Реформатори пред взрив

ДСБ не искат "Синьо единство", брожения и срещу Кунева
Обновена: 15 дек 2013 20:10 | 15 дек 2013 07:30,
232
Реформатори пред взрив
Пресконференция на Реформаторския блок. Снимка БТА

Реформаторският блок е пред взрив броени дни преди очакваното коалиционно споразумение, което да го превърне в "траен политически съюз".

Лидерът на ДСБ Радан Кънев е обявил, че ще настоява на заседанието на Гражданския съвет на блока в понеделник да се вземе решение за прекъсване на разговорите със "Синьо единство", пише "Труд".

Още по темата

В писмото му нямало мотиви, но според запознати с преговорите сред тях е това, че бившите седесари, сред които е и евродепутатката Надежда Нейнски, се противопоставят на част от решенията - за квотно представителство в коалицията, като вместо това настояват за обща партия.

Брожения има и срещу слуха, че лидерката на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева ще бъде наложена за водач на евролистата през май, макар официално такъв разговор да не е воден между ДСБ, ДБГ, СДС, "Синьо единство", НПСД и БЗНС.

"Искам първо да се запозная с мотивите", каза пред "Труд" лидерът на "Синьо единство" Христо Панчугов. Той недоумява кога и с какво формацията му е спряла да отговаря на подписаните принципи и заявените приоритети на блока. Панчугов допълни, че ако различно мнение е причина за изключване, то Реформаторския блок ще покаже, че нищо ново не е научено от партиите вдясно.

Очаква се СДС да подкрепи позицията на ДСБ в понеделник. Позицията на преговарящите от името на ДБГ била същата, макар в партията да има брожения, разказаха запознати. Признаци на недоволство имало и в тъмносините редици. Очаква се и реакцията на членовете на Гражданския съвет по темата, но за отстраняване на "Синьо единство" се говори от седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
1
 
0
 
! Отговори
Държавна сигурност преди 10 години
До Спонги в крайна сметка това е форум за политически теми но когато спориш добре е да представиш картите си така че няма нищо лошо да си признаеш на кого си внук или син и това че досега не е имало внуци на големци техен си проблем форума не е забранен за такива като нас
159
2
 
0
 
! Отговори
Ченге преди 10 години
До Спонги виж *** ако искаш да ме разиграваш бегай обаче Нито сме луди нито съм раздвоени със сина ми а аз сина на Алекси Иванов ти пиша не от лаптоп а от телефон който е мой но нека ти дам ако искаш моя телефон да се видим да ти покажа че е истина това което ти казах казвам се Иван Алексиев Иванов . С теб после ще идем до общината и там по егн ще се убедиш сам кой съм. Много трябва да бъдеш *** за да говориш закрито а да искаш демокрация
158
0
 
0
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До Държавна сигурностХайде уточнете се кой син, кой внук, `щото малко сбърка пак. Казах ти да не се преуморяваш с тези платени постове.
157
1
 
0
 
! Отговори
Държавна сигурност преди 10 години
До Спонги Нито сме луди нито съм раздвоени а аз сина на Алекси Иванов ти пиша не от лаптоп а от телефон който е мой но нека ти дам ако искаш моя телефон да се видим да ти покажа че е истина това което ти казах казвам се Иван Алексиев Иванов . С теб после ще идем до общината и там по егн ще се убедиш сам кой съм. Много трябва да бъдеш *** за да говориш закрито а да искаш демокрация
156
0
 
0
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До ЧенгеБаща ти със сигурност не е внасял нищо от Аржентина защото е бил обикновен човечец. Хайде отивай да спиш. Не се преуморявай толкова.
155
0
 
2
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До Див аграрТези не са много в ред. Едно и също повтарят непрекъснато под всяка статия. Ползват различни никове и често ги забравят. Не си правят профил, защото пишат от различни компютри с различни никове в зависимост от поръчката.
154
1
 
0
 
! Отговори
Ченге преди 10 години
До П. Петров и ив Аграр напротив баща ми никога не е внасял марули от Аржентина а напротив хапвахме си ги от градината на вилата ни в Драгалевци а и си купувахме от пазара . Второ за задграничните дружества след 90г не знам. Знам че се приказват приказки че били намаляли парите в тях през 89 но това е лъжа. А за чернобил ти казах средствата за противоатомна защита излъчват състояния при които се разпръскват радиоактивните частици. Как ще си обясниш факта че и межд агенция за атомна енергия при ООН казва че сме най малко засегнати
153
0
 
0
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До Ченге и Държ.СигурноНаправо ме разплака. И сега висиш на РС за по 10 стотинки на пост?
152
0
 
1
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До Държавна сигурностВнимавай много. Ще влезнат санитарите и ще ти вземат лаптопа. като лъжеш с раздвояване на личността поне се опитай да смениш словореда. Знам, че е трудно за ментално увреден човек, но пробвай. Може и да ти се получи. ПП. Един страничен въпрос. Знаеш ли дежурният с тези опорни точки, какъв ник използваше миналия месец? Приемам отговор само в рамките на една минута. Иначе, печелиш инжекция.
151
2
 
