Министри: Силен ход, рискът си струва!

"С вота искаме да покажем, че провеждаме политика"
Обновена: 19 яну 2011 14:40 | 19 яну 2011 11:07,
147
Министри: Силен ход, рискът си струва!
Снимка: Булфото

Министрите определиха като силен политически ход искането на вот на доверие на правителството на Бойко Борисов.

Очаква се на днешното заседание Министерският съвет да вземе решение за това, след като министър-председателят обяви намеренията си във вторник пред ГЕРБ.

Някои от министрите признаха обаче, че независимо от вота има проблеми със сигурността.

Според министъра на правосъдието Маргарита Попова, която категорично се обяви против да бъде подслушвана за разлика от своите колеги, записът с разговора на премиера Бойко Борисов е сигнал, върху който много сериозно трябва да се помисли.

"Това е част от националната сигурност и аз не искам на моя премиер, на моята държава разговорите и гласът да се чуват в общественото пространство, да се коментира, да се преиначава и да се злоупотребява с това", смята Попова.

Министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев също заяви, че има проблеми със сигурността и трябвало да се вземат мерки, което включвало въвеждането на всякакви правила и реформи.

"С този вот на доверие искаме да покажем, че не само ще строим магистрали и пътища, ще правим пречиствателни станции, ще усвояваме ударно еврофондове, ще пазим макроикономическата стабилност, но и че провеждаме цялостна политика", коментира Плевнелиев.

Според министъра на транспорта вотът на доверие е добър ход, тъй като когато се провеждала определена политика, трябвало да бъде ясно кой стои зад нея.

Министърът на културата Вежди Рашидов пък смята, че решението на премиера е най-малкото оздравителен ход.

"Не може основно в нашия живот дълги месеци компроматите или пък скандалите да са единствената новина. Два-три месеца заливаме обществото с толкова много кал и помия. В тези два-три месеца във всички министерства са свършени доста сериозни неща и за съжаление никой за тях не е питал", посочи културният министър.

Според него дори с този ход правителството да поема риск, рискът си струва.

"По-достойно е, ако хората желаят, да правят нещо, отколкото в някаква тишина да завоалират едни неща, които не са полезни на държавата", смята Вежди Рашидов.

Още по темата

Образователният министър Сергей Игнатов също определи като силен ход от страна на правителството искането на вот на доверие.

Игнатов заяви, че всички министерства са започнали реформи, които разместват статуквото. Много често обаче се получава абсолютно неправилна информация у хората, за това, което се предприема, подчерта той.

Според него с вота на доверие управляващите показват, че са абсолютно решени да доведат реформите докрай.

Спортният министър Свилен Нейков видя видя малък риск в действията на премиера, но вероятността за успех била много по-висока.

Позициите на двамата вицепремиери останаха неясни. Финансовият министър Симеон Дянков отказа коментар, а вътрешният министър Цветан Цветанов не мина покрай чакащите журналисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още по темата: Министерски съвет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ааа не, Жан Виденов може да беше некадърен , но Жан Виденов САМ си подаде оставката. И за разлика от сегашния мачо един слух или твърдение за корумпираност по не негов адрес не излезе.И оправдания не помня - само оставка.
79
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някои се прехласват по искането за вот на доверие - било добър ход. Да, добър ход е, на тотално провален политик! Бай Банкю щял да иска вот на доверие за цялостна политика!!! И сто удивителни да сложа след "цялостна политика", няма да са достатъчни за да изразя недоумението си. Че тези хора за година и половина във властта, а и пет години преди това, не успяха да формулират дори частична политика в някоя област. Непрекъснато надаваха ухо към подсказките на улицата и се лутаха в собствения си жалък духовен и експертен лабиринт. Родиха закони - недомислици, нагли клиентелистки сурогати. И сега вот. Ще получат подкрепа, разбира се. От кого? Е, със сигурност партийците с най-странен блясък в очите са за, но какво да се прави, лудите си имат клиника в центъра на София. Колкото до "адзурите" от всички нюанси, ясно е че не могат да стоят вечно разкрачени! Позата е за квартал със червен фенер, но не става за сериозна политика!
78
6
 
7
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Ами вие крадахте 8 години бе... То не бяха анекси, то не бяха държавни поръчки, то не бяха заменки...
77
1
 
8
 
! Отговори
Венсеремос преди 13 години
Какво значи злоупотреби със СРС-та? Много тъпо е да се казва ми някой може да злоупотреби със това че ББ пази тоя и оня. Ми как да не е - ще му падне рейтинга на човека. Ще загуби доверието на хората. Според мене тряба да се подслушват нон стоп и после по Те Вето да дават какво са говорили - за да няма злоупотреби.
76
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Представям си коментарите в Европа:)))"БББ оцеля след подкрепата на националистическата/да не използвам друга дума/ партия "Атака":)Веднага си спомням за Австрия и Йорг Хайдер:)Честито! Искаме да сме европейци, но сме оперирани от много чувства, а те са необходими там където отиваме:)
75
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СИЛЕН ХОД Е АКО СИ ПОДАДЕШ ОСТАВКА НЕ САМО СИЛЕН ,А И МОРАЛЕН!!!!!!!!!!! ТЕ СИ ИГРАЯТ С ХОДОВЕ И СЕ НАДЦАКВАТ НА САНТАСЕ
74
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Глупeц, e как да изнасят фейк-записи на Костов и Кобурга, като не са им пречели толкова на БКП(БСП), ДС ??? Ти да си чул някой да е сложил следящо устройство на бензиностанциите от тях? А става дума за милиарди, които вече няма да се крадат. После що имало записи срещу Бойко. Ами щото им резна кранчето с милиардите, затова
73
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПАЗАРУВАЙТЕ В КАУФЛАНД ТАМ ВСИЧКО Е ПО ЕФТИНО ,ПЪРЖОЛИ ПО 6.00 КИЛОТО ,НЕ БЯХМЕ ЯЛИ МЕСО ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ ,НО ОТ ЕДНА ГОДИНА САМО ТОВА КОНСУМИРАМЕ ,,,, ОЛИОТО Е 2.19 ,ВСЕКИ КОИТО НЕ ВЯРВА МОЖЕ Д А ПРОВЕРИ ,А НЕ ДА ВИ ЧЕТЕ ТЪПОТИЙТЕ
72
1
 
