Новият циклотрон във Варна го има с помощта на ГЕРБ

Борисов: Десислава Атанасова настояваше да осигурим пари за апарата
Обновена: 30 мар 2013 15:16 | 30 мар 2013 15:15,
426
Новият циклотрон във Варна го има с помощта на ГЕРБ
Бойко Борисов. Снимка: Булфото, архив

Обещахме на Варна болницата с високотехнологична апаратура и днес обещанието ни е изпълнено – честитя на варненци първия в България циклотрон, който позволява раковите заболявания да бъдат откривани в най-ранен стадий. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по повод открития днес циклотронен комплекс в университетската болница „Св. Марина“ във Варна, цитиран от "Фокус"

„Тази болница е поредното доказателство, че от ГЕРБ изпълняваме приоритетите в здравеопазването, които обявихме. На откриването на болницата днес беше поканена Десислава Атанасова, защото тя настояваше правителството на ГЕРБ да осигури 5 милиона лева за изграждането на циклотрона.

Тези изследвания, които вече ще се правят във Варненската болница, са изключително важни за диагностиката и лечението на онкологичните заболявания. До сега те се внасяха всяка седмица със самолети от чужбина и струваха много повече пари на здравната ни система“, коментира Бойко Борисов.

Още по темата

Със заработването на циклотронния комплекс и инвестициите, направени от правителството на ГЕРБ през 2012 година на стойност 18 милиона лева за изграждането на онкологичен център с два линейни, ускорителя във Варна, и с едно от последните решения на нашите министри за осигуряването на още 5 милиона лева за закупуването на апарат за радиохирургия, болница „Св. Марина“ се превръща в лидер на медицината и борбата с онкологичните заболявания в България, каза още Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ коментира, че тези инвестиции в здравеопазването станаха възможни и са част от концепцията на правителството на ГЕРБ за борба с онкологичните заболявания, която е доразвита и в предизборната програма на ГЕРБ.

Тази концепция я реализирахме в още 12 лечебни заведения в цялата страна. До края на месец юни всички тези болници ще имат нова високотехнологична апаратура за диагностика и лечение на онкологични заболявания. Днес Десислава Атанасова ме информира, че вече има издадено разрешение за строежа и на циклотрона в София.

Неговото финансиране беше осигурено отново с помощта на правителството на ГЕРБ. С построяването му ГЕРБ ще изпълни още едно от обещанията си пред пациентите и повече хора ще могат да се изследват по-бързо“, заяви Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
4
 
19
 
! Отговори
ДО преди 11 години
ГЕРБ ЕДИНСТВЕННО ДОВЕДОХА ДО УВЕЛИЧАВАНЕ на раково болните от притеснения и нерви. Погледнете статистиката.
281
3
 
6
 
! Отговори
Ами преди 11 години
Данъчните трябва да я проверят от къде има толкова пари и дали им е платила данъците щом тя ги е осигурила . И те в качеството си на какви ги откриват, що не ме повикаха мен, щото от моите данъци е купен...и изобщо да сметнат от колко хора са взели пари за да го купят и да ги поканят . АААААААА да му се невиди и популизма.
280
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
лъжец си беше и лъжец си остана!!!както се фука и за магистралите - построил най-много километри!и най-потресаващото в цялата история около него е, че хората му вярваха, и че още има такива, които да вярват!!!
279
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що бе Боко веднъж езика ти не се превъртя та не каза аз дадох ВАШИТЕ ПАРИ за ...! Ами все ти си дал, кво' бе пожарникар си дал? Ами пък и веднъж речи! Аз окрадох Вашите пари, че да знаем че и ти веднъж си казал истината! В АДА ДА ГОРИШ! И ТОЗИ НА ЗЕМЯТА, А НЕ В НЕБЕСАТА!
278
1
 
18
 
! Отговори
оптимист преди 11 години
До valenzeto За *** ако говорим нека споменем резерв 8.4 милиарда лв.-2009.в момента 2.7 милд.лв.+ 2,4 милд откраднати от НЗОК.+1млд заем +800 мил.лв държавни ценни книжа.Да платени 1млд по заема на милен велчев.Но неподготвен беше ББ защото за тези пари се знаеше.А да не забравя.национализираните пенсионни вноски.-500 млн лв Равносметка управление на ГЕРБ -липсващи 9 млд лв.А и готова магистрала няма.Рекод за профукани пари по време на криза.
277
11
 
