИМ НАДОЛУ ЩЕ СПРАТ ПАРИТЕ ,А ДОКОЛКОТО СЛУШАМ НЕПРЕКЪСНАТО УСВОЯВАМЕ ПАРИ ОТ ЕС
286
6
 
14
 
! Отговори
Тъпанари преди 13 години
"Кабинетът: Ние не сме като предишните!"Даа... По- *** и по- алчни сте даже!
285
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТРАЙ БАБО ЗА ХУБОСТ
284
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако се открие пост за еврокомисар по корупцията и контрабандата БГ ще е печелившата страна. Веднага ще се назначи българин от......! Абе от народната партия! Дето я харесват всички медии, политолози, социолози и не знам какви си още -лози, но най-страшното е, че племето българско мисли, че кражбата, лъжата, измамата са положителни цености! Ужас!
283
3
 
6
 
! Отговори
Мразя ГЕРБ преди 13 години
Хора няма майтап,теа от Гриб пак ще ни бият на изборите.Със всеки изминал ден повече хора подкрепят Боко....КО СТАА БЕ????СРС_МРС-ефекта положителен за пожарникаря ...
282
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО285 : КОИ СТЕ ВИЕ И КОЛКО ? 2-4 % А
281
4
 
11
 
! Отговори
Боко, Боко..., Боко преди 13 години
Не само ББ е обещавал закрила на сенчестия бизнес! Всички негови министри са поемали такива доходоносни ангажименти, и сега ги изпълняват, затова за 1,5 година не сме мръднали нито йота напред, ни във финансов, ни в икономически ни в екзистенциален план. Даже напротив! Вървим стремглаво надолу като народ и съвсем скоро ще видим същинското дъно на разрухата.
280
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вежди,кво праиш и ти там,ве?Махай се оттам.
279
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
в Европа не обичат нито мутрите, нито милиционерите
278
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ОСВОБОЖДАВАШ ПО ВСИЧКИ ВАЖНИ ПОСТОВЕ ,ХОРАТА НА ТРОЙНАТА ЛАМЯ ДО ЕДИН ,САМО ТОГАВА ЩЕ ИМА НАПРЕД ,ТОВА ТРЯБВАШЕ ДА Е ПЪРВАТА СТЪПКА
277
0
 
10
 
! Отговори
до коко преди 13 години
Само Бойко е цвете за мирисане, света вода ненапита, чист като утринна роса ... :) :) :) :)
276
5
 
12
 
! Отговори
Избирател/Шефат ви преди 13 години
Това:Ние не сме като предишните!..........Вярно ще се окаже!!!ПО-ЛОШИ СЕ ПОКАЗВАТЕ!!! Заради безпрецедентната си НАГЛОСТ!!!Предишните,все тая от кой цвят,поне не тръбяха за морал. Знаеха си,че са неморални и си траеха,не ни дразнеха поне с гръмко афиширани добродетели.ЗА РАЗЛИКА ОТ ВАС.ДА ПРАВИ СТЕ НЯМА ДА СТЕ ТОЧНО,КАТО ПРЕДИШНИТЕ!!!ВЕРОЯТНО МНОГО МНОГО ПО-ЛОШИ...........НАЛИ?!
275
15
 
7
 
! Отговори
фот преди 13 години
доверието ми към Бойко не е паднало, палец нагоре ако си съгласен
274
3
 
5
 
! Отговори
до 269 преди 13 години
Ама ти можеш ли да четеш? Я направо следвай указанията и слагай минуси навсякъде, където се пише против герб (да, нарочно с малки букви) и против ББ.
273
5
 
14
 
! Отговори
УФСЪ преди 13 години
не е луд тоя кадето яде зелника, А ТИЯ ДЕТО ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА МУ ГО ДАВАМЕ!!
272
2
 
12
 
! Отговори
Разгеле ! преди 13 години
Все пак в цялата история със скандала със СРС има и нещо положително.Този път Бойко не се оправда със Станишев, а с Първанов и ДС ... ! :)Разгеле ! Станишев не е виновен ! :)
271
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дори и Барозу мълчи вече за Шенген! Сега се моли да не идва по скоро председателстването на БГ в Европата, защото ще има падни-стани, нормално е да се подслушва, еврокомисарите трябва да се мразят и всичко по скалата на Боко Малоумков Тиквов! Този изстразал народ така и не намери правилния път! Тройката-***, тези трипъти по-големи ***, но са и глупави!
270
0
 
4
 
! Отговори
Tina преди 13 години
Бог да е на помощ на тези, които мислят доброто на България!