Няма логика да ме арестуват, отсече Цветанов в Брюксел

Бившият министър определи промените в МВР като политчистка
Обновена: 4 юни 2013 11:27 | 4 юни 2013 07:11,
258
Няма логика да ме арестуват, отсече Цветанов в Брюксел
Снимка: Булфото

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов определи слуховете, че ще бъде задържан, "повече като вестникарски".

"Няма логика това да стане, това е начален етап на досъдебно производство, коментира той в Брюксел, където късно снощи се срещна с председателя на групата на Европейската народна партия в ЕП Жозеф Дол.

По неговите думи трябва да бъдат събрани доказателства, а прокуратурата трябва да извърши процесуално-следствени действия, като затова трябва да поиска неговия депутатски имунитет, за да се види каква е истината.

Той изрази очакване, че досъдебното производство ще събере доказателства в полза на становището, че няма достатъчно данни "за тези твърдения, тиражирани от лидера на ПЕС Сергей Станишев в предизборната кампания".

Цветанов попита защо има такава бързина по този случай, а няма такава бързина по "случая Хохегер".

Още по темата

"За мен е важно да имаме еднакъв подход към всичко, което се случва в държавата", добави той.

Цветанов определи темата за бюлетините в печатницата в Костинброд като изключително добра манипулация, инициирана от една телевизия.

Той допълни, че при разговора им Дол е дал пример със себе си, тъй като преди години във Франция срещу него било водено разследване, продължило 4-5 години.

"Това е политическо, трябва да се въоръжиш с много търпение и да си щадиш нервите. Когато всичко това приключи, ще бъдеш много по-силен", казал Дол на Цветанов.

"Всички тези действия ще се наблюдават от ЕНП и предполагам, че ще представляват интерес и за Европейската комисия, за да види какви са доказателствата и тези твърдения и внушенията, направени по време на предизборната кампания", заяви Цветанов по повод темата за подслушването у нас.

Той се позова на главния прокурор, за да отбележи, че няма доказателства за незаконно подслушване.

"Тройната коалиция между "Атака", ДПС и БСП дори правораздава от парламентарната трибуна", коментира още бившият МВР шеф.

"Няма експертиза и вече не се говори за незаконните подслушвания, такива няма, видно от това, което има прокуратурата и което аз твърдя, защото знам, че съм невинен и такива неща никога не съм правил", каза той.

"Просто това са внушения, които изиграха добра роля по време на кампанията. Говори се за неупражнен контрол, при положение, че няма констатирано престъпление", допълни той.

В отговор на въпрос ексвътрешният министър изрази мнение, че предприеманите законодателни промени в МВР ще застрашат сигурността на ЕС, тъй като "има пълно неразбиране по нещата, които се входираха в българския парламент, които не кореспондират с цялостната национална стратегия", приета от предишното Народно събрание, с даването на досъдебни функции на контраразузнавателна служба, каквато е ДАНС.

По думите на Цветанов действията, свързани с дейността на ГДБОП и ДАНС, са промяна на закона "в уродлив вид" и възраждане на бившата Държавна сигурност.

По повод промените в ръководствата на СДВР и ОДП-тата в страната Цветанов заяви, че това изглежда като чистка.

Той добави, че когато е поел поста на министър на вътрешните работи, е предприел промени, едва след съвещания и запознаване с отчети за дейността.

По неговите думи полицейските ръководители, изградени през последните 10 години, никога не са били съпричастни към политически каузи, а оценката, която е давал за тях, се е основавала на професионалните им качества.

"Гордея се с тях, включително и с отстранените по незнайно какви причини. Явно е и е видно, че това е политическа чистка", категоричен бе Цветан Цветанов, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Долни,платени червени дри*лювци!
90
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има, има.
89
10
 
33
 
! Отговори
обeктивен преди 11 години
Заглавието трябва да е :"Цветанов моли ЕНП да му помагат в замитането на престъпленията" Подзаглавие:"В замяна обещава да продължи да помага на чуждите монополи да ограбват народа".
88
8
 
8
 
! Отговори
Бойковист преди 11 години
няма логика да го арестуват човека ...за какво са тези циркове,той е невинен до доказване на противнотовсички са невинни
87
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има логика другарю Цветанов,ИМА!Точно в началната фаза трябва да сте в ареста за да не пречите на досъдебното производствокато заплашвате свидетели и обикаляте по телевизиите.Гледам чак в Брюксел сте стигнали.В АРЕСТА другарю!!Там ви е мястото.АБСОЛЮТНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ стоят в АРЕСТА!
86
3
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
А ДАНО,А ДАНО
85
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Идва, идва в централния!
84
30
 
14
 
! Отговори
sten преди 11 години
ФАШИСТИ, КОМУНИСТИ и ИСЛЯМИСТИ в единен строй реват...Явно ЦЕЦО здраво им е провалил мафиотските далавери.След 100 дни БОЙКО ВЕЛИКИ идва и тоя път никаква милост за гнусните ***...
83
6
 
25
 
! Отговори
айде-бе,така ли преди 11 години
ех,какьв хитьр мишок си ти,но капана скоро надяваме се,да щракне-и дано да си вьтре-а с това бригадирско е-кинце и с тия прьстчета боц-боц ли правиш на наивните души,които мислиш,че вярват на льжите ти,но виновен признава ли си- - -
82
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Такива хонорари се плащат за държавна измяна!
81
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а какво стана с неговите показни арести...
80
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А,... ето защо Цоцо трябвало толкова много да се разходи до Брюксел...По партийни дела обави, че отивал, а той всъщност отишъл да петни България и да си търси гръб за предстоящит съдебни процеси срещу него.Време е да почне да носи и райе, трябва да свиква вече с десена, който ще носи по-нататък.
79
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бързо в затвора
78
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От летището в пандиза!
77
2
 
21
 
! Отговори
БЕСЕН преди 11 години
е,ЩОМ Е ДО ЛОГИКА ВЪПРОСА НА ЦЕЦОНИ-нали беше заявил,че парите му са от консултански услуги?По пътя на логиката-който му е поискал такава услуга,е бил по необразован,по некомпететен,(по *** :)) )-Е НЯМА ЛОГИКА,НЯМА КАК ДА Е ВЯРНО НАЛИ?
76
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Слагайте му оковите на този престъпник и го водете в тъмницата Направете му и една желязна маска, да не му гледаме ръбестата глава
75
4
 
23
 
! Отговори
барни преди 11 години
Каква логика в този череп?
74
6
 
12
 
! Отговори
пол преди 11 години
Не се безпокойте; всичко това е театър, някой сега лови другаде риба. Очаквам ГДБОП да връхлети при ЦЦ, да му креснат през маските: Лягай долу! Ти си абсолютен престъпник! Срс-тата или ще ходиш пеша, до карцера! А ЦЦ тъжно ще извади срс от джоба и плачейки ще ги предаде. Съда ще постанови: Невинен, поради липса на доказателства! Условна присъда: да не докосва срс 20 г.!
73
3
 
13
 
! Отговори
! преди 11 години
"Няма логика да ме арестуват, отсече Цветанов в Брюксел"Ами да, "гарван гарвана око не вади" - правилна логика, но ще видим!
72
6
 
25
 
! Отговори
ЦЕЦО МАФИОТА преди 11 години
НЯМА ЛОГИКА ДА СИ СВОБОДЕН ГРАЖДАНИН!ВЕДНАГА В ПАНДИЗА.