Ще строим АЕЦ "Белене", как няма да го строим?

Бойко Борисов: Харчим си най-евтиния ток в цяла Европа
Обновена: 21 мар 2011 09:44 | 20 мар 2011 19:15,
375
Ще строим АЕЦ "Белене", как няма да го строим?
Снимка: БТА

"Много е лошо, когато всеки се изказва по темата за АЕЦ „Белене”. Преместването на реактор на площадката на „Козлодуй” не е като да вземеш бидонче и да го сложиш някъде", обяви премиерът Бойко Борисов.

„Знаете ли колко работа има, докато се изгради този реактор. Ако си спрем и 5-и и 6-и реактор, токът ще скочи с няколко пъти. Защо тогава не спрем 5-и и 6-и?”, попита той и припомни как е отправил молба към президента Първанов „да каже какво са се договорили за АЕЦ "Белене”.

„Аз им казах, за да не ме атакуват политически, а да кажат за колко пари са се договорили. И като кажат 2, 3 или 4, веднага да направят видеомост с Русия, за да потвърдят. Ще строим "Белене", как няма да го строим”, заяви Борисов пред bTV.

Още по темата

“Ние сме им направили предложения на руснаците, как без ние да даваме пари, без да харчим пари от бюджета. Поставили сме 2 условия – да не даваме пари и 51% държавност.

"Харчим си най-евтиния ток в Европа най-спокойно и печелим пари. Генерира ли държавата печалба, други влияния няма”, каза още Бойко Борисов.

"Ще направим магистрали върху пепелта, която заварихме", ядоса се още премиерът.

“Бих сложил девиза на нашата предизборна кампания лъжите на Михалевски – магистрали върху пепел – сиреч върху пепелта на Тройната коалиция ще построим магистрали и ги строим”, заяви Борисов.

"Ще вдигна и пенсиите, ако има пари. Ако няма пари, няма вдигане на заплати или на пенсии", обяви премиерът.

"От първия ден, от който сме на власт, плащаме пенсии. Не случайно хората са казали: Не ми давай една риба, а ме научи да си я ловя. Трябва да изградим структура в държавата, която да ни носи риба. 22 години вече тя не работи. Нито са доволни от пенсиите, нито от заплатите", коментира Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Б.Б. е Г.М.О. ,най-добре да си ходи на нивата да си я копа.
38
27
 
10
 
! Отговори
Даниел преди 13 години
Браво на Бойко, на куп всички негови противници, които го съботират, всичките политически капани и клопки, които му устроиха и продължават да му създават проблеми. Аз като българин патриот му желая истински успех и да продължава да влага енергия във всичко, което продължава да извършва на пук на всички злобари.
37
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тая тиква е толкова нагла, че заслужава цялата *** махала в София да се изреди на скъпоценната му дъщеря за отмъщение!
36
4
 
9
 
! Отговори
аноним преди 13 години
Като гледам/чета/какъв е начинът на изказване на повечето форумци то какво да се очаква-грозен изказ-грозен живот-грозно настояще.Поучете се от японците!И в голямото си нещастие са за пример!
35
7
 
25
 
! Отговори
gredored преди 13 години
*** !!!! DOLEN, GNUSEN ***! MAHAI SE!
34
6
 
17
 
! Отговори
Борисов преди 13 години
Цитат: Eлате в кабинета да се разберем за цената....Важното е келепир да има...
33
6
 
29
 
! Отговори
Nerealen преди 13 години
Искам да го питам тоя *** как така бабата съседка и сина й садят и картофи, и тикви, и домати и не дават лев за зеленчуци, пък нещо не ги виждам да са прокопсали? Или не ги садят правилно, тикво?
32
5
 
31
 
! Отговори
Jolly Roger преди 13 години
С тазвечерното картофено интервю простащината достигна нови висини. Долу ГЕРБ и БКП.
31
5
 
24
 
! Отговори
MP42 преди 13 години
От утре всички започваме да садим картофи по балконите, докато чакаме да построят магистралите и да започваме работа.Явно там.
30
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щом Борисов говори за нещо най евтино което ползваме от целия ЕС очаквайте увеличение на това нещо.Само ми е интересно къде са парите от тези големи пари който правим, нещо не ги виждам, или Борисов говори за тези който са му в джобчето а не в хазната.Борисо по правилно е да кажеш "ще построя магистрали върху пепелта на избирателите си който ще уморя до смърт до края на мандата си с най ниските заплати в ЕС и с най високите цени спрямо стандарта на живот"Либия си имат Кадафи БГ си Бойко тиквата
29
3
 
31
 
! Отговори
БоСимеонов преди 13 години
Диана Найденова накрая спря да се бори с простотията на Борисов. Защото нямаше смисъл. Много се смях. Ще искал да строи Белене с 50 на сто държавно участие, ама без да се дават пари от бюджета. Борисов, мале колко си ***. Хубаво, че Найденова има присъствие на духа, че да не ти се изсмее в очите. Но очите й говореха...
28
0
 
16
 
! Отговори
dekameron преди 13 години
"Nqma pari za vdigane na zaplatite i pensiite,sadete kartofi"
27
2
 
13
 
! Отговори
Бонго преди 13 години
Цялата работа и увъртане е как да се даде централата на чужденци и частни лица (нашенци), а не да е държавна. Затова е това моткане, отлагане, дрънкане на глупости. Ще я строим, но нямаме пари и не искаме да даваме пари. Накрая като се окаже, че е частен АЕЦ на територията на България ако някой се оплаче защо не е собственост на държавата ще последва просто обяснение "ами не сме плащали и затова не е наша".
26
2
 
15
 
! Отговори
не преди 13 години
ТВЪРДО НЕ на "Аец Белене" защото се намира в земетръсна зона. На тоя Бойко все едно му плащат за да може да ни изтреби като ***.
25
3
 
29
 
! Отговори
666 преди 13 години
ДО 1БИХ ДОБАВИЛ НЕ Е ИМАЛО И НЯМА ДА ИМА НАШИЯ ББ Е УНИКАЛНО ***
24
2
 
18
 
! Отговори
Мичурин преди 13 години
Г.М.О.......тиква+картоф=................
23
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Заради *** *** - ще страда цял народ!Бойко- имаш нужда от ПСИХОТЕРАПЕВТ!КОЙ ГЛАСУВА ЗА ТОЯ БРЕ!
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Днес Бойко е във фаза.
21
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
oпределиемието ми за тиквата е-***!за гърберите ,които не знаят за какво става въпрос да вземат речник и да прочетат.
20
4
 
25
 
! Отговори
както винаги преди 13 години
Както винаги Бойко не се съобразява с народа. Абе човеко ако стане някой инцидент кой ще ни спасява?! Ти бързо ще се качиш на самолетчето и ще отпрашиш. Ами НИЕ?! Или тва е само част от плана веднъж и завинаги да ни затриете?