Цветанов и Дянков с различия, но без конфликти!

МВР дължало 8 млн. лева за горива на "Лукойл"
Обновена: 17 авг 2011 15:04 | 17 авг 2011 09:36,
274
Цветанов и Дянков с различия, но без конфликти!
Цветанов разчита на Борисов за парите на МВР. Снимка: БТА

МВР шефът Цветан Цветанов отрече да има противоборство между него и министъра на финансите заради намеренията на Симеон Дянков да ореже парите за сектор сигурност през следващата година.

Според Цветанов е нормално да има различия между министрите, но това не означавало, че има конфликт.

„Темата „Сигурност" не трябва да се превръща в едно свободно говорене в публичното пространство, защото виждате какво се случи във Великобритания. Свободните съчинения водят до демотивация на състава и основа за създаване на предпоставки за определени действия“, заяви вътрешният министър в сутрешния блок на БНТ и Дарик радио и отказа повече коментар по темата.

Той все пак изрази увереност, че крайното решение за бюджет 2012 щяло да бъде на премиера и на парламента.

По отношение на другата спорна тема между него и Дянков – лиценза на „Лукойл“, Цветанов обясни, че с решението за затваряне на бургаската рафинерия е можело да бъде застрашена сигурността на страната.

По думите на вицепремиера в страната има запаси за нормална работа на системите за един месец, но ако кризата се е била задълбочила, е можело да възникне сериозен проблем.

Според Цветанов, когато се взема подобно решение, трябва да има ясен план за действие.

МВР дължи 8 млн. лева на „Лукойл", съобщи още вътрешният министър. Вече обаче е разработен план за разсрочено плащане.

Още по темата

По отношение на отказа на МВР да получава дарения от частни лица и фирми министър Цветанов заяви, че това решение е взето на базата на сериозен анализ, а не под натиск.

„Ако решавах под натиск, това би било несериозно за институцията, която представлявам", категоричен бе вицепремиерът.

„В ГЕРБ преди разчитахме на даренията, които получавахме, за да участваме в разни избори. В момента не сме получили нито едно дарение в партията и вероятно няма да получим нито едно дарение", допълни Цветанов.

По думите му това е френски модел на работа. „Това, което в момента направихме, е да забраним даренията от физически и юридически лица в МВР. Ние сме проверили всеки, който иска да направи дарения", каза Цветанов.

Според него целта е била да се прекратят всички спекулации. Цветанов даде пример с община, която е поискала да дари сграден фонд на вътрешното министерство. „Защо да не го приемем?", запита реторично вътрешният министър.

"Не смятайте, че ние искаме да скрием някаква информация", добави той. По думите му даренията са били част от функционирането на системата 20 години, защото така е можело да се дофинансира системата.

От 1 октомври ще бъдат упоменати всички дарители на МВР от началото на годината, обеща Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
3
 
2
 
! Отговори
Деница преди 12 години
От различията се раждат най-добрите решения!
197
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
различията и конфликта са различни неща.трябва да има и различия за да се намери най доброто решение
196
10
 
3
 
! Отговори
Прав е Цветанов преди 12 години
Ами разбира се.Това че имаш различия с някого не означава, че има конфликт.Не знам какъв конфликт е това, че държавата ни върви нагоре и икономиката ни е стабилна.
195
0
 
3
 
! Отговори
до 200 преди 12 години
Ами заминавай при Путин бе кой те спира там ще си по-добре вместо да ревете и да се чудите кого да изкарате виновен в Б-я,аз като не ми е харесало че навремето беше тъпкано с червена *** се преборих за визи и се махнах ,сега нема визи ,а пардон за червена Русия май вашият човек ще ви иска визи махайте се да си отдъхне народът от червени *** пък и ние да се завърнем.
194
3
 
2
 
! Отговори
A5 преди 12 години
AMA TOVA SA CVETANOV I BORISOV
193
1
 
1
 
! Отговори
Модератор на сайта преди 12 години
Аве ей деца, не се правете на много големи ами отивайте да си играете с камиончета.Да не Ви засека IP-тата и да публикувам кой откъде е, че тогава ще се насерете!Считайте се за предупредени да спазвате добрия тон!
192
1
 
0
 
! Отговори
DO 201 преди 12 години
HAIDE, SMEL4AGO, 4AKAM!!!!
191
1
 
0
 
! Отговори
do 201 преди 12 години
Slushai, i az iskam da ti zabija edin kol v gadnija zadnik.Pishi mi i na men kude da dode..Aaz shte te chakam boxera da te smachka a i shte zabija edna kakalashkka v platenoto dupence.
190
0
 
