Реформатори пред взрив

ДСБ не искат "Синьо единство", брожения и срещу Кунева
Обновена: 15 дек 2013 20:10 | 15 дек 2013 07:30,
232
Реформатори пред взрив
Пресконференция на Реформаторския блок. Снимка БТА

Реформаторският блок е пред взрив броени дни преди очакваното коалиционно споразумение, което да го превърне в "траен политически съюз".

Лидерът на ДСБ Радан Кънев е обявил, че ще настоява на заседанието на Гражданския съвет на блока в понеделник да се вземе решение за прекъсване на разговорите със "Синьо единство", пише "Труд".

Още по темата

В писмото му нямало мотиви, но според запознати с преговорите сред тях е това, че бившите седесари, сред които е и евродепутатката Надежда Нейнски, се противопоставят на част от решенията - за квотно представителство в коалицията, като вместо това настояват за обща партия.

Брожения има и срещу слуха, че лидерката на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева ще бъде наложена за водач на евролистата през май, макар официално такъв разговор да не е воден между ДСБ, ДБГ, СДС, "Синьо единство", НПСД и БЗНС.

"Искам първо да се запозная с мотивите", каза пред "Труд" лидерът на "Синьо единство" Христо Панчугов. Той недоумява кога и с какво формацията му е спряла да отговаря на подписаните принципи и заявените приоритети на блока. Панчугов допълни, че ако различно мнение е причина за изключване, то Реформаторския блок ще покаже, че нищо ново не е научено от партиите вдясно.

Очаква се СДС да подкрепи позицията на ДСБ в понеделник. Позицията на преговарящите от името на ДБГ била същата, макар в партията да има брожения, разказаха запознати. Признаци на недоволство имало и в тъмносините редици. Очаква се и реакцията на членовете на Гражданския съвет по темата, но за отстраняване на "Синьо единство" се говори от седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
0
 
2
 
! Отговори
Ахаха преди 10 години
Баси личните драми...май се опитвате да ме разплачете!? Дядовци...лелинчовци...язък, че нямам пуканки...
179
2
 
2
 
! Отговори
Държавна сигурност преди 10 години
До Анонимен и направеното от Дядо с казаното от него че са взети мерки не е защитна реакция а е действителен резултат от честността му . Така че мерки бяха взети по чернобил и те ни спасиха селското стопанство именно благодарение на министъра на земеделието и горите Алекси Иванов . А за сравнението с Хитлер няма да коментирам.
178
1
 
2
 
! Отговори
Държавна сигурност преди 10 години
До Див аграр Апк и личните стопанства след 1987 имаха и западна техника самоходни косачки Бчс Италия , трактори Комацу Япония, трактори Бчс Италия . Реактиви и хладилни вани с електроника , млекомати италианско производство и преди няколко години внесоха такива но първите бяха 1988г
177
1
 
2
 
! Отговори
Държавна сигурност преди 10 години
До Анонимен турци и *** в Добруджа съм виждал и не само там тогава но те много не говореха за това имаше Възродителен процес и ги прекръстиха и като отиваме с дядо ми разбира се не се говореше за това . А много малко дете на 5 6 и 7 и 8 години не бях такива са от 1 до 3 годишни аз спадах във средната възрастна група деца започваща от 5 и свършваща на 10години и не съм наивен защото има много истини които се изопачават
176
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Извинявай,ама като за 30 г.мъж звучиш много наивно,а като се добави,че уж си обикалял цяла Добруджа,а не си видял турци точно там,няма да коментирам.Ще отдадем всичко на факта,че тогава си бил дете и то доста малко,така че нямаш реален поглед върху ситуацията,а е нормално дядо ти да разправя,че били направили всичко необходимо.Защитна реакция.Ти и Хитлер да беше питал,и той щеше да ти каже,че всичко е било за доброто на Германия,нищо че я срина и германците и до днес имат комплекси на тая тема.
175
2
 
2
 
! Отговори
Ченге преди 10 години
До Див аграр за мерките на селското стопанство взети от баща ми Алекси Иванов първо всички плодове и зеленчуци произведени в периода на прииждането на облака бяха бракувани. Второ овощните градини бяха застелени с оранжерийна мушама пръскане с пестицидни разтвори от ФАО . Трето чрез средства за противоатомна защита се осигури защита от облака за този раздел обаче не знам повече защото е секретен и доколкото знам не е разсекретен. Бил съм на бригада не един път на Бусманци и др.
174
1
 
1
 
! Отговори
Държавна сигурност преди 10 години
До Див Аграр бих се радвал ако искаш след като аз ти се представих и ти да ми кажеш как се казваш ти си професор сигурно. Що се отнася до кравеферми и свинеферми и овцеферми и даже екарисажи дядо ми ме е водил в цяла варненска област в която влизаше Добруджа той дядо ми и баща и аз сме от Добруджа цял толбухински окръг преди това и стара загора и другаде но турци и *** пак не видях а съм ги виждал по пазара Кирков тогава . 1988 г на вилата ни докараха и от едно Апк Дюбре или говежда тор
173
2
 