5
 
! Отговори
valenzeto преди 11 години
ееии 303 това не е в резултат на бокови рекорди,това е в резултат на станишката по времето на световната криза,опссс ,чакаи,те казаха ,че нямало такова нещо и не се подготвиха за трудните години,не стига,че сте виновни,ами и блеете като партиите ви на които симпатизирате
276
6
 
28
 
! Отговори
оптимист преди 11 години
Родило се бебе .Станишев казал червени бузки има от БСП е.Костов казал .Сини му са очите от СДС е.А БОКО казал от ГЕРБ е.Хем е цялото осрано ,хем се хили.Наше е
275
4
 
28
 
! Отговори
оптимист преди 11 години
БОКОВИ РЕКОРДИ в здравеопазването:За 3 год управление -1700 лекари напуснаха БГ.2012 г -за първи път напусналите лекари са повече от завършилите-520 лекари!!!17 общински болници бяха затворени.4-*** сменени министри.Откраднати здравни вноски -2.4 милиарда лв.За първи път прехвърлени задължения на държавата към НЗОК ,без да дадат пари за това.Рекорден брой хора без здравни осигуровки 1.5 милиона.За 3 год неосигурените скачат с 30%.За 3 год лекарствата с 50% нагоре .А БОКО винаги ПЪРВИ
274
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма срам този човек и сганта около него. Няма да се откаже от хвалби за сметка на дъ,жавата.Защо мълча за паленето на хората, за безумието, до което докара народа.
273
16
 
5
 
! Отговори
valenzeto преди 11 години
аман от неблагодарници в тая БГ
272
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
познатата фраза оставете ни на мира ние строим магистрали вече не минава и сага почнаха да се хвалят че вече и една машина са закупили,ами то това им е било задължение,то и без това здравеопазване няма,поне в края на всеки мандат белким купуват по нещо за народа е разбирасе ако не са откраднали и пресушили касата предварително
271
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма по-голяма наглост в лицето на това правителство и техния вожд! Забележете! ИНВЕСТИРАЛИ били!!! Какво сте инвестирали бе ***? От джоба ли си ги извадихте? *** прости! От парите на народа си правите реклама и PR! Новият циклотрон го имало било с помощта на ГЕРБ! И сега всички раково болни да се изредят по една *** ли да ви направят, какво??? Вие сте сложени там да си вършите работата, а не да получавате похвали за това за което ви се плаща!
270
3
 
32
 
! Отговори
сацкс преди 11 години
Боко толкова се беше загрижил за здравеопазването ,че министрите на здравеопазването ги събираше по магистралите.Опашката бързо вървеше.И накрая сложи една която разбираше от здраве покрай баща си -фелдшер в БП.А тя горката се чудеше какво да прави .Но мъжът и бая търгове спечелил в нейното министерство.Но тя пък не знаела за делата на съпруга си.Абе ГЕРБерска им работа.А БОКО мислил и давал горкия....А ние сме будали и му вярваме....
269
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
долна гробаджийска ***
268
25
 
7
 
! Отговори
2 преди 11 години
Само смело напред гн Цветанов,няма един които да заслужава даве замени на изборите нито теб нито гн Борисов така че спокойно може да напирате за власта,всички други особено тройната коалиция костов сидеров товаса доказани поми.и със български паспорти,ако бяха в друга държява отдавна да бяха изгнили по занданите,но вие не требва да им простите.Особено на превратажии посочените одггоре.Само ГЕРБ.
267
4
 
26
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
Двама мои близки си отидоха от този Свят заради липса на лекарства по клинични пътеки за онкоболни. Имало апарат. щеше да има още десет ако не подслушвахте гадове мръсни. Дано Господ ви накаже за алчността , горделивостта и наглостта. За това , че сте *** и прости вече ви е наказал.
266
4
 
38
 
! Отговори
иван преди 11 години
Кой е тоя на снимката? Кой беше? Не го ли отсвириха2 И в ролята на какъв днес прави тези изявления?Много е мажно да се знае, че не той е платил, а НИЕ С НАШИТЕ ПАРИ И ДАНЪЦИ! Не ги показвайте тези мизерници повече!Хем ги изритаха, хем пак искат власт. Нещо не схващам. Пак ли кръв искат, всъщност те са бита карта. А дори само един да е подслушван- всичко си идва бързо бързо на мястото......
265
1
 
14
 
! Отговори
питащ преди 11 години
За северозападналия край, другия път..
264
2
 
30
 
! Отговори
кккк преди 11 години
Като какъв е там този??????? Не ми го побира главата колко е нагъл......
263
3
 
33
 
! Отговори
ББ преди 11 години
Просто селенче ама крада яко! ха-ха-ха!