Брюксел не коментира заканите на Младенов за Шенген

„Промените ще са в интерес на всички страни и техните граждани“
19 сеп 2011 15:05, Елка Василева
141
Брюксел не коментира заканите на Младенов за Шенген
Николай Младенов. Снимка: БТА

Не е работа на Европейската комисия да коментира изявления на национални министри. Това заяви днес на пресконференция в Брюксел Микеле Черконе, говорител на еврокомисаря по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом.

Така той отговори на въпроса как ЕК приема изявлението на българския външен министър Николай Младенов, според когото България е готова да наложи вето на промените в Шенген, предложени от комисията, ако Холандия не подкрепи разширяването на зоната с България и Румъния.

Още по темата

Промените са в интерес на всички страни и техните граждани, за да се движат свободно в пространството без граничен контрол, посочи още днес на пресконференцията Черконе.

Преди два дни Младенов заяви, че ако на предстоящото на 22 септември заседание на вътрешните министри от ЕС България не получи дата за влизане в Шенген, страната ни ще преразгледа подкрепата си за реформите в европейското законодателство, свързани с Шенген.

Нашият министър каза това, след като ден по-рано холандският министър на имиграцията Херд Леерс заяви, че страната му ще работи срещу решение за приемането на България и Румъния в Шенгенската зона поради недостатъчните усилия на двете страни в борбата с корупцията.

В отговор на въпрос дали ЕК има становище по информациите, че Румъния е блокирала на своите граници пратки с холандски лалета като протест на позицията на Хага, Фредерик Венсан, говорител на комисаря по здравеопазването и потребителите Джон Дали, заяви днес, че тези данни се проверяват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
4
 
0
 
! Отговори
Илияна преди 12 години
Има само една истинска, достойна и отговорна кандидатура на тези президентски избори и това е Волен Сидеров. Аз ще гласувам за Волен Сидеров и знам, че няма да сбъркам.
138
2
 
2
 
! Отговори
ЕС преди 12 години
Кой нормален човек ще му обърне внимание на този ***? Естествено, че никой няма да коментира глупостите му. Една от култувите му реплики беше нещо от рода: "Радарът в Турция решава практически сигурността на България свързана с ракетни атаки"!
137
3
 
4
 
! Отговори
анести преди 12 години
НИКИ пак ли ти ,бе шушляк
136
6
 
5
 
! Отговори
Истината преди 12 години
Ветото на Холандия не е в резултат на неин вътрешно-политически проблем. Холандското правителство на практика се явява говорител на мнението на водещите държави на ЕС. Опариха се хората от лъжливите обещания и безкрайните хитри финтове на Българската ченгесарска политическа върхушка ! Факт ли е, че организаторите на организираната престъпност контролират процеса на правораздаване ? Факт ли е, че нито един от поръчителите на поръчковите убийства и нито една от едрите мафиотски групировки не са подобаващо наказани ? Европа отдавна разбра с кого си има работа и повече не вярва на сърцераздирателни обещания и на крокодилски сълзи !
135
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чува се, че от ЕС никакви пари не са дошли все още а всичко се плаща от бюджета. Магистрали помощи за земеделието, за всичко. Надяват се от ЕС после да преведат магизите но в сегашната ситуация може и нищо да не преведат. Никито май е наясно, че пари няма и няма да има и затова е силен. Демек няма за какво да им се мазни на ЕС. За това и тона е рязък а и Румънците са с нас и те не си поплюват. Вече са стопирали холандския бизнес с цветя, сега и ние трябва да постъпим така.
134
7
 
12
 
! Отговори
баба меца преди 12 години
Заканил се зайо байо-младенеца на европейската си баба меца, а тя си избърсала с него ...гъзеца!
133
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
129, абе ти все едно говориш за Станишев, защото този човек на снимката не е Станишев, не е комунист,следователно е умен и интелигентен човек, а не комунист!
132
0
 
7
 
! Отговори
Ю2 преди 12 години
Костовото правителство 98 или 99 год. даде ултиматум на ЕС по вупроса за премахване визите за българите и стана така, че ЕС премахна визите в далечната 1999г.Министър Младенов добре постъпва, но ще получи ли "желязна" подкрепа от правителството, а правителството има ли необходимата тежест в Брюксел.
131
8
 
7
 
! Отговори
Разобличителя преди 12 години
Младенов,ти се провали пред ЕС.Разобличителя
130
0
 
8
 
! Отговори
Чукундур преди 12 години
Има пари-има корупция.Няма пари-няма корупция.Да не би холандците да пазаруват с дренки?Да не се правят на ощипани моми.
129
0
 
14
 
! Отговори
българин преди 12 години
Имам добра новина за вас , приятели и тя е ,че автобусите на родните превозвачи са пълни с *** ,коти заминават за шенгенските държави и без холандското разрешение. Няма сила ,която може да спре *** да митарства , може би само Фюрера ще ше да се справи...!!!*** си отива , спете спокойно деца !!!
128
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
този *** от снимката направи буря в чаша вода. глупав е като куха лейка. ако беше мъж, което със сигурност не е, то щеше отдавана да е напуснал политиката, а не да се пребоядисва и да номадства напред назад из различните партии, а в последстмвие из различните министерства, където със сигурност не е направил нищо добро. за съжаление повечето управници са ***, нагли измамници - като него. бог да пази българите!
127
3
 
