Маргарита Попова очаква победа от първия тур

Смята да стои "до президента, а не зад него"
Обновена: 6 сеп 2011 16:28 | 6 сеп 2011 12:50,
714
Маргарита Попова очаква победа от първия тур
Снимка: Булфото

Кандидатът за вицепрезидент на ГЕРБ очаква да влезе в президенството от първия тур, балотаж щял да я изненада.

„Аз мисля, че с такава двойка – като мен и Росен, ще бъде изненада да има втори тур, но все пак всичко се случва – това е политика, това са избори”, заяви Попова пред bTV.

Попова смята, че е редно вицепрезидентът да е юрист, за може „той в работата си да стои до президента, а не зад него”. Вече има и визия за някои промени около президентската институция – например механизма за налагане на вето.

„Можем да направим така, че законодателният процес да се случва по различен начин, за да бъде ветото на президента – един много важен инструмент, не формален, обоснован, мотивиран и прозрачен. Сега не е така.

Президентът разполага с огромен експертен потенциал в различни съвети – може да се участва още при правенето на закона, в обсъжданията, с привличане на най-доброто от гражданския сектор като опит.”

Още по темата

Попова призна, че не й е минало през ум да подаде оставка като правосъден министър, за да участва в предизборната кампания, както ще направи кандидатът за президент Росен Плавнелиев.

Такова изискване няма и по закон. Попова вече обяви, че ще си вземе отпуска за кампанията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


714
Още по темата: Президентски избори 2011
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
18
 
! Отговори
Обещания локуми преди 12 години
Притеснявам се, дали не създавам балон като обещавам 7 магистрали и 7 скоростни отсечки при положение, че нямаме проекти за повечето от тях. Това заяви министър Росен Плевнелиев по време на среща с представители на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) .
34
22
 
16
 
! Отговори
ГЕРБЕР преди 12 години
По важно е какво ще правим след изборите. Чака ни много работа- спец съд за Гоце, настаняване на Доган в Централния, подмяна на съдии с хотели, изпровождане на хамстера в родината му, уреждане на червените мултимилионери с ол инклусив 1 звезда в Белене и други китни кътчета на Родината
33
7
 
3
 
! Отговори
Ivo преди 12 години
Volen e edin ot malkoto istinski patrioti v tozi parlament koito naistina milee za naroda si!Glasuvaite za drugite za da vi kolqt i besqt *** i turci i da vi upravlqvat mutri multimilioneri...
32
23
 
13
 
! Отговори
Ванко 2 преди 12 години
ВОЛЕН Е ПРЕЗИДЕНТА !!!!
31
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вилата на Плевнелиев до Черноморец. Журналисти от местни медии твърдят, че къщата е построена в незаконна близост до морския бряг и трябва да бъде съборена, също както бяха съборени намиращите се в близост рибарски колиби
30
12
 
35
 
! Отговори
ГРОБ за ГРАБ преди 12 години
*** и Комсомолеца са ярък образ на мангустофилите от милиционерската партия ГРАБ!!!
29
9
 
39
 
! Отговори
Топ коментар 04.09. преди 12 години
И баща ми да издигнат от Герб пак няма да гласувам за тях.
28
23
 
10
 
! Отговори
Чист българин преди 12 години
Най -важно е да се гласува против БСП и ДПС - 2- те организации са незаконни ,известни с терористична дейност и опори на поробители те ни СССР и Турция
27
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Показателно е изявлението на Борисов в "На четири очи"- "Росен ми сподели, че никога не се е бил или карал с някой в живота си "!!! Затова ли го избра бе Бойко? Та като кихнеш от Дондуков 1, Роската да го лови настинката на Дондуков 2 И този човек ще ми става Президент и ще отстоява Български интереси.
26
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много се колебая между Светльо Витков и Сидеров, но ако някой може да накара президентския механизъм за налагане на вето да работи това е Волен Сидеров.
25
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази беше некадърна като министър а е невздрачна като "състезателка".
24
9
 
41
 
! Отговори
НЕ СЪМ 100% ЗАВИСИМ преди 12 години
Плевнелиев: Разбирам от строежи, не искам да съм президент! Плевнелиев: Не искам да съм президент, от мен политик не ставаПлевнелиев: Категорично няма да се кандидатирам за президентПлевнелиев: Не сме говорили с премиера да ставам президент, премиер или кметВИЖДАТЕ ЛИ СЕГА КОЙ ДЪРПА КОНЦИНЕ...
23
7
 
38
 
! Отговори
DGD преди 12 години
Росен Плевнелиев, бе Росен Плевнелиев, докато не прие да стане "политик".Докогато това е истина,това ще е истината. Плевнелиев: Разбирам от строежи, не искам да съм президент.Плевнелиев: Не искам да съм президент, от мен политик не става.Плевнелиев: Категорично няма да се кандидатирам за президент.Плевнелиев: Не сме говорили с премиера да ставам президент, премиер или кмет.Рапонът е ухилен днес, много скоро може да си има отново нова кукла на конци, но защо трябва да платим всички за това ?Внимание ! Няма да стане това което говори Рапона, а това което мисли.Лошото е - група Американски учени са доказали, че Рапона не мисли.Доброто е - Усмихвайте се... Утре ще бъде по-зле.
22
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е,какво друго да очаква?като се има впредвид срещу какви несретници ще се изправи...
21
23
 
9
 
! Отговори
ГЕРБерон преди 12 години
Срещу снахата на шумкарите и калфата на Гоце един тур стига.......кой гласува за комунази и шумкари :))
20
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СКРИЙТЕ ФЪФЛЕКА КАЛФИН
19
6
 
46
 
! Отговори
Елф преди 12 години
Децата на България ги колят-дреме ми за президенските двойки!
18
7
 
9
 
! Отговори
Експерто преди 12 години
Ако има втори тур ще е изненада най-вече на барозувица,че изобщо е стигнала дотам
17
11
 
55
 
! Отговори
Лисан преди 12 години
Какво ми цъкате минуси бе, герберасти, да не би Плевнелиев да не е бил комсомолски секретар?
16
24
 
8
 
! Отговори
Pecata преди 12 години
Samo Volen Siderov za prezident!