10 млн. лева отгоре за здраве през 2012-а

Допълнителните пари ще отидат за спешната помощ
Обновена: 31 окт 2011 14:14 | 31 окт 2011 14:14,
27
10 млн. лева отгоре за здраве през 2012-а
Стефан Константинов Снимка: архив, Булфото

С 10 млн. лева повече ще са средствата за здравеопазване през 2012 г. в сравнение с миналата година. Това съобщи здравният министър Стефан Константинов на пресконференция в Министерския съвет.

Бюджетът на здравното министерство за следващата година ще бъде 468 млн. лева, каза министърът. 

Увеличените средства от бюджета на министерството ще са предназначени най-вече за подобряване на спешната помощ.

Според министъра следващата година няма да се наложи да се покриват стари плащания. Парите за извънболнична помощ няма да се намаляват, допълни Константинов.

Няма причини да очакваме по-лошо здравеопазване през следващата година, обратното – имаме причини да очакваме по-добро, увери министърът.

На днешното извънредно заседание на правителството са били приети проектобюджетът за следваща година, бюджетите на НОИ, здравната каса и пакетът данъчни закони.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не ме интересува колко ми,иона отпускат, а ме интересува, като отида на лекаР ДА НЕ МИ ИСКАТ ПАРИ за каквото се сетят и ако ме приемат в болница ДА ИЗЛЯЗА ЖИВ.
6
9
 
7
 
! Отговори
РАЗБИРАТЕЛ преди 12 години
АКО Е ЗА СПЕШНАТА ПОМОЩ - ДОБРЕ !АМА НЕ МИ СЕ ВЯРВА.ПАК НЯКОИ ДПКТОРИ ЩЕ СИ НАМАЖАТ ОЩЕ ПО-ДЕБЕЛО ФИЛИЯТА.АЛЧНО И КРАДЛИВО ПЛЕМЕ ! В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ СЕ ВИДОИЗМЕНЯТ В НЕКАДЪРНИ УБИЙЦИ .....
5
1
 
5
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели, Никой в ЕС и по света не ни приема на сериозно, заради Американският свръхлиберализъм на БСП и ГЕРБ, който е пагубен за България и антинационално безумие за нормалните държавници в ЕС... Налаганите ни, чрез ПАРТИЙНО НАСИЛИЕ (както и при комунизма), смешно ниски заплати и пенсии, както и облагане на депутатските безотчетни пари не стигат, ЗА БЛАГОДЕНСТВИЕ НА НАЦИЯТА, защото в България СИ ИЗРАБОТВАМЕ ПАРИТЕ за нормални заплати и пенсии, и за УСКОРЕНО РАЗВИТИЕ НА ИКОНОМИКАТА, без да се застрашава макрофинансовата стабилност? Много е просто... ТРЯБВА САМО, от американски СВРЪХЛИБЕРАЛЕН (високи косвени и ниски преки данъци), ВЕДНАГА да преминем към европейски ДЕМОКРАТИЧЕН финансово-икономически модел на ДАНЪЧНО РАВЕНСТВО, като:1. Всички физическите лица плащат еднакви подоходни данъци, здравни и пенсионни осигуровки без таван за облагането, независимо дали произлизат от труд, доходоносна собственост или СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ 2. Преките данъци (за богатите) и косвените (за бедните) се изравнят Сега съотношението им е 1:7, а такова чудо няма никъде в Европа!!!3. Заплатите БЕЗПРИКОСЛОВНО да се повишат до нивото на РЕАЛНАТА НИ ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ НА ТРУДА Производителността ни е 27%, а заплатите 17% от средноевропейските БНП е 45% от средноевропейския, а средните ни доходи са 20% от средноевропейските4. Печалбите се обложат по европейски- За инвестираната в България част от печалба данъка ДА СЕ НАМАЛИ на 5%..., а за останалата данъка ТРЯБВА да е 37.5% (колкото са удръжките на физическите лица от труд) и да се удържа при източника, тук в България - тогава в бюджета ще влизат поне още 10 милиарда, които сега се изнасят зад граница от честните частници!!!- Данък печалба за миналата година е 2.2 милиарда..., значи декларираната печалбата е 22 милиарда... (а истинската е по-голяма, около 35 милиарда). Целият бюджет на държавата е 24 милиарда...!!! Следователно..., печалбите от експлоатация на чужд ТРУД у нас, са фантастично високи, дори за представите на Американците, които междувременно, заради свръхлиберализма си, на 2-ри август ПРАКТИЧЕСКИ ФАЛИРАХА, а народа им се разбунтува Защо да се увеличи точно данъка върху печалбата ли...? - Защото неинвестираната печалба е ЛИЧЕН ДОХОД и трябва да се облага с 37,5% данъци и осигуровки както при всички нормални българи (сега ДАНЪК ДЕВИДЕНТ е само 5%...!), а съгласно Чл.60 от Конституцията ни, РАЗЛИЧНОТО ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ И ТАВАНИТЕ за облагане и осигуряване са ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ!!! Народе!!!!
4
1
 
