Ръст на доходи, ако има резерви в бюджета!

Калин Христов обеща запазване на финансовата стабилност
Обновена: 13 мар 2013 13:03 | 13 мар 2013 13:03, Веселина Йорданова
396
Ръст на доходи, ако има резерви в бюджета!
Снимка: БТА

При наличие на резерви в бюджета, може да се мисли за повишаване на доходите, заяви служебният министър на финансите Калин Христов на церемонията в Министерство на финансите по предаване на управлението. Той уточни, че първо трябва да се запознае дали наистина има такива резерви и напомни, че кабинетът на Марин Райков ще работи в рамките на бюджета, приет от 41-то Народното събрание.

Христов, който до момента беше подуправител на БНБ, обеща, че ще работи за запазване на фискалната стабилност и за приемственост.  Пълна мобилизация ще има по отношение на събираемостта на приходите, както и придържане към записаните в бюджета разходи, стана ясно от думите му.

Попитан дали може да бъде изтеглен заем, Христов посочи, че в рамките на приетия бюджет е записано, че може да има финансиране до 2 млрд.лв. - за изплащане на падежиращи емисии и за покриване на дефицита.

Калин Христов заяви, че очаква през текущата година българската икономика да отчете ръст от около 1-1,5%. По думите му това е средното разбиране за растеж тази година при условие, че във втората половина на годината еврозоната би започнала да се възстановява.

Имаше много желания за увеличаване на пенсии и доходи, но нямаше такива възможности в бюджета, призна предшественикът му Симеон Дянков. Доволен от постигнатото, Дянков посочи, че изтеклите четири години са били много тежки за целия свят и особено за страните от ЕС. Затова основната задача в тази тежка ситуация е била възстановяване на финансовата стабилност, „позагубена“ през 2009 година, и стриктното й спазване.

Три пъти увеличихме минималната работна заплата. Заделили сме средства за увеличаване на пенсиите от следващия месец, за някои сектори като селското стопанство се увеличиха доста общите плащания, особено на животновъдите и растениевъдите, отчете Дянков, който пожела на приемника си по-стабилна Европа, за да може служебният кабинет да работи в по-спокойна обстановка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


396
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хората като се вдигнаха за надписаните сметки, чак тогава медиите и политиците признаха, че има монополи и надписване на сметки, а сега вече говорят че можело да има намаляна на цената му :). Същото е и със заплатите казват ни, че не можело или не заслужаваме дори половината от еропейските заплати по медиите разни социолози, а е отново една голяма лъжа .А може да сме поне втора ръка хора :) а не като в момента 8-*** 10-та ръка по заплати .
42
1
 
12
 
! Отговори
Ожилен преди 11 години
Тая песен я пееше и Вдянков.
41
0
 
11
 
! Отговори
статистик преди 11 години
До до *** 8Много ми е интересно с каква квалификация сте точно и в каква икономическа сфера... Би било полезно да споделите опита си и с други хора, непрекъснато повишаващи квалификацията си в определени области. Нека който може да помогне на другите и им покаже правилния път. За съжаление в България много хора повишават непрекъснато професионалната си квалификация, но 5 цифрени суми могат да взимат единствено на запад. Само за уточнение - дори в т.нар. ИТ бизнес рядко се взимат 5 цифрени..
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бате каза че ще ми купи колело - ама друг път......
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само ние стягаме колани, всички развити страни са в огромни дългове, и постоянно се напопват със стотици милиярди помощи и си потдържат високият стандарт, ние сме една от страните с най малко дълг на глава от населението .Така е устроен капитализма .
38
2
 
5
 
! Отговори
Мария преди 11 години
Преди да говориш,г-н Министър,провери какво има и какво е останало.Доходи да се увеличават-хахахахаахх-ОК,ЧУДЕСНО,ПРЕКРАСНО,НО....НЕВЪЗМОЖНО.Едва ли има нещичко в хазната...
37
1
 
