Борисов спира преговорите за „Белене“, мечтае за е-референдум

Допитването трябвало да се проведе максимално бързо
1 окт 2012 16:01,
480
Борисов спира преговорите за „Белене“, мечтае за е-референдум
Премиерът откри реновирания площад "Цар Асен" пред крепостта „Царевец" във Велико Търново. Снимка: БТА

Преговорите с частния инвеститор, който проявява интерес за реализация на проекта „Белене", трябва веднага да бъдат спрени до провеждането на референдума. Това обяви във Велико Търново самият министър председател, след като по-рано днес президентът Росен Плевнелиев изрази същата позиция.

Премиерът се отказа от мнението си, че референдумът трябва да се проведе заедно с парламентарните избори.

Днес заяви, че той трябва да се проведе максимално бързо и да не съвпада с вота през следващата година.

Борисов дори предложи, за да бъде по-икономично, референдумът да се проведе по електронен път, което ще е и тест за гласуването по този начин.
"Защо и сега да не го тестваме? Впоследствие ще ни върши работа и за избори, и за други такива въпроси, които ще се решават. Това е една пряка демокрация”, заяви премиерът.

Още по темата
Според него независимо от начина, по който от БСП са събрали над 500 000 подписа, референдум трябва да има.

 „Сега, те как са ги събрали, за всички стана ясно. Както си плащат за избори Станишевите хора, така си плащат и за референдум. Имат много пари – плащат”, коментира Борисов.

 По думите му при дебатите за референдума трябва да бъдат ясно разписани въпросите – откъде ще се вземат 22 млрд. лева, колко след това ще струва токът, кой ще прави електропреносната мрежа, къде ще се носи ядреното гориво.

„Ще обременим хората с много експертни въпроси. Ще е важно тогава българинът много внимателно да си направи сметката, когато си дава гласа „за” или „против”, добави Борисов.

Премиерът обърна внимание и на думите на лидера на БСП Сергей Станишев от вчера, който   заяви, че когато е трябвало да подпише за АЕЦ „Белене", не го е направил, за да запази интересите на България.

„Защо той не ги е подписал тогава и чии интереси е защитил? Да приемем, че е искал да защити българските интереси и не го е подписал. Защо – било е скъпо, било е неизгодно, било е в интерес на друга държава. Крайно време е вече да си говорим с истинските имена”, отсече премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


480
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
2
 
3
 
! Отговори
Тиквата преди 11 години
и разни други умници като него днес цял ден се упражнаваха да се изказват как да бъдели формулирани въпросите във реферндума. На тоя *** няма ли кой да му каже, че закона ясно казва Чл. 13. (5), че "Народното събрание може да редактира, без да променя смисъла на съдържащия се в предложението въпрос или въпроси",а Чл. 10. (4) гласи Въпросите се изписват на общоупотребим български език, кратко, точно и ясно.
236
5
 
11
 
! Отговори
ТЪПАТА ТИКВА преди 11 години
БОЙКО,МОЛЯ ТЕ *** *** ДОЛЕНДА ТИ ПИКАМ МАГИСТРАЛИТЕ, ЗАЛИТЕ И РЕМОНТИТЕНАРОДА ИЗМРЯ ОТ ГЛАДМУТРО ПРОСТАТАЗИ ЗИМА ЩЕ ТЕ РАЗМАЖЕМ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА, ЗАЕДНО С ЦЯЛАТА ТИ ДОЛНА ГЕРБЕРСКА ***
235
0
 
8
 
! Отговори
хехехе преди 11 години
та съвсем лесно да се фалшифицира вота,хехехе,абе тоя се бара мнооого гявол ама....
234
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
314.? Ами като нарочно са те довели да мислиш само за хляба , естествено че са успяли да те убедят че няма пари ,А само 19 % от фонда отпуснат от ЕС е усвоен.Не подценявайте хората на 65 , че незнаят какво е атомна централа . Тока им е бил доста евтин .
233
0
 
4
 
! Отговори
До 79 , 80 преди 11 години
Абе хора дибре ли сте бе .Схемата за исляминизиране е израборена извън България отдавна. Българските правителства само ги следват в триковите уловки на Доган да подкрепя с гласове тези или онези. 80ет, ПАРИТЕ за джамийте идват от Турция . И парите по 100? на забратка . Защо им е тази джамия в Кърджали най голяма на Балканите ? турците ли ще се изселват от Турция в Кърджали ?Турската политика е ислямизиране на *** и ПРОТИВОПОСТАВЯНЕТО им срещу Българите. И ждамии ?Къде е правител
232
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Със или без референдум АЕЦ Белене НЯМА ДА ИМА, не само защото много хора не я искат, но и защото другите не магат да си я позволят !
231
0
 
