Махат барбекюто от Догановите сараи

Изтече срокът за доброволното му събаряне заедно с оградата и КПП-то
Обновена: 9 мар 2011 06:26 | 8 мар 2011 22:32,
119
Махат барбекюто от Догановите сараи
Ахмед Доган. Снимка: Булфото

Днес изтича срокът за доброволното премахване на барбекюто, оградата и пропускателния пункт на "Догановите сараи" в Бояна. До два месеца те ще бъдат премахнати принудително, съобщи bTV.

Скрито зад 4-метрова ограда, незаконното барбекю продължава да стои непокътнато. И според ДНСК, и според петчленен състав на Върховния административен съд постройката със санитарен възел, масивната ограда и контролнопропускателния пункт хотел е напълно незаконна. Собственикът имаше 14 дни, за да събори доброволно барбекюто.

Ако до утре барбекюто, контролнопропускателният пункт и двете масивни огради не бъдат съборени, ДНСК ще избере фирма, която да бутне незаконните постройки. Междувременно фирмата, стопанисваща хотела – Делта Епсилон, е изпратила писмо до ДНСК, с което иска удължаване с 14 дни на срока за доброволно премахване на незаконните строежи.

Причината е, че обектът се охранява от НСО и трябва да се предприемат съответните действия, за да се осигури охраната. От НСО признаха, че пазят целия частен хотел, независимо че това не е типична практика за службата. Всъщност те пазели дома на депутата Ахмед Доган, който неведнъж беше заплашван.

До месец-месец и половина ДНСК ще избере с конкурс фирма, която да бутне незаконните части от Боянските сараи. И най-късно до средата на май месец прословутото Доганово барбекю би трябвало да се изравни със земята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
16
 
! Отговори
Луда работа преди 13 години
Представяте ли си ,НСО да пази барбекюто на някакъв изедник и вече колко време е новото правителство и нищо не са направили срещу това безумие.
11
6
 
11
 
! Отговори
Мен преди 13 години
А главата му кога ще махнат ? Аз бих го направил с удоволствие.
10
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
4, защо Доган да маха Бойко, нали именно той ни го пробута с онзи уж случайно изтекъл клип "В мен е концентрирана властта". Именно това активира докрай овчия народ и го накара да гласува за Б.Б.
9
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще доживеем ли времето, когато тоя *** ще бъде изхвърлен от политиката и съден за сепаратизъм и национално предателство.
8
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не барбекюто, а Доган и цялата му турска партия трябва да затрият.Бойко обеща, ама нещо размисли.Що ли?
7
1
 
31
 
! Отговори
Джиги-биги преди 13 години
Барбекюто му е една прашинка от имотите му, така че му е през оная работа.Това с нищо няма да ни помогне ,нито ще напълни джобовете ни ,нито бюджета.Друго трябва...само че за другото нямат воля!!!
6
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хайде бе, хайде поне това направете! За 20 месеца 'управление' и празни обещания, барем това прословуто барбекю съборете!
5
4
 
22
 
! Отговори
съмнение преди 13 години
Що ми се струва че това няма да стане.....Ще бутнат някоя барака най-много...
4
7
 
42
 
! Отговори
777 преди 13 години
МАЙ ДОГАН ЩЕ МАХНЕ БОЙКО , ПРЕДИ БОЙКО ДА МАХНЕ БАРБЕКЮТО
3
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Махнете снимката на гадния лалугер !
2
2
 
37
 
! Отговори
НЛО преди 13 години
ДА АМА НЕ.А НСО КЪДЕ ЩЕ ПРАВИ ПЪРЖОЛИ.
1
2
 
27
 
! Отговори
Минчо преди 13 години
неема да стане скоро ,НАЙ-РАНО ПРЕЗ ЛЯТОТО ЩЕ СЕ ОБСЪЖДА СРОКА И НАЧИНА