Цветанов и Дянков с различия, но без конфликти!

МВР дължало 8 млн. лева за горива на "Лукойл"
Обновена: 17 авг 2011 15:04 | 17 авг 2011 09:36,
274
Цветанов и Дянков с различия, но без конфликти!
Цветанов разчита на Борисов за парите на МВР. Снимка: БТА

МВР шефът Цветан Цветанов отрече да има противоборство между него и министъра на финансите заради намеренията на Симеон Дянков да ореже парите за сектор сигурност през следващата година.

Според Цветанов е нормално да има различия между министрите, но това не означавало, че има конфликт.

„Темата „Сигурност" не трябва да се превръща в едно свободно говорене в публичното пространство, защото виждате какво се случи във Великобритания. Свободните съчинения водят до демотивация на състава и основа за създаване на предпоставки за определени действия“, заяви вътрешният министър в сутрешния блок на БНТ и Дарик радио и отказа повече коментар по темата.

Той все пак изрази увереност, че крайното решение за бюджет 2012 щяло да бъде на премиера и на парламента.

По отношение на другата спорна тема между него и Дянков – лиценза на „Лукойл“, Цветанов обясни, че с решението за затваряне на бургаската рафинерия е можело да бъде застрашена сигурността на страната.

По думите на вицепремиера в страната има запаси за нормална работа на системите за един месец, но ако кризата се е била задълбочила, е можело да възникне сериозен проблем.

Според Цветанов, когато се взема подобно решение, трябва да има ясен план за действие.

МВР дължи 8 млн. лева на „Лукойл", съобщи още вътрешният министър. Вече обаче е разработен план за разсрочено плащане.

Още по темата

По отношение на отказа на МВР да получава дарения от частни лица и фирми министър Цветанов заяви, че това решение е взето на базата на сериозен анализ, а не под натиск.

„Ако решавах под натиск, това би било несериозно за институцията, която представлявам", категоричен бе вицепремиерът.

„В ГЕРБ преди разчитахме на даренията, които получавахме, за да участваме в разни избори. В момента не сме получили нито едно дарение в партията и вероятно няма да получим нито едно дарение", допълни Цветанов.

По думите му това е френски модел на работа. „Това, което в момента направихме, е да забраним даренията от физически и юридически лица в МВР. Ние сме проверили всеки, който иска да направи дарения", каза Цветанов.

Според него целта е била да се прекратят всички спекулации. Цветанов даде пример с община, която е поискала да дари сграден фонд на вътрешното министерство. „Защо да не го приемем?", запита реторично вътрешният министър.

"Не смятайте, че ние искаме да скрием някаква информация", добави той. По думите му даренията са били част от функционирането на системата 20 години, защото така е можело да се дофинансира системата.

От 1 октомври ще бъдат упоменати всички дарители на МВР от началото на годината, обеща Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
1
 
12
 
! Отговори
Бензинко преди 12 години
Някой да е видял спряна от "нашата" полиция фирмена кола на Лукойл?! Така, че гледай си работата, Цеци-лъжецо!
217
0
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Цветанов може ли и аз да ти стана донор?Ще взема да ти даря еди орган!Корумпиран *** ***!Какви спонсури бе?Това си е чиста корупция и злоупотреба с власт!В нормална държава този апартаментен *** щеше да го издуха народа щеше да го омете!
216
6
 
1
 
! Отговори
Доцент Алабалов преди 12 години
Включването на тази тема в общественото пространство вероятно не е съгласувана предварително с вътрешния министър. Прави се опит да бъде злепоставено министерството на вътрешните работи, като се поставя несъществуващ клин.Никой не може да се съмнява относно лидерството в определяне на бюджета на МВР. Достатъчно е да се погледне, че в една изключително болна /по думите на Божидар Данев/ нация, с много ниска степен на образованост, ние в МВР сме на първо място.
215
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов, ти си ненадминат в глупостта. Отдавна си гушнал тоя приз и скоро няма да го пуснеш.ОСТАВКА НА МУТРЕНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО!
214
0
 
10
 
! Отговори
Пардюбие камб.заГЕРБ преди 12 години
Организираната престъпност и корупцията са огромен ваш проблем както през 2002 г., така и сега - през 2011 г. Нито един висш мафиот не е арестуван, нито осъден. Нито един висш корумпиран държавен служител не е наказан. Това казва в интервю за в. Труд бившият американски посланик в България Джеймс Пардю. "Ето ни в 2011 г. и днес мога да ви кажа - все още нито една голяма фигура от престъпния свят и нито един корумпиран държавник не е осъден и наказан. Това е много тъжна равносметка. Организираната престъпност и корупцията продължават да душат България, пречат на развитието й", казва Пардю. Според него, нещата днес изглеждат малко по-добре, отколкото преди няколко години."И хората в правителството ви са безспорно компетентни. Но принципно погледнато няма никаква промяна в ситуацията. "На мен България ми прилича на голям политически театър. Лидерите ви вдигат много шум, правят се на бабаити* по някакъв проблем, но реално не правят нищо. В един момент се обявяват за победители и минават на друга тема. Това е театър. Не е истинско", анализира Пардю. Той дава "най-скорошния" пример със случката с Лукойл - "политическа драматизация на най-високо ниво". "Много шум и много пушилка, но в края на краищата нищо не се случва. Комбинацията от неуспехите в битката с организираната престъпност и корупцията и налагането на този стил на политическо поведение - някои хора само се преструват, че правят нещо, вредят много на страната ви".
213
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПАРИТЕ , ВЛАСТА И БАНИЦАТА СА В РЪЦЕТЕ НА ТИЯ ДВАМАТА - ДА ИМА ЗА МАГИСТРАЛИ, ЗА СПОРТНИ БАЗИ, ЗА МВР - ДРУГИТЕ ДА ПОЧАКАТ, АКО ЩЕ И ДА ПУКНАТ!
212
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По време на тройната коалиция си казвах че и *** да дойде на власт, пак ще е по-добре. Точно така стана, само дето не е много по-добре.
211
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В момента един Пожарникар и един Физкултурник се надпреварват кой 6те изръси по-особенна глупост. Тъжно, много тъжно. До там допуснахме да падне страната ни!
210
1
 
