Ръст на доходи, ако има резерви в бюджета!

Калин Христов обеща запазване на финансовата стабилност
Обновена: 13 мар 2013 13:03 | 13 мар 2013 13:03, Веселина Йорданова
396
Ръст на доходи, ако има резерви в бюджета!
Снимка: БТА

При наличие на резерви в бюджета, може да се мисли за повишаване на доходите, заяви служебният министър на финансите Калин Христов на церемонията в Министерство на финансите по предаване на управлението. Той уточни, че първо трябва да се запознае дали наистина има такива резерви и напомни, че кабинетът на Марин Райков ще работи в рамките на бюджета, приет от 41-то Народното събрание.

Христов, който до момента беше подуправител на БНБ, обеща, че ще работи за запазване на фискалната стабилност и за приемственост.  Пълна мобилизация ще има по отношение на събираемостта на приходите, както и придържане към записаните в бюджета разходи, стана ясно от думите му.

Попитан дали може да бъде изтеглен заем, Христов посочи, че в рамките на приетия бюджет е записано, че може да има финансиране до 2 млрд.лв. - за изплащане на падежиращи емисии и за покриване на дефицита.

Калин Христов заяви, че очаква през текущата година българската икономика да отчете ръст от около 1-1,5%. По думите му това е средното разбиране за растеж тази година при условие, че във втората половина на годината еврозоната би започнала да се възстановява.

Имаше много желания за увеличаване на пенсии и доходи, но нямаше такива възможности в бюджета, призна предшественикът му Симеон Дянков. Доволен от постигнатото, Дянков посочи, че изтеклите четири години са били много тежки за целия свят и особено за страните от ЕС. Затова основната задача в тази тежка ситуация е била възстановяване на финансовата стабилност, „позагубена“ през 2009 година, и стриктното й спазване.

Три пъти увеличихме минималната работна заплата. Заделили сме средства за увеличаване на пенсиите от следващия месец, за някои сектори като селското стопанство се увеличиха доста общите плащания, особено на животновъдите и растениевъдите, отчете Дянков, който пожела на приемника си по-стабилна Европа, за да може служебният кабинет да работи в по-спокойна обстановка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


396
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Работата силно ми мирише на избори 2в1 - за президент и правителство...
22
0
 
13
 
! Отговори
Mango преди 11 години
Вий цапате, ний не чисти, за тез пари толкоз, ако щеш.
21
14
 
6
 
! Отговори
до глупака 8 преди 11 години
Пич, кой очакваш да ти "даде" и най-вече -защо?! Ти какви умения имаш? Никой не ти е длъжен, това е пазар. Ти да не си ***, те така, в повечето интервюта за телевизиите, всички искали работа. А да си видял *** с лопата, или да си е направил градинка пред дома (както всяка една бедна баба на село)- за което не се искат средства, а само желание! Аз лично 15 години непрекъснато си повишавам квалификацията, доходите ми са 5-цифрени на месец (не с 1 отпре, хич не ми пука, щото знам какво мога
20
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
3 пъти увиличихме мин. заплата.... стига с тая минимална заплата! Защото покрай нейното увеличение се вдигнаха и още куп такси, коио са обвързани с нея. А и изобщо кой получава мин. заплата освен *** от "Чистота"? А мойта заплата не е мръднала! А цените на всичко скочиха и то много, та какво ме грее, че сте увеличили мин. заплата като от ден на ден мога да си позволя все по малко нещо с моята?
19
6
 
