Реформаторският блок подмени целите си!

Панчугов озадачен от аргументите за края на преговорите
Обновена: 16 дек 2013 14:08 | 16 дек 2013 10:30, Камелия Цветанова
75
Реформаторският блок подмени целите си!
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на "Синьо единство" Христо Панчугов призна, че е изненадан от позицията на председателя на ДСБ Радан Кънев, който поиска Реформаторският блок да спре преговорите с бившите седесари.

„Изненадан съм от невъзможността да се запази първоначалната идея, както съм и изненадан от мнението на Радан Кънев, че партията вече не отговаря на принципите и на политиките на блока, тъй като ние сме сред основателите на Реформаторския блок и мислех, че споделяме една и съща цел. От тази гледна точка аргументите, с които се предлага да бъдат прекратени преговорите с нас, ме озадачават. За мен има един-единствен извод от тази ситуация и това е, че хората, с които водихме преговорите, не разбират как е възможно в момента, в който се стигне до преговори за коалиция, ние да запазим същата си позиция“, коментира той по БНР.

Още по темата
Според него обаче въпреки създалата се ситуация трябва да се запази жива идеята за консолидиране на десницата и за силно дясно представяне в бъдещите парламенти.

„Озадачава ме искрено подмяната на целите на Реформаторския блок в момента, в който се стигна до разговора за коалиция. Имахме шанс да покажем в България, че наистина се прави политика по нов начин, че тя може да изглежда прозрачна и принципна. Оказва се обаче, че това не е така. Оказа се, че в някакъв момент, в който различното мнение започва да става тежест, то бива спирано чрез изключване. Тези практики за съжаление са ми познати от едно не съвсем толкова далечно минало и не ги разбирам, посочи лидерът на "Синьо единство".

В същото време и лидерът на СДС Божидар Лукарски се обяви за прекратяване на преговорите със "Синьо единство".

Той добави, че напълно приема аргументите на председателя на ДСБ Радан Кънев, който обяви, че подписване на коалиционно споразумение със „Синьо единство” на този етап не е възможно, защото партията на Надежда Нейнски  има различни виждания за бъдещето на блока.

„Единият от проблемите, свързан със "Синьо единство", е, че те се опитват да вкарат дебат, какъвто няма, тъй като останалите пет партии сме на съвсем различно мнение и водим конкретни разговори по теми, а те се опитват да вкарват други теми. Но това не е нещото, което е толкова важно. Това, на което повече бих се спрял, са медийните изяви на Надежда Нейнски, която се опитва непрекъснато да изкарва наяве неща от преговорите, за които сме си дали дума, че докато не постигнем споразумение, няма да се разискват с журналистите и обществеността, което беше една от много грешки, които е допускала Синята коалиция“, обоснова се Лукарски по БНР.

Лидерът на СДС обясни, че прекратяването на преговорите със "Синьо единство" не означава, че партията няма да остане в Реформаторския блок под някаква форма на гражданска платформа и участието на хора от нея в Гражданския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
3
 
2
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До Анонимен 71За един мъж е по-важно да има топки, а не дупе. Твоят идол отдавна иска да е ***, така, че ти си прав за дупето. Истината е много тъжна - ГЕРБ не са дясна партия за съжаление.
68
1
 
7
 
! Отговори
DID преди 10 години
Жалки отломки от бивши величия измамили народа, сега събрани в РъБъ на Р. Кънев сиреч на ИВ. Костов, смятате ли че някой друг освен нагли кариеристи, които вървят неотлъчно след вас и очакват своя звезден миг, ще ви повярва ? Нещастници !!!
67
1
 
4
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До nerez КОЛКОТО И ДА ВЗЕМАТ ЕДВА ЛИ ЩЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ 1,5-2%. ПРОСТО НАРОДА ОТДАВНА ПОУМНЯ А И ЗАПОЧВА ДА ГЛАСУВА СЪС СТОМАСИТЕ СИ- ДЯСНОТО НЕ Е НА МОДА!
66
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма кой да свърши работата, не разбрахте ли ?Само Бойко Борисов може ...Има желаниеИма подкрепаИма дупе за тая работаДа го подкрепим и да ги махнеме тия мурафето-уюдурма-сюнето-*** ***!
65
1
 
5
 
! Отговори
Секирчо и Манарчо преди 10 години
ха ха знаете ли колко е доходно и престижно да си евродепутатка затова пролетарии от всички десни партии съединяваите се начело с ***
64
0
 
