Не бил св. Димитър, най ми бил Курбан байрам

Фидосова и Местан на нож за датата на изборите
Обновена: 13 апр 2011 14:30 | 13 апр 2011 10:13,
348
Не бил св. Димитър, най ми бил Курбан байрам
Фидосова видя скрити мотиви зад предложението на ДПС. Снимка: БТА

Управляващи и опозиция продължиха завихрилия се спор около датата на изборите 2 в 1 през есента. По време на консултациите при президента във вторник ГЕРБ официално предложиха вотът да бъде на 23 октомври, Атака и Синята коалиция се съгласиха с нея.

ДПС и НДСВ обаче настояха да гласуваме на 30 октомври, а БСП избра най-късната дата – 13 ноември.

Според зам.-председателя на парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова 23 октомври е най-подходящата дата за изборите, защото така процесът ще бъде приключен преди декември и новите кметове и общински съветници ще могат спокойно да приключат финансовата година. Фидосова е категорична, че това е най-добрата дата, за да не се създава хаос и напрежение в общините.

"Датите не печелят изборите. Те се печелят с политики", контрира я Лютви Местан от ДПС пред bTV.

"Една по-ранна дата ще затрудни избирателите, а по-късната ще затрудни институциите. Затова ние предлагаме 30 октомври. Ние се водим от интереса на избирателите. Трябва да имаме уважение и към религиозните дати. 26 октомври е Димитровден.

И приключването на кърската работа също е важно, защото това не са малко хора, а е важно да има повече избиратели. Струва ми се, че 30 октомври за първи тур и 6 ноември за втори тур са един добър компромис, обясни Местан.

Още по темата

Според Искра Фидосова обаче зад това предложение на ДПС има скрити мотиви.

"На 29 октомври е най-големият празник в Турция по случай обявяването й за република през 1923 година. На 6 ноември е Курбан байрамът. Тогава в Турция хората ще почиват 10 дни и могат да бъдат организирани да дойдат да гласуват в България за ДПС", смята Искра Фидосова.

Тези твърдения обаче ядосаха Лютви Местан, който ги определи като безумна теза. Той се вбеси на словосъчетанието "турски секции", което Фидосова употреби.

"Това са противоконституционни изказвания. Нямате право, г-жо Фидосова, да говорите така. В случая вие не сте представител на ГЕРБ, а на Атака", разфуча се Местан.

"Нямате право да говорите за турски секции, когато става въпрос за избори на Република България. Това е престъпно изказване", отсече той.

"Имам предвид секциите в Турция, които са извън дипломатическите и консулски представителства", оправда се Фидосова, която допълни, че "турските секции" били нейна неволна грешка. Това обаче не успокои зам.-председателя на ДПС.

Лютви Местан беше категоричен, че ще наклевети Фидосова пред премиера Бойко Борисов и ще настоява той да се разграничи от изявлението й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
25
 
! Отговори
КауБойко преди 13 години
Фидоска не ме кефи обаче да вземе да удуши с виметата си Метан и да се свършва. Чудя им се на турците/ българските турци/ турците (ако ги има въобще някъде извън Анадола) или както там се определят, как може под строй да ходят да гласуват за тея айдуци. ДПС го раздава много модерна партия, а прилага съветски методи. Хахаха. Мършояди. Уж подтиснатото и неприемано турско население само си вкарва автогол като ги слуша тея пишман политици, тъй че в себе си да търсят вината.
18
16
 
8
 
! Отговори
Джони преди 13 години
От Фидосова ще излезе много голям курбан
17
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Алчноста на партиите си личи толкова здраво са захапали кокала на власта че ще им се напукат зъбите от стискане...за тях ние сме ***"трял за узаконяването на техните кражби чрез гласуване.
16
6
 
19
 
! Отговори
Професора преди 13 години
Истината е една-Комунистическата партия не е спряла да управлява България от 45 година до сега!
15
3
 
42
 
! Отговори
коко преди 13 години
Много ясно, че ДПС разчитат само на фалшивите гласоподаватели от Турция. Поне медиите започнаха да отразяват как автобусите с турско-говорящи пристигат по избори. Нямам нищо против турците но да ми гласуват тука без да знаят и една дума български не съм съгласен.Дано ГЕРБ се справят.
14
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато и да са изборите,при този *** народ,фесовете,комунистите и шайката на мадритския мошенник ще ни яздят отново и отново.
13
9
 
17
 
! Отговори
1% преди 13 години
Смешници. Цял ден спорят за датата на изборите. Като поспорят още 2 дни, можем да пресметнем лесно как любимите ни избраници похарчват 1% от годишното си работно време за решаването на този жизненоважен за тях (не за нас) казус.
12
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Забележете, че Местан се е ядосал за дребнавост като словосъчетанието "турски секции", а не на идеята, че заради десетдневната почивка турците ще могат да дойдат на "изборна екскурзия" тук.... После да си заминат и ние да сърбаме...
11
8
 
23
 
! Отговори
Jolly Roger преди 13 години
Долу цялата банда. Само ВМРО.
10
1
 
26
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
Изборите ще ги насрочва Гоце, така че това са сметки без кръчмаря!Със сигурност той ще избере най-удобната за него и хората му дата.Може да се окаже, че изборите няма да са 2 в 1...
9
9
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе тия турски *** да ходят да си гласуват у турския *** Турция на курбан байрам да им се не види в наглите ***. Каде се намират те? Туа да не им е Мека. Още малко и с бурки ще тръгнат по улиците.
8
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** СВИНСКААААААААА, ГАД МРЪСНАААА, МРИИИИИИИИИИИИИИИ
7
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Очаквайте екскурзианти с шалвари наесен.
6
21
 
26
 
! Отговори
StereoTip преди 13 години
всеки път като я видя тая снимка и се питам КЪВ ЧОВЕК СПИ С ТАЯ БЕ ?
5
5
 
51
 
! Отговори
ДПС в Сибир преди 13 години
Наглеци нагли! В СИБИР БЕ! Трябва моментално да се премахне двойното гражданство и да се спрат веднъж за винаги ордите от НЕБЪЛГАРИ пъплещи през границата ни по избори! Турците да си гласуват на изборите в Турция, на български избори тия нямат работа!
4
2
 
56
 
! Отговори
коки преди 13 години
Фидосова ще го счупи Местан!!
3
14
 
40
 
! Отговори
човек от народа преди 13 години
Долу ГЕРБ.НО пък няма да се съобразяваме с керливото ДПС я.
2
9
 
56
 
! Отговори
атакааааа преди 13 години
Мачкай ДПС!!! Кърската работа им е през оная работа на тях....
1
26
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Един абсолютно безмислен спор!