Министри: Силен ход, рискът си струва!

"С вота искаме да покажем, че провеждаме политика"
Обновена: 19 яну 2011 14:40 | 19 яну 2011 11:07,
147
Министри: Силен ход, рискът си струва!
Снимка: Булфото

Министрите определиха като силен политически ход искането на вот на доверие на правителството на Бойко Борисов.

Очаква се на днешното заседание Министерският съвет да вземе решение за това, след като министър-председателят обяви намеренията си във вторник пред ГЕРБ.

Някои от министрите признаха обаче, че независимо от вота има проблеми със сигурността.

Според министъра на правосъдието Маргарита Попова, която категорично се обяви против да бъде подслушвана за разлика от своите колеги, записът с разговора на премиера Бойко Борисов е сигнал, върху който много сериозно трябва да се помисли.

"Това е част от националната сигурност и аз не искам на моя премиер, на моята държава разговорите и гласът да се чуват в общественото пространство, да се коментира, да се преиначава и да се злоупотребява с това", смята Попова.

Министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев също заяви, че има проблеми със сигурността и трябвало да се вземат мерки, което включвало въвеждането на всякакви правила и реформи.

"С този вот на доверие искаме да покажем, че не само ще строим магистрали и пътища, ще правим пречиствателни станции, ще усвояваме ударно еврофондове, ще пазим макроикономическата стабилност, но и че провеждаме цялостна политика", коментира Плевнелиев.

Според министъра на транспорта вотът на доверие е добър ход, тъй като когато се провеждала определена политика, трябвало да бъде ясно кой стои зад нея.

Министърът на културата Вежди Рашидов пък смята, че решението на премиера е най-малкото оздравителен ход.

"Не може основно в нашия живот дълги месеци компроматите или пък скандалите да са единствената новина. Два-три месеца заливаме обществото с толкова много кал и помия. В тези два-три месеца във всички министерства са свършени доста сериозни неща и за съжаление никой за тях не е питал", посочи културният министър.

Според него дори с този ход правителството да поема риск, рискът си струва.

"По-достойно е, ако хората желаят, да правят нещо, отколкото в някаква тишина да завоалират едни неща, които не са полезни на държавата", смята Вежди Рашидов.

Още по темата

Образователният министър Сергей Игнатов също определи като силен ход от страна на правителството искането на вот на доверие.

Игнатов заяви, че всички министерства са започнали реформи, които разместват статуквото. Много често обаче се получава абсолютно неправилна информация у хората, за това, което се предприема, подчерта той.

Според него с вота на доверие управляващите показват, че са абсолютно решени да доведат реформите докрай.

Спортният министър Свилен Нейков видя видя малък риск в действията на премиера, но вероятността за успех била много по-висока.

Позициите на двамата вицепремиери останаха неясни. Финансовият министър Симеон Дянков отказа коментар, а вътрешният министър Цветан Цветанов не мина покрай чакащите журналисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още по темата: Министерски съвет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
6
 
18
 
! Отговори
АМERIKANO™ преди 13 години
БОЙКО ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА , ПРЕДИ НАРОДА ДА ДОЙДЕ ДА ТЕ ИЗХВЪРЛИ И ДА ТИ СМАЧКА *** ГОРДОСТ ЗАРАДИ КОЯТО КАРАШ НАРОДА ДА МИЗЕРСТВА !!!
99
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тука пишещите с промити мозъци,подкрепящи старите структури на ДС и АБВ. писанията който правят в сайта им се изпращат на флашки,щото те са *** и никога не могат да сътворят такива простотий.
98
0
 
9
 
! Отговори
rgm преди 13 години
Избрани извадки от интервютата с министрите:Точно когато"ще усвояваме ударно еврофондове", ... "има проблеми със сигурността"."Трябвало да се вземат мерки, което включвало въвеждането на всякакви правила и реформи..."Не може"... на моя премиер, на моята държава разговорите и гласът да се чуват в общественото пространство, да се коментира..."Затова: ".. оздравителен ход", "рискът си струва" , трябвало да бъде ясно кой (на кого - колко).
97
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А най-жалко е на кое се вика компромат- на 6 апартамента на цеци, което се проверя в имотния регистър - както и цената и периода когато ги е закупил - официален документ с правна стойност.- на СРС-та , които са поискани от прокуратурата, разрешени от съдия, подписани от министъра на ВР - от които става ясно,че депутати лобират, еедин министър обвинява друг в контрабанда, премиер злоупотребява със служебно положение - това е ОФИЦИАЛЕН документ с правна стойност.Какви компромати - ВСИЧКО ТОВА СА ОФИЦИАЛНИ ДОКУМЕНТИ С ПРАВНА СТОЙНОСТ. Компромат е вестник - това по-горе са обективни източници на информация.
96
5
 
3
 
! Отговори
Dan до 82 преди 13 години
Моооооооооляяяяяяяяяяяяя Жан Виденов сам си е подал оставкатаааааааа, ти забрави ли как хората атакуваха парламента с подръчни материали и как уплашените комунисти в парламента пееха "Боят настанааа тупкат сърца ни.." ...Най-лошото управление до сега е било на БСП ВИНАГИ - Луканов Виденов е вярно Станишев удържа да няма стачки и бунтове с такива мащаби като при предишните управления на БСП , но това го отдавам и на това,че и НДСВ беше в тройката!
95
2
 
