Борисов предлага кабинет без Цветанов

В партията твърдят, че бившият министър ще стане шеф на депутатите
Обновена: 16 май 2013 10:25 | 16 май 2013 08:11, Елка Василева
425
Борисов предлага кабинет без Цветанов
Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Бойко Борисов ще предложи на депутатите правителство на малцинството, от което е много вероятно да отсъства дясната му ръка Цветан Цветанов. Тази версия се завъртя вчера на жълтите павета, след като стана ясно, че нито един от възможните съюзи в парламента няма да има мнозинство от 121 гласа, пише „Стандарт“.

Според източници от ГЕРБ може Цветанов да остане в Народното събрание като шеф на парламентарната група. С подобно предложение щяло да се тестват нагласите и да е жест към останалите партии. Самият Цветанов не бе открит за коментар.

Главният прокурор Сотир Цацаров вече обяви, че ще поиска депутатския му имунитет заради скандала с подслушванията. Премиер на проектокабинета ще е лидерът Бойко Борисов, вицета Лиляна Павлова и Томислав Дончев, финансов министър Владислав Горанов и останалите бивши министри. Още не е ясно кого би предложил Борисов за МВР шеф, ако остави Цветанов в парламента.

Ако обаче проектоправителството не събере подкрепа, което е най-вероятното развитие, ГЕРБ няма да прави коалиция, а ще остане в опозиция, категорични са в партийната централа. В такъв случай шеф на групата ще е Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


425
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
10
 
40
 
! Отговори
BULGAR$A преди 11 години
До LUD 1000 лева заплата ? може ако хляба е 10 лева.
225
23
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
предпочитам българска мутра да ме краде!
224
11
 
53
 
! Отговори
Ал преди 11 години
Най-доброто решение са нови парламентарни избори. Тези бяха опорочени от лавината анонимни компромати и *** закачки между участниците.Бяха включени и евроинституциите. Капак на всичко беше "шоуто" на Бареков в дена за размисъл! Освен това нямше предизборни дебати м/у основните политически партии. Това , на което бяхме свидетели, е пример как не трябва да се води предизборна борба в държава член на ЕС !
223
15
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен Аз ще ти кажа на кого е бръкнала ГЕРБ, това че БСП не можаха да крадат и не можаха да си направят сметките. Ти знаеш ли кой е с парата, защото аз съм ги обслужвала тези хора и ги знам що за стоката са. И как се събират и си пият пък ти мизерствай и гласувай пак за комунистите, че иначе миленките ще обеднеят после.
222
9
 
43
 
! Отговори
РАД преди 11 години
До 247Европейският парламент не е излизал с такава позиция.Моля тези, които говорят за опити за манипулация, да не се опитват да манипулират на свой ред...
221
16
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не щем да ни управляват никакви малцинства, още повече лъжливи фалшификатори, крадливи, некадърни и нагли престъпници!! Продължават да се правят на приятно разсеяни обаче, и след всичко, в което ги уличиха продължават да драпат за власт! Да отсъства дясната му ръка Цветан Цветанов, но пък иначе да е шеф на парламентарната група - абе тия за балъци ли ни имат????
220
10
 
32
 
! Отговори
LUD преди 11 години
До Анонимен ami prost4o pusni si preskonferenciqta na ATAKA i shte razberesh kak shte stane 1000 leva. 4 godini kradaha i upravlqvaha kato mutri tozi scenarii ne trqbva da se povtarq
219
8
 
32
 
! Отговори
do 246 преди 11 години
TI ME RAZBI BE ! :D
218
12
 
40
 
! Отговори
ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ преди 11 години
Опитите за манипулация на изборите с помоща на държавни институции в българия хвърля още по-тежка сянка върху европейската представа за България.Tова е уникално, че нещо такова се случва в Европа. Обикновено ходим в страни като Африка и учим хората там как се правят честни избори. Не може да повярваме, че това се е случило в България.
217
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До тъпчоВярно си много ***! Не си ли разбрал,че турците не са ни проблем,а ***!
216
12
 
42
 
! Отговори
минаващ преди 11 години
Не те щем, не разбра ли?
215
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
най-вероятно правителство коалиция БСП+ДПС или правителство на малцинството ГЕРБГЕРБ+ДПС също е възможноБСП+АТАКА е малко вероятно
214
17
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички знят защо Бойко се натиска толкова за премиерското,а по-късно и за президентското кресло. Просто се страхума за живота си! Друго е да ползваш държавна охрана от,от колкото си искаш охранители снабдени с техника последна дума на технологиите.Защото като обикновен депутат едва ли ще може да си го позволи.И не на последно място при евентуален мандат,ще има възможност да замаже золумите от предишното си управление,които иначе ще лъснат до месец два при друго правителство!
213
12
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тиквата се обади най накрая
212
12
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов ще се съгласи и на кабинет на ГЕРБ без Борисов, но няма кой да му обърне внимание.
211
8
 
34
 
! Отговори
кекуле преди 11 години
До Кой е комунист?давай, кажи какво е комунист..
210
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами тогава нека да видим акк ще ви направят заплатите по 1000 лева ей смените сте хора само на илюзии вярвате!
209
13
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цв.Цв. има бъдеще.... в Софийският Централен Затвор при бай Ставри ! Бай Ставри е строг, но справедлив !
208
15
 
41
 
! Отговори
за ГРОБ преди 11 години
Европейския парламент: "Oпитът за манипулация на изборите хвърля още по-тежка сянка върху европейската представа за България.Tова е уникално, че нещо такова се случва в Европа. Обикновено ходим в страни като Африка и учим хората там как се правят честни избори. Не може да повярваме, че това се е случило в България."
207
8
 
33
 
! Отговори
Кой е комунист? преди 11 години
Драги, интелигентни, възпитани съфорумци! Моля да ми обясните значението на думата "КОМУНИСТ". Защото някои от вас пишеха, че Бойко Борисов е комунист (щото бил член на БКП и пазел бай Тошо, а и не се бил департизирал). Той самият се обяви за анти, защото "комунистите убили дедо" му. Аз искам да се въведат ясни понятия, та ако ще спорим, да не ставаме смешни! тия. Аз считам, че и при БСП нещата са неопределени. Във всеки случай това не е комунистическа партия. Хайде да уточним понятията!