16
 
! Отговори
ДАЙТЕ ИМ РАБОТА.... преди 11 години
....НА ТИЯ ВЪШКАРИ , КОИТО НЕ МОГАТ ДА СЕ ПОДПИСВАТ, БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ И ПРОФЕСИИ....АМА НА СЕЛО!ТАМ--ИМА ЗЕМЯ В ИЗОБИЛИЕ!!!КОЙТО НЯМА ЗЕМЯ---ДА МУ СЕ ДАДЕ ОТ ДЪРЖАВАТА!КОЙТО ИМА ЗЕМЯ---НЕ Е БЕЗРАБОТЕН/ да си я работи/!НАЛИ ЗА ТОВА БЕШЕ ЗОРА , СЛЕД 10.11.89г......да се ВЪРНЕ ЗЕМЯТА !!!??ВЪРНАТА Е ---ПОЧВАЙТЕ РАБОТА!!ФАБРИКИ И ЗАВОДИ --НЕМА .....***"АХТЕ ГИ , ОКРАДОХТЕ ГИ .....СЪСИПАХТЕ ГИ!ОСТАНА ЗЕМЯТА ......ВЗИМАЙТЕ Я, И ПОЧВАЙТЕ РАБОТА!!!
18
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАПРАВИХ СМЕТКА, ЧЕ С МИНМАЛНАТА ЗАПЛАТА ОТ 2012Г. СПРЯМО МИНМАЛНАТА ЗАПЛАТА ОТ КРАЯ НА 80-ТЕ ПОКУПАТЕЛНАТА СПОСОБНОСТ НА ХОРАТА Е 2,9 ПЪТИ ПО МАЛКО ТОЕСТ ПОЧТИ 3 ПЪТИ МАКАР И С ПО ВИСОКА ЗАПЛАТА НИ Е ПО МАЛКА ПОКУПАТЕЛНАТА СПОСОБНОСТ. НАМИРАМЕ СЕ ПО СТНАДАРТ НЯКЪДЕ ОКОЛО 50-ТЕ 60-ТЕ ГОДИНИ НА МИНАЛИЯ ВЕК, МАЛКО СЛЕД ВОЙНАТА, А СЕГА ВОЙНА ЛИПСВА .
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мисля, че скоро ще кажат репликата на Мария Антоанета - КАТО НЯМА ХЛЯБ, ЯЖТЕ ПАСТИ :)))) То е ни я казват, но други думи използват :)
16
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ръст на доходи, ще си остане миpaж....
15
0
 
19
 
! Отговори
До 7 преди 11 години
Коя е фирмата драги?!?И какви точно хора ВИ трябват?То е лесно просто да подхвърляш в пространството фишеци !И за какво ни е държава тогава,когато не трябва да се грижи за нищо а само да "***" ?!?
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига сме избирали по малкото зло, време е да изберем по доброто за България ! Голямата партия на БСП,СДС,ДПС,ГЕРБ,ДСБ,НДСВ,Кунева и РЗС ни тласка бавно към фалит. Ако не го разбираме сега,ще го разберем след време :)
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българите намаляват *** се увеличават!Демокрация,рай за ***! Но и те са хора .
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до1 и до5Изберете Сидеров за премиер,Розозвите очила и солджера за министри и ще цъфнем и вържем.Тогава няма да има *** а само даже не и гейове а само обикновенни *** и дано да сте доволни и щастливи .Сидеров обеща заплати от 1000лв минимална и пенсия от500лв.Дерзайте ***
11
3
 
21
 
! Отговори
златка преди 11 години
май ще си остане статуквото.
10
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стимулирайте малкия и среден бизнес за да тръгне таз икономика малко на горе .За къв икономически ръст ми говориш като нищо не се произвежда бе ***? И храната която ядем е повече от 80% внос
9
2
 
41
 
! Отговори
На първо място! преди 11 години
Отговорност от виновниците за Национална катастрофа -2013!Чак след това трябва да има Избори-2013!
8
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дайте работа и нормални доходи на нрода и всичко ще се оправи !
7
38
 
8
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
Айде стига с това хленчене, че държавата трябвало да се грижи за доходите. Вие да не сте бавноразвиващи се, всеки сам е отговорен за своите действия и развитие, соца отдавна свърши. Само за пример: във фирмата, в която работя, ни трябват спешно доста хора, заплатите са между 2 хил и 10 хил.лв. Е,няма и няма подходящи, принудихме се с триста зора да отворим офис в Сърбия, Ниш и да наемем сърби. Ти знаеш ли какво значи НЯМА ПОДХОДЯЩИ ХОРА! После седнали да мрънкат, ами повишете си уменията първо!
6
3
 
45
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Пари...има,но винаги се дават,на...наши хора.(мотото и на...това правителство)
5
12
 
46
 
! Отговори
банкеръ преди 11 години
Тези няма да изкарат до края на март.
4
0
 
70
 
! Отговори
Овчар преди 11 години
И най-простият овчар знае,че за да дават овцете вълна и мляко трябва да бъдат нахранени а не само доени и стригани!!!!!