2
 
! Отговори
bolka преди 11 години
Интересното е, че има наивници, които вярват, че резултатът от референдума ще покаже волята на народа. Така, както инфлацията е 0%, толкова "реален" и нагласен ще бъде и референдума.Правителството ще следва своята си политика, която, за съжаление не защитава нашите интереси. Мишлетата сме хванати в капана. Референдума ще означава само още разходи, хвърлени на вятъра и удобно, "демократично" допитване за осъществяване на едни вече взети решения.
230
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ТЕЗИ ПО СЕЛАТА И МАХАЛИТЕ, ТЕ НЕ СА ЛИ БЪЛГАРИ- ТАМ ЗА ИНТЕРНЕТ НЕ СА ЧУВАЛИ
229
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕ- А БАБА МИ КАК ЩЕ СИ ДАДЕ ГЛАСА?
228
2
 
6
 
! Отговори
МАНЧО преди 11 години
В правителството цари пълно объркване, да не кажа хаос по въпроса за АЕЦ Белене, пък и по други въпроси. Трябва да останат в опозиция за да си подредят мислите.
227
4
 
2
 
! Отговори
До 307 преди 11 години
Тебе те питат на тоя референдум "Искаш ли бомба в задния си двор или не ? " Така било по закона за управление на етажната собственност. :-) Чисто проформа. Това с евтиния ток са единствено, евтини трикове и приказки за спомените от миналия век.
226
3
 
5
 
! Отговори
бля, бля преди 11 години
До IQ146Абе, не знам дали Борисов е превърнал Доган в маргинал, но електоратът на Доган скоростно се маргинализира, самосегрегира и ислямизира. Ислямските секти се множат подпирани логистично от ДПС и Турция и финансово от Саудитска Арабия. Напривът на бежанци мюсюлмани през турската граница се е увеличил, но ЦвЦв не може да направи друго, освен да ги посреща с баклава и локум на наша територия. От ГЕРБ толкова горещо се целуват и прегръщат с Ердоган, че изселниците в Турция искат офиси на ГЕРБ в турските градове. Ще запомним Първанов с феса, а Борисов с ***!
225
2
 
4
 
! Отговори
Супер Б(би) преди 11 години
Няма да се учудя, ако скоро прочета: " Борисов спря бързия влак от София за Бургас през Пловдив, само с едната ръка. Лявата. " Мечтае си за японски влак стела от Осака за Токио. А, казано сериозно изцепките от последние 2-3 седмици са достойни за номинацията "Най-добрата политическа комедия на годината." Най-безпринципния премиер на РъБъ.
224
1
 
7
 
! Отговори
БЕСЕН преди 11 години
и после разпрявахте,че Станишев бил п*тка.. ми този дето си мени мнението през няколко часа и всеки ден се отказва от думата си и винаги бяга от отговорност и някой от министрите му обира пешкира.. това какво е извинете ? Голям мъж ли е .. или п*тенце
223
1
 
4
 
! Отговори
До 301 преди 11 години
Ха ха ха , ами Американците ако правят атомна централа нали ще вземат Урана от Руснаците , и ще го обогатяваткуде ? На територията на Белене. А ядрените отпадъци ? Обаче ще складират Шистовия газ и бог знае какво , колко етажа под земята . Какво ще стане с Добруджа?
222
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре, де! Станишев не подписал щото било е скъпо, било е неизгодно, било е в интерес на друга държава. Кажи, бе Борисов, от къде се пръкна и какъв е интересът за народа от това чудо Quantum Group? Строи централата за 8 млрд. евро, после я продава на някой си за 80 млрд. и си заминава. Мен какво ме касаят вашите далавери, че да отговарям на въпроси с "да" или "не"?! А ако реша, че не искам България да е бунище за ядрени отпадъци и кажа "не", нали енергийния бос Манчев ще си иска неустойка, която пак аз ще платя! Кой му я обеща?
221
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я си продай задния двор от къщата и искай да влезеш да ги контролираш дали всичко е в ред ? Няма да влезеш .
220
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе те искат да ЗАКУПЯТ първо територията. Какъв контрол ще им правиш ?Те да не са вчерашни , обиграни играчи по света . Повече гък няма да може да им кажеш на тия .
219
1
 
3
 
! Отговори
Борисов преди 11 години
Нали протесторахме против експлоатачията на ШИСТОВ ГАЗ, и казахте "временно не ". ИЗЛЪГАХТЕ:--След време казахте ДА на Шистовия ГАЗ!--- Взехте да наричате Белене ГЬОЛ. ( целта още не се схващаше добре)--- БУМ ...Обявихте - Ще има Белене, има инвеститор???? --- ИЗЛЪГАХТЕ:--- Приготвили сте ПРОДАЖБА на Белене. България ще бъде до тук !---- РЕФЕРЕНДУМ , за какво ,Да, като съгласие да го продадете .
218
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Писна ми ту Станишев, ту Борисов да ме баламосват с този референдум! Ако АЕЦ се строи от руснаците и те отстъпят 51% на държавата, на следващата година което и да е правителство спокойно може да продаде дела си някой инвеститор.Ако АЕЦ се строи от американците без никакво участие на държавата - пак същото.И в двата случая имаме една АЕЦ на наша територия и щото е частна, никой не може да ги пита къде и колко продават, от къде вземат и къде складират отработеното гориво, дали и на каква цена биха продавали на НЕК.