Кабинетът: Ние не сме като предишните!

Кръгове от интереси рушели доверието в Борисов
Обновена: 19 яну 2011 15:40 | 19 яну 2011 15:40,
391
Кабинетът: Ние не сме като предишните!
Снимка: Булфото

Основната цел на атаката от последните седмици е да дискредитира политиката на управлението на ГЕРБ и на правителството, да я представи като еднаква с тази на предишните управления и да разруши доверието в премиера.

Това се посочва в официалните мотиви на кабинета, който прие решение да предложи на НС да гласува вот на доверие на МС с премиер Бойко Борисов.

Целта е да се възстанови статуквото от последните години, да се разчисти пътят на нови формации, които с ново лице и под различно име да се върнат на власт
„Мерките, които прилагаме, за да разрушим тези кръгове от интереси, които години наред живяха и забогатяваха като източваха основни ресурси на държавата, днес пораждат съпротива и реакция срещу правителството и министър-председателя.

Създаде се ситуация, в която неясни политически субекти чрез анонимни източници, чрез медии с неясни собственици разпространяват незаконни материали, стенограми и записи от разговори, с които целят да компрометират правителството, неговите усилия и политика, и да трупат напрежение в обществото.

Целта е да се възстанови статуквото от последните години, да се разчисти пътят на нови формации, които с ново лице и под различно име да се върнат на власт“, се посочва още в мотивите.
 
В тях се изтъква още, че правителството е приело предизвикателството чрез непопулярни мерки и със силна воля да промени управлението на страната.

Нито едно правителство обаче през последните двадесет години не е предприело едновременно такъв широк кръг реформи в различни сфери.

Още по темата

„Проблемите, които правителството решава днес, са натрупвани години назад. Страхът или липсата на достатъчно отговорност да се поемат техните негативни последици са блокирали действията на предишните правителства за тяхното осъществяване.

Това днес ги прави по-бавни, по-трудни за осъществяване и много по-болезнени за гражданите и всички засегнати от тях“, обясняват още решението си МС.

Парламентът щял да гласува вот на доверие за цялостната политика на борба с корупцията, престъпността, за модернизиране на българската икономика и финанси, за провеждане на реформите в сферите на външната политика, отбраната, сигурността, здравеопазването, образованието, социалната политика, правосъдието, транспорта, земеделието, опазването на околната среда, културата, усвояването на средствата от европейските фондове и спорта.

„За да продължи да реализира своята политика, правителството се нуждае от подкрепата на българските народни представители, които да потвърдят с вота си политиката, за реализирането на която гласуваха преди година и седем месеца българските избиратели”, се посочва още в мотивите.

**********************

От 1989 г. до днес в България са съставени 12 правителства, от които две са служебни – на Ренета Инджова и Стефан Софиянски.

За този период са поискани и гласувани 26 вота на недоверие към правителствата и 2 вота на недоверие към министър-председател (Любен Беров).

Гласувани са и 2 вота на доверие, поискани от министър-председателите Филип Димитров и Любен Беров.

Кабинетът на Филип Димитров обаче не получава нужната подкрепа на 28 октомври 1992 година.

Премиерът Бойко Борисов внася третият вот на доверие в най-новата ни демократична история. Той обаче най-вероятно ще запази поста си, тъй като с гласовете на Атака има необходимото обикновено мнозинство или гласовете на повече от половината присъстващи депутати , за да получи доверие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още по темата: мотививот на доверие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
че това не е полицейщина! - това си е комунистическа мафия!
268
3
 
12
 
! Отговори
bs преди 13 години
кой го каза...не били като предишните .. Те са по зле от всички предшественици..
267
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БългарскиСдружениПедали
266
0
 
0
 
! Отговори
коко до270 преди 13 години
СЪДА оти го ЗАБРАВИ бе КОЛЕГА
265
9
 
4
 
! Отговори
до Червените преди 13 години
По-добре за България е Полицейщина отколкото Червените Кхмери
264
0
 
