Атентатът в Бургас нямало как да бъде предотвратен

Няма пробив в сигурността, всеки може да се шляе на аерогарата, каза Борисов
Обновена: 19 юли 2012 12:42 | 19 юли 2012 10:42,
501
Атентатът в Бургас нямало как да бъде предотвратен
Бойко Борисов Снимка: БТА

Няма пробив в сигурността. Това обяви премиерът Бойко Борисов, който посети мястото на атентата на летище „Сарафово” в Бургас. По думите му атентатор камикадзе е взривил автобуса с израелските туристи.

Според него обаче от данните, с които разполагат разследващите органи, терористичният акт не е имало как да бъде предотвратен.

„Никой не може да предотврати, ако е това в момента – няма кой да го спре. Всеки може да си влезе в аерогарата, да си се шляе вътре, да си търси, да си пазарува или каквото иска да прави. И в момента, в който излиза групата, той се присъединява към нея. Вече оттам нататък няма кой да му потърси сметка, защото той може и да отива на ресторант с тях”, обяви премиерът. По принцип израелските туристи са мишени навсякъде, коментира Борисов.

Още по темата

„Държа да кажа, че досега сме имали поне 15-ина сигнали, различни, през годините, които сме проверявали, установявали, едни задържали, други предотвратявали. Това, което се тиражира – имаше декември-януари, но за зимните ни курорти. Тогава поработихме с колегите доста и не се случи. За този атентат имаше повече съмнения да бъде в други държави, но се случи тук”, обобщи Борисов.

„Една от жертвите е с фалшиви документи и че тя е най-разкъсана от взрива. Той е там – главата му е на 100 метра. На камерите на аерогарата - с много добра резолюция, и снимката му от фалшивите документи са абсолютно идентични. Би могло информацията за този човек да ни свърши много работа. Mедиите могат много да ни помогнат, ако някой го е видял в кой хотел или кой го е доставил на мястото”, допълни премиерът.

Борисов допълни, че самоличността на извършителя ще стане ясна най-рано в петък или в събота, когато ще излязат резултатите от ДНК пробите.

„Пръстите му ги няма на ръката, което от опит знам - професионален, че би могло да е от удара“, отбеляза премиерът.

Самият взрив, по начина по който е пострадал автобусът, е внасян в багажното отделение, твърдят специалистите от ДОТИ.

"Ако се окаже тази версия, не виждам начин това да може да бъде предотвратено, ако няма информация отнякъде, че се подготвя атентат”, повтори премиерът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


501
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
307
5
 
5
 
! Отговори
морски преди 12 години
По-голямата част от българите мразят евреите,на запад също е така,но никой не го признава открито.Този атентат е следствие от външната политика на България до сега.
306
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има силна политическа воля атентатът да не се е случвал. За всичко друго са виновни предишните правителства
305
2
 
15
 
! Отговори
а преди 12 години
Смешен си Бойко!
304
10
 
3
 
! Отговори
Срико преди 12 години
само Сидеров е спасението!
303
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аве Бойколе, вие някакви си братя Галеви оставихте да се изнижат необезпокоявани от тая държава, та бомба ли няма да пуснете през границата?? Много замислен провокативен ход с участието на български граждани, според мен...те американците се натресоха, камо ли ние! мен като български граждани не ме интересува кой си пръснал мозъка, а КАК е внесен взрив в автобус на охранявано летище?!?!
302
1
 
4
 
! Отговори
365 преди 12 години
тази снимка едва ли показва камикадзето. Просто показват един от убитите, няма как да се докаже, че е той,търсят си жертва
301
0
 
5
 
! Отговори
външна граница наЕС преди 12 години
Нямаме подготвени ,образовани и компетентни ---КАДРИ,нямаме кинти,нямаме съзнание ,нямаме добри управници,в държавните институции се ШИРИ ---ДАЛАВЕРАТА и ТЪРГАША---,престъпниците,политиците и *** се ЛАНСИРАТ от СЪД. СИСТЕМА ,..........ТЕ СА --НЕДОСЕГАЕМИ и ИМАТ ---ПРАВА ,всички останали в Бг ,имат само ----ЗАДЪЛЖЕНИЯ!---ТОВА Е ---РЕЗУЛТАТЪТ след 23г.преход !Не можем да се отървем от *** ,МАТЕРИАЛНОТО ПОБЕДИ ---ДУХОВНОТО ----САМО в Бг!
300
1
 
