Не бил св. Димитър, най ми бил Курбан байрам

Фидосова и Местан на нож за датата на изборите
Обновена: 13 апр 2011 14:30 | 13 апр 2011 10:13,
348
Не бил св. Димитър, най ми бил Курбан байрам
Фидосова видя скрити мотиви зад предложението на ДПС. Снимка: БТА

Управляващи и опозиция продължиха завихрилия се спор около датата на изборите 2 в 1 през есента. По време на консултациите при президента във вторник ГЕРБ официално предложиха вотът да бъде на 23 октомври, Атака и Синята коалиция се съгласиха с нея.

ДПС и НДСВ обаче настояха да гласуваме на 30 октомври, а БСП избра най-късната дата – 13 ноември.

Според зам.-председателя на парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова 23 октомври е най-подходящата дата за изборите, защото така процесът ще бъде приключен преди декември и новите кметове и общински съветници ще могат спокойно да приключат финансовата година. Фидосова е категорична, че това е най-добрата дата, за да не се създава хаос и напрежение в общините.

"Датите не печелят изборите. Те се печелят с политики", контрира я Лютви Местан от ДПС пред bTV.

"Една по-ранна дата ще затрудни избирателите, а по-късната ще затрудни институциите. Затова ние предлагаме 30 октомври. Ние се водим от интереса на избирателите. Трябва да имаме уважение и към религиозните дати. 26 октомври е Димитровден.

И приключването на кърската работа също е важно, защото това не са малко хора, а е важно да има повече избиратели. Струва ми се, че 30 октомври за първи тур и 6 ноември за втори тур са един добър компромис, обясни Местан.

Още по темата

Според Искра Фидосова обаче зад това предложение на ДПС има скрити мотиви.

"На 29 октомври е най-големият празник в Турция по случай обявяването й за република през 1923 година. На 6 ноември е Курбан байрамът. Тогава в Турция хората ще почиват 10 дни и могат да бъдат организирани да дойдат да гласуват в България за ДПС", смята Искра Фидосова.

Тези твърдения обаче ядосаха Лютви Местан, който ги определи като безумна теза. Той се вбеси на словосъчетанието "турски секции", което Фидосова употреби.

"Това са противоконституционни изказвания. Нямате право, г-жо Фидосова, да говорите така. В случая вие не сте представител на ГЕРБ, а на Атака", разфуча се Местан.

"Нямате право да говорите за турски секции, когато става въпрос за избори на Република България. Това е престъпно изказване", отсече той.

"Имам предвид секциите в Турция, които са извън дипломатическите и консулски представителства", оправда се Фидосова, която допълни, че "турските секции" били нейна неволна грешка. Това обаче не успокои зам.-председателя на ДПС.

Лютви Местан беше категоричен, че ще наклевети Фидосова пред премиера Бойко Борисов и ще настоява той да се разграничи от изявлението й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
12
 
! Отговори
111 преди 13 години
Искрето е най-секси дама в БГ парламента-секси лъвица.....!!!
38
23
 
5
 
! Отговори
Boroka преди 13 години
Малиииииии Тая Каква Каца е Сигурно *** лаина като балтонски рaкави
37
10
 
2
 
! Отговори
filomena grimaldi преди 13 години
*** si sumiskata BG. tazi kak se pobira na stola zad buroto? mqstoto i e na tepiha. tam moze bi we e parva vsqkoga i po polezna. kolkoto do tur4alqte ne terzaite! goegrafskoto razpolozenie na BG e patentovano i se nari4a BG.
36
2
 
16
 
! Отговори
БГ Съдия преди 13 години
Ти си толерантен, а турчина вече вади вазелина
35
0
 
10
 
! Отговори
chach преди 13 години
nali sme van6na granisa na 6engen a tursite vlizat i izlizat kogato si poiskat.razgraden dvor sme.
34
5
 
8
 
! Отговори
народен фолклор преди 13 години
..много подходящза изборите е празника "Вси светии" - тогава и обичаят е да се издълбава тиква с очи, уста и нос .....
33
1
 