4
 
! Отговори
vanko преди 13 години
до Председателяна парламентана Република България Г-жо председател ,моля,да бъде направена обстойна проверка /подписи и лични данни/ относно подписката за референдум на партия РЗС.НАДЯВАМ СЕ МОЛБАТА МИ ДА БЪДЕ УДОВЛЕТВОРЕНА В ЗАКОНОВИЯ СРОК.С уважение:........................../подпис/
94
12
 
3
 
! Отговори
никой преди 13 години
абе пичове като почнеш от 73 и назад колко ви се плаща за тези неадекватни хули които отправяте към герб че и аз да се включа.дайте тел.адрес или нещо подобно.що защитавате комунистите бе ***.малка ли ви дойде попарата която я ядохме през 1994- 95 - 96 че искате още.или забравихте тройната коалиция начело с фесовете.явно сте мазохисти че да искате тяхното завръщане.но добре поне че сте единици представени с много имена.това поне го можете.
93
0
 
2
 
! Отговори
Stanimir преди 13 години
No 63, много сте убедителен!
92
1
 
15
 
! Отговори
Тиквоч преди 13 години
Утре мекотелите от ГЕРБ ще дадат своя вот на доверие на главатаря си с тъмно минало Боко. Да му е честит картбланша, с който тези безгръбначни му дадоха право да дерибейства по митниците, да контролира контрабандата и да гази демократичните принципи на една европейска държава.
91
1
 
17
 
! Отговори
Nerealen преди 13 години
Цялостната политика на Боко е омаскаряване на прокуратурата и съда, събаряне на 8 кола в Слънчев Бряг и 2 бараки на Искър, една безкрайна ревизия на приятелчето му Златев, нулиране на бг образование, култура и наука, принизяване на МВР до телефонна станция, външна политика тип- "Ооо, бонжуар" придружено с мечешка прегръдка, непипане на нито един голям мафиот и нито едно тръгнало дело по показните акции на Цвъцвъ папкоразносвача...
90
2
 
8
 
! Отговори
ЛАЛЕ преди 13 години
Днес Нашите родители са в затруднено положение, не могат да имат спокоини старини бремето от плащане на стоки и услуги е мит,за тях, а усподно е и наш проблем безработицата е колосална и не можем, да помагаме на нашите родители, без да пропускам факта че нашите деца трябва,да учат работят достъп до здравни услуги, да живеят в България и да не ходят немили не драги по други държави,а сега скачаите ама гледаите да не се надскочите....
89
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сидеров вече не говори за Турция например за Сърбия и т.н. За сметка на това Боко се целуваше с представителите на тези страни:) Защо ли? Това ли е сделката:)
88
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО83: ВСИЧКИ *** СА ТАКИВА ,КОГАТО ИМ ИЗНАСЯ
87
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
s tebe sme gerb
86
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То в парламента е ясно че ще мине със гласовете на онзи продажник сидеров,но да питат народа струва ми се че сметките им няма да излезат.
85
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Провеждате постоянна политика на обедняване на хората,за сметка на корпоративни интереси,това правите вие,вън от властта веднага!!!
84
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО69:ТИ КАКВО СИ СЕ ЗАГРИЖИЛ ЗА РЕЙТИНГА НА АТАКА ,ГЛЕДАЙ СИ КОМУНЕТААА
83
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ВЪПРОС: Срещу каква цена профашистката *** Атака ще подкрепи мафията ГЕРБ? Не се отнася към драскачи с промити мозъци.
82
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То бива-бива простотия, ама чак пък такава и при Тошо нямаше бе,то *** примиер-пожарникар и мутра,и хоп-ама аз съммнооого честен бе,ето и от Сибанк се отдърпнахме с мойта /е не съвсем бивша, ама поне му даваше акъл и го направи министър-председател за зъслугите в леглото,ама се говори че и той обърнал резбата то като се събра с тия от атака и направиха един гей-клуб така ще е/
81
6
 
8
 
! Отговори
Dan до Бай Кольо преди 13 години
Байно вчера на два пъти те питах едно и също нещо и ти спираш да коментираш,предполагам,че не си го прочел, или аз не съм намерил отговора ти, в случая не е съвсем по темата но пак е свързан с експертизи и СРС-та! Днес пак щете попитам дано ми отговориш! Бай Кольо, абе няма и месец откакто писа, че не вярваш на СРС-та, и то тогава най- отговорно прочетени от трибуната на Народното Събрание, от Вътрешният Министър, и се беше вкопчал в експертизата направена от лекари 30-40 дена след случая,а сега изведнъж повярва на СРС-тата пуснати от Жълт вестник, и ги прегърна без още да са направени експертизи дали са манипулирани или не е последно ти в какво вярваш? Защото за мен след горепосоченото си просто поредният червен текстописец тук да интелигентен!