Реформатори пред взрив

ДСБ не искат "Синьо единство", брожения и срещу Кунева
Обновена: 15 дек 2013 20:10 | 15 дек 2013 07:30,
232
Реформатори пред взрив
Пресконференция на Реформаторския блок. Снимка БТА

Реформаторският блок е пред взрив броени дни преди очакваното коалиционно споразумение, което да го превърне в "траен политически съюз".

Лидерът на ДСБ Радан Кънев е обявил, че ще настоява на заседанието на Гражданския съвет на блока в понеделник да се вземе решение за прекъсване на разговорите със "Синьо единство", пише "Труд".

Още по темата

В писмото му нямало мотиви, но според запознати с преговорите сред тях е това, че бившите седесари, сред които е и евродепутатката Надежда Нейнски, се противопоставят на част от решенията - за квотно представителство в коалицията, като вместо това настояват за обща партия.

Брожения има и срещу слуха, че лидерката на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева ще бъде наложена за водач на евролистата през май, макар официално такъв разговор да не е воден между ДСБ, ДБГ, СДС, "Синьо единство", НПСД и БЗНС.

"Искам първо да се запозная с мотивите", каза пред "Труд" лидерът на "Синьо единство" Христо Панчугов. Той недоумява кога и с какво формацията му е спряла да отговаря на подписаните принципи и заявените приоритети на блока. Панчугов допълни, че ако различно мнение е причина за изключване, то Реформаторския блок ще покаже, че нищо ново не е научено от партиите вдясно.

Очаква се СДС да подкрепи позицията на ДСБ в понеделник. Позицията на преговарящите от името на ДБГ била същата, макар в партията да има брожения, разказаха запознати. Признаци на недоволство имало и в тъмносините редици. Очаква се и реакцията на членовете на Гражданския съвет по темата, но за отстраняване на "Синьо единство" се говори от седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
3
 
10
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
До бат Коляа е бат Коля ,ти що не се е&беш в г*ъза и ти и твоите ратаи....фашисти мръсни!
119
4
 
0
 
! Отговори
бат Коля преди 10 години
сссс
118
1
 
5
 
! Отговори
Комунист преди 10 години
Художнико, кажи ми за 24 години колко СДС-та, ССД-та, ДСБ-та, БЗНС-та, ЛДП-та, Сини коалиции и други глупости направихте, колко пъти си разцепихте и се окъпахте един други с екскременти и КАК СИ ПРЕДСТАВЯШ ТАКАВА АЛЧНА И НЕНОРМАЛНА СБИРЩИНА, В КОЯТО ВСЕКИ ИСКА ДА Е КОМАНДИР, ДА УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА??? Отговори ми, сериозно те питам!
117
1
 
3
 
! Отговори
бат Коля преди 10 години
Ей ,пак ме цензорират ***!
116
0
 
2
 
! Отговори
бат Коля преди 10 години
а
115
0
 
3
 
! Отговори
бат Коля преди 10 години
До Ченге.
114
3
 
11
 
! Отговори
бат Коля преди 10 години
До ЧенгеЕй ,комунистически *** ,само не говори за земеделието преди 1944 ,тогава дядо ти е лежал под крушата и е лежал в гората ,обирал мандри и е мързелувал ,докато моя дядо е бачкал на нивата с ратаите и не е вярно че не е имало техника ,имало е и то достатъчно ,вземи отвори някой архив или статистика !Вие *** разрушихте държавата ,всичко хубаво приключи на 9ти 1944 с преврата на миризливите *** !
113
1
 
7
 
! Отговори
художника преди 10 години
До ЧенгеА за "специалната" обработка на зеленчуците ги разправяй на *** в катуна, те са неграмотни и ще ти повярват! Я ми кажи, радиоактивния йод и стронция, които попиват в почвата и навлизат в вегетативната система на растенията, как ще ги обработиш, за да не ми влязат в стомаха? Обработили са те теб, защото не мислиш, а повтаряш лъжите на баща си.
112
2
 
7
 
! Отговори
Само питам преди 10 години
Абе тоя РъБъ от коя парламентарна група беше, а народа избрал ли го е !?!?!
111
1
 
7
 
! Отговори
художника преди 10 години
До ЧенгеКакво ми говориш за вола и ралото? ТОВА СА ИМАЛИ, С ТОВА СА ОБРАБОТВАЛИ. Техническия прогрес навлиза по-късно. Сега имаш интернет, мобилен телефон, личен автомобил/предполагам/, а по-добре ли живееш ? Недей да сравняваш, не се получава!
110
2
 
6
 
! Отговори
художника преди 10 години
До КомунистТвоята партия не управлява, тя изтезава България и до днес!
109
3
 
