Реформатори пред взрив

ДСБ не искат "Синьо единство", брожения и срещу Кунева
Обновена: 15 дек 2013 20:10 | 15 дек 2013 07:30,
232
Реформатори пред взрив
Пресконференция на Реформаторския блок. Снимка БТА

Реформаторският блок е пред взрив броени дни преди очакваното коалиционно споразумение, което да го превърне в "траен политически съюз".

Лидерът на ДСБ Радан Кънев е обявил, че ще настоява на заседанието на Гражданския съвет на блока в понеделник да се вземе решение за прекъсване на разговорите със "Синьо единство", пише "Труд".

Още по темата

В писмото му нямало мотиви, но според запознати с преговорите сред тях е това, че бившите седесари, сред които е и евродепутатката Надежда Нейнски, се противопоставят на част от решенията - за квотно представителство в коалицията, като вместо това настояват за обща партия.

Брожения има и срещу слуха, че лидерката на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева ще бъде наложена за водач на евролистата през май, макар официално такъв разговор да не е воден между ДСБ, ДБГ, СДС, "Синьо единство", НПСД и БЗНС.

"Искам първо да се запозная с мотивите", каза пред "Труд" лидерът на "Синьо единство" Христо Панчугов. Той недоумява кога и с какво формацията му е спряла да отговаря на подписаните принципи и заявените приоритети на блока. Панчугов допълни, че ако различно мнение е причина за изключване, то Реформаторския блок ще покаже, че нищо ново не е научено от партиите вдясно.

Очаква се СДС да подкрепи позицията на ДСБ в понеделник. Позицията на преговарящите от името на ДБГ била същата, макар в партията да има брожения, разказаха запознати. Признаци на недоволство имало и в тъмносините редици. Очаква се и реакцията на членовете на Гражданския съвет по темата, но за отстраняване на "Синьо единство" се говори от седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
7
 
5
 
! Отговори
kostur преди 10 години
ОБЕКТИВЕН 100%--НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО--ГЕРБ ПОВИШИ АВТОРИТЕТА НА БЪЛГАРИЯ В СВЕТА , ИЗОЛИРА ДОГАН , ИЗОЛИРА МНОГО ОТ АГЕНТИТЕ НА ДС , СПРЯ ЗАМЕНКИТЕ , СПРЯ НЕЗАК.СТОИТЕЛСТВО И БУТНА ХИЛЯДИ НЕЗАКОННИ СТРОЕЖА , ВЪРЗА ДИРЕКТНО КЪМ НАП ЛУКОЙЛ , БЕНЗИНОСТАНЦИИ , АПТЕКИ , ПОМОГНА ЗА БЛАГОУСТРОЯВАНЕТО НА МНОГО НАСЕЛЕНИ МЕСТА , ВЗЕ ПРАВИЛНИ РЕШЕНИЯ В ЕНЕРГЕТИКАТА , ЗА ПУШЕНЕТО , ЗА ПЕНСИОННАТА РЕФОРМА , ПРОЗРАЧНОСТ ПРИ ИЗБИРАНЕТО НА КОНСТ.СЪД
99
9
 
5
 
! Отговори
kostur преди 10 години
ОБЕКТИВЕН 100%--ТОВА ПО-ДОЛУ ИМ ГО ПИША ЗА ТЯХНО ДОБРО...ЗАСЕГА СИМПАТИЗИРАМ НА ГЕРБ , ЗАЩОТО---КОГАТО ТЕ ДОЙДОХА НА ВЛАСТ 2009Г. , БЪЛГАРИТЕ БЯХМЕ ВЕЧЕ НАЙ-БЕДНИ , СЪС СЪСИПАНО ЗЕМЕДЕЛИЕ , РАЗПРОДАДЕНИ ЗА СКРАБ ЗАВОДИ , МИЛИОН КАДЪРНИ ХОРА БЯХА НАПУСНАЛИ ДЪРЖАВАТА , БЯХА ПРИБРАЛИ ПАРИЦИТЕ НА ХОРАТА , ПРЕСТЪПНОСТТА ЦЪФТЕШЕ...А ГЕРБ СЕ ПОСТАРАХА И -ПРЕЧУПИХА ОРГ.ПРЕСТЪПНОСТ , ФОРСИРАХА -МАГИСТРАЛИ , МЕТРО , ПРЕЧ.СТАНЦИИ , ДЕТ.ГРАДИНИ , ЗАПАЗИХА ФИН.СТАБИЛНОСТ
98
7
 
