Борисов предлага кабинет без Цветанов

В партията твърдят, че бившият министър ще стане шеф на депутатите
Обновена: 16 май 2013 10:25 | 16 май 2013 08:11, Елка Василева
425
Борисов предлага кабинет без Цветанов
Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Бойко Борисов ще предложи на депутатите правителство на малцинството, от което е много вероятно да отсъства дясната му ръка Цветан Цветанов. Тази версия се завъртя вчера на жълтите павета, след като стана ясно, че нито един от възможните съюзи в парламента няма да има мнозинство от 121 гласа, пише „Стандарт“.

Според източници от ГЕРБ може Цветанов да остане в Народното събрание като шеф на парламентарната група. С подобно предложение щяло да се тестват нагласите и да е жест към останалите партии. Самият Цветанов не бе открит за коментар.

Главният прокурор Сотир Цацаров вече обяви, че ще поиска депутатския му имунитет заради скандала с подслушванията. Премиер на проектокабинета ще е лидерът Бойко Борисов, вицета Лиляна Павлова и Томислав Дончев, финансов министър Владислав Горанов и останалите бивши министри. Още не е ясно кого би предложил Борисов за МВР шеф, ако остави Цветанов в парламента.

Ако обаче проектоправителството не събере подкрепа, което е най-вероятното развитие, ГЕРБ няма да прави коалиция, а ще остане в опозиция, категорични са в партийната централа. В такъв случай шеф на групата ще е Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


425
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
10
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Държава: България Географско положение и граници: На три магистрали. Население: Предимно в чужбина Малцинство: българско Официален език: английски, 1-во ниво Гъстота на населението: предимно по избори и по Нова година Градско население: 100% до доказване на противното Основен поминък: протести, покупко-продажба на коли втора ръка,кебапчета, гласове и чесън от Китай Валута: лев, глас или мерцедес Форма на управление: тригонометрична Мярна единица: комшията Култура и традиции: салфетки, митове и легенди
205
14
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен Да и освен големияяя разбираш ли държавен резерв, който уж комунистите оставили да не забравяме и другото, което ни оставиха,а именно заеми спрени еврофондове ама то пък затова кой се сеща нали.
204
10
 
39
 
! Отговори
До 227 преди 11 години
Аз пък искам да се забрани да гласуват недозрели, неработещи и даващи акъл по коментарите, защото глупостта им се отразява на цялото общество!
203
16
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 232Много хора плюят, много хора вярват на невероятни неща, много хора протестират, НО лично аз в създалата се сега обстановка с тези 4 партии не виждам коя е по-лоша от Герб - да, те не само крадат и мажат но това, което направиха за четири години наистина е страшно! много икономисти се изказаха, че държ. резерв е опоскан - какво повече от това, държавата е дестабилизирана ,въпреки огромния резерв който наследиха
202
17
 
54
 
! Отговори
нечовек преди 11 години
Ти не го пускаш под миндера,то са катери по одъра....Бойко Борисов,ще направиш правителство,като цъфнат налъмите.За 4 години,преби обикновения българин като псе,единственото хубаво нещо е,че не са отнели територия от България все още.Стой си там в опозиция за да има питеците,които гласуваха за теб,с какво да си играят
201
17
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен АДИОС ГРИНГООООООООООООООООО АРИВЕДЕРЧИ БАНКЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ ВЕЧЕ НЯМА ФИЛИИ С МАС НЯМА СКЪСАНИ ПЛАТНЕНКИ НЯМА БИСТРИШКИТЕ ТИГРИ
200
11
 
