Орешарски трябва да е следващият премиер!

Станишев за ГЕРБ: "Ялов е, мами. Това е истината!"
Обновена: 30 мар 2013 18:56 | 30 мар 2013 14:18,
497
Орешарски трябва да е следващият премиер!
Пламен Орешарски. Снимка: Булфото, архив

За мен Пламен Орешарски е най- закономерната, логична, политически издържана кандидатура, която може да даде нова визия за страната. Това беше отговорът на въпроса кой трябва да е следващия премиер на България, който даде лидерът на БСП Сергей Станишев в предаването „Седмицата“ на Дарик радио.

„За мен той е най силната кандидатура, която отговаря на нуждите на страната в този момент. Това е моя лична позиция и съм готов да я отстоявам и пред БСП. Убеден съм в неговите лични качества, почтеност и лоялност към нашата кауза“, добави председателят на социалистите.

Според Станишев Орешарски в най- добра степен олицетворява предсказуемост, икономическа компетентност, добра реализация на бюджета, социална отогворност, икономически ръст и нормални условия за дребен и среден бизнес.

Станишев обяви, че предстои във втроник БСП да утвърди предизборната си платформа. Лидерът на левицата беше категоричен, че единствено БСП може да не допусне втори мандат на ГЕРБ, които  причиниха разруха, тотално обедняване на хората и закриването на 250 000 фирми. Според Станишев на Бълария е нужно национално отговорно правителство, което да работи за икономически растеж и да бъде социално отговорно.

Още по темата

„БСП не ламти за власт, искаме БСП да е инструментът на гражданите за промяна“, добави лидерът на левицата. Станишев изтъкна, че общото послание на водачите на листите на БСП е, че партията чува гласа на обществото и продължава процесът на обновление. „Ние не правим самоцелна промяна, не тръгваме от нищото.

Не може да се сложат само нови лица“, каза Станишев и напомни, че ГЕРБ бяха само нови лица и направиха пълни поразии. „Аз умея да нося моята отговорност“, подчерта лидерът на БСП и сподели, че през последните две седмици е провел десетки разговори с областните съвети на БСП. „Съобразявал съм се с десетки хора, анализи и с потенциалния опонент. Тезата, че съм седял и съм си измислял имена не отговаря на истината“, каза Станишев.

Попитан за мнението му за предизборната програма на ГЕРБ, лидерът на БСП беше категоричен, че няма никакво значение какво пише в нея, защото ГЕРБ не изпълняват обещанията си. „Това е все едно да обсъждаш научна фантастика“, изтъкна Станишев и напомни, че от програмата на ГЕРБ през 2009г  останаха само хубави пожелания. „Ялов е, мами. Това е истината“, каза Станишев по повод слогана на бившите управляващи и определи като нахалство стремежът им към втори мандат. Лидерът на БСП отбеляза, че в крайна сметка се оказва, че правителството на Борисов е построило дори по- малко пътища от кабинета Станишев.

Лидерът на БСП изтъкна, че описаното в материалите, които предаде на главния прокурор, е скандално и потресаващо. „Цветан Цветанов не е в позицията да каже, че ще напусне политиката, ако това се докаже. Това е най- малкото, което трябва да направи“, категоричен беше лидерът на БСП. Той подчерта, че е публична тайна, че при управлението на ГЕРБ се подслушва масово и се дават гигантски средства за това.

„Случващото се в МВР е черна кутия за обществото“, отбеляза Станишев. Той изтъкна, че 100 млн.лв. се дават за подслушване, а резултатът е, че минимален процент върши работа в съда. Това според лидера на социалистите означава, че се подслушва за други цели. „Трябва да има ред в държавата, а не да се използва МВР за частни интереси, за шантаж и компромати“, категоричен беше Станишев.

Той напомни как от парламентарната трибуна лично Цветан Цветанов обвини лекарите от Горна Оряховица. „При Цветанов няма закон, а целесъобразност“, отбеляза лидерът на БСП. Той предположи, че сигналът е пристигнал при него, за да се направи нещо публично, а не да се потули. „Бях шокиран от сигнала и от това колко убедително звучи.

Аз описах това, което се твърди в материала и казах, че се надявам това да не е вярно. Единственият изход е прокуратурата да направи проверка“, каза Станишев. Според него трябва да се въведе сериозен реален контрол върху използването на СРС, за да няма злоупотребии да има повече прозрачност.

Междувременно стана ясно, че поради несъгласие с начина на гласуване при определянето на кандидатите в листата за народни представители, деветимата представители на общинско ръководство на БСП в Пазарджик са напуснали заседанието на областния съвет още преди вота. Това каза областният председател на БСП Георги Мърков, цитиран от "Фокус".

Още в началото те излязоха с декларация, че са гласували на своя конференция и настояват - второто място в листата да бъде за тях. Направиха това още преди дори да гласуваме и без да знаят какво ще стане по време на заседанието.

