ЕНП подкрепя в момента ГЕРБ, Борисов и най-вече България

Антонио Лопес: България има нужда от стабилно правителство
6 апр 2013 20:32, Елка Василева
197
ЕНП подкрепя в момента ГЕРБ, Борисов и най-вече България
Антонио Лопес и Цветан Цветанов. Снимка: БТА

Европейската народна партия /ЕНП/ подкрепя в този момент ГЕРБ, Бойко Борисов и най-вече България. Това декларира на пресконференция генералният секретар на европейските "десни" Антонио Лопес, който е у нас като гост на утрешната Национална конференция на ГЕРБ.

Чувствам се горд за поканата да участвам в националната конференция заедно с президента на групата на ЕНП в Европейския парламент Джоузеф Дол, който също е в София за партийния форум, каза Лопес.

Той увери, че евродесницата подкрепя всички български партии-членки на ЕНП, а не само ГЕРБ, предаде БТА. Ако те ни поканят, винаги се отзоваваме, подчерта той. По думите му България има нужда от стабилно правителство, което мисли за бъдещето. Винаги съм подкрепял полезния вот за партия, която може да управлява, да има стабилно мнозинство.

Моето предпочитание е, разбира се, единството на всички десни формации, добави генералният секрета на ЕНП, но отбеляза, че не са редки случаите, когато представители на десни партии работят срещу единството.

Антонио Лопес подчерта, че след разговорите си с Бойко Борисов и Цветан Цветанов е убеден, че приоритетите на ГЕРБ съвпадат с тези на ЕНП по отношение на енергетиката, безработицата и най-вече недостатъчното работни места за млади хора - това са приоритети за всички ни.

Лопес направи и ретроспекция на управлението на тройната коалиция с акцент върху наследството, което ГЕРБ са получили, идвайки на власт. Става дума за липса на сигурност в страната, България беше извън играта, обобщи той.

Днес, смята Антонио Лопес, панорамата е различна, България минава през трудни моменти, но по въпроси, които преди време увреждаха имиджа на страната ви, днес образът е променен, добави той. И подчерта, че това е важно и за българите, работещи в Испания. Генералният секретар на ЕНП увери, че правителството на Испания иска да работи за интегрирането на нашите сънародници.

Лопес обеща това да бъде тема, по която да работи усилено през следващите две години и в сътрудничество с ГЕРБ. Гостът каза, че е силно впечатлен и от начина, по който партията на Борисов е събрала подписите за вота и са подредени листите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още по темата: ГЕРБЕНПАнтонио Лопес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Задава се нова коалиция - Атака плюс ГЕРБ :-) Така протестният вот ще е за който трябва пак.
89
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Партията на Антонио Лопес докара 30% безработица в Испания. Хайде да не ни подкрепя, плийз.
88
0
 
4
 
! Отговори
Лиляна Павлова-внучк преди 11 години
facebook/anton.todorov.180/posts/10200148460572640Антон Тодоров за Лиляна Павлова: "Баба, дядо, баща от рода Павлови - няма празно, всичко е от ЦК на Българската комунистическа партия, БКП - терористите и национални предатели, които съсипаха живота на поколения българи.
87
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕНП са едно нищо.Същите *** подкрепяха и Надето и кого ли не.Като искат Тиквата , защо не го вземат при тях?
86
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма какво да слушате хората от ЕНП!Те "нищо не разбират"!Слушайте само спинишеф и БСПинозните! Само те са "компетентни" и ще ви...оправят! Както само те си знаят!
85
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само дето ГЕРБ няма да бъдат избирани от гостите си,а от измъчения български народ,доведен до пълна мизерия и самозапалване от Бойко Борисов и неговите маши!Каква наглост-на фона на опустошената ни от тях Родина,те парадират с нечувана помпозност.Това е подигравка с народа ни,която ще бъде наказана на 12 май!
84
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи и ЕНП са същата стока като ГЕРБ. Ще бъдат издухани в цяла Европа.
83
0
 
1
 
! Отговори
Гочо преди 11 години
В момента?...
82
2
 
6
 
! Отговори
перо преди 11 години
Доста пиниз има в изказването муИма си хас да не знае , че ни управ;ява Мутра.Има си хас , че имаме огромна безработица,съсипан среден и малък бизнес,съсипано селско стопанство, ниски доходи на работещи и пенсионери,хаос в здравеопазването и образованието. И най бедната страна в Европа.Е, благодариме Ви за тази подкрепа, ама ние май искаме точно обратното и ще ласуваме за него.
81
2
 