9
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
Тук отново е пълно с типични българи - "разбирачи". Как пък няма сфера, в която да не сте компетентни - то не е футбол, коли, икономика и особено външна политика... Аман...
126
0
 
15
 
! Отговори
СИМЕОН преди 12 години
РУМЪНЦИТЕ ВЕЧЕ ПОКАЗВАТ КАК СЕ ПРАВИ-БЛОКРАЛИ КАМИОНИ С ЦВЕТЯ НА ГРАНИЦАТА.И НИЕ ОТ УТРЕ ДА СПИРАМЕ ВСЯКАКВИ ХОЛАНДСКИ СТОКИ ЩОМ НЕ НИ БРОЯТ ЗА ХОРА.И НА КАКВО ОТГОРЕ-ДА СЕ ПОГЛЕДНАТ КАКВИ ГРОЗНИ И *** *** СА.ПЪЛЕН БОЙКОТ НА ВСИЧКО ХОЛАНДСКО!!!
125
2
 
1
 
! Отговори
topor преди 12 години
По какво се различават Боко Т....та и дедо Боже? По това, че дедо Боже като се разхожда, не се мисли за ББ!А в тази ситуация по какво си приличат България е Холандия?И двете страни не спазват правилата. Писаните и подписани правила.За нас е ясно.
124
2
 
5
 
! Отговори
хгхг преди 12 години
тая марионетна мутра и чиляче на картинаката..как му викате на туй,бе? хах..Пръцко! Пръцнало момчето,ама хората не му обръщат внимание на това,но му сочат главното-че гащите му скъсани,че и с оакано дупе! първо се осрал многократно..па най-накрая рекъл да се изкаже-да пръцне! хех само бой по канчето трябва,по БГ канчето,по тая "висша" БГ *** горе,а че БГ народа си го получава покрай тях-нека,защото ТОЙ ги избира,а не холандския или датския народ!Стигнете Холандия,бе,ама с комуномутри как да е?
123
0
 
1
 
! Отговори
do .... преди 12 години
Mi vreme be nqkoi da zastane kato majkar pred taq evropa, aman ot putiuvci de kade znaqt samo ''da''. E stiga veche de vreme e nqkoi da izleze i da zastane kato majkar. Kakvo trq se da se nadypvame li na evroma, USA i t.n. Vzemete malko primer ot grackiq narod !!!!
122
1
 
1
 
! Отговори
На дедо дедовия преди 12 години
Няма корупция в Холандия, не няма, ама никак.
121
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оправданието с корупцията е само прах в очите на хората. В Гърция, Италия, Испания и в много други страни се крадат евро-пари като за световно. (Горе-долу половината пари от бюджета на ЕС потъват) 7 милиона българи не могат да откраднат кой знае колко от ЕС. Истината е, че се притесняват от ромите, които веднага ще се отправят към по-богатите страни, а европейците са наясно, че *** нямат интегриране и не им се работи (само социални искат) или ако имат все още никой не е намерил начина...
120
1
 
9
 
! Отговори
На дедо дедовия преди 12 години
Шенгенският ни враг 1 май си разчиствал сметките с България Министърът на емиграцията на Холандия Герд Леерс, който се обяви против членството ни в Шенген, нищо чудно да разчиства лични сметки с България. Преди години той е бил принуден да подаде оставка като кмет заради скандал с вила по Българското Черноморие. Холандският министър на емиграцията Герд Леерс, който заплаши, че страната му ще наложи вето върху членството на България в Шенген, е нагазил в сериозен конфликт на интереси.През януари миналата година Dutch News публикува материал под заглавие "Вила в България принуди кмета на Маастрихт да подаде оставка". Този бивш вече кмет на Маастрихт е тъкмо днешният шенгенски враг 1 на България - Герд Леерс.От статията от м.г. става ясно, че именнос България е свързана най-черната точка от биографията на Леерс.В началото на 2010 г. той е бил принуден да подаде оставка като кмет на град Маастрихт след скандал със закупен от него имот на родното ни Черноморие.Аферата започва, когато през 2006 г. Леерс купува "на зелено" вила за 200 000 евро. Скоро след това проектантите срещат трудности и се оказва, че по документи вилата не е на негово име.През май м.г. тогавашният кмет завежда дело срещу фирмата строител, акции от която има и висш държавен служител от Маастрихт. В доклада по случая Герд Леерс е обвинен, че е използвал своята политическа позиция, за да въздейства за решаването на ситуацията, като дори отнесъл въпроса до българския посланик в Холандия.Той признава, че еобещал на кмета на Бяла, където се строяла вилата, втора ръка пожарни коли,за да бъде решен проблемът с вилата. Въпреки че докладът показва, чеЛеерс не е злоупотребил с нищо друго освен с влияние, общинските съветници на Маастрихт обаче решават, че той е опетнил името на града и е отстранен от кметския пост.Година по-късно разжалваният кмет става министър и явно показа, че не харесва страната ни. Миналата седмица тъкмо Леерс обяви, че Холандия е против членството на България в Шенген.Холандия няма да подкрепи членството на България в Шенген, защото не е постигнала достатъчно по механизма за контрол и проверка, каза днес холандският посланик в София.