Атентатът в Бургас нямало как да бъде предотвратен

Няма пробив в сигурността, всеки може да се шляе на аерогарата, каза Борисов
Обновена: 19 юли 2012 12:42 | 19 юли 2012 10:42,
501
Атентатът в Бургас нямало как да бъде предотвратен
Бойко Борисов Снимка: БТА

Няма пробив в сигурността. Това обяви премиерът Бойко Борисов, който посети мястото на атентата на летище „Сарафово” в Бургас. По думите му атентатор камикадзе е взривил автобуса с израелските туристи.

Според него обаче от данните, с които разполагат разследващите органи, терористичният акт не е имало как да бъде предотвратен.

„Никой не може да предотврати, ако е това в момента – няма кой да го спре. Всеки може да си влезе в аерогарата, да си се шляе вътре, да си търси, да си пазарува или каквото иска да прави. И в момента, в който излиза групата, той се присъединява към нея. Вече оттам нататък няма кой да му потърси сметка, защото той може и да отива на ресторант с тях”, обяви премиерът. По принцип израелските туристи са мишени навсякъде, коментира Борисов.

Още по темата

„Държа да кажа, че досега сме имали поне 15-ина сигнали, различни, през годините, които сме проверявали, установявали, едни задържали, други предотвратявали. Това, което се тиражира – имаше декември-януари, но за зимните ни курорти. Тогава поработихме с колегите доста и не се случи. За този атентат имаше повече съмнения да бъде в други държави, но се случи тук”, обобщи Борисов.

„Една от жертвите е с фалшиви документи и че тя е най-разкъсана от взрива. Той е там – главата му е на 100 метра. На камерите на аерогарата - с много добра резолюция, и снимката му от фалшивите документи са абсолютно идентични. Би могло информацията за този човек да ни свърши много работа. Mедиите могат много да ни помогнат, ако някой го е видял в кой хотел или кой го е доставил на мястото”, допълни премиерът.

Борисов допълни, че самоличността на извършителя ще стане ясна най-рано в петък или в събота, когато ще излязат резултатите от ДНК пробите.

„Пръстите му ги няма на ръката, което от опит знам - професионален, че би могло да е от удара“, отбеляза премиерът.

Самият взрив, по начина по който е пострадал автобусът, е внасян в багажното отделение, твърдят специалистите от ДОТИ.

"Ако се окаже тази версия, не виждам начин това да може да бъде предотвратено, ако няма информация отнякъде, че се подготвя атентат”, повтори премиерът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


501
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
0
 
1
 
! Отговори
до 347 преди 12 години
Филиите с мас - също!
286
0
 
15
 
! Отговори
Последните 3 години преди 12 години
През последните 3 години България взе страната на Израел. Факт
285
1
 
1
 
! Отговори
до 344 преди 12 години
На компа си голям "мъж" бре!.
284
2
 
3
 
! Отговори
да ама не преди 12 години
ако не бяхме подгъзували на американците и да се включваме в битки, които не са наши, България нямаше да е мишена.
283
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да излезе Цветан пред Парламента и да прочете художествено и с патос ,за какво го предупредиха Израелските служби преди няколко месеца!Той много ги умее тези театрални мурафети...Сега се гърчат и се чудят какви *** обяснения да дават! ,,Тая "работа не е като ,,оная",другарю физкултурник,другарю пожарникар,Другарко от Дулово,другарю от Европейската банка и цялата ви недодялана пасмина от *** и престъпници!!!
282
0
 
15
 
! Отговори
Прав е преди 12 години
Има пробив в Европейската сигурност, не в българската. На нас всичко ни е наред, тиквите и картофите са ни сигурни
281
0
 
8
 
! Отговори
До Тиквон преди 12 години
Тиквич, е сега вече влезна в историята, ще те пишат по всички учебници..... не само българските!!!!!
280
1
 
6
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
"В последните две години България взе такава позиция, която не е в съответствие с досегашната политика на България неутралитет към Близкия Изток и невземане на страна. Много пъти България взе страната на Израел, което не беше добре дошло за Близкия Изток. Второто това военно сътрудничество между Израел и България, което беше много засилено, няма как да не въвлича България в близкоизточните проблеми, обясни той." - Ето този цитат от предния ми пост казва всичко!
279
0
 
