Кабинетът: Ние не сме като предишните!

Кръгове от интереси рушели доверието в Борисов
Обновена: 19 яну 2011 15:40 | 19 яну 2011 15:40,
391
Кабинетът: Ние не сме като предишните!
Снимка: Булфото

Основната цел на атаката от последните седмици е да дискредитира политиката на управлението на ГЕРБ и на правителството, да я представи като еднаква с тази на предишните управления и да разруши доверието в премиера.

Това се посочва в официалните мотиви на кабинета, който прие решение да предложи на НС да гласува вот на доверие на МС с премиер Бойко Борисов.

Целта е да се възстанови статуквото от последните години, да се разчисти пътят на нови формации, които с ново лице и под различно име да се върнат на власт
„Мерките, които прилагаме, за да разрушим тези кръгове от интереси, които години наред живяха и забогатяваха като източваха основни ресурси на държавата, днес пораждат съпротива и реакция срещу правителството и министър-председателя.

Създаде се ситуация, в която неясни политически субекти чрез анонимни източници, чрез медии с неясни собственици разпространяват незаконни материали, стенограми и записи от разговори, с които целят да компрометират правителството, неговите усилия и политика, и да трупат напрежение в обществото.

Целта е да се възстанови статуквото от последните години, да се разчисти пътят на нови формации, които с ново лице и под различно име да се върнат на власт“, се посочва още в мотивите.
 
В тях се изтъква още, че правителството е приело предизвикателството чрез непопулярни мерки и със силна воля да промени управлението на страната.

Нито едно правителство обаче през последните двадесет години не е предприело едновременно такъв широк кръг реформи в различни сфери.

Още по темата

„Проблемите, които правителството решава днес, са натрупвани години назад. Страхът или липсата на достатъчно отговорност да се поемат техните негативни последици са блокирали действията на предишните правителства за тяхното осъществяване.

Това днес ги прави по-бавни, по-трудни за осъществяване и много по-болезнени за гражданите и всички засегнати от тях“, обясняват още решението си МС.

Парламентът щял да гласува вот на доверие за цялостната политика на борба с корупцията, престъпността, за модернизиране на българската икономика и финанси, за провеждане на реформите в сферите на външната политика, отбраната, сигурността, здравеопазването, образованието, социалната политика, правосъдието, транспорта, земеделието, опазването на околната среда, културата, усвояването на средствата от европейските фондове и спорта.

„За да продължи да реализира своята политика, правителството се нуждае от подкрепата на българските народни представители, които да потвърдят с вота си политиката, за реализирането на която гласуваха преди година и седем месеца българските избиратели”, се посочва още в мотивите.

**********************

От 1989 г. до днес в България са съставени 12 правителства, от които две са служебни – на Ренета Инджова и Стефан Софиянски.

За този период са поискани и гласувани 26 вота на недоверие към правителствата и 2 вота на недоверие към министър-председател (Любен Беров).

Гласувани са и 2 вота на доверие, поискани от министър-председателите Филип Димитров и Любен Беров.

Кабинетът на Филип Димитров обаче не получава нужната подкрепа на 28 октомври 1992 година.

Премиерът Бойко Борисов внася третият вот на доверие в най-новата ни демократична история. Той обаче най-вероятно ще запази поста си, тъй като с гласовете на Атака има необходимото обикновено мнозинство или гласовете на повече от половината присъстващи депутати , за да получи доверие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още по темата: мотививот на доверие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
309
7
 
6
 
! Отговори
коко преди 13 години
ПРЕЗ ЯНУАРИ 1997г.по време на управление на БСП беше СУПЕР ЯКО ИСКАМЕ ПАК 1997г. януари САМО БСП
308
2
 
3
 
! Отговори
cookies преди 13 години
.....Boiko niama slivi v ustata i govori, govori ,govori........tova koeto lispsva na drugite e xarizmatichnost.....komunikatsiata i tova che se opitva da bade iskren....dokato predishnite sa bili EXIDNI,ZLONAMERENI,TARTORI,LISICHKAVI I KONTAKTA S OCHITE SA GO IZIALI V PREDUCHILISHNA VAZRAST!@!!!!USPEX BOIKO
307
3
 
11
 
! Отговори
Таласъмчо преди 13 години
Боко е компрометиран вече и нищо няма да бъде както преди. И пет вота на доверие да спечели- все тая, само дето ще продължават да ни го показват по телевизиите и да ни карат да се гнусим от неговия образ на шлифована мутра.
306
2
 