3
 
! Отговори
kostur преди 10 години
ОБЕКТИВЕН 100%-НАДЕЖДА ДА ИЗВИНЯВА , НО АЗ СЪМ Я КРЪСТИЛ---МНОГО ГОВОРИ , НИЩО НЕ КАЗВА...МАРГИ ПОПОВА Е СЪЩАТА...И МАРТИН...НО ,РЕФОРМАТОРИТЕ АКО ИСКАТ УСПЕХИ , ТРЯБВА ДА ИМАТ ПОЗИЦИИ ПО ВСИЧКИ ПРОБЛЕМИ...САМО ДА ДРЪНКАШ ОБЩИ НЕЩА--ВСЕКИ МОЖЕ...И ДА СЕ ОТЪРВАТ ОТ КОСТОВИЗМА..ЗАДЪЛЖИТЕЛНО..ИНАЧЕ ЩЕ ВЕГИТИРАТ МАЛКО ---И АУТ...КОМУНИСТИТЕ , СЪС СВОИТЕ АГЕНТИ И ДОГАН ЩЕ ГИ ОПОЗОРЯТ , БЕЗ РБ ДА СЕ ОСЕТИ...КАК РАЗБИХА СДС , ЦАРЯ , А СЕГА - ОГЪН СРЕЩУ ГЕРБ
97
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
buditeli.info/***/ot-sveta/316-doklad-na-cru-za-bylgariq.htmlплановете на САЩ за България
96
3
 
12
 
! Отговори
художника преди 10 години
До ЧенгеБългария е била "Райска градина" преди 9.IX.44. Така поне знам от дядо ми. В тази "Райска градина" радиоактивния облак от Чернобил напои земята ни, децата маршируваха пред мавзолея за 24 май под дъжда. Ядяхме марули без да знаем, че са заразени, а БКП си траеха.Това ли е отговорното отношение към един народ? Само това стига, за да разбере човек какви *** са ни управлявали.
95
0
 
4
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
До: noc***tehila.gov.ilОтносно: до маймуноподобните(***) от МосадДата: Неделя, 2013, Декември 15 13:43:43 ЕЕТВече няма да успявате и с "енергопроектите си",понеже е ясно защо СЪТВОРИХТЕ СЪБИТИЯ-вие Маймуни от Мосад.Няма да успявате да правите и "Ирански копчета",понеже пак е ясно защо и как се случиха арабските пролети още от времето "Ирак" и "11-ти септември",освен за кредитиране на изпаднали в криза икономики.
94
3
 
18
 
! Отговори
ТЕЗИ.. преди 10 години
ТЕЗИ СА СМЕШНИ ВСЕКИ СЕ НАТИСКА ДА Е ЕВРОДЕПУТАТ ЯВНО ЩЕ СЕ СКАРАТ ХОРАТА ОТ ЕДНА ПАРТИЯ ЧЕ СЕ РАЗДЕЛЯТ ТЕ СА СЕ СЪБРАЛИ ДЕСЕТ ПАРТИ И ИСКАТ ДА СА ЕДИННИ ТОЧНО КАТО ОРЕЛ РАК И ЩУКА СА ГОРКИЧКИТЕ
93
4
 
11
 
! Отговори
Ченге преди 10 години
До Художника Не си прав че от запад отишлите българи ще донесат нови ценности. Те просто няма да се върнат тук като знаят как сдс разори България райска градина при Тодор Живков
92
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Който се сдружава с ***, така е.Няма "демократични" турски партии, всичките са турски агенти и работят против държавата.Ако не си го набиете след 24 години това в дебелите кратуни, ще се чудите още много по 24 години защо се случват много от злините в страната.
91
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крива уста Кунева,за нищо не ставаш. Марш на село тикво празна.
90
1
 