10
 
! Отговори
на снимката преди 12 години
ДВЕ *** МУТРИ!
209
2
 
8
 
! Отговори
@@@ преди 12 години
Въпроса е докога ще ги търпим!Системата е к.рва!Да я свалим!Обичам родината си,но не и политико-мафиотската държава!
208
0
 
6
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
Много пъти ми се е случвало да се жалвам за пари в форума и гербери са ми казвали вече безплатно няма а сега виждам как някои ревът за повече без да са изработили и това което са получили!Не съм взел и стотинка от бюджета знам ,че е взет от залъка на хора които са се трудили здраво за да хранят търтеи които драскат по цял ден коментари как вече БЕЗПЛАТНО НЯМА
207
1
 
7
 
! Отговори
до 214 преди 12 години
Нормално е Цветанов като всеки министър да иска повече пари за министерството си, за да може да улесни работата му!!!Ало ти като ги пишеш тези неща не мислиш ли ,че има и други в тая държава на които би им било по лесно да живеят с повечко пари.Трайно безработните са принудени въпреки ,че не вземат нищо от никъде камо ли от държавата да плащат ЗО завишено 60 % от ГЕРБ .Става въпрос за 2 милиона Българи !1 000 000 000 лв изяждат 60 хил. на година толкова са и соц-те помощи на близо 1 мил. Ром
206
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама за пари ли става въпрос !Всеки ден тук в коментарите ми пишат разни гербери ,че вече безплатен обяд няма и трайно безработните трябва да си плащат завишените от ГЕРБ здравни осигуровки. Докога едни ще ЦОЦАТ от Бюджета !
205
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дори и от фотото по-горе лъха на простащина...Две *** мутри,занимаващи СЕ в близкото минало с рекети,убийстжа,***,незаконни цигари,амфитамини,пране на пари...са ни на най-отговорните постове в управлението на държавата!?Е'ати държавата щом тия *** ни определят бъдещето!
204
1
 
8
 
! Отговори
heh преди 12 години
тая физиономия много прилича на "айде, целуеай ръка и бягай"
203
0
 
9
 
! Отговори
copy ..:))))) преди 12 години
BIG AL :))))))))))ГЕРБ ше общува с електората във Фейсбук..........::))Време е да бъдем за, а не против.::))))) :D..И аз , и аз съм ЗА : кмета на *** ; другаря златев и съветските другари НИТО ЛЕВ за данък печалба ; За съм и за др. от ДС- кандидат за Русе ; за съм -за тъщата на Цв.; и за фуражката милионер -на столична съм ЗА; За-всички другари от ДС-в парламента и умове на ГЕРБ ;; И за Цветито- съм за става все още ;;И за рапона, и за футбола и за ..Абе за всичко от герб- съм за .. :D :D :DИ за- елените , катърите , мулетата, хиените , компирите ,мамутите , свинарите от Правец,комуно мутантите ..И за тях сме ..Това ни е нивото :D :D :DП.С. КАТО самите ВИЕ, НЕ знаете за КАКВО сте, сега нас ли питате ??? За рапоните , които ни пробутвате, сме ..КАТО нямате идеи , философия, убеждения , КАКВА партия сте ?? Сбирщина, начело с мутри..Това сте..ВИДНО е ..:)))
202
15
 
1
 
! Отговори
Ивайло преди 12 години
Нормално е Цветанов като всеки министър да иска повече пари за министерството си, за да може да улесни работата му. Но все пак Дянков е доказан финансист и вече всеки е сигурен, че си разбира от работата. И двамата като цяло са много силни министри и няма да позволят различните им мнения да прераснат в скандал, а ще намерят общо решение!
201
0
 
4
 
! Отговори
до 199 и 203 преди 12 години
Като си се погледнал в огледалото сте станали двама нали ? Като 2 в 1 това вече е по-силно а ?
200
1
 
7
 
! Отговори
до 208 преди 12 години
Прегледай се при някого,ама много добърНагоре към дъното,което копаят с багер в момента че им идва плитко!!!
199
2
 
13
 
! Отговори
Ицо Хазарта преди 12 години
На тая снимка прилича на Марлон Брандо в Кръстникът!!!!Защо ли?!?!?!