Цачева се чуди и мае какво да го прави тоз Шенген

Шефката на НС пази Външно да не говори по темата
Обновена: 20 сеп 2011 17:58 | 20 сеп 2011 17:55,
54
Цачева се чуди и мае какво да го прави тоз Шенген
Цецка Цачева, председател на НС. Снимка: Булфото

На 16 септември стана ясно, че Холандия ще наложи вето върху присъединяването на България към Шенген.

Тогава депутатът от левицата Михаил Миков съобщи, че ще попита министъра на външните работи Николай Младенов за действията на правителството по казуса.

Точната формулировка на питането на бившия вътрешен министър гласяло: „Как оценявате изявленията на холандския министър на имиграцията Герд Леерс пред парламента в Холандия и какви спешни външнополитически действия ще предприеме правителството за членството ни в Шенген“.

Въпросът му обаче не стига до парламентарен контрол, а получава писмен отговор от председателя на Народното събрание Цецка Цачева, разпространен до медиите.

“Въпросите, които народните представители отправят до министрите, следва да бъдат в техния ресор на управление”, пише в отказа си Цецка Цачева.

“Отговорът на вашия въпрос изисква от българския министър на външните работи оценка за изявление на министър от европейска държава, направено от него пред собствения му парламент, за бъдещо събитие (насрочено за 22 септември тази година), когато ще бъде взето решение, чийто резултат към този момент е неизвестен“, продължава писмото.

Още по темата

„Поради тази причина са неизвестни и последиците за България във връзка с членството й в Шенгенското пространство”, пише Цачева.

И така в рамките на парламентарния контрол „не би могло да се търсят управленски отговорности на министъра на външните работи“ за неизвестен резултат от решение, касаещо България, както и „без да се отчита и обстоятелството доколко поставеният въпрос е в неговия ресор на управление“.

Тезата на председателят на Народното събрание Цецка Цачева, че "каузата "Шенген" не може да е отговорност на един или двама министри, е от началото на годината.

Тя нееднократно е е заявявала, че казусът е отговорност на всички държавни институции, включително и опозицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
4
 
! Отговори
venko преди 12 години
Каква стана тя сега! ... Бойко може да наложи пълно информационно затъмнение и да лъже цяла България за това, какви "отличници" сме в очите на европейските си партньори, но западните държави му зашлевиха поредния шамар!
43
1
 
0
 
! Отговори
Bul преди 12 години
Holandiya da si spomni za tragediyata Srebrenitca!!!! Tova pravitelstvo e kriminalno, zashtoto pozvoli na srubskite grupirovki, da izbiyat 8000 bosnentci!!! Neka da ne na uchat na red, v rucete im ima mnogo kruv, podlost i predatelstvo!! Holandiya e edna malka strana, prekaleno malka !! Bulgariya shte mine prez neya, kato morska vulna!!!
42
1
 
3
 
! Отговори
До Кара Кольо преди 12 години
Не ми се вярва Вожда баш Нея да ***....Тиква зоофил още не съм виждала...
41
1
 
5
 
! Отговори
кара колю преди 12 години
Кой сложи на поста ,тази жена проста?Дали не е вожда,който я .......
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да врътне 2-3 калъпа на струга, та да свърши нещо полезно за държавата.
39
2
 
3
 
! Отговори
Българска земя преди 12 години
Холандия е толкова миролюбива и толерантна страна!!! Крайно време беше да покате наи-после ясна позиция какво мислят хората там! Те имаха невероятно търпение спрямо тая ***, която им се изсипа в чистата и честна страна от източна Европа.
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
чукаше се с *** дебелата ***
37
0
 
11
 
! Отговори
към №43 преди 12 години
Извинете господине ама каква любовница видяхте в господина от снимката
36
4
 
