Понякога е смелост да се разделиш!

ДСБ: Нейнски внася разделение сред реформаторите с публичните си изяви
16 дек 2013 11:07, Анисия Иванова
57
Понякога е смелост да се разделиш!
Радан Кънев. Снимка, архив: Булфото

Довечера на заседание на Реформаторския блок ще се обсъжда въпросът за спиране на преговорите със "Синьо единство". Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев пред БНТ.

Кънев поиска спиране на преговорите със „Синьо единство” на Надежда Нейнски за включване в споразумение в Реформаторския блок. Той обясни, че от 6 партии в блока 5 са на едно мнение по всички въпроси, отдавна са готови да подпишат политическото споразумение и отново подчерта, че споразумението трябва да бъде парафирано до Коледа.

"Когато 5 партии са готови, а шестата не е, ние просто не подписваме, но окончателно решението за спиране на преговорите ще се разбере днес", допълни Кънев, като уточни, че това е негово предложение.

Още по темата
По негови думи в Гражданския съвет на Реформаторския блок хората, които не са членове на шестте партии, имат огромно мнозинство и без тяхното мнение до такова решение няма да се стигне.

Като друг основен аргумент за неподписване Кънев изтъкна, че с медийните си участия през последните една-две седмици Надежда Нейнски е възродила поредица от лоши практики от миналото в преговорния процес – да се коментират спорните въпроси публично, "преди да се изчистят между нас". По думите му така се внася разделение вътре в блока, което според него е най-неприемливото.

Кънев възрази и срещу коментарите на Нейнски за идейна борба между десни и либерали и обясни, че такова нещо при реформаторите няма.

Припомняме, че вчера Нейнски коментира, че има политически аутизъм в дясното пространство, всеки се смята за прав и затова се оформят отборите на един или друг лидер". По думите й трябвало да се води дискусия за политическия път на Реформаторския блок.

"Ако искаме да създадем силна центристка и дясна формация, ако искаме да си изпълним ангажиментите към хората, сме длъжни да обединяваме различни идейни течения и хора с нееднакъв идеен възглед в едно политическо тяло – това е и историята на следвоенната десница в Европа. Проектоспоразумението на Реформаторския блок предвижда дълготрайно сътрудничество и явяване на всички видове избори заедно", каза още Радан Кънев.

На въпрос дали реформаторите не се разцепват на дребни парчета, след като преди време Зелените също се отделиха от организацията, Кънев отговори, че достътъчно формации имат желание да вървят заедно и това не е проект за едни избори. „Понякога е смелост да се разделиш“, смята Кънев.

На въпрос дали са възможни преговори с Борисов, Кънев беше категоричен, че с ГЕРБ категорично не са сядали на една маса да обсъждат евентуални съвместни бъдещи действия в управление. "Различията между Борисов и нас са огромни", отсече Кънев.

Запитан дали Цветанов е най-голямата пречка за възможни преговори между двете политически сили, Кънев каза, че зам-председателят на ГЕРБ е огромна пречка и за самата си партия.

В ГЕРБ Кънев не виждал промяна, особено в манталитета им към властта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
15
 
! Отговори
бг преди 10 години
КАК ДА УСПЕЕТЕ ЛИ.........КАТО ОБЕЩАЕТЕ ЧЕ ЩЕ РЕВИЗИРАТЕ ВСИЧКО ЗАГРАБЕНО ДО СЕГА ОТ ПАРТИИ И МАФИОТИ <КАТО ГО ВЪРНЕТЕ НА НАРОДА В ВИД НА ПЕНСИИ ПОМОЩИ И РЕФОРМИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО И ВКАРАТЕ ВСИЧКИ ОЛИГАРСИ В ЗАТВОРИТЕ СЛЕД КОНФИКСАЦИЯ
27
2
 
22
 
! Отговори
A3C преди 10 години
Ако се разделите и с Меглена Кунева, ще спечелите моят глас, а и на други.
26
18
 
15
 
! Отговори
хх преди 10 години
Браво, Радане! Със замах и успеха ше дойде. Ментора на раданчо, черната чума от драгалевци унищожи за 4 години СДС - партия със 100 хиляди членове и 2 милиона симпатизанти. Раданчо като по-мъничък ще унищожи мижавото реф.блрокче много по-бързо.Като седесар с 16 г. присъствие в СДС и потомствен антикомунист, днес имам само една надежда - дано ГЕРБ да оцелее, за да имаме поне една свестна дясна партия, опонент на комунистическата мафия.
25
0
 