0
 
! Отговори
Ченге и Държ.Сигурно преди 10 години
До Спонги напротив казваме ти го със сина ми двамата Не сме получавали никаква специална храна ето ние сина и внука на министъра на земеделието този дето ръководи политиката и по храните ти го казваме. Второ бабалюга такъв не съм дежурен иникога не бих си позволил да бъда манипулатор и не работя никъде продадох имуществото на баща си и си купих малък апартамент сега и за хляб нямам пари а баща ми хранеше цяла България
150
0
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
До ЧенгеЗатова ли си внасяхте марулки и други зеленчуци от Америка, докато целия народ хрупаше радиоактивните родни?За бесене сте до крак ***, крадлива и некадърна червена *** !
149
1
 
0
 
! Отговори
Държавна сигурност преди 10 години
До Спонги ето ме и мене Внукът на министър Алекси Иванов и това което ти каза Баща ми под името ченге е вярно той е опитен човек роден е през 1948 а аз съм роден 1982 и също ти казвам че политиката на Дядо ми министъра на земеделието и горите Алекси Иванов доведе до предпазване на Българското селско стопанство от чернобил , второ доведе до това че именно при министър Алекси Иванов през 1988 се въведоха личните стопанства първата частна собственост конкуриращи се с АПК .Тодор Живков напълно подкрепи напредъка осъществен от Дядо ми . Трето средния добив пшеница през 1988 бе 450кг от дкар а сега
148
0
 
4
 
! Отговори
антикуневист преди 10 години
Ако искат да имат някакъв шанс "реформаторите" трябва да изгонят първо леля Кунка , смятана от цяла България за НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ !ВЪН КУНЕВА ОТ ПОЛИТИКАТА!!!!!
147
0
 
0
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До ЧенгеКойто и да си, бъди здрав поне с главата. Нищо вярно няма в това, че някой е направил каквото и да е за защита на население, земеделие и каквото и да е във връзка с Аварията в Чернобил. Понеже не си бил дежурен във форума когато съм обявил, аз съм агроном и знам какво ставаше тогава.Единствено за членовете на ЦК и някои висши номенклатурни кадри внасяха месо и зеленчуци от Аржентина.Опасно нещо са "опорните точки". Не бъдете мързеливи и прочитайте какво е наговорил предния дежурен.
146
1
 
0
 
! Отговори
Ченге преди 10 години
До Спонги ако искаш да ти дам телефона да се срещнем та да ти го набия в главата . А и прочети статията в списание Агрозона на синът ми тя е реална и я има в интернет
145
2
 
0
 
! Отговори
Ченге преди 10 години
До Див аграр първо за задграничните дружества тъй като съм служител на министерство на външната търговия по късно на външноикономическите връзки парите до 1989 не са пипани. Тъй като до 90г се занимавах с развитите капиталистически страни и от 91 минах в канцеларията на министерството за този период не знам. А що се отнася до чернобил армията ни има средства за противоатомна и противохимическа защита които министъра на народната отбрана Добри Джуров предаде на баща ми министъра на земеделието и горите Алекси Иванов за да се спаси селското стопанство и се използваха и препарати дадени ни от ФАО
144
0
 
0
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До СпонгиПП. до ченге. В последния момент махнах една обидна дума и се изгуби малко смисъла, но ти разбираш какво ти казвам.
143
0
 
1
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До ЧенгеЩе ме умориш от смях. Защо си мислиш, че някой ще ти повярва. Може би искаш да оправдаеш лъжите които пишеш със евентуална синовна обич. Пий си антидепресантите за да не се напрягай много.
142
1
 
3
 
! Отговори
ха,ха,хааааааааааа.. преди 10 години
...АБЕ , Я НЕ ГО СЛУШАЙТЕ ТОВА КОМУНИСТИЧЕСКО *** ОТ "ЧЕНГЕДЖИЙНИЦАТА" на дс/БКП!"духал бил на облака"/радиоактивния/ ОТ ЧЕРНОБИЛ..ХА,ХА,ХААААААААААААА...ЕГАТИ ТЪПАКА ....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НА КОГО ДУХАШ СЕГА ,БЕ ....??!НА ДОГАН ,ЛИ БЕ...ха,ха,хаааааааа....ЗА ВЛАСТ ИЛИ САМО ЗА СЛУЖБИЦА ,...А??!!
141
3
 
1
 
! Отговори
Венелин преди 10 години
Реформаторският блок е реформаторски, защото иска да направи реформа в добива на шистов газ - Шеврон да си печелят за сметка на съсипването на България. Блок са, защото могат да блокират улици, Орлов мост и в краен случай Ректората.Иначе не могат да се разберат дори за такива елементарни неща, като как да разделят парите от задокеанските си господари...