10
 
! Отговори
За какво ни е Шенген преди 12 години
Нищо не пречи на леля Цеца щом Шенген не ни иска, да изпрати един катун *** и те за една нощ да го преместят това малко селце в Плевен. Така де , щом Шенген не ни ще, ние ще си го вземем в БГ, та да си го имаме тук! А сега сериозно: При тежката икономическа обстановка в Гърция, Ирландия, Португалия, Испания и Италия, въпросът не е дали ще влезем в Шенген , а дали ЕС ще го има. Германия и Франция вече сериозно се оглеждат да напуснат ЕС. Не мога да разбера защо политиците драпат за Шенген, той не е примамлива дестинация. Той би представлявал интерес за престъпниците, мафиотите, ***, олигарсите, защото граници няма да има и могат да се придвижват навсякъде свободно и да правят каквото си искат. Той е примамлива точка и за магистратите, защото без да правят някаква реформа, се готвят нагло да се наталалазят там и техните присъди да важат за цяла Европа, но това няма как да стане. Политиците са бита карта и на тях Шенген не им трябва, същото се отнася и за депутатите. Тези от БСП и ДПС по природа са истински ***, та дори са надминали братовчедите, затова искат Шенген, ама той не ги иска! Тогава за какво се пънем, защо Тройната коалиция не ни вкара там? Отговорът е, че сме много крадливи, с много престъпници, корумпирани чиновници и с корумпирана до костите съдебна власт. Кой тогава ще ни вземе и за какво?
35
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цачева, която за да "пести" средства пътува с частни авиокомпании!
34
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Питам се какво може да очаква човек от Парламент, начело на който стои бивша комунистка стругарка, понастоящем трансформирала се в бизнес дама с аграрно излъчване и вид на колхозничка, пременила се за модно шоу. Умствените й качества ще се въздържа да коментирам, защото не искам да съм груб.
33
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Плевен повечето хора знаят за известната юристка Цецка Цачева. Но малцина знаят как всъщност започва псевдокариерата на тази госпожа. А началото е важно, то е определящо и понякога разкрива неща, които говорят много за същността на дадена личност. Не трябва да оставяме времето да заличи истината, защото чрез нея ще си отговорим на много въпроси. И така, първоначално Цачева работи като стругар в един местен завод. Но пресметливата герберистка усеща, че единствения й вариант да се измъкне от неперспективното бъдеще на работник е да стане член на БКП. И веднага го прави. Това й дава възможност да ходи на партийни събрания и да срещне мъжа на кариерата й виден местен партиец. Любовните й авантюри са трамплин за нейното развитие. Надежното момиче е изпратено да продължи образованието си (право) в РАБФак, без изпит, ей така, за 3 години задочно. По онова време Партията изпращаше само най-верните си хора да продължат образованието си. Не след много време любовницата бързо израства и е назначена в тогавашния Окръжен съвет Плевен. Благодетелят се отблагодарява подобаващо. Неговите протекции и явно добре представящата се в любовния триъгълник Цачева (партиецът е семеен), са достатъчни бившата стругарка да стане началник на юристите в Окръжния съвет. Цачева стремително израства и в партийната структура, бързо е издигната до поста партиен секретар. Повечето си спомнят каква бе ролята на партийния секретар по онова време той колеше и бесеше. Вписваше в бележник всяка заигравка на работниците и после тичкаше да докладва на председателя. С една дума узаконен доносник. Е, това всъщност правеше в Окръжния съвет настоящия общински председател на ГЕРБ, Цецка Цачева. Много невинни хора изгоряха заради нея. Тя ги топеше за удоволствие, за нищо, просто така, от чиста женска ревност. Прикритата й злоба ставаше все по-явна и неудържима, а самоувереността й безгранична. И тя решава да се пробва като адвокат. Но нещата на този пазар са други, партийният лидер, с когото се разделя като ненужен, вече не й помага. Тя не може да се справи с рабфакското си образование. Пресметливата й същност обаче бързо я ориентира към следващите силни на деня. Цачева започва активни контакти с представители на ОДС. И изведнъж от вярна на БКП, започва да се кълне в демократичните идеали. Метаморфозата й е пълна, но фалшива. Новите й покровители дълги години след това не разбират прикритото коварство на Цачева. Лансират я навсякъде като най-добрата юристка. След като успява да вземе всичко, което може (а то не е малко), вманиачената Цецка се изправя срещу поредния си възкресител и яхва поредната успешна вълна - тази на ГЕРБ. Изводът е, че още в зародиша си, кариерата на Цачева е била дълбоко порочна. Още тогава кариерата й е стартирала с уродливи прийоми, с добре пресметната хитрост и направлявана от единственото желание на областната герберистка пошъл кариеризъм."
32
3
 
