Плевнелиев безстрашен. Ще е устойчив президент

Кандидатът на ГЕРБ имал планове за институцията
Обновена: 8 сеп 2011 09:57 | 8 сеп 2011 09:57,
236
Плевнелиев безстрашен. Ще е устойчив президент
Снимка: БТА

Нямам страхове, имам планове. Така кандидатът на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев аргументира пред БНР участието си в битката за държавен глава на предстоящите избори.

"Моят живот е символ на това, в което вярвам, и това, за което работя, и това, което ще осмисли и моята работа в Президентството – упоритост, устойчивост, вяра в това, което правиш, раздаване и преди всичко ясното усещане на смисъла.

Аз съм минал през много тежки моменти, но никога не съм забравял и не съм изпускал смисъла на това, което правя. Затова ще продължавам и оттук нататък по този начин", заяви Плевнелиев.

Той обясни, че за две години работа в строителното ведомство отговорностите му като министър не са били да полага асфалт, а да изгради институцията. И обеща, че ако спечели изборите, така ще работи и за в бъдеще.

"Бих искал да разширим хоризонта пред гражданите, пред българската икономика. И, разбира се, да дадем една много ясна посока, да начертаем пътя. Той да бъде работещ и да ги спазваме. Президентът трябва да изгради националната визия. Президентството трябва да се превърне в един стратегически център за национални приоритети и постигане на съгласие по тях", категоричен е кандидатът за президент.

Той отново повтори, че страната ни може да бъде регионален лидер, но затова били нужни последователните усилия на много партии и правителства.

"България не може на всеки четири години да рестартира от нулата", смята още Плевнелиев.

Още по темата

Очаква се утре парламентът да приеме решение за персонални промени в правителството, с което да освободи Росен Плевнелиев от поста му на министър на регионалното развитие и благоустройството.

Министър Плевнелиев подаде оставка и на негово място застана Лиляна Павлова, която беше зам-министър в строителното ведомство. Нейната кандидатура също трябва да бъде одобрена от депутатите.

Плевнелиев вчера подаде оставка, след като ГЕРБ го номинира за кандидат-президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
2
 
6
 
! Отговори
DGD преди 12 години
Росен Плевнелиев, бе Росен Плевнелиев, докато не прие да стане "политик".Плевнелиев: Разбирам от строежи, не искам да съм президент.Плевнелиев: Не искам да съм президент, от мен политик не става.Плевнелиев: Категорично няма да се кандидатирам за президент.Плевнелиев: Не сме говорили с премиера да ставам президент, премиер или кмет.Рапонът е ухилен днес, много скоро може да си има отново нова кукла на конци, но защо трябва да платим всички за това ?Внимание ! Няма да стане това което говори Рапона, а това което мисли.Лошото е - група Американски учени са доказали, че Рапона не мисли. Доброто е - Усмихвайте се... Утре ще бъде по-зле.Отначало ли е нищо - и нататък нищо.Докогато това е истина,това ще е истината.
182
1
 
5
 
! Отговори
до анонимния преди 12 години
За *** е вярно Даже е резан. обрезан. Обаче също е бил и комсомолски секретар в Окръжния комитет на Комсомола в Благоевград. После за малко и член на БКП. Има 12 МИЛИОНА на книжка. Как и от къде? Еми работи с иво прокопиев. поинтересуваей се кои е иво прокопиев
181
2
 
5
 
! Отговори
БЕДЕН преди 12 години
Които не работи няма да яде каза преди време ББСЕГА в не един коментар прочетох РАБОТЕЩИТЕ са за ГЕРБ.Според последни данни на статистиката работещите са 3.5 милиона.ИЗБОРИТЕ ще бъдат решени от АКТИВНОСТТА на избирателите.Колкото повече от всяка група отидат да гласуват!
180
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разбрах, че Плевнелиев е бил ***. Чичо му се е казвал Али незнам кой си Това ме разубеди да гласувам за него. България има нужда от отговорен българин на президентския пост, а не от някакъв *** и Анадолско ***
179
1
 
6
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
Прочетете стенограмите на МС, ако не са ги махнали и ще видите плужак може ли да бъде безстрашен. Нямам коментар. Само четете.
178
0
 
0
 
! Отговори
philip преди 12 години
az 6te 6te stana prezident:))
177
3
 
5
 
! Отговори
leketo преди 12 години
*** ПРЕЗИДЕНТ
176
0
 
0
 
! Отговори
Philip преди 12 години
i tozi ne e stoka...no vse nqoki trqbva da zaeme posta..az li4no sam za Klafin...no kakvoto doide 6te se primerim kakto vinagi
175
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плевнелиев ще превърне страната в строителна площадка за магистрали, по които после ще се движат джиповете на ГЕРБ, но природата ще бъде съсипана подобно на Черноморието.
174
2
 