3
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
До: noc***tehila.gov.ilОтносно: до Сбирщината от "информационната агенция" Мосад Дата: Неделя, 2013, Декември 15 12:44:40 ЕЕТЧуйте *** от Мосад,доказано е ,че мерзавците като вас се боят от непознатото-бъдещето.Който зло мисли-зло намира.Тамир Пардо с "българска кръв",а другата ***-Меир Дъган със сръбско-турско потекло.Как сега ще докажете "благодатния огън" на мерзавците попове(питанка). Със спътниковите си зловещи номера ли(питанка).Времето на ГНУСОТИИТЕ ви отминава.Приятно чакане.
89
1
 
13
 
! Отговори
sopol преди 10 години
тая *** все за евродепутат се гласи
88
2
 
6
 
! Отговори
художника преди 10 години
До Къро СмокаНапълно си прав, но това е проекция на тези отминали времена през който се смениха само имената на партиите. Тогава беше само БКП, а сега са нейни стотици производни, които ни закопават всеки божи ден. Въпреки това и днес се случват и добри неща. А хората които са в чужбина някой ден, някои от тях ще се върнат, ще донесат със себе си нов стандарт, нови ценности и възпитание придобито от там.А завистта и злобата ще бъде погребана заедно с нас!
87
0
 
5
 
! Отговори
Гъси преди 10 години
Помня Перо помня , но няма да Ви отговоря във Вашият стил. Съжалявам Ви!
86
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Още сме в ръцете на същото ЗЛО" хахахаха.Ужасно е да се живее в тая страна,та това са хората който носят пряка отговорност за съсипването на тая страна ,нашата страна .Всеки от тия до един са виновници по един или друг начин.И сега какво, РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК ужас .Ние нямаме избор просто и в дясно и в ляво всичко е БКП номенклатура и ДС.Не бива да се бърка и да се казва "комунисти" тия хора нямат идеология те винаги са имали ИНТЕРЕСИ.Приличаме на стадо оглупели овце заобиколени от вълци.
85
3
 
9
 
! Отговори
работник преди 10 години
...да се удавят ония в Лом и Видин, ако щат...че и в Септември..ха,ха,хааааааааааа...Да живеят както искат!!!Нали взеха земите и имотите на хората , като дойдоха комунистите на власт??!!Нали ги изгониха ...ТОЯ БИЛ-ТАКЪВ , ОНАЯ-ОНАКЪВ, ТРЕТИ -"ВРАГ НА НАРОДА"...??!!!ЕЙ , ви сега и ...имотите , къщите,земята --ВСИЧКО!АКО НЕ Я РАБОТИТЕ И НЕ ПРОИЗВЕЖДАТЕ --ЛЯГАЙТЕ В НЕЯ И ***!ТАКА Е ТО: "ЛАКОМ ,ЧЕРВЕН ***-ГЛАВА ЗАТРИВА"..ХА,ХА,ХАААААААААААААА..../"станали били 6-млн."--хич да не останете/
84
7
 
6
 
! Отговори
Ченге преди 10 години
До Художника за бригада всеки ходеше и повечето и аз в тая цифра се слагам ходихме на бригада нищо че баща ми бе министър на земеделието и горите и че бях дипломат и се гордея с това . А що се отнася до нововъведенията след 1986г те бяха значителни да ти припомня по италиански и френски лиценз почнахме да правим натурални сокова в тетра пак , внасяхме вече и целогодишно банани портокали и лимони считано от декември 1987г . Сръбската музика не бе забранена след 1986 слушаше се а и западна много си ***
83
4
 
11
 
! Отговори
Гъси преди 10 години
До АнонименМного помня , и какво от това , те и днес са на власт ! И сега пият народна кръв- да се не напият!
82
3
 
5
 
! Отговори
Перо Пиперката преди 10 години
До Анонимен 93ЛЪЖЕШ!!!!!! Лъжеш като ломски ***!
81
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До художникаНито от бригадите ми окапаха ръцете, нито кръвта ми източиха в казармата! Дадох два пъти кръв за две години, но не помня някога на някого в българия да са му отказвали операция, ззащото роднините му не са дали кръв, както сега! Я *** се оперирай от нещо да те видя как ще събираш кръводарители!Аз не помня да са забранявали музика! Аз лично свирех в училищна банда, свирехме само западна мучика, имахме плочи, записи на каквото искаме! Не ги продаваха по магазините, но всеки имаше!