Понякога е смелост да се разделиш!

ДСБ: Нейнски внася разделение сред реформаторите с публичните си изяви
16 дек 2013 11:07, Анисия Иванова
57
Понякога е смелост да се разделиш!
Радан Кънев. Снимка, архив: Булфото

Довечера на заседание на Реформаторския блок ще се обсъжда въпросът за спиране на преговорите със "Синьо единство". Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев пред БНТ.

Кънев поиска спиране на преговорите със „Синьо единство” на Надежда Нейнски за включване в споразумение в Реформаторския блок. Той обясни, че от 6 партии в блока 5 са на едно мнение по всички въпроси, отдавна са готови да подпишат политическото споразумение и отново подчерта, че споразумението трябва да бъде парафирано до Коледа.

"Когато 5 партии са готови, а шестата не е, ние просто не подписваме, но окончателно решението за спиране на преговорите ще се разбере днес", допълни Кънев, като уточни, че това е негово предложение.

Още по темата
По негови думи в Гражданския съвет на Реформаторския блок хората, които не са членове на шестте партии, имат огромно мнозинство и без тяхното мнение до такова решение няма да се стигне.

Като друг основен аргумент за неподписване Кънев изтъкна, че с медийните си участия през последните една-две седмици Надежда Нейнски е възродила поредица от лоши практики от миналото в преговорния процес – да се коментират спорните въпроси публично, "преди да се изчистят между нас". По думите му така се внася разделение вътре в блока, което според него е най-неприемливото.

Кънев възрази и срещу коментарите на Нейнски за идейна борба между десни и либерали и обясни, че такова нещо при реформаторите няма.

Припомняме, че вчера Нейнски коментира, че има политически аутизъм в дясното пространство, всеки се смята за прав и затова се оформят отборите на един или друг лидер". По думите й трябвало да се води дискусия за политическия път на Реформаторския блок.

"Ако искаме да създадем силна центристка и дясна формация, ако искаме да си изпълним ангажиментите към хората, сме длъжни да обединяваме различни идейни течения и хора с нееднакъв идеен възглед в едно политическо тяло – това е и историята на следвоенната десница в Европа. Проектоспоразумението на Реформаторския блок предвижда дълготрайно сътрудничество и явяване на всички видове избори заедно", каза още Радан Кънев.

На въпрос дали реформаторите не се разцепват на дребни парчета, след като преди време Зелените също се отделиха от организацията, Кънев отговори, че достътъчно формации имат желание да вървят заедно и това не е проект за едни избори. „Понякога е смелост да се разделиш“, смята Кънев.

На въпрос дали са възможни преговори с Борисов, Кънев беше категоричен, че с ГЕРБ категорично не са сядали на една маса да обсъждат евентуални съвместни бъдещи действия в управление. "Различията между Борисов и нас са огромни", отсече Кънев.

Запитан дали Цветанов е най-голямата пречка за възможни преговори между двете политически сили, Кънев каза, че зам-председателят на ГЕРБ е огромна пречка и за самата си партия.

В ГЕРБ Кънев не виждал промяна, особено в манталитета им към властта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЖЕЛАЯ УСПЕХ НА ДЕМОКРАТИТЕ!ОСТАВКА ЗА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ(БСП/дс,кгб+ДПС,дс,кгб+АТАКА,дс,кгб)ДА ПРЕБЪДЕ ДЕМОКРАЦИЯТА В РОДИНАТА НИ!БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!А М И Н !
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Видно е,че ДС,КГБ работи ЯКО с/у демократите...Подкупи някой с милионче да направи гаф и им гледа сеира...В случая,както и преди - подкупената е Надка...А защо заради Надка да изгонят и другите?! Само Надка да се пръждоса,защото тя е конфликтната и подкупна личност с/у сините....
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нормолно е да има противоречия, дискусии и трудности, това е много хубаво! Все пак това не е едноличен мафиотски клан със сталинска дисциплина като ДПС/БСП.
45
3
 
1
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Деформаторският блок подмени целите си, ще подмени и вота като влезе в *** коалиция с ГЕРБ или с БСП и ДПС. Те ще влязат с всяка партия в коалиция, защото всички партии в този блок са лакоми и искат парче от пицата. Толкова са жадни за власт и пари, че ще влязат в коалиция дори и с БСП и ДПС само и само да има кокалче за тях.
44
2
 
5
 
! Отговори
Август Мичев преди 10 години
Не бих искал да навлизам дълбоко в темата, която ми е близка - първо защотто няма достатъчно място в коментара, а и защото всяка от тезите изисква дълбоко познаване както на историята на "дясното", така и ясен анализ на състоянието на политическият живот днес. само ще маркирам две неща 1. Целият реформаторски блок отказва каквито и да е разговори с ГЕРБ, просто защото ГЕРБ "яде" техния електорат.2.Продължаеа да работи стратегията "Лилов" (лека му пръст) за запазване на БСП.
43
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Явно не могат да се разберат кой да има повече власт и за местата в Брюксел. Нали всички наши политици искат да работят за България,но да са по-далеч от нея.Всички искат в Брюксел като започнем от Станишев,минем през Кунева и свършим с Неински.
42
3
 