10
 
! Отговори
ЛАНИ преди 11 години
И КАКВО ЗНАЧИ СТАБИЛНО И ПАК НА ГЕРБ ЧЕ НАЛИ ВИДЯХМЕ СТАБИЛНОСТА НА ТЕЗИ НЕКОМПЕТЕНТНИ СЛУЧАЙНО ИЗБРАНИ ХОРА - ВИЕ КАКВО ИСКАТЕ ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ А ТЕЗИ ПРОТЕСТИРАЩИ ХОРА НАЛИ БЯХА ПРОТИВ ГЕРБОВОТО УПРАВЛЕНИ И НАЙ ВЕЧЕ СРЕЩУ БОРИСОВ
80
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДОЛУ АНТИБЪЛГАРСКИТЕ БСП И ГЕРБ.
79
0
 
3
 
! Отговори
456 преди 11 години
До ИванНе лъжи бе ***! Кога е било майчинсквото 45 дни?? Тази дето те е раждала не ти ли е разказвала??На фона на тази ти простотия и верните неща които си написал звучат като манипулация! ***!
78
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕНП в момента подкрепя ГЕРБ,а след изборите ще подкрепи БСП,защото само тази партия може да състави стабилно правителство,каквото иска Лопес.С ГЕРБ това е невъзможно.Видяхме ги какво могат и затова ги изритаха.
77
4
 
21
 
! Отговори
ЗА ПРОКУРОР преди 11 години
На този човек ГЕРБ е Платил 1 милион евро за лобизъм , взети от Пенсионните и Здравните Осигуровки на българите .
76
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГРЕШКА! ..."ЗАКОЛЕНИЕТО НИ"
75
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕНП изпълнява колониалната политика на Брюксел в защита на западноевропейските икономически интереси.Може би и за това им се заплаща.Нашите пък бяха достойни за презрение техни безропотни изпълнители,които дори надхвърляха изискванията им.Сигурно за това също бяха достатъчно добре мотивирани.Чувствува се дългата ръка на отвъдокеанските и европейски ЦЕНТРАЛИ и икономически интереси за съсипването на една държава и един народ.ТАКА ЛИ ЩЕ НАБЛЮДАВАМЕ ЗАКОЛЕНИЕТО СИ???
74
3
 
16
 
! Отговори
бд преди 11 години
Абе Лопес,кого пдкрепяш ,и как ги опозна тези кратуни.
73
1
 
5
 
! Отговори
NAGLOST!!!!!!!! преди 11 години
ZA6TO G-N LOPES NE DOIDE DA POJIVEE PO VREMETO NA BORISOV I CVETANOV V BULGARIQ, DA USETI NA GURBA SI BEZZAKONIETO, KORUPPCIQTA I NEVEROQTNATA KONTRABANDA 4REZ KOQTO SE OBOGATIHA HORATA OKOLO BORISOV I SAMIQT TOI?ZA6TO NE SE POINTERESUVA KAK SE USMURTI MALKIQ I SREDEN BOZNES, KAK SE UNI6TOJI OBRAZOVANIETO I ZDRAVEOPAZVANETO, KAK NA GURBA NA NARODA BORISOV PILEE6E PARI ZA NEGOVI HRUMVANIQ?zA6TO NE SE ZAPITA, KOGA V BG BA6TI SA UBVALI SEMEIISTVATA SI,HORA SA SE SAMOZAPALVAILI OT BEDNOST I OT4AQNIE
72
4
 
3
 
! Отговори
Забраван преди 11 години
Забрави ли? Точно защото не сме забравили,не щем хора с партийни книжки и работили в ДС да ни управляват.Най ме е страх от служили вярно на комунизма в името на кариеризма антикомунисти.
71
3
 
4
 
! Отговори
От Възмутен - допълн преди 11 години
И за да не остана лошо разбран - нямам предвид Бойко или някой друг, а поста ми се отнася по принцип. Мнението ми е, че ако Бойко иска нещо да направи и да влезе в историята ще трябва да се изчисти от всички мошеници около себе си и да рестартира системата.