Маргарита Попова очаква победа от първия тур

Смята да стои "до президента, а не зад него"
Обновена: 6 сеп 2011 16:28 | 6 сеп 2011 12:50,
714
Маргарита Попова очаква победа от първия тур
Снимка: Булфото

Кандидатът за вицепрезидент на ГЕРБ очаква да влезе в президенството от първия тур, балотаж щял да я изненада.

„Аз мисля, че с такава двойка – като мен и Росен, ще бъде изненада да има втори тур, но все пак всичко се случва – това е политика, това са избори”, заяви Попова пред bTV.

Попова смята, че е редно вицепрезидентът да е юрист, за може „той в работата си да стои до президента, а не зад него”. Вече има и визия за някои промени около президентската институция – например механизма за налагане на вето.

„Можем да направим така, че законодателният процес да се случва по различен начин, за да бъде ветото на президента – един много важен инструмент, не формален, обоснован, мотивиран и прозрачен. Сега не е така.

Президентът разполага с огромен експертен потенциал в различни съвети – може да се участва още при правенето на закона, в обсъжданията, с привличане на най-доброто от гражданския сектор като опит.”

Още по темата

Попова призна, че не й е минало през ум да подаде оставка като правосъден министър, за да участва в предизборната кампания, както ще направи кандидатът за президент Росен Плавнелиев.

Такова изискване няма и по закон. Попова вече обяви, че ще си вземе отпуска за кампанията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


714
Още по темата: Президентски избори 2011
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
18
 
6
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 12 години
Здравейте, компанията!Хубава двойка Ви предложих, нали?Нека се шашкат комунистите!;)
54
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Женствен послушко-президент и мъжествена кифла вице....Льольо ще се хили като ряпа на чуждестранните гости, а тя ще ги смразява с визията си.Боже, пази България!
53
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Попова,ако я вършиш работата в Президентството, както я вършеше в Министерството на правосъдието,по- добре не се хващай,защото там я свърши като кучета на нивата!
52
5
 
6
 
! Отговори
за 48 преди 12 години
Позициите на Гоцко бяха : Не на НАТО, да живее Газпром.....чудя се за какво му плащат президентска заплата,като само тазо от рашките му стига
51
4
 
23
 
! Отговори
Луцифер преди 12 години
Хората на които бяха блокирани пенсии и заплати,съкратените,пушачите,собствениците на МПС,хората които наистина обичат демокрацията и виждат какво става в БГ,трябва да са луди за да гласуват за хора които не знаят защо са избрани.
50
3
 
7
 
! Отговори
Ivo преди 12 години
do GERBER...q kaji ot tezi po nashumelite lichnosti kolko sa efektivno osydenite ot kakto GERB sa na vlast?
49
2
 
2
 
! Отговори
;) преди 12 години
Да, по-добре е до. Отколкото под.
48
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 43 Даже по-зле и от Гоце ще бъдат ! Все пак кукловода им каквото им каже това ще говорят.... До като Гоце си има ясна позиция и не чака ББ да му нареди какво да говори.
47
18
 
6
 
! Отговори
РОДОЛЮБЕЦ преди 12 години
ЗА КАКЪВ ВТОРИ ТУР ГОВОРИМ ?ХАЙДЕ ДА ГИ СЪПОСТАВИМ ПЛЕВНЕЛИЕВ И ПОПОВА С ВСИЧКИ ДРУГИ. АМИ ТЕ ,КУНЕВА КАЛФИН, ВСЕ НА ПОДКРЕПАТА НА ДОГАН СЕ ОСЛАНЯТ ! А ДА СЕ ЗАПИТАМЕ ЗАЩО? ЕМИ ЗАЩОТО ДОСТАТЪЧНО МУ Е ДАДЕНО/ВЪВ ФИНИКИЙСКИ ЗНАЦИ/,СЕГА ТРЯБВА ДА ВРЪЩА ПОДКРЕПАТА ! КОЙ РАЗПРЕДЕЛЯШЕ ПОРЦИИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ? КОЙ МУ ДАДЕ ТАЗИ ВЛАСТ? НЕ СА ЛИ ПАРТИИТЕ БСП И НДСВ?А КУНЕВА И КАЛФИН НА КОГО СА? ДОКОГА БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ ЩЕ ЗАВИСЯТ ОТ МОШЕНИЦИ КАТО ДОГАН И ЩЕ БЪДАТ ИЗНУДВАНИ ОТ НЕГО? НЕКА СЛОЖИМ КРАЙ НА ТОВА
46
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И станишев щял да се кандидатира за президент - на фондация Джемини
45
13
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
А защо излъгаха бате Серго Збогома... - той има славата на най-бедния бесепар... - за последно успя да гушне от културата само три милиона и половина...За вице щеше да му подхожда другарката Масларка...
44
4
 