3
 
! Отговори
NL преди 12 години
Holandija e tolkova mirolubiva i tolerantna strana!!! Krajno vreme be6e da pokaje nai-posle jasna pozozia kakvo misljat horata tam! Te imaha neverojatno tarpenie sprjamo taja ***, kojato im se izsipa v 4istata i 4estna strana ot izto4na Evropa-goljam % KRADLIVI I LAJLIVI *** !
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не се чуди и не се май, ами хОди уредничка в музея на соца. Там ти е мястото, лопато фурнаджийска келепирска ниедна! ппНай-мразя политическите нарасляци - мнение нямат никога, срещу хората с мнение се хвърлят като дяволи, а на тези от които зависят им *** гъзoвете с извинение. Защото сме социалисти, аахххахахаха!
30
1
 
9
 
! Отговори
ан преди 12 години
ВЪВ ШЕНГЕ МУТРО-КОМУНИСТИ ПАРТЙИНИ СЪКЛЕЦАРИ СЕЛСКИ ТАРИКАТИ ПСИХО-ШИЗОФРЕНИЦИ *** МАЙМУНИ И ТЕМ ПОДОБНИ ЖИВОТНИ - НЕ ПУСКАТ. В ШЕНГЕН ВЛИЗАТ САМО ХОРА. А ОТ ГОРЕ ИЗБРОЕНИТЕ ЖИВОТНИ Е ВИДНО ЧЕ ХОРА НЯМА. ГОРЕ ИЗБРОЕНИТЕ ЖИВОТНИТЕ ДА СИ СЕДЯТ В ОБОРА ДА ДЪВЧАТ СЛАМА И ДА ПРЕЖИВЯТ.
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цецке ко му се чудиш на тоа Шенген ***.Ми земи го закрий.Да ги видим тогава холандците що ще чинят като няма за кво да ни режат.Тъй де,ша ти образуват нерви.
28
5
 
1
 
! Отговори
bulgaro преди 12 години
Tezi mizerni maruli ot Holandiya ne sa v dobri pozicii , za da ni atakuvat za schengen!! Neka si spomnyat, kakvo napraviha tehnite sini kaski v srebrenitca.....Holandiya i pravitelstvoto im sa otgovorni za smurtta na 8000 bosantci!!! Nie bulgarite pomnim tova!!! Stiga s tozi falshiv moral, stiga liucemerie!!!! Problema na Holandiya e che sa mnogo po malki, kato durjava...kolkoto sme si mislili!!
27
2
 
12
 
! Отговори
topor преди 12 години
Ами то проблемът е, че за българските политици нема Шенген. Ходят си където си искат и както си искат. Шенген е за обикновените папуаси.Следователно отрязването ни сега от Шенген е сигнал и бой по манерките не на политиците, а на тези , които са ги избрали. Да се сещат, да мислят като гласуват и да не кютат, когато ги баламосват.Т.е. това е санкция за нас, обикновените българи.
26
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преведено на нормален език , не ни искат заради калпавата политика и калпавите политици !
25
1
 
7
 
! Отговори
123 преди 12 години
Тетка Цачева няма какво да се чуди, а да напускаме възможно най - бързо НАТО и ЕС.