11
 
! Отговори
_anonimen_ преди 10 години
при бареков едва ли ще иде някой нормален, проблема е че радан-че е малко ограничен.липсва му полет на мисълта и въображение ... Опасявам се, че ще си останат извън парламента.
41
4
 
10
 
! Отговори
Десен Човек преди 10 години
Надежда Нейнска/Михайлова/ е от подствените лица на комунистическите служби и от неяя не може да се очаква друго освен да руши всеки опит на свободните хора да се отърват от навлеците на миналото. Тя е една никоя си. Кой стои зад нея? - Група оядени скрити ***.Да ходи да духа супата на олигархията, от която тя самата е прикрита частичка.
40
5
 
10
 
! Отговори
МАРШ ЛЪЖЦИ! преди 10 години
БИТА КАРТА СТЕ, ГОСПОДА И ДАМИ КРАДЦИ, ЛЪЖЦИ И ПРЕДАТЕЛИ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ. ВИЕ Т.НАР. "РЕФОРМАТОРИ", ВИЕ ДРАПАТЕ ДА СЕ ВМЪКНЕТЕ В ПАРЛАМЕНТА И ДА ДООКРАДЕТЕ ОСТАНАЛОТО. ВАШАТА ЦЕЛ Е ВЛАСТ И ПАРИ, ИЗОБЩО НЕ ВИ ИНТЕРЕСУВАТ ХОРАТА, КОИТО МНОГОКРАТНО ПРЕДАВАХТЕ. БЯХТЕ НА ВЛАСТ ТОЛКОВА ГОДИНИ И СЪСИПАХТЕ И УНИЩОЖИХТЕ БЪЛГАРИЯ. МЯСТОТО ВИ Е В ЗАТВОРА, А НЕ В ПАРЛАМЕНТА. ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУПОВЕ СТЕ! СКРИЙТЕ СЕ И НЕ СЕ ПОКАЗВАЙТЕ ПРЕД ХОРАТА! ОТВРАТИТЕЛНИ И НАГЛИ ТИПОВЕ СТЕ!
39
4
 
15
 
! Отговори
лю лю скаридата преди 10 години
Радане , след като с лека ръка се разделяш с потенциални съюзници , не се изненадвай , когато хората бягат от теб и отиват при Бареков .За какво ти е тази Кунева , още на изборите пролича колко и вярват избирателите .
38
5
 
7
 
! Отговори
Не смелост.... преди 10 години
По-скоро е глупост. Защо се събраха, когато се знаеше, че няма да останат заедно? Каква изобщо беше ролята на Михайлова и измислената и "партия". С тези селски караници и заиграванията с комунистите от ГЕРБ, РБ си подписа смъртната присъда. Най-вероятно няма да влязат и в Парламента. А ако пък успеят, ще са прекалено малко и ще трябва да станат слуги на Боко от СИК.
37
9
 
6
 
! Отговори
aaa преди 10 години
Няма никакъв смисъл,реформаторите да се обясняват за простотиите на Надка,от Герб да си я прибират а реформаторите да си вървят по пътя, той е верен и ние истинските десни ще ги следваме.Успех Ръдане.
36
0
 
8
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 10 години
До 12:Я стига лъга. Ако наистина си с дясно виждане и Боко или РБ не удовлетворяват твоите виждания то ти по-скоро не би гласувал, вместо да гласуваш за БСП! И я ми кажи каква им е програмата на БСП? Аз преди изборите и след изборите им я търсих, защото ми беше интересно какво са лъгали там, но НЕ я намерих...
35
2
 
6
 
! Отговори
_anonimen_ преди 10 години
РАДАНЧО ...вече ти се обясни, че "синьо единство" са само Надка и мъж ймисли какво ще правиш с Бойко и останалите десни формации ... струва ми се, РАДАНЧО, черобуваш на предразсъдъци. ако си кон с капаци далеч няма да стигнеш
34
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обединяването на хора с неистово желание за власт е обречено на разпад. А и такава формация не търпи да и се казват истините в очите, за тях е важна властта като източник за обогатяване. Въпросът е за какво са ни нови хрантутници?
33
2
 
16
 
! Отговори
glasopodavatel преди 10 години
Разкарайте и Пръмова и нещата ще си дойдат на мястото.
32
4
 
7
 
! Отговори
От драгалевци преди 10 години
Рамадане, защо не се разделиш с тъмното лице - Ванчо Костов-Църния, а идваш редовно, вече знаем кога Ванчо ходи до тоалетна!
31
1
 
5
 
! Отговори
бургаски вечери преди 10 години
Уважаеми,то и държавицата ни е в полуразпад,ама нали за нещо трябва да се хванем?Какво му е лошото реформаторите да се пробват,пък Ние да им дадем шанс?Тъй и тъй е батак......Да живее България.
30
2
 
14
 
! Отговори
ха ха ха преди 10 години
раданчо раданчо каква я мислихте, а каква стана а.............искате да правите политика, а не четете история!
29
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Реформаторският блок се разпада, разпада се и партията на Кунева. Това показва, че змийското гнездо е тясно и партиите в този бардак не могат да се търпят. Всяка партия в него е със своите лакоми претенции за баницата. Те се надяват да управляват с ГЕРБ и да делят останалата част от баничката, но Серго и компания ще им оставят кредитите да изплащат. Ще се наложи и те да теглят кредити, за да има да крадат още.