9
 
! Отговори
ТОЙ КАЗА преди 10 години
В последните години българските политици нямат стратегия за развитие! Влезнахме в ЕС и чакаме нещата сами да вървят на някъде, ама не къде - не знаем! Само , че *** да тръгне на накъде, трябва да се подкара с пръчка....До сега изредилите се управляващи освен да крадат и да съкращават и орязват все по-малкия държавен бюджет - нищо друго не правят!Промяна се прави с радикални решения, а за тях трябва сила или поне топки.....
24
0
 
10
 
! Отговори
ТОЙ КАЗА преди 10 години
Много , ама много ми е интересно какво не са могли да решат и всъщност какво решават на тези мероприятия?!
23
2
 
16
 
! Отговори
Глас преди 10 години
Само *** би гласувал за тия компрометирани до една муцуни!
22
1
 
8
 
! Отговори
avenir преди 10 години
"Надежда" всяка оставете! - Лозунг на входа на АДА.
21
6
 
2
 
! Отговори
q преди 10 години
Само в десните е истината. За 250 дни ще направят така че от чешмите да тече мед и мляко, а виновниците за неправдите в държавата на всички нива ще отидат на топло до сетните си дни. Имуществата им ще бъдат конфискувани и с тях ще се помогне на всички нуждаещи се в България. Те ще вкарат виновниците зад решетките.
20
4
 
5
 
! Отговори
avenir преди 10 години
До д 14Да бе, само в ПРЪМОВА ни е надеждицата!Нали затова я пратиха с поръчение!
19
10
 
6
 
! Отговори
оле преди 10 години
Браво, Радане! С замах и успеха ше дойде.
18
5
 
3
 
! Отговори
бг преди 10 години
БРАВО, ако сега сложите картите на масата и се саберете със студенти,научни,колтурни деици и инакомислещи ЧЕСТНИ ХОРА ,които мразят комунизма и проводните му агенти и *** фасове,туко виж сте взели не 20 а и 50% НО.......ако пак се заигравате и тоя влак ще се напълни с *** и то не за ЕВРОПА а за АБУРИГИСТАН
17
2
 
6
 
! Отговори
avenir преди 10 години
Нищо ново не сте научили и нищо старо не сте забравили!Затова комунисти и турци ще ви яздят до второ пришествие!Мили по-здрави от Варатеро!
16
3
 
14
 
! Отговори
ист преди 10 години
Вълка козината си мени но нрава никога Това е реставраторския блок на Иван Костов-разделяй и владей, Всички партийки в реставраторския блок са рожба но БКП-ДС, Целта им е да се разбие дясното пространство и да се осигори победа на БСП,
15
10
 
7
 
! Отговори
mitova преди 10 години
Ако се държи далече от Бойчо, има шанс!
14
9
 
7
 
! Отговори
mitova преди 10 години
Ако се държи далече от Бойчо, има шанс!
13
11
 
7
 
! Отговори
д преди 10 години
Единствено Радан Кънев и Кунева и Реформаторският Блок, биха могли да спрат едните и другите комунисти.
12
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Надето пак я стегна чепика. Ту й млякото горещо, ту пък друго нещо. То пък след нея милиони гласоподаватели, които РБ ще загуби.
11
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С дясно мислене съм, но ще гласувам за БСП, защото те поне имат някаква програма и някакви мерки които срокове са в рамките на мандата а не в далечното бъдеще. Как да гласува човек за тия реформатори, ще се избият кой да яде баницата още преди да са се коалирали, какви програми и мерки да чакаме от тия хора. Може би и тяхната програма ще е като тази на ГЕРБ - икономии, стягане на колани и постни пици. Това ли само може да предложи тн.нар. дясно. Не, мерси, на мен лявото взе повече да ми харесва.
10
13
 
15
 
! Отговори
Куинс преди 10 години
Ами, то се е видяло че ще е ГЕРБ. Няма друг за кой. Реформаторските келемета са тука има тука нема. Гейска работа..
9
4
 
7
 
! Отговори
ДО 8 преди 10 години
НЕ *** А *** КАТО *** И ТАКА ЛИЖЕ *** НА БСП И ДПС ГЛАС ДА НЕ ВИДИ НА ИЗБОРИТЕ