Скок на пенсиите най-рано през 2013 г., рече Тотю Младенов

Живейте вие със 136 лева на месец, отвърнаха му от БСП
Обновена: 4 ное 2011 17:01 | 4 ное 2011 17:01,
240
Скок на пенсиите най-рано през 2013 г., рече Тотю Младенов
Снимка: архив, Булфото

Осъвременяване на пенсиите ще има най-рано през 2013-2014 година, потвърди в парламента социалният министър Тотю Младенов.

"Други възможности за повишаването ще се търсят при данни за икономически растеж", допълни в отговор на депутатско питане Младенов.

Социалният министър обясни, че предизвикателствата и трудностите пред системата на общественото осигуряване са сериозни в условията на икономическа криза, а увеличаването на пенсиите би могло да се постигне постепенно.

"Предвиждаме да има бонус за хората, които остават още по-дълго на пазара на труда. Това е важно за устойчивостта на пенсионната система", посочи министърът. 

Младенов изчисли, че 600 000 пенсионери ще ползват увеличение заради вдовишка добавка към пенсиите си.

"Какво казваме на пенсионерите – по-добре вашата половинка да почине, за да увеличим пенсиите", опонира му социалистът Драгомир Стойнев. Според депутата от левицата този подход не е правилен.

"Знаете как се дават парите на силовите министерства, с тропането по масата. Вие няма ли да тропате по масата, за да получите пари?", попита Стойнев.

Още по темата

Депутатът продължи с критиките към ресорния министър. "Още на 15 април вие сте знаели, че няма да има увеличение на пенсиите на хора и продължихте да си играете с надеждите на хората. Живейте вие със 136 лв. на месец и да видим дали тогава няма да стане приоритет на правителството", допълни още Драгомир Стойнев.

Социалният министър извади друг аргумент срещу критиките на левицата и обясни, че само в рамките на 8 месеца и в условията на световна икономическа криза България увеличава на два пъти размера ни минималната работна заплата.

В момента най-ниското трудово възнаграждение, записано в закона, е  270 лв.. От май догодина се предвижда то да стане 290 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още по темата: Тотю Младеновпенсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
21
 
! Отговори
милеещо чедо преди 12 години
Господин министър Тотьо, нямаш ли майка и баща, че и да получават по 136 лева пенсия и като си отиваш от вратата да започнат да ти реват, че парите не им стигат за лекарства, ток и отопление, а да не говорим и за храна? Но дано да имаш майка и баща, че и да получават по 136 лева пенсия,но аз за тебе не мисля, защото заплатката ти е голяма и сигурна и можеш да им помогнеш, но какво да правя аз Тотьо, като не работя и не мога да им помогна на моите възрастни родители, работили и внасяли осигуровки
16
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На този грозен уръфляк майка му, каква ли пенсия взима? А на Рапона от Банкя, родителите му? А на онова уродливо недоносче Дянков, дали приемните му родители взимат големи пенсии? Просто се чудя?
15
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези *** от правителството не разбраха ли, че от кризата няма да излезем докато доходите не тръгнат на горе. Когато доходите са замразени, покупателната способност е намалена, което води до свиване на икономиката. Отделно се плащат и по-малко данъци в държавата, следователно няма пари да се вдигнат доходите. И така порочния кръг се затваря. Толкова ли не го разбраха тези тикви?
14
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СТРАНДЖАТА е платен писар под прикритие, на кумуназите опитва се са напише нещо свястно за гроб ама е толко ***, че който му прочете писаното ще намрази герб до гроб.
13
6
 
14
 
! Отговори
комисар Молдован преди 12 години
Странджа,ти си абсолютно прав!народа показа че е доволен и щастлив,че положението му е супер и че герб е това което иска!не можем да упрекваме народната воля..аз лично да му *** в устата на тоя народ още от времето когато избра гоце за втори мандат!
12
0
 
15
 
! Отговори
Увеличение за всички преди 12 години
А златното швейцарско правило и препоръката на Световната банка индексацията да отчита 75 процента ръст на инфлацията и 25 процента ръста на осигурителния доход?
11
3
 
27
 
! Отговори
Колхозник преди 12 години
Пари за пенсии има! Ето от къде:- Бюджетът на МВР се реже на половина- Бюджетът на отбраната се реже на половина- 20те заплати при пенсиониране на военни и други привилегировани се отменят и се изплаща обезщетение както на всички останали.- Съкращаване на бройките студенти приети с държавна поръчка наполовина, останалите да си плащат.- Оптимизация на министерства, ведомства, общини с цел минимум 30% съкращаване на разходитеДаже много високи ще станат пенсиите :D Ех мечти...
10
10
 
7
 
! Отговори
do stradjata преди 12 години
***,не ми пука за бойко,ама той е от 2 години на власт ,слу4айно не си спомням в бг да сте вземали преди заплати от 1000 евро ,там винаги ще си тъпчете на едно място защото все 4акате някой да ви ОПРАВИ
9
34
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
В България кризата не се усети,нямаше намаляване на пенсии и заплати,правителството удържа бюджета и доходите,запази икономическата и финансова стабилност....Ние наистина сме щастлива нация че попаднахме и ни управлява грамотно и хуманно правителство.....
8
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички, дали "минус" на Странджата са МАЗОХИСТИ...
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
дотогава я камилата, я камиларя...
6
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Внимание, ПсИхАрА СТРАНДЖАТА е в сайта!
5
2
 
32
 
! Отговори
Nobody преди 12 години
2013 са следващите избори... Леле, какво съвпадение....
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо плащаме заплата на този Льольо на снимката?
3
34
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Народа показа че е щастлив и удовлетворен от нашето управление,че живота се подобри,че вече живеем като истински европейци......сега никой няма право да критикува след постигнатата наша грандиозна победа.......
2
3
 
22
 
! Отговори
тия от бсп преди 12 години
да не би да живеят с по 136 лева да им п*кая на миризливите двулични лица?
1
38
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
България в икономически подем,финансов напредък и с все по - висок жизнен стандарт........И това откакто Бойко и Герб дойдоха на власт. Българина при това правителство започна да живее нормално,лятото всеки си позволи луксозна почивка било в страната или чужбина ......Доходите нараснаха,заведения ,ресторанти и механи се пукат по шефовете,улиците пълни с автомобили, гражданите носят скъпи дрехи....Народа не е толкова глупав и го показа на изборите....Президент от Герб и 2/3 кметове от Герб...ПОБЕДА