0
 
! Отговори
DO 201 преди 12 години
lKAJI KUDE DA DOIDA I ME NASERESHH?
189
1
 
0
 
! Отговори
до 199 преди 12 години
Писал съм *** къде ще ме намериш хайде ела *** ти от хвалби по бокса си забравил да четеш *** не се страхувам ела да насера.След това и в сънищата ти ще се появявам такива като теб *** много сум видял пълно е с такава ***.Чакам .
188
2
 
1
 
! Отговори
DO SMELIA ISPANEC преди 12 години
ISPANECO MOI, KOI TI PLA6TA ZA DA PI6E6 TEZ NE6TA,AKO SI TOLKOVA ZAGRIJEN ZA BULGARIQ ELA TUK I RABOTI ZA NEQ. OTDALE4E SI MNOGO SMEL.EDVA LI 6TE SI TOLKOVA TUK. GERBERASTITE, RIMUVA SE S PEDERASTITE, RAZBIHA DURJAVATA OKON4ATELNO NI6TO NE GFUNKCIONIRA, BORISOV E PARALIZIRA CQLATA ADMINISTACIQ, STRAH I NESIGURNOST CARI. A IKONOMIKA NQMA!!! IZLZANE OT KRIZATA NQMA, SAMO OBEDNQVANE, AKO NA TOVA MU SE KAZVA PO-DOBUR JIVOT, MERSI. VZEMI SE TEZ DVAMATA TUPOUMNIKA NA SNIMKATA V ISPANIA IIM CELUVAI ZAD
187
1
 
2
 
! Отговори
do 190 ot 180 преди 12 години
slushai tupako, boxiram v kategoriija do 91. kg. kaji kude da doida i ti dam edin urok ,,ne sum chereven no ako ti plashta Boko, te razbiram, no akone, ela da ti razbija tupata mutra!!!Kaji kude da doida sum..tvoi!!!
186
3
 
2
 
! Отговори
силвър преди 12 години
Аз също се начетох на доста глупави коментари, съжалявам за определението, но за друго не толкова грубо не се сетих. От последните две години България е в много по-добро положение, усеща се положителната промяна и това не се вижда само от определен кръг хора,на които им е втълпено да не се съгласяват с новото и хубавото в страната ни. Лично за себе си мога да кажа, че стандарта ми на живот последните две години се повиши,благодаря Герб.
185
3
 
1
 
! Отговори
до 191 преди 12 години
На плаца "Чуека" съм *** хайде ела нали си отворен като червена гуменка *** скапан ела ще ме нащериш на парапета на боката *** ела да ти премахна тестисите ще пристигна бързо работя наблизо и утре папата да те опее и без това е тук червен проскубан ***.
184
1
 
2
 
! Отговори
Сиси преди 12 години
В спора се ражда истината. Вярвам, че чрез диалог, те ще достигнат до най-правилните действия.
183
4
 
3
 
! Отговори
Хитлер преди 12 години
Ей червени и много глупави *** светът е зле не само България *** гнусни,ако баха комунистите досега щаха да изтрият Б-я от системата,те започнаха ,но добре че спечелиха ГЕРБ и престанете с демагогията си тук в сайта сте шест *** които пишете простотии личи си по употребата на едни и същи термини и словоред и всичко това примесено с еднообразната ви демагогия,трагични сте в защита на една утопия,но слава богу *** в държавата са намалели значително,личи си по протестите ви
182
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На снимката:Две *** мутри-милионери си стискат ръцете за излъгания български народец...
181
2
 
2
 
! Отговори
до 183 Марикончо преди 12 години
Не'нам като к"ъв се шляеш из Мадрид, марикон с марикон скапан, наблизо съм, може и да те копнем некоя вечер..
180
5
 
3
 
! Отговори
до 188 преди 12 години
Ей червен бурсук,да не би правителството да лекува по болниците ***,кой си ти да не би да се вживяваш на Ленин или Сталин та да забраняваш кой къде да живее и в кой сайт да влиза бе червена гнида мухлясала,мина ви времето вие сте *** и не можете да го разберете,но на есен ще ви се завие свят и ако сега все още ходите на два крака тогава също като събратята си овни ще се снишите до земята и ръцете ви ще ви послужат за опора и ние оттук ще помогнем с 250 хил. гласа само от Испания хабер да ви е
179
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега най-много се краде. Ако знаеш кво източване е ....... беднати е фантазията . Богат урожай е за власт имащите. Тия магистралки ще ни излезнат платинени, не златни.