8
 
! Отговори
изпушил преди 12 години
Ха, прехвърлят от МЗ трансплантациите, диспансерите и асистираната репродукция към НЗОК /на нашите вноски/, и си вдигат бюджета на чиновничетата от МЗ за компенсация. Няма такава държава! А да припомня ли, че миналата година намалиха бюджета на спешните с 50% - на 75млн. лв., но пък за СРС-та изтекоха над 110млн.?
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
10 милиона за здраве и още 150 милиона за ЗАзДРАвяване на демокрацията - или известно като подслушване ....
2
2
 
4
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,- В обърканата глава на комуниста Костов имаше само една умна мисъл - "Пари без реформа не се дават"... Защото...:- И да спрем да пием и пушем и 50% от бюджета да са за здраве, пак няма да ни лекуват като хора..., заради липсата на истински - Личен граждански контрол...!- За нашето Тотално болно, Тоталитарно здравеопазване има Панацея има и тя не е Закриване на болници и смяна на министри Панацеята е Лична, Здравноосигурителна, Дебитно-кредитна картова сметка, а допълнителното осигуряване, Трябва да се узакони, като Лична здравна застраховка...!- Новите "Лични карти" могат и Трябва, да са едновременно и Електронно здравно досие и Лична Здравноосигурителна, Дебитно-кредитна картова сметка(за разплащания единствено в Здравеопазването).- Вноските за здраве Трябва...!, да се правят в Строго съответствие с Конституцията: - Чл. 52. (2) Здравеопазването на гражданите се финансира от Държавния бюджет, от Работодателите, от Лични и колективни осигурителни вноски и от други източници при условия и по ред, определени със закон.След като няма съотношение Значи по равно за тримата съвносители!Въпроса за здравната вноска е - по колко, а отговора:1. Здравния данък (такса), трябва да е еднакъв (примерно 5% от личните доходи), но за всички доходи от труд, доходоносна собственост, дивиденти, обезщетения и социални помощи..., без таван на дохода... Нали това е смисъла на "плоския" данък равенство... От 12-те милиарда тазгодишни частни спестявания, заради тавана за здраве са обложени не повече от 10 милиона!2. Според Конституцията, здравната вноска се дели по равно между гражданина, работодателя и държавата или общо 15% от л.д...3. За социално слабите инвалиди и децата, да е общо 10% (от помощите, пенсиите и майчинските и детските), при това по Конституция платен изцяло от... Държавата!При смърт, 50% от сметката да се наследява, а останалото е за здравна солидарностОт ГЕРБ, като Либерали, да не се правят на "комунисти", а да спазват Конституцията!
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и всичките ще ги дадем за ваксини за грип и други безмислени работи , нали?през 2013 даже ще останат средства просто щото хората или ща са се преселили или измрели!