Председателят на организацията Димитър Димитров поиска някакво гласуване, което не е по устав. Въпреки това, подложихме неговото предложение на гласуване, но болшинството от присъстващите не се съгласиха с него. Според мен, те се бяха настроили предварително да напуснат, затова решенията впоследствие бяха взети в тяхно отсъствие, каза още Мърков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


497
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
5
 
6
 
! Отговори
99 преди 11 години
ИСКАМЕ НОВИ ЛИЦА !!!
33
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
достоен и умен мъж
32
6
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Абе тоя не развали ли седянката ? Защо пак иска да сяда ?
31
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Навсякъде в белите демокрации премиер става лидера на спечелилата партия! Той носи отговорност! Орешарски ще вземе тлъста сума да може след време да го направят курбан и червените да не носят отговорност. Те и затова изпокриха старите муцуни на втора линия. Само да дърпат конците и никой да не ги закача после.
30
2
 
8
 
! Отговори
tnt преди 11 години
До Горо Дордата-24 години все пенсионери гласуват за БСП?!Не знаех ,че толкова много столетници има в България!
29
3
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Блажени да са вярващите.
28
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хората трябва да гласуват против герберите, това е първа стъпка за излизане от мизерията.Няма значение сини, червени, пембени. Важното е да се изметат неграмотните злобни крадци.
27
8
 
15
 
! Отговори
Гошо преди 11 години
Гласуваш за Станишев,получаваш Доган
26
1
 
4
 
! Отговори
Абе да кажа преди 11 години
А ти не гледай само мишките!!! Гледай си небето по-често и може да видиш и котката, която ръси изкуствени облаци!По-малко слънце, по-депресиран и болен народ, а това води до икономически растеж! Тъжно, но болните движат икономиката повече от здравите!И като почнат да ви обещават икономически растеж, вие чувайте бедност и болести, за да сте по-близо до реалността.И пак ви казвам гледайте небето и ще разберете защо нямаме ПВО?!?!?
25
13
 
19
 
! Отговори
Демократ, не соц. преди 11 години
Всеки избор, различен от хунтата е по-малко зло. ГЕРБ съсипаха всичко, даже магистралите им се нагънаха за нула време. Всичко и е калпаво, Дянков им е крив сега. ***.
24
6
 
12
 
! Отговори
leo66 преди 11 години
Явно заразите ,които сее Българската СПИНОЗНА партия,са много ефективни.Тоя мафиот успя да мутира до пещерен комунист.
23
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако Орешарски ще бъде премиер аз ще гласувам за него.Проблема е че,гласуваш за него получаваш БСП и всички други крадци в комплект
22
2
 
6
 
! Отговори
gerberist преди 11 години
kakuv oreshaski be hora?Iskam da e Boce otnovo u vlasta ,da natika site deto ne go iskat i pluvat.TOI e nashia finansit, artist, futbolst abe toi e sichko za nas! taka, 4e ne mi govorete za nekoi drug a za BOce,.- B.B. - Buda, moje i da e buda ama toi shte natika si4kite po lageri i zatvoti deto mu precheha da ni opravia!!I kat vi natika si4kite shte plachete za svobodatab ama nema.da ste si mulchali i slushali. Da jivei Boce i negovata svita, det neshte dda se omita!!
21
13
 
16
 
! Отговори
Peppi преди 11 години
Хората искат нови и млади лица, а тая мазна мишка Станишев ни пробутва Орешарски!?Какви са тия глупости бе?Дано малдите хора вземат нещата в свой ръце за да не ни управляват крадци избрани от пенсионерите!
20
14
 
23
 
! Отговори
Горо Дордата преди 11 години
БСП няма да е на власт нито след идните избори,нито след 100 години. Електората им от пенсионери гласуващи от носталгия по младите си години си отива. Времето работа против вас господа комунисти, отивате си завинаги
19
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От 2007 до 2009 БСП и Орешарски хвърлиха мълга в очите на хората и с успешно надуване на имотният балон трансформираха публичният дълг в частен.На преведено на *** език хората теглеха кредити,а пък държавата им прибираше данъците и думкаше рекордни излишъци.И никой не предупреди хората.Всичко това беше опаковано и успешно представено като "инвестиции". Станишко и Орешарски скандираха балона се надува,надувайте момчета,да стане на парчета.
18
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вярно че беше от СДС. Обаче нещо стана и премина в БСП - абе като при футболистите. Само че при тях нещата са ясни - договор, пари, трансфер. И тук е така, само че всичко е задкулисно.
17
3
 
10
 
! Отговори
Герб- метеорити преди 11 години
Видяхме небето,видяхме звездите,а утре на село ще грабнем казмите!Чао лимузини, чао секретарки,и вие рушвети от хилядарки!казма- права лопата
16
2
 
10
 
! Отговори
до 3 преди 11 години
До Анонимен кви експерти искаме? Искаме морални хора неомърсени от коруция и скандали!
15
8
 
13
 
! Отговори
Бакърджиев преди 11 години
Този не беше ли от СДС ? Нали седеше до Надежда Михайлова и Иван Костов?Влиза му се във властта та му се реве . Добре ,че не е в управата на затворите като баща си и брат си. че става лошо.