Борисов предлага кабинет без Цветанов

В партията твърдят, че бившият министър ще стане шеф на депутатите
Обновена: 16 май 2013 10:25 | 16 май 2013 08:11, Елка Василева
425
Борисов предлага кабинет без Цветанов
Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Бойко Борисов ще предложи на депутатите правителство на малцинството, от което е много вероятно да отсъства дясната му ръка Цветан Цветанов. Тази версия се завъртя вчера на жълтите павета, след като стана ясно, че нито един от възможните съюзи в парламента няма да има мнозинство от 121 гласа, пише „Стандарт“.

Според източници от ГЕРБ може Цветанов да остане в Народното събрание като шеф на парламентарната група. С подобно предложение щяло да се тестват нагласите и да е жест към останалите партии. Самият Цветанов не бе открит за коментар.

Главният прокурор Сотир Цацаров вече обяви, че ще поиска депутатския му имунитет заради скандала с подслушванията. Премиер на проектокабинета ще е лидерът Бойко Борисов, вицета Лиляна Павлова и Томислав Дончев, финансов министър Владислав Горанов и останалите бивши министри. Още не е ясно кого би предложил Борисов за МВР шеф, ако остави Цветанов в парламента.

Ако обаче проектоправителството не събере подкрепа, което е най-вероятното развитие, ГЕРБ няма да прави коалиция, а ще остане в опозиция, категорични са в партийната централа. В такъв случай шеф на групата ще е Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


425
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
28
 
51
 
! Отговори
Весо преди 11 години
Истината е, че хората излязоха на улиците, за да подкрепят ГЕРБ. Те предусещаха каква машинация готвят комунистите и монополите и стотици хиляди излязоха, за да подкрепят ГЕРБ. Така подсказаха правилния ход и Бойко предотврати опита за държавен преврат. Ако Бойко не е премиер ще е преврат.
185
20
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КВО СТЕ ТРЪГНАЛИ ДА ИСКАТЕ ИМУНИТЕТА НА БОКО И ЦЕКО, СЛЕД КАТО ЕДНИ ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ - РУМ. ОВЧ. ДОГАН, СЕРГЕЙ, МАСЛАРОВА, РУМЕН ПЕТКОВ И Т.Н. СИ ХАРЧАТ МИЛИОНИТЕ? АБЕ ВИЕ ЛУДИ ИЛИ *** СТЕ БЕ?
184
16
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Б-болшевиско С-сепаратиски П-****али
183
21
 
49
 
! Отговори
Декадент преди 11 години
Пяна ви излиза вече ей! ГЕРБ, ГЕРБ, ГЕРБ! Хахаахххах направо сте жалки ей гербави мижитурки!
182
21
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На тиквата няма ли да бъде поискан имунитета? Нещо много го пазите май, а?
181
28
 
47
 
! Отговори
Ана-Мария преди 11 години
Тоя Стани-шев е супер нагло прасе изгуби 5 вота и се бие в гърдите и ако бъде оставен да управлява заначи народа ни тотално е изперкал
180
23
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много хора плюят, много хора вярват на невероятни неща, много хора протестират, НО лично аз в създалата се сега обстановка с тези 4 партии не виждам коя е по-добрата от Герб - да, и те крадат и мажат, имат слаби места - няма кво да се лъжем, но това, което направиха за четири години наистина може да се пипне и да се види, много икономисти се изказаха, че държ. резерв е в прекрасно състояние - какво повече от това, държавата е стабилна,въпреки лишенията на нейните граждани, но това ще се оправи!
179
31
 
39
 
! Отговори
Янаки преди 11 години
България иска ГЕРБ. *** се пукат от яд, че хората са готови на саможертва и дори самозапалване в името на ГЕРБ.
178
14
 
43
 
! Отговори
Декадент преди 11 години
Ей платени драскачи - спрете се бе, няма да има за повече заплати! Ориентирайте се към други партийни централи! ГЕРБ отива в немилост, Боко на почивка, Цецко ще обърше посраното... Пашата е наредил масата, вилата на Женевското Езеро чака, ракията и салатата е на масата, лакейте строени, ку*вите също! Пурички има в изобилие - са се загръщат с по един чаршаф и Римското парти може да започва!
177
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Самият Цветанов не бе открит за коментар.Главният прокурор Сотир Цацаров вече обяви, че ще поиска депутатския му имунитет заради скандала с подслушванията. ============== Господин Главен прокурор , това добре , ама какво правите с колегата ви костов , който е маша в ръцете на Цветанов ведно с подчинените си , що зулуми направи под негова диктовка .................на кого да се оплачем , кажете
176
13
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ГошоНа ГЕРБ му пръснаха мотора.
175
18
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Герберите вече повсеместно ставали герберози. Защото им цъфнали розичките.
174
17
 
56
 
! Отговори
тъпчо преди 11 години
И ме е страх да пусна чешмата вече........имам чувството, че Мая Манолова и от там ще протече.....
173
16
 
43
 
! Отговори
Гошо преди 11 години
Бойко, стига бе, Цветанов е мотора на ГЕРБ, без него няма да е същото :((
172
13
 
45
 
! Отговори
тъпчо преди 11 години
Само едно примерче да ви дам. Вчера един журналист услужливо попита прокурора "за какво е втория сигнал". Забележете - "сигнал". Иде реч за някакви бусове с двойни дъна. Днес вече този "сигнал" навсякъде се тиражира като истина и факт. Няма значение, че никой не ги е виждал тези "двойни дъна", те вече са "факт". Който и вестник да отворите това ще ви внушава. А то само това да е........
171
28
 
48
 
! Отговори
ВВ преди 11 години
Червените мекерета много лаят тука ..........пак Бойко ви победи *** и ясно се видя че народа не иска серго- ,а тоя болен мозък Сидеров ако подкрепи ДПС и Бсп и 1% няма да вземе на следващите избори ..пример НДСВ
170
18
 
44
 
! Отговори
Декадент преди 11 години
след дълго обмисляне какво може да сртане от Боко освен *** за заеле стигнах до извода - ще стане страшен актьор от тоя, според мен има гоям талант. Като се почне - Кръстника, Обратна Тяга ( ще е уникален пожарникар), спокоино може и да поеме образа на Стивън Сегал и разбира се ... на Чък Норис! ааааа и на Луи Дю Финес разбира се - полицейските му роли
169
15
 
42
 
! Отговори
ной преди 11 години
До Анонимен Bolen е червен и сега, всички, че го разберат, един мит ще падне.
168
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До тъпчо. Тъпчо, аз виждах подобно от 4 години насам!
167
20
 
53
 
! Отговори
тъпчо преди 11 години
Всички медии са овладени от турците и комунистите. Такова тотално промиване на мозъци никога не съм виждал.