7
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Анонимни флашки, анонимен вот... айде не се оливайте толкова. Не може анонимниците да събарят правителства!
71
4
 
9
 
! Отговори
онзи преди 13 години
Да-ход с който искате да крадете още 6 месеца. Некадърници. За година и половина съсипаха държавата и всичко създадено от три предходни правителства.
70
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Станишев и Кобурга поне спазваха някакво външно приличие...". Да, приличието им беше само външно. Вътрешно си бяха пълни простаци. А това е лошо, защото е лицемерно.
69
4
 
7
 
! Отговори
разо4арован преди 13 години
Този вот трябва да е АНОНИМЕН за да е достоверен.Ина4е е ПЪЛЕН ЦИРК първи ще гласуват страхливците и нагажда4ите.Защо иска вот на доверие от депутатите а не от ИЗБИРАТЕЛИТЕ защото знае какво го 4ака.Никои 4естен 4овек ве4е няма да гласува за такова правителството.
68
3
 
10
 
! Отговори
Анаксунамун преди 13 години
Силен ход - бля-бля... кое му е силното? 100% е ясно, че мижитурките от герб и пуделите на волен луфтханзов ще подкрепят правителството,ама то какво да очакваш от министри, които се кефят, че ги подслушват? Имаше навремето един виц за въжето за бесене и профсъюзите, сега положението е същото, мъча се да се сетя, но не успявам, дали сме имали по-слабо, безхаберно и нагло правителство, тези биха и жан виденов
67
3
 
8
 
! Отговори
ГНИЛА ТИКВА преди 13 години
БОЙКО НАСАДИ ВОЛЕН НА ПАЧИ ЯЙЦА.С ВОТА НА ДОВЕРИЕ, ВОЛЕН ПУБЛИЧНО ЩЕ ТРЯБВА ДА ПОДКРЕПИ ВСИЧКИ ПРОВАЛИ НА БОЙКО КАКТО И САМИЯ ПРОВАЛ БОЙКО ОТ КОЕТО ПАРТИЯ АТАКА ЩЕ ИЗГУБИ НАД ПОЛОВИНАТА СИ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ И Е МНОГО ВЕРОЯТНО ДА НЕ ВЛЕЗЕ В ПАРЛАМЕНТА ОТНОВО.ДО СЕГА АТАКА ВЪПРЕКИ ПОДКРЕПАТА ЗА ЗАКОНИТЕ, ТЯ БЕШЕ ЗАБУЛЕНА В СЯНКА. СЕГА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НА ЯВЕ :DБРАВО БОЙКО
66
1
 
6
 
! Отговори
Вълкът преди 13 години
Абе "Вълкът" събираше *** точно по време на тройната коалиция и пълнеше партийните каси на БСП/ДПС, но Бойко го изгони!
65
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ами ние сме виновни,на такав зад..к такав х.й,
64
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Животът не е нито шах, нито покер. Вашите ходове не ме интересуват. Интересува ме това, че заплатата ми е замразена, а ток, хляб, гориво, мляко и какво ли още не поскъпва. Иначе си правете каквито си искате ходове, а най-добре си ходете! ВСИЧКИТЕ!
63
1
 
6
 
! Отговори
Бай Колю преди 13 години
Драги ми Пене,*** и пульо като тръгнат да разпределят парите на другите става страшно!!!Боко нямало да се занимава с два милиона, Бирата пък имал много повече...ми ай уреди да ми направят на мен едно рарение бе, като са толкова малко пари това! Уреди ми...не два милиона, 10%...или не, даже 1%! 20 000?! А?! Пък аз ще гласувам вече само за герб, обещавам! Навит ли си?! Ще помогнеш ли, като е толкова лесно и толкова малко?!
62
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В МОМЕНТА СА ДЕЖУРНИ САМО КОМУНЕТТАА ,ПИШЕТЕ СИ САМИ И САМИ СИ ОТГОВАРЯЙТЕ ,ИЗЧЕЗВАМ
61
8
 
16
 
! Отговори
Глупци преди 13 години
На всички тези простаци, които защитават ГЕРБ ще кажа едно:" Вълкът козината си мени, но нравът-не.". Бойко е по- вреден и опасен дори от Кобурга и Станишев, защото не се съобразява с никакви правила, с никакви закони и най- вече с мнението на много по- умни и патили от него. Станишев и Кобурга поне спазваха някакво външно приличие и никой не е изнасял в публичното пространдство техни аудиозаписи, които да удостоверяват най- нагла и безпардонна защита мафиотизирани криминални структури.