10
 
! Отговори
NM преди 11 години
Да разбирам, че обеща да тънем в беднотия и мизерия, за която толкова се потрудиха предходните некадърници.
36
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дааааа,Няма да има скоро по-високи доходи докато има такива дето само седят по форумите и реват колко им е тежко -ами хванете се на работа бе идва пролет копайте,садете след това приберете продукцията ,продайте я и яжте.Изобщо направетв нещо за тази държава а не само дайте да дадете
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 7... *** как фирмата ти която и да е да си намери работници в България след като тук почти не останаха хора, които искат да работят в такава фирма която ти така хвалиш, а в същото време става въпрос за нещо съвсем различно!!!
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак като предните очаквали ръст на българската икономика ама това да не е вноса от чужбина бе само че с по една или две нули отзад.Никой не ви верва повече.
33
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до *** 88 НЕ Е ***, ЗАШОТО ЗНАЕ КАКВО ИСКА,А ТИ СИ ЯВНО ОЯЛ СЕ БОГАТАШ ИЛИ ПОДЛИЗУРКО НА ВИСОКА ЗАПЛАТА И ХИЧ НЕ СИ НАЯСНО КАКВА ТРАГЕДИЯ Е В ПРОВИНЦИЯТА.ХОРАТА МИЗЕРСТВАТ НЕ ЗАЩОТО СА МЪРЗЕЛИВИ, А ЗАЩОТО РАБОТА НЯМА, ДОРИ И ЗА МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА !!!
32
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За такава демокрация ли се борихме, да работим за да си плащаме токът и сметките, но пък да гледаме оптимистично, все пак остават и малко пари за храна :))) .Аз съм си добре парите ми стигат, за какво мрънкат толкова, все пак преди 100-200 години може би сме били по зле :)))
31
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А Фандъкова нямали да си подаде оставката най-накрая ,тя докога ще ни краде безогледно и нагло с измисления данък смет и ще се прави на ощипана свекърва.
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** обаче се оказаха най адаптивни, останалите или бягат или се оплакват и не искат да гледат деца или не могат да си плащат надписаните сметки, и на края какво само *** и политици ще има в страната, но нищо де и *** са хора, защо да нямат държава най накрая !
29
20
 
4
 
! Отговори
ВИЕ СТЕ МАЛОУМНИ ,БЕ преди 11 години
КАКЪВ РЪСТ НА ДОХОДИТЕ ИСКАТЕ ....КАТО НЕ РАБОТИТЕ И НИЩО , НЕ ПРОИЗВЕЖДАТЕ....??!!ПАРИ ,ПО ДОМАКИНСКА КНИЖКА И НА КАЛПАК---НИКОЙ НЕ ДАВА!я, се събудете бе ....ха,ха,хааааааааааа
28
0
 
9
 
! Отговори
до 16 преди 11 години
Функцията на държавата се ограничава до сигурност (вътрешна и външна) и съдебна система. В бизнеса икономическите агенти сами ще си се развият, стига да не им се пречи. А "държавен" бизнес не може да има,човешката природа е такава-няма личен интерес, а без него няма развитие и контрол на бизнеса. Държавното единствено може да се точи на входа и изхода,щото е ничие. Без собственик нищо не става, природен закон.
27
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От името на ГЕРБ,БСП,ДПС,ДСБ,СДС,НДСВ,Кунева и РЗС - айде стига сте хлечели, не можели да си плащали надписаните сметки, нямали работа, в Европа не ва искали ,ГЕРБ и останалите направиха толкова много макар и никой да не го вижда . КАТО НЯМА ХЛЯБ, ЯЖТЕ ПАСТИ .
26
1
 
8
 
! Отговори
LORA преди 11 години
AMI TO IMA SAMO 2 MILQDRA LEVA VSE EDNO DVE STOTINKI.VZEMETA OT OLIGARSITE .AKO ZAGINEM NA TQX NE IM PUKA PAK
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отново популизъм, отново лозунги какви са тия ако, хората искат реални действие и идеи как ще стане, а не благопожелания .
24
1
 
14
 
! Отговори
xax преди 11 години
резерв.... че то отдавна няма резерв...нали от герб се заплащаха със всички с пари от резерва...а уж много европейски пари усвояваха ама никой не ги видя... за това резерва на тц