6
 
! Отговори
Ураааа ... ! преди 13 години
Излязоха резултатите от дългоочакваната експертиза на СРС-тата :Станишев е виновен !
305
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Искането за подслушване на директора на митниците Ваньо Танов е направено от прокурора от Софийската градска прокуратура Пламен Георгиев и разрешено от Георги Колев, който в края на 2010 г. беше избран за председател на Върховния административен съд, като ЕДИНСТВЕН КАНДИДАТ! Кокинов отрича до последно за подслушване на Танов! Сега се чудят как "експертизата" да мине, ама кой ще си заложи ***! Гласувам за всеки които вкара виновните по този случай в панделата, та дори това да е ЦВ.Кънчев
304
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прави сте, по-зле сте, по-некъдърни, по- неграмотни и взехте от хората всичко и вярата им дори. Народа никога не е бил толкова зле,
303
3
 
13
 
! Отговори
PR преди 13 години
Бойко, уволни си PR-ите !!!Трябваше от кумова срама и за да изглеждаш европеец, да подадеш оставка все пак, а твоите верни пажове в парламента и пуделът Болен да не ти я приемат.Така и за пред Европата щеше да е по-представително ... Пак ви казвам - аджамии сте с Цецко ! Не я умеете тая игра, ама иначе мерак за кокала не ви липсва ...
302
4
 
7
 
! Отговори
избирателка преди 13 години
Стига оправдания с "предните" година и по - вече мина! На хората не им трябват магистрали, кой кого е подслушвал... Стига вечеее! Развивайте икономиката, за да не бягат децата ни по чужбина, а да има къде да работят.
301
7
 
4
 
! Отговори
ОБИЧАМ БСП+СДС преди 13 години
БСП УРАИ ся я втасахме ние му правим капан а то се оказа ,че сами влезнахме в него..Тоя пожарникар има магия ей нищо не може да го смаже...напротив хората повече го харесват.Добре де кво ши прайме ся...Ново СРС ли да вадиме.Ами той ще ни смаже на изборите кво да правим не знам.
300
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Естествено, че се знае. Трябва да мине време да се позамажат нещата, да се позабравят и накрая да се омаловажат.
299
2
 
3
 
! Отговори
DONCHO преди 13 години
PO ZLE STE OT PREDI6NITE,TE PO NE DAVAHA KOLEDNI DOBAVKI NA PENSIONERITE I NA HORATA VDIGNAHA ZAPLATITE MALKO,A VIE SAMO EDNI MAGISTRALI I DALAVERI-DRUGO NI6TO
298
4
 
13
 
! Отговори
Герасим преди 13 години
Да вие не сте като предишните. Вие сте много по - некадърни , смотани и крадливи мошенници.
297
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АТАКА и ГЕРБ запомнете тези абривиатури,защото децата ви ще живеят в по-добра държава благодарение на тези две партии
296
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ/ГРАЖДАНИ ЗА ЕВРОПЕЙСКО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ/ да се Преименува в ГАРБ /ГРАЖДАНИ ЗА АФРИКАНСКО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ/-Контрабандата е държавно гарантирана от Ц.Ц. за 2-3 фирми ,така наречения премиер спира проверка в друга. Да не са като предишните - не успяха да се скрият като тях.
295
3
 
10
 
! Отговори
Кабинетът: преди 13 години
Ние не сме като предишните , ние крадем повече !
294
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Естествено, че се знае. Трябва да мине време да се позамажат нещата, да се позабравят и накрая да се омаловажат.
293
6
 
4
 
! Отговори
wiktor преди 13 години
до #300Има един лаф "от *** мас и от комунист власт - само с нож се взимат". През 1997 всички бяхме навън, гладни, озверели, без пукнат лев и бяхме готови да изядем Виденов. Той разбира се се *** и подаде оставка, но държеше до последно властта, наглия ***.
292
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Контрабандата стана държавна политика! Да! По-добри сте! И говорят самво за предсрочни избори! Хайде де Боко! Хайде бе смелчаг:))))))))))) Крие се като ***! Да е....и мошеническата държава!
291
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** СТИГА С ТЕЗ КОМУНИСТИ ... БОЙКО Е НАЙ ГОЛЕМИЯ НАЙ-ВЕРНИЯ НА БКП. СЛЕД КАТО ОТКАЗАЛ ДА СЕ ДЕПОЛИТИЗИРА КАТО СЛУЖИТЕЛ НА МВР. И САМ НАПУСНАЛ И ОСТАНАЛ ВЕРЕН БКП.
290
0
 
8
 
! Отговори
гуньо преди 13 години
Всъщност какво стана с експертизата на прословутите СРС-та ? Някой знае ли защо се бавят нещата ?