4
 
! Отговори
arhar преди 12 години
Гоце вчера започна да иска дебат за АЕЦ БЕЛЕНЕ между кандидат - президентите ... Ако има такъв дебат, то Кунева, която също е близка до Гоце, ще е основният губещ ! Защо ли ? Защото всички разбрахме, че тя има принос към затварянето на 3 - и 4 - блок на АЕЦ КОЗЛОДУЙ ! И тогава всеки би си задал въпроса : Защо ни е да строим АЕЦ БЕЛЕНЕ, след като си затворихме 3 - и 4 блок на АЕЦ КОЗЛОДУЙ ? Кой всъщност печели от затварянето на едни мощности и отварянето на други ? Мисля, че Гоце започна да говори и действа много недалновидно и безперспективно !Дали трябва да се строи АЕЦ БЕЛЕНЕ ? Аз смятам, че отговорът е НЕ ! Защо ли ? Защото ще ми бъде интересно да видя какво ще стане с Гоце, ако тази атомна електроцентрала не се построи ! Дали няма да го направят премиер на Русия заради някакъв негов ' особен принос ' ? Защо пък не ? Нима не е възможно ?Всъщност кой вече се интересува от мнението на Гоце ? Нима той е обективен и лоялен към нацията ?
43
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия двамата от картинката какво ще правят като победят ?Ще се скрият кат Гоце и ше се появяват от празник на празник ли ?Не виждам от тях да струи кадърност определено...Се едно е семеен портрет на селска сватба преди 100 години
42
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХОРА ! АКО ИЗБЕРЕТЕ ТОЗИ ЗА ПРЕЗИДЕНТ ВСИЧКИТЕ МУ ОБЕЩАНИЯ ЗА МАГИСТРАЛИ ОТИВАТ ПО ДЯВОЛИТЕ !
41
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БСП и този път ще яде бахура, ама те са свикнали вече
40
11
 
5
 
! Отговори
Кутев преди 12 години
Къде са ми пчеличките? Пак ще *** надниците, пак се скатават! Кво като е празник днес, ние на Позитано не празнуваме такива измислени неща. Честваме само деня на Съветската армия 9-ти май, рожденния ден на Партията посрещаме на Бузлуджа, 1-ви май почитаме и 9-ти Септември. Други празници няма и следва да сте на работа!!!
39
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ!
38
8
 
24
 
! Отговори
бай Ганьо преди 12 години
Очаква от първия път - ама друг път! Тия от ГЕРБ живеят в илюзорен свят, изживяват се сякаш вече са избрани!? Понеже са самовлюбени и помежу си, мислят че всички ги обичат! За тях напълно важи култовата реплика на Петър Стоянов: "Време е да слезем от илюзорния пиедестал!"
37
1
 
10
 
! Отговори
за 31 преди 12 години
А Янка има флашка как рибите се оплакват помежду си ,че им се запушва гледката, нали :))
36
12
 
22
 
! Отговори
111 преди 12 години
ПОПОВА ОПРАВИ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА, СЕГА ЩЕ ОПРАВЯ СВЕТА.ЗАЩО ПЪК ДА ТИ ВЯРВАМЕ, ДАЛИ СИ ОТПРЕД ИЛИ ОТЗАТ , ВСЕ ТАЯ . НИКОГА ЗА ГЕРБ.