Орешарски трябва да е следващият премиер!

Станишев за ГЕРБ: "Ялов е, мами. Това е истината!"
Обновена: 30 мар 2013 18:56 | 30 мар 2013 14:18,
497
Орешарски трябва да е следващият премиер!
Пламен Орешарски. Снимка: Булфото, архив

За мен Пламен Орешарски е най- закономерната, логична, политически издържана кандидатура, която може да даде нова визия за страната. Това беше отговорът на въпроса кой трябва да е следващия премиер на България, който даде лидерът на БСП Сергей Станишев в предаването „Седмицата“ на Дарик радио.

„За мен той е най силната кандидатура, която отговаря на нуждите на страната в този момент. Това е моя лична позиция и съм готов да я отстоявам и пред БСП. Убеден съм в неговите лични качества, почтеност и лоялност към нашата кауза“, добави председателят на социалистите.

Според Станишев Орешарски в най- добра степен олицетворява предсказуемост, икономическа компетентност, добра реализация на бюджета, социална отогворност, икономически ръст и нормални условия за дребен и среден бизнес.

Станишев обяви, че предстои във втроник БСП да утвърди предизборната си платформа. Лидерът на левицата беше категоричен, че единствено БСП може да не допусне втори мандат на ГЕРБ, които  причиниха разруха, тотално обедняване на хората и закриването на 250 000 фирми. Според Станишев на Бълария е нужно национално отговорно правителство, което да работи за икономически растеж и да бъде социално отговорно.

Още по темата

„БСП не ламти за власт, искаме БСП да е инструментът на гражданите за промяна“, добави лидерът на левицата. Станишев изтъкна, че общото послание на водачите на листите на БСП е, че партията чува гласа на обществото и продължава процесът на обновление. „Ние не правим самоцелна промяна, не тръгваме от нищото.

Не може да се сложат само нови лица“, каза Станишев и напомни, че ГЕРБ бяха само нови лица и направиха пълни поразии. „Аз умея да нося моята отговорност“, подчерта лидерът на БСП и сподели, че през последните две седмици е провел десетки разговори с областните съвети на БСП. „Съобразявал съм се с десетки хора, анализи и с потенциалния опонент. Тезата, че съм седял и съм си измислял имена не отговаря на истината“, каза Станишев.

Попитан за мнението му за предизборната програма на ГЕРБ, лидерът на БСП беше категоричен, че няма никакво значение какво пише в нея, защото ГЕРБ не изпълняват обещанията си. „Това е все едно да обсъждаш научна фантастика“, изтъкна Станишев и напомни, че от програмата на ГЕРБ през 2009г  останаха само хубави пожелания. „Ялов е, мами. Това е истината“, каза Станишев по повод слогана на бившите управляващи и определи като нахалство стремежът им към втори мандат. Лидерът на БСП отбеляза, че в крайна сметка се оказва, че правителството на Борисов е построило дори по- малко пътища от кабинета Станишев.

Лидерът на БСП изтъкна, че описаното в материалите, които предаде на главния прокурор, е скандално и потресаващо. „Цветан Цветанов не е в позицията да каже, че ще напусне политиката, ако това се докаже. Това е най- малкото, което трябва да направи“, категоричен беше лидерът на БСП. Той подчерта, че е публична тайна, че при управлението на ГЕРБ се подслушва масово и се дават гигантски средства за това.

„Случващото се в МВР е черна кутия за обществото“, отбеляза Станишев. Той изтъкна, че 100 млн.лв. се дават за подслушване, а резултатът е, че минимален процент върши работа в съда. Това според лидера на социалистите означава, че се подслушва за други цели. „Трябва да има ред в държавата, а не да се използва МВР за частни интереси, за шантаж и компромати“, категоричен беше Станишев.

Той напомни как от парламентарната трибуна лично Цветан Цветанов обвини лекарите от Горна Оряховица. „При Цветанов няма закон, а целесъобразност“, отбеляза лидерът на БСП. Той предположи, че сигналът е пристигнал при него, за да се направи нещо публично, а не да се потули. „Бях шокиран от сигнала и от това колко убедително звучи.

Аз описах това, което се твърди в материала и казах, че се надявам това да не е вярно. Единственият изход е прокуратурата да направи проверка“, каза Станишев. Според него трябва да се въведе сериозен реален контрол върху използването на СРС, за да няма злоупотребии да има повече прозрачност.

Междувременно стана ясно, че поради несъгласие с начина на гласуване при определянето на кандидатите в листата за народни представители, деветимата представители на общинско ръководство на БСП в Пазарджик са напуснали заседанието на областния съвет още преди вота. Това каза областният председател на БСП Георги Мърков, цитиран от "Фокус".

Още в началото те излязоха с декларация, че са гласували на своя конференция и настояват - второто място в листата да бъде за тях. Направиха това още преди дори да гласуваме и без да знаят какво ще стане по време на заседанието.