1
 
! Отговори
До 256 от Повръщащ преди 13 години
До 256Той на един техен си му се повръщаше, щото за едно говорили да се борят, а то кво излиза по зле били от предишните ...дай по бира
263
0
 
3
 
! Отговори
коко преди 13 години
Ами СЪДА оти го ЗАБРАВИ бе КОЛЕГА
262
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Поехме риска да направим правителство на малцинството само водени от интереса на държавата", каза Цветанов. "- да бе! - от записите си личи чий интерес ви клати феса!
261
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
263 *** плюй си на ръцете и се захващай на работа мойто момиче
260
0
 
4
 
! Отговори
СД преди 13 години
Жълти зъбки и нерви лабави!
259
1
 
1
 
! Отговори
BG преди 13 години
da pone predi ida sa krali davaha i 13 pensiika ili pone tolkova glad ne sme usetili a vie samo za sebe si mislitee
258
6
 
6
 
! Отговори
БОЙЧЕ ,БОЙЧЕ.... преди 13 години
...ТРЯБВАШЕ ДА ЛИКВИДИРАШ ДС/ДАНС , ОЩЕ КОГАТО ВЗЕ ВЛАСТТА И АЛ.ПЕТРОВ , БЛИЖЕЕЙКИ ПОДМЕТКИТЕ ТИ ...ТИ ДОНЕСЕ СЕКРЕТНИЯ ДОКЛАД НА сърГЕЙ...!ТОГАВА ИМ ПРОСТИ.....СЕГА ,ЩЕ ИМ СЪРБАШ ПОПАРАТА ,ЧЕРВЕНА....!ДАНС/ДС, ГОЦЕ И КРЪГА "КАПИТАЛ", СА В ОСНОВАТА НА ЦЯЛАТА ИНТРИГА!!!!!ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ , ...ИСКА ГЛАВАТА ТИ!!!!!
257
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АБЕ ТЕЯ *** ПИШАТ ПОСТ СЛЕД ПОСТ ,АЗ НЕ ГИ ЧЕТА ,АМА НЕ МОГА ДА СВАРЯ ДА СЛАГАМ МИНУСИ
256
0
 
2
 
! Отговори
до невена преди 13 години
Моме това да не ти е тото две да ти върви или да не ти върви.Един път ви излъгали два пъти ви излъгали те станаха 20 пъти.Много се лъжете бре.Това неговори добре за 'НАРОДО'.Или е много наивен или има една друга дума-т ъ п.Какво ще кажете?
255
8
 
8
 
! Отговори
коко преди 13 години
БСП=СДС=ДСБ=ДПС=РЗС+НДСВ+ГОЦЕ+ДС+НАГЛИТЕ+БФС+СИНДИКАТИ+БЪЛГАРСКИЯ СЪД>>>>????<><><><><това са виновните за днешното ни положениенай-вече ГОЦЕ и СЪДА
254
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кабинетът: Ние не сме като предишните!" - по-зле сте!досега не е имало по-омразно за народа правителство (след Тодор Живков)
253
6
 
6
 
! Отговори
Серюга преди 13 години
Мили прифършеници подкрепете протеста на БСП, с 300 бастуна. Имаме нужда и от патерици за нашите симпатизанти.
252
0
 
1
 
! Отговори
dido преди 13 години
vsi4ki gre6ite proverete koi e vkarel boiko vuv politikata , razberete tapanari nema bsp, sds, ods ,gerb vsi4ko e borba za mnogo pari
251
3
 
0
 
! Отговори
до 255/от Нели преди 13 години
абе ти нормален ли си я се огледай покрай теб кой колко спестявания има бе ***
250
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да! Вие не сте като предишните! Вие ги бихте по всички показатели! Дори по-наглост! Мислех, че никога няма да го кажа, но имало по-лошо от тройката! Боже опази! Такава крадлива напаст е политическата класа, но последните ми вземат акъла! Хем крадливи, хем некомпетентни!