10
 
! Отговори
leonsio преди 12 години
"Аз съм минал през много тежки моменти, но никога не съм забравял и не съм изпускал смисъла на това, което правя. Затова ще продължавам и оттук нататък по този начин". Ахааа, значи да очакваме тежки моменти, ако кацнеш на номер 2? О, не, благодаря! Как да изпуснеш нещо, дето не си го хванал!!!
173
1
 
9
 
! Отговори
kitaec__ преди 12 години
Мандата на Плевналиев за президент,ще е точно толкова смислен,колкото и на гоце.На този,иначе качествен човек,ще стъпи в длъжност,с много здрав чатал на врата,който му е сложен вече от валентин Златев и Путин.Този човек,няма да е изобщо полезен за Бг,съвсем скоро ще бъде превърнат в национален предател,защото ще работи за руските интереси и запазване на сегашното статукво,друг избор няма.За Брюксел това ще е сериозна крачка назад,по пътя ни към шенген
172
0
 
13
 
! Отговори
Рейтингът преди 12 години
Навремето Цв.Цв. изпревари по рейтинг Бойко Б. Онзи се амбицира, започна по няколко пъти на ден да казва, че Цецо ще е следващият президент; съответно медиите поеха ЦЦ, включиха се и РЗС, лудото Яне и онези двамката от Галерия и от Цецо останаха само пух и перушина. Едва от 3-4 седмици рейтинга на вътр.министър започна да се вдига. От няколко месеци Плевнелиев имаше рейтинг по-висок от този на Бойко, хелем през последните месеци баят по-висок! Така ли премиерът го пое, от 20-ина дни стана ясно , че ББ готви пък него за прездент! И понеже наближават дните за ново класиране на държавните мъже по рейтинг, Бойко направо го изгони: Или ставаш президент, или тук да се не връщаш! И за по-сигурно назначи веднага друго лице за министър на МРРБ с внушителна снага и бюст, дъщеря на бивш голям човек по времето на Виденов, била магистър във Варненския СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ нешо като Магнаурската школа Симеоново в съдебната система. Бойко, нали искаше веднага да има ТИТУЛЯР в МРРБ, защо назначи ТИТУЛЯРКА?! Ще има ли втора Ана-Мария Борисова; ама тази не е професор, а на тати момичката!
171
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плевнелиев-президент!
170
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-накрая,в лицето на Плевнелиев, имаме интелигентен кандидат-президент. Омръзна ми от чалгарията в тая държавица. Дано това е краят!
169
7
 
5
 
! Отговори
Росене, успех! преди 12 години
Как няма да е безстрашен?! Премина по рейтинг премиера и онзи веднага го "изработи": "Махаш се от министерския съвет и връщане няма! Ако станеш президент - добре, ако не станеш, проблемът си е твой! Ти ще ме изпреварваш по рейтинг, гиди неврокопски македонец!" И Росен какво да прави, ще се бори за президент! Пък му сложиха и такова вице, което за друго не става освен за правосъден министър! Росене, успех, и после ще питаш онзи от Банкя кон боб пасе ли!!!
168
3
 
17
 
! Отговори
ами преди 12 години
Най трудното министерство,най работния министър,а една 33 годишна мацка го смени -ама и тя била много работлива ама сигурно и много послушна.Плевнелиев недей да ни лъжеш ти нищо не си работил просто режеше ленти като вожда си.Наливат ти пари в министерството а строителите си строят- ти какво правиш даже не им плащаш на хората, а ги караш да ти работят без пари-на магистралите хората не са си получавали заплатите месеци наред.А Ришкия проход къде са парите -нали и там ряза ленти.
167
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плевнелиев е човек на място и ще спечели! Браво на Борисов за избора му!
166
13
 
2
 
! Отговори
До анонимен преди 12 години
Тези клюки дето ги изнасяш само говорят, че освен безстрашния му вид е и обичан мъж. Три деца е направил човека. А ти колко си направил? Само може да му носите стола....
165
9
 
6
 
! Отговори
Безстрашен е той, на преди 12 години
Направо е като Конан варварина безстрашен. И външния му вид е като на шотландски боец. Това е президента Ви където ви трябва. ПРегърнете го па го целунете. Нека влезе във Вашия дом. Поставете си снимката му навсякъде във всяка стая у вас. Задължително.
164
4
 
9
 
! Отговори
Генади преди 12 години
Кой е Плевнелиев? Едно време е получавал пари от това да праща българи в чужбина, да ги прави гастарбайтери. Ако стане президент с една ръка ще прати всички кадърни хора извън граница. Стига сме се заблуждавали! Този човек няма политическо виждане. Национално отговорна политика се прави от политици, не от бизнесмени-милионери. Само патриот може да поведе тая държава. Ще се окаже, че това е Волен Сидеров. Пет години му следя развитието, единствения мислещ политик.