35
 
! Отговори
МОРИ преди 11 години
А БЕ НИЕ СМЕ ТАКЪВ НАРОД,ЧЕ НИ НЯМА НИКАК.ЗА ДА СЕ ОПРАВИМ НА НАС НИ ТРЯБВА ЗДРАВА РЪКА,ЧЕ ВИЖДАТЕ ЛИ КАКВО СТАВА.НИ ЗАКОНИ,НИ КОНСТИТУЦИЯ НИЩО НЕ ПРИЗНАВАМЕ,ЩОМ НЕ НИ ИЗНАСЯ.ИНАЧЕ ЩЕ СЕ ПОТВЪРДИ ТЕЗАТА,ЧЕ СМЕ ПРОДАЖНИЦИ И ЗА ДА СЕ ОПРАВИМ ТРЯБВА ОТВЪН ДА НИ ОПРАВЯТ.ЛОШО,МНОГО ЛОШО.
199
28
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе да ти кажа аз не виждам за сега по-добра партия от ГЕРБ. Така е когато им бръкнаха в джоба на комунистите и те писнаха после как няма да има и за тях. То си личи с каква злоба водят кампаниите си. Пък тази Мая ли ква е там гоевори едно и също по всички телевизии бе. Ама ей научи поне и нещо друго да рицитираш, то все едно и също слушаме като развален грамофон си!
198
24
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
30.5 срещу 26,6 за БСП от кога 26 е повече от 30 ? Само комунистите викат на черното бяло.
197
16
 
47
 
! Отговори
vanko84 преди 11 години
ще има ПРОГРАМНО ПРАВИТЕЛСТВО не коалиционно има огромна разлика
196
14
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сутринта гледах крадеца Бисеров по телевизията. Смехотворни напъни да обясни на електората на ДПС, че няма да правят коалиция с атака. То виевати фрази, то програми, срокове.........За тези които не са наясно да обясня: в правния мир не съществуват понятия като "програмно, надпартийно, експертно" и т.н. правителства. Сега започва една сага за ***. Трябва да се обясни на електората че хем *** ни е до топките хем сме девствени. Трудна работа ама те са майстори......
195
25
 
53
 
! Отговори
ЕДИ КОЙ СИ преди 11 години
ГЕРБ И АТАКА - БЪЛГАРИЯ ЩЕ ВЪРВИ НАПРЕД +БСП И ДПС - БЪЛГАРИЯ ЗАТЪВА В ЛА.НАТА -
194
18
 
47
 
! Отговори
ANONIMEN преди 11 години
АЗ ГЛАСУВАХ ЗА АТАКА АМА НАПРАВИЛИ КОАЛИЦИЯ С БСП И ДПС .ДА МУ МИСЛИ ДРУГИЯ ПЪТ НЯМА ДА ВЛЕЗЕ В НС.
193
13
 
35
 
! Отговори
vanko84 преди 11 години
ана мирисана -ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ ЩЕ УПРАВЛЯВА много си умна няма що
192
20
 
46
 
! Отговори
В преди 11 години
За да се оправи страната трябва да забраним да гласуват пенсионери, *** и турци! Право на глас да имат само хора, който плащат данъци над минималната заплата! Хем стимулираме хората да се осигуряват на реални доходи, хем изолираме купения и малоумния вот. Тогава партиите ще говорят за политика, а не за срс-та. А и в дискотеката музиката се поръчва от този, който плаща, нали така???
191
22
 
48
 
! Отговори
vanko84 преди 11 години
ТИ ДОБРЕ ЛИ СИ цоко и боко са пътници за затвора , само виж къде е резерва от 8.2 няма го герберасите взеха нов външен дълг и него го няма де са тея милиарди ,народа обедня
190
23
 
52
 
! Отговори
Чиновник преди 11 години
До Ана-МарияГЕРБ печели избори единствено, благодарение на разни подлизурковци, които самоотвержено мъкнат чували с предварително подготвени бюлетини, за подмяна на вота.
189
21
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хахаха,драскачите на комунистическата *** яко дават минуси на добрите и истински коментари - боли ли, а? Дайте сега и на този един минус!
188
21
 
49
 
! Отговори
ЕДИ КОЙ СИ преди 11 години
ВОЛЕНЕ ДАЙ СИ СВОЙТЕ ИСКАНИЯ НА ГЕРБ И ПРАВЕТЕ КОАЛИЯЦИЯ С ТЯХ.НЕ С ТУРЦИТЕ НЕ С КОМУНИСТИТЕ С ДЯСНАТА ПАРТИЯ.СТИГНЕ ЛИ ДО ТАМ СТАНИШЕВ И ДОГАН ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА ЩЕ СТРАДАМЕЕЕЕЕЕ.
187
20
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цветанов въобще трябва да излезе от политиката. И като депутат има властта да прави поразии. Бойко малко го пренебрегваме, заради Цветанов, но и неговите дела трябва да се прецени дали не са подсъдни.