Председателят на организацията Димитър Димитров поиска някакво гласуване, което не е по устав. Въпреки това, подложихме неговото предложение на гласуване, но болшинството от присъстващите не се съгласиха с него. Според мен, те се бяха настроили предварително да напуснат, затова решенията впоследствие бяха взети в тяхно отсъствие, каза още Мърков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


497
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
13
 
13
 
! Отговори
177 преди 11 години
Поредния жалък и безсилен ход на Станишев, но ясно показващ че това е една партия без отговорност и пълна с кукловоди!
53
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този гледаше като *** кога Бойко дойде на власт.... Има го документирано как признава за дупка от 500 милиона в бюджета.
52
2
 
5
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Какво е туй...макроикономика;икономика дето нийде я няма из България,защото всички...отидоха в София.
51
3
 
5
 
! Отговори
СДС: Костов е БСП преди 11 години
Добре де, на Костов не му ли писна вместо да бъде европейски десен лидер, да продължава да командва чрез хората си и тези на Гоце - ЦИК?Пълна глупост СДС да остане без хора в РИК и ЦИК, това е Абсурдистана, Костов да бъде вечно кукловод, с това само руши и прави поредни схеми с БСП, ДПС и Кунева. Пълна лудница, ДСБ веднъж завинаги трябва да изчезне и то на мига
50
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дето има далавера- там е ! Предсказуем, та направо е прозрачен.
49
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кандидат на СДС за кмет на София, кандидат на БСП за Министър-председател....... Тоа е ясен !
48
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Плюете го Дянков ама ако не беше той.......
47
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никога няма да гласувам за този, който се отнесе към българските учители като с ***. Сега ние ще му развалим седянката. Отсега ще го наричам Пламен Седянката. Пламен Седянката никога не трябва да става премиер на страната. Ще се отнесе към народа като с учителите.
46
6
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Ееййй , от тези напъни това ли измисли другаря.Айде по смело де дай повече чувство,например Иван Костов или Надето Мих.... пардон Неински.
45
9
 
18
 
! Отговори
Добчо преди 11 години
Боже, защо сме народ с такава къса памет? Този ли искаме пак да се върне във властта? Той и Даниел Вълчев-мамини сладки синковци! Ами нали и те се нагушкаха при предишното управление? Нали тези двамката се подиграха с учителите и "седенката им"? Треснаха им едни делегирани бюджети, които довършиха просветната система. Тези двама бивши комсомолци ли пак ще вкарваме във властта?/Вълчев е при Кунева/ Мазохисти ли сме? Ще теглим още много!!!
44
6
 
10
 
! Отговори
leo66 преди 11 години
Явно заразата ,която Българската СПИНОЗНА партия (БСП) сее, е много ефективна,щом един мафиот успя да мутира до пещерен комунист.
43
9
 
14
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Що не...закривате седенката,ами сте се разприказвали като баби,в бесепарски...клуб.
42
6
 
13
 
! Отговори
сливенски пенсионер преди 11 години
И тука имаме десант от гейпарашутната дружинка. Другаря Гагаузов и той не беше цвете ама поне беше с нормална сексуална ориентация.
41
5
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Кво стана , какво се пречупи та от СДС отиде в БСП.... или само логото е различно , другото е все едно. Коматите от питата се делят по равно.
40
6
 
5
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Ха,един кабинетен финансист...премиер.Какво се...учудвам;Станишката даже не беше и...кабинетен историк.
39
7
 
11
 
! Отговори
Жо преди 11 години
СЕРгей: "Убеден съм в неговите лични качества, почтеност и лоялност към нашата кауза.ОРЕШАРСКИ е политически хамелеон. Как може такъв човек да бъде представен като почтен и лоялен. Пламен Орешарски беше кандидат за кмет на София от СДС. След като го хванаха в тайни договорки с милиардера Черепа, снеха кандидатурата му за кмет. И почтения и лоялен РЕНЕГАТ веднага премина при Партията-майка.
38
3
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Много ме кефи как се гърчат кат голи охлюви, нема такъв смях.
37
1
 
5
 
! Отговори
tnt преди 11 години
До хък48-Да ,бе!Нали той изхарчи няколко няколко милиарда готови пари от резерва ,дето ги беше събрал вашия умен хер Флик?
36
13
 
4
 
! Отговори
Ruja преди 11 години
О, СТРАНДЖА, ти пак блестиш в целия си интелектуален блясък!!!!!!!!!! Не е като да си Орешарски, защото човекът си го бива, просто е много добър в това, което прави и определено много добре го разбира. Хич не ми пука от коя партия е. Важното е да става, да е грамотен и да може. Ами, може го.
35
5
 
9
 
! Отговори
дедо пич преди 11 години
Не бееееее,турете пак Жан Виденов............