1
 
! Отговори
Държавна сигурност преди 10 години
До Анонимен Имам две висши Кинорежисьор и Историк. Но се занимавам с други неща сега бачкам охрана за моите професии няма работа в България . А на Дядо ми наистина държа защото той през целия си живот не е откраднал нищо нито е богатял . Един апартамент и една вила дето баща ми ги пръждоса и сега сме в 2 стаен без реални доходи. А за истината за чернобил дядо ми като министър щом научи наистина взе мерки
172
0
 
5
 
! Отговори
духай облака преди 10 години
Геноцид е да скриеш от населението си такава информация като тази за катастрофата в Чернобил.Странно е,че няма осъдени заради това,всъщност,какво говоря,изобщо не е странно.А истината е,че обикновенните хора изобщо не бяха предупредени дори да си мият обилно плодовете и зеленчуците и да не си пускат децата навън по тревите.Трябваше да се отмени и манифестацията за 1 май,на която валя върху хората дъжд,но никой не знаеше за радиацията,която ни се изсипа отгоре.
171
0
 
4
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
До Държавна сигурностАз пък съм гледал графиката на разнасяне за радиоактивния прах - хич не беше малко, цяла северна и североизточна Българгария са в опасната зона!Методите за предпазване от радиация включват изгребване на горния почвен слой и унищожаване на продукцията, а СССР да покрие загубите. Нищо от това не се е случило!За да не нарушите имиджа на "братския" СССР подложихте на геноцид собствения си народ, безродни червени предатели!
170
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хм,ти внукът на министъра си тотално предубеден и не можеш да оценяш обективно фактите,ако си интелигентен човек щеше да се поинтересуваш как реално са били нещата,сори,ама явно не си.С какво се занимаваш сега,ако не е тайна?
169
1
 
1
 
! Отговори
Държавна сигурност преди 10 години
До Див Аграр Да води ме в Апк средец София с председател *** Кръстев бивш министър на земеделието от 1973 до 1978г . Именно това Апк строи вилата на дядо ми естествено срещу реално заплащане . Дядо ми ме води и в АПК Толбухин запад през август 1988г и там работиха Българи .турци и *** там не видях. Ходил съм и в Апк Каварна и в други Апк. Кадрите бяха много подготвени
168
1
 
1
 
! Отговори
Държавна сигурност преди 10 години
До Спонги а сега да ти се представя и аз Алекси Иванов Иванов Младши аз съм внука на Алекси Иванов .по образование имам две висши Кинорежисура и история . Впрочем аз написах и статията за дядо ми в списание Агрозона дето съм писал и за чернобил всеки може да я прочете има я в интернет. В ЦДА има много архивен материал за действията на МЗГ при чернобилската авария и лично на министър Алекси Иванов за предпазването на селското стопанство от чернобил. Показват го и данните от тях. Доказа го и Межд. Агенция за атомна енергия при ООН именно че България е засегната най малко
167
0
 
0
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
До ЧенгеЛъжите така изплуват - неволно и в бързината. Подсъзнанието винаги издава!Като сте взели мерки за селското стопанство защо не взехте мерки и за хората? Защо не давахте дори йод на децата в училищата и детските градини?Добрият комунист е мъртвия комунист! Проклети да сте докато се затрие родът ви!
166
0
 
0
 
! Отговори
Ченге преди 10 години
До Спонги Баща ми Алекси Иванов министър на земеделието и горите на Народна Република България не е укривал никакви сведения за Чернобил а действа тогава мигновенно за това цялото земеделие му е признателно. Второ Баща ми министър Алекси Иванов не е нареждал на никакви яки момчета да разглобяват апаратури. Щом в института по гората си работил и работиш значи и познаваш баща ми. Там между другото работи и внука на бившия министър на народното здраве акад Радой Попиванов който също се казва Радой Попиванов. За него не знаех че е там но ми каза баща му Петър .
165
1
 
0
 
! Отговори
Държавна сигурнос преди 10 години
До див аграр бях в края на 89 почти на 8 години но си спомням добре времето преди 89 считано от 86 нататък. Ходил съм с дядо ми в неговия кабинет в Министерство на земеделието и горите на Хр Ботев 55 и в Постояното присъствие на БЗНС на Янко Забунов 1 . Ходил съм с дядо ми и на 1 май и на 9 септември. При всяко посещение на чужд ръководител дядо ми разказваше подробно вечерта като си дойде. Бях ученик 1 клас 1988 и ме приеха чавдарче а 89 бях втори
164
0
 
1
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До Държавна сигурност или Ченге, все едно.Дори за момент да предположим, че си с този за който се представяш, истината за Чернобил е съвсем друга. Знам, дори как яки момчета разцентроваха апаратурата в ИЗР, в Института на Цветан Цветков и на още 1 място. Оставиха само тази която е на територията на Института за Гората и в Бухово. Лъгаха населението, че няма опасност и пуснаха децата под дъжда на Манифестация. Ние разпространявахме от ухо на ухо какво трябва да се прави. Някои не вярваха.
163
1
 
0
 
! Отговори
Ченге преди 10 години
До П.ПЕТРОВ името съм объркал в бързината на писането обаче какво съм ял 1986 ми е известно добре