7
 
! Отговори
не може преди 10 години
да оцелее сбирщината от стари сини и червени муцуни, които ги обединява само жаждата за власт, алчни до безбожие, създадени като патерица на Гробарите, само да набутат Мутрафона пак за премиер, а те да се облажат с министерски постове. Как така въърлсиния продажник Костов ще мели брашно с червената Кунка Пръмова, продажни *** - предадоха и синята идея и националната кауза на държавата, затриха 3 и 4 блок на АЕЦ и сега пак на линия.Да, ама не! Тоя път нито гробари, нито реаниматори!
108
4
 
6
 
! Отговори
Ченге преди 10 години
До Художника Това не е вярно. Преди 9 септември 44 г България е изостанала страна. Неграмотно е 90 процента от населението а селското стопанство се обработва с вола и ралото. След 9 септември 44 100 процента от населението е грамотно а селското стопанство се обработва с трактори и комбайни. За чернобилската авария е виновен СССР който в лицето на предателя Горбачов бе безотговорен а в България правителството взе на време мерки. Баща ми Алекси Иванов беше тогава министър на земеделието и горите и плодовете и зеленчуците бяха обработени със специални средства по негова заповед и нямаше радиоакти
107
0
 
4
 
! Отговори
Наивен преди 10 години
А защо получавам минуси в по-долния си пост???? Явно *** следят всичко и всеки и яростно по-най бързия начин се стремят да омаловажат всичко, което не е в полза на клоаката и статуквото...страх ги тресе а това води и до явна шизофрения наблюдавана всеки ден във все по-високи измерения и допълнения
106
16
 
11
 
! Отговори
Комунист преди 10 години
Хахахахаха, РАЗЦЕПИХТЕ ЛИ СЕ ВЕЧЕ БЕ, лузъри!!!Нашата партия е основана на 20 юли 1891 и управлява държавата до днес, 122 години стоим в непоклатими железни редици на всеки километър, а вие от 1989 до 2013 КОЛКО СДС-та направихте и колко пъти се разцепихте и се окъпахте един други с екскременти???И такива абдали като вас тръгнали държава да управляват!Ами, няма как да стане, даже на вас самите ви е ясно!
105
3
 
8
 
! Отговори
Наивен преди 10 години
Тогава ни трябва нов ЛЕВСКИ....
104
6
 
9
 
! Отговори
ТАКА Е , НАИВНИКО... преди 10 години
ТО , ТАКАВА ИМ Е ЦЕЛТА ,БЕ.....ДА НАЛЕЯТ ОЩЕ БЕНЗИН В КАРУЦАТА НА СТАНИШЕВИЯ СОЦ-***!ТИ ,НАИСТИНА ЛИ ГИ МИСЛИШ ЗА "РЕФОРМАТОРИ"?!ОБЪРКАЛ СИ РЕЙСА ,ПИЧ...ТЕ СА "реаниматори"!!!
103
9
 
6
 
! Отговори
Наивен преди 10 години
До Реформаторския блок Хора , осъзнайте се и спрете с тия показни кавги и търкания.Целта е една , сваляне и смачкване на комунистическия режим.За тази цел са нужни компромиси,отстъпки,виждане в утрешния ден.Нека недоразуменията се решат и изгладят в най-тесен кръг.Вземете пример от Чърчил , сега и от Меркел.Не можете ли да четете поне.Така както сте я подкарали няма как да се успее а само се налива бензин в колата на сергей и доган.ОПОМНЕТЕ СЕ и ние ще ви подкрепим
102
1
 
9
 
! Отговори
Ха,ха,хаааа.... преди 10 години
"райската градина " на Т.Живков ....хах,ха,хааа....ще ме уморите от смех ,бе.....ха,ха,хааааааааЩО ФАЛИРАХТЕ ТОГАВА ,БЕ....!ЗАЩО ТОГАВА .... "ТОЯ РАЙ--ИМА ТЪКЪВ НЕЩАСТЕН КРАЙ"????????????!!!!!!НЕ ЧУВСТВАТЕ ЛИ КОЛКО СТЕ *** ,БЕ..***...?!НЕРАЗБИРАТЕ ЛИ ,ЧЕ "РАЯ ЗА ЕДНИ ---Е БИЛО АД ЗА ДРУГИ"?!ТАКА ЩЕ БЪДЕ ВИНАГИ !Така е устроен СВЕТА бе *** ---ОЩЕ ОТ НЕГОВОТО СЪЗДАВАНЕ !ТАКА ,ЩЕ БЪДЕ ДО НЕГОВИЯ КРАЙ!ЗА ТОВА :РАБОТА НАВЪН , ПАРИТЕ В ЧУЖДИ БАНКИ , И ...ДУШАТА В РАЯ!
101
3
 
4
 
! Отговори
хаха преди 10 години
До kosturА като се събуди оказа се че БиБи ти го е набил яко в г*за,хаха