11
 
! Отговори
hf преди 12 години
Бате Бойкооо, осъзнай се, щатите и израел те пързалят както си искат!
299
1
 
8
 
! Отговори
до ДАНС преди 12 години
А вие какво ще правите, докато ние-гражданите, бдим за врагове? Ами колегите ви от ГДБОП, БОП, и всички други служби, дето даже не ви знам имената? Ще мачкате хора по пътищата, че ви пречат да хвърчите "по задачи", ще охранявате престъпниците да си вършат спокойно работата, ще ни слушате да не би да кажем нещо лошо за премиера?
298
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За обикновен терорист е най-добре да гръмне хотела с евреите вътре.Малко охрана, по-лесен достъп до информация за името на хотела, където са настанени евреите и доста по сериозни щети.А всъщност се прави нещо много по-сложно, където е нужна изключителна организация и охраната дори и слаба все пак я има на летището.Ясно е, искало се е загналите да са само евреи, че недей си боже има загинали руски туристи и руските спецслужби дойдат тук да си правят тяхно си разследване, кво ли могат да намерят.
297
1
 
3
 
! Отговори
bery преди 12 години
ima ve4e snimka na kamikadzeto
296
1
 
8
 
! Отговори
Bob преди 12 години
Тройната коалиция е виновна. Тези, нали са едни нежни, мислели да взривят клозет с гейове, ама Плевнев не позволил, поради конфликт на интереси :)
295
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Логично е атентаторат да бъде дегизиран,като мним турист за да се слее с общата маса.Трудно би проникнал и останал незабелязан облечен,като бунтовник от Хизбула. Почти е сигурно,че атентатора е получил "логистична" подкрепа (взривовете) на българска територия. Това повдига въпроса дали нашите служби са в час,че в България действа мрежа на радикална ислямска групировка?!
294
1
 
15
 
! Отговори
дядо преди 12 години
Бокооо Боко,Великия Наум Шопов би казал по този повод,както в "Граница":"Осрахте ли се? Осрахте ли се? Осрахте се! Сега кой ще ви чисти ***?
293
1
 
6
 
! Отговори
do 356 преди 12 години
Никакъв отговор не знаеш. Лично съм се обаждал за 2 чанти оставени в центъра на Варна. А това, че НИКОЙ не си е свършил работата се вижда отвсякъде. ЕС го казва, Атентатът го казва, престъпността го казва. Не го виждате само гергерастите и то щото искате да лапате и лапачката ви е замътила погледа!
292
0
 
8
 
! Отговори
да ама не преди 12 години
щеше да е смешно, ако не е страшно- държавата е без никаква защита, всички сме изложени на огромен риск, службите се занимават с интриги и далавери ,политиците- също.Оставени сме на вълците. Само не ми е ясно Европейския съюз, на който се явяваме външна граница, как ни търпи-тия не знаят с кого си имат работа и ни пишат докладчета с препоръки-то институции им, и в доклада го пише-воля няма
291
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Може и българин да е атентаторът, както знаете у нас народът мрази евреите, голяма част от коментарите са доказателство за това.
290
5
 
5
 
! Отговори
ДАНС преди 12 години
.Предупреждението за атентат срещу израелски туристи в зимните курорти е свършило работа и са били взети необходимите мерки. Не винаги обаче може да се реагира на време. Тук обаче всички са специалисти по атентати, взривове и т.н. и дават умни мнения как никой не си вършил работата. Я да ви питам - ако видите оставена чанта на улицата колко от вас ще предприемат нещо? Или съмнителен човек - ще се обадите ли някъде? Отговорете на себе си, аз вече знам отговора...
289
0
 
0
 
! Отговори
до 350 преди 12 години
Кажи ми къде да се видим, за да видиш дали е само пред компа!
288
0
 
10
 
! Отговори
Newsflash преди 12 години
Атентаторът е БЯЛ МЪЖ НА СРЕДНА ВЪЗРАСТ с /подправена?/ американска шофьорска книжка... сещам се за Лий Харви Осуалд...........