10
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 13 години
Лютфи, не става на 6-и ноември да има избори. В наше село има сбор, не мое народада се напие като хората, щото трябва да се гласа ли? *** съм Ви гласуването, я че се напия тогава ако има избори!
32
3
 
25
 
! Отговори
linker преди 13 години
Престанете с *** заглавия, и в този случай Фидосова е права. *** докато са в БГ ще се възползват от това за да пускат гласове (макар и да нямат право)...
31
16
 
4
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
Съображенията на гербистите не са турците, а това, че на 23 октомври хората няма да са получили още първите си нови сметки за парно!Иначе какво им пречи да ги насрочат за последната дата?! Турците ще са си заминали след празниците им и втори път да дойдат няма никакъв шанс.
30
3
 
9
 
! Отговори
До 25 преди 13 години
Като ти чета писанието си фен на Атака -всичко се решава елементарно .Прави се гласуването задължително и тогава 100 000 гласа от Турция няма да имат никакво значение.Проблема обаче е ,че тогава няма за какво да врякате и Атака ще стане излишна,както ще стане излишно и ДПС.
29
6
 
37
 
! Отговори
ДПС в Сибир преди 13 години
Турци, вие не сте българи! Гласувайте си в Турция на турски избори за турски управници на турската ви държава! Тук работа нямате, а сте и нежелани!
28
35
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Писнами от туркинята Искра Фидосова !
27
0
 
36
 
! Отговори
!?!?! преди 13 години
До сега изборите - все по байрямите ги провеждаме! А секциите в Турция са си ТУРСКИ! Там гласуват 18-20 годишни турчета, родени в ТУРЦИЯ, водещи се по документи БЪЛГАРСКИ граждани, без да знаят и 1 българска дума, наричащи "своята" родина ***! За да си гражданин на една държава изпит се полага-вижте Щатите-конспект, изпит,история,език и ТАКСА 1800$, ако те скъсат - ПАК!Айде стига вече!"гафът"на Фидосова е самата истина, но това не е достатъчно тя и партията й да ми станат симпатични.
26
5
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
важното е комунистическите крадци на над 100 милиарда активи на България да бъдат осъдени и тикнати в затвора. Костов е също един от тях и е редно с пашата *** да са в съседни килии и *** да ми прави ново барбекю, ама в двора на Централния затвор...Ето това искат хората и за това пак ще гласуват за ГЕРБ, така че специализираните съдилища да започват вече работа, щото на хората им писна престъпници, откраднали милиони всеки ден да се изтъпанчват по медиите и да дават и
25
2
 
17
 
! Отговори
ehh преди 13 години
абе какви бяха тия от ДПС? я щом Герб , Атака и Синята коалиция са една дата,БСП за съвсем друга , ДПС и НДСВ за трета..да се вземе тази която управляващите партии искат защото са мнозинство :) ония дето живеят в турция не ги греее нито кой ще ни е президент нито кой ще са кметовете след като не живеят в България !
24
3
 
27
 
! Отговори
ДПС в Сибир преди 13 години
Е какво да не би "турските секции" да са български? И противоконституционна е партията на Местан, а не думите на дебелото нещо!
23
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДПС е създадена от ДС и ролята и е да обслужва комунистите.Жертвите на практика обслужват своите палачи.
22
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Изборите да са в работен ден (сряда), който по късно ще се отработи, така 2/3 от *** "избиратели" няма как да дойдат! А може и за по сигурно да има "компютърен проблем" на границата и да не може точно в този ден да се пропускат автобуси.... Срещу мръсотиите на ДПС трябва да се играе мръсно, друг начин няма!
21
11
 
4
 
! Отговори
сара преди 13 години
о,Боже що си ни я показал тайзи с целата и "убост" - махленската клюхарка фидосуфа, кат фатимеа вещицата е, че ни изеде тая витамините и това сие и без коричка лебец че ни остай, ъъъъъъъъъъ ъ ъ...гадост
20
3
 
28
 
! Отговори
qui que ce soit преди 13 години
Страхотно шоу по БТВ - е, нима някой се съмнява че става въпрос за дата, която да дава възможност на ДПС да проведе туристическата си акция "Избори" 2011 ?Фидосова този път ми хареса....Да се извиняла ...за секциите - турските....*** Лютви -