3
 
! Отговори
до 341 преди 12 години
знаеш ли по какво този атентат е УНИКАЛЕН и е без прецедент. ДО СЕГА НЕ Е ИМАЛО АТЕНТАТ НАД ОРГАНИЗИРАНО ПЪТУВАНЕ! Викам щото нямам възможност да ти шибна един шамар, за да се опомниш!
278
0
 
4
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
България досега не беше мишена за тероризъм и страната не беше толкова подготвена за това. Няма значение кой стои зад атентата, но според мен целта на атентата не беше България. Ако беше България, щеше да има повече жертви и да е на друго място. Това каза директорът на Центъра за близкоизточни изследвания д-р Мохд Абуаси по БНР.Според него единственият начин, по който може да се победи тероризмът, е да се запази начинът на живот в България.Необходима е и една балансираща политика да не бъде въвлечена България в близкоизточните конфликти, да спазваме тази политика, която сме имали допреди 2 години, без да влизаме в самия конфликт. Мисля, че това може да ни пази донякъде. В последните две години България взе такава позиция, която не е в съответствие с досегашната политика на България неутралитет към Близкия Изток и невземане на страна. Много пъти България взе страната на Израел, което не беше добре дошло за Близкия Изток. Второто това военно сътрудничество между Израел и България, което беше много засилено, няма как да не въвлича България в близкоизточните проблеми, обясни той.
277
1
 
2
 
! Отговори
До 318 преди 12 години
Не ми чети думите като Дявола Евангелието. Факт е, че охраната трябва да е засилена когато има групи от Израел и до скоро беше така на летището в моя град. А полицейска държава вече сме, само че по друга линия.
276
2
 
3
 
! Отговори
do 323 преди 12 години
Драскач, влаковете в Испания забрави ли?
275
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами значи,като няма ,как да се спре да лягаме и да мрем ли бе господин премиер ? За какво са ни тия служби,ДАНС-ове,МВР-та,БОП-ове и други подобни формирования ? На кому .ура държат и за къв .ур получават заплати и разни социални придобивки немислими за обикновените грождани ? Иначе Цветко се накичил с копчета от Сикрет сървис и ходи с бродирани ръкавки,нахлупва хайдушки рунтави калпаци и се вземе прекалено на сериозно ! Шат на патката главата и да се изпаряват !
274
0
 
9
 
! Отговори
до 324 преди 12 години
ЕСТЕСТВЕНО- кой ще слухти лекарите как оперират и дали правилно държат скалпела? А Фидоската може да кадрува спокойно- тя от самото начало набута парламента със ломски *** и *** мутри, дето никой не ги е чувал преди това, ***, толкова ***, че чак продажния танов се възмути. За Бойко въобще не ми се пише.Сега, като започне предизборната война, ще видим и чуем какво е работило МВР- компроматите ще бъдат жестоки.Това им е работата на тях
273
3
 
3
 
! Отговори
БОЙ за СВОБОДА преди 12 години
Ще ги спрем рано или късно тия джихати терористи,за всичко си има начини!!!
272
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е как може да возиш евреи и да сложиш за шофьор Турчин (Мустафа). Отгоре на всичко е започнал работа само преди месец. Само в БГ може Мустафа да вози евреи. Е това ако не е пробив в сигурността...... Няма да се учудя и фирмата да е турска....
271
0
 
4
 
! Отговори
До FBI преди 12 години
Ами те същите тези медии писахаи ще пишат при всеки удобен повод, че колегите ви от ЦРУ са били многократно предупреждавани за атентатите от 11.09. ... Навсякъдеев мдиите в момента се сипят купища прибързани изказвания и мнения, хората искат обяснения от кого ли не, а сега и премиерът, който най-много трябва да внимава какви ги приказва, ръси обичайните си глупости. Поне заради памета на жертвите помислете малко преди да дрънкате!
270
1
 
3
 
! Отговори
до 310 преди 12 години
ако не е за 0 време,Ша рИвете тия служби за ништо не стават Шото се бавят.Хем те сърби,хем те боли....
269
0
 
3
 
! Отговори
koko преди 12 години
samo da ne e istinski pasporta
268
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В държава с вилнееща престъпност, закриляна от властта е лесно да се извърши подобно деяние. От пет години в EU го караме само на "политическа воля" и се гордеем с това