2
 
! Отговори
До Жоро преди 10 години
Да де Жоро, ние знаеме кой е враг на Доган и Станишев. Знаем от какво се страхуват най-много ! Но той е враг и на Радан и Пръмова...те така казаха, Костов също така каза. И те се борят срещу него.....Какво излиза ?
63
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Реформ. блок провежда непоследователна и самоубийствена политика.По времето на Костов ,ДСБ беше партия с идеология и ценностти,за която гласуваха малко хора,но аз бях един от тях.Не можа ДСБ да достигне с послания до гражданите така ,че да ги активизира да гласуват.И ето ,че политическата ни действителност роди РЕФОРМ.БЛОК,в който инфантилни политици се опитват да формират силна дясна партия.Поради какви принципи се люспите, бе госпожици!?Борисов ви разцепи и той ще ви го нац.пи!
62
0
 
5
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Не ви прочетох статията щото няма смисъл. Спамите са тая което значи че или са ви платили или са ви изнудили да пишете за Кунева и ко. Колко процента ще се фалшифицират бъдещите избори в полза на тези безлични твари
61
4
 
3
 
! Отговори
Вдигни очи ! преди 10 години
Г-да ялови протестанто -реформатори.Ако живота ви е отврат и искате да го реформирате не дейте събаря всичко читаво или нечетаво в странтраиреформирайте собствения си живот като например:1. Изкъпете се и си обръснете! 2. Станете от компа от който псувате кумунистите и се поразходете по улиците и заведенията ,белкем срещнете някоя от хилядите недолюбени жени дето заради липса на истински мъже отанаха стари моми.3.Ако ви излезе късмета създайте семейство-ще видите че света не е толкоз черен.Успех!
60
6
 
6
 
! Отговори
жоро преди 10 години
Врагът на моят враг е мой приятел. Ще гласувам за всеки който е против (не само на думи) - БСП и ДПС. Когото Станишев и Местан ми посочат за свой враг - за него ще гласувам.
59
0
 
0
 
! Отговори
Omnia Mea преди 10 години
До атака1-вото ти изречение - абсолютно вярно2-рото - смях в залата
58
15
 
10
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
Браво на Радан Кънев. Всеки опит за интриги следва да бъде прекъснат в зародиш. Успех на РБ.
57
2
 
16
 
! Отговори
2000 преди 10 години
Нищо не е подменил - целите на всички са едни и същи и неизменни - партийна субсидия, европарламент, ако не, може и български парламент, при възможност - част от управляващо мнозинство с цел докопване на по-голямо парче от баницата и бедните да го .....
56
2
 
25
 
! Отговори
George1 преди 10 години
Точно политическата *** Кунева-Пръмова се пише реформатор.По голям майтап няма.
55
5
 
13
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Деформаторският блок подмени целите си, ще подмени и вота, като влезе в *** коалиция след изборите. Влязат ли в парламента, няма да останат в опозиция, а ще са на власт на всяка цена, защото всички партии от блок са лакоми и няма да позволят да останат без парче пица. На всяка цена означава да влязат в коалиция дори и с БСП и ДПС.
54
4
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
всеки ден обикновени граждани напускат страната,а защо няма един политик който да я напусне.Защо ли? и тези реформатори са същите като всички останали,само ще крадат а ние ще продължагме да си мизерстваме.
53
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До като не се разкаят и извинят за приватизацията 'Костов', за реституцията "Лучников', за това е позволиха на доносниците да уастват и в двете и изобщо не ги разкриха тези 'Реформатори' нямат шанс.
52
7
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Надето ще става патерица на ГЕРБ,затова се отегля от РБ.
51
2
 
8
 
! Отговори
Ben-Adam преди 10 години
Pak pitam.... , tezi ot snimkata kakvo rabotiat i koi im dava zaplata ? Naroda raboti i gladuva a tezi na snimkata s racete v djobovete papkat ot narodnite pari vleznali v prestapnata darjava Balgaria
50
4
 
18
 
! Отговори
лллл преди 10 години
поредните мушмороци подготвени от Шепа крадци и Бивши Комунистически функционери и бивши ченгета сега С НОВИ ОДЕЖДИ НА Политици,Олигарси и пишкан Бизнесмени с съмнителни качества които нямат акъл за 2 ст и са се наредили като Аптекарски шишета да крадат от Фондовете от ЕУ,ЗАЩОТО ТЕ В СЪЩНОСТ СА НЕКАДЪРНИ И ПРОСТИ И НЕ МОГАТ НИЩО ДА ИЗМИСЛЯТ И ДА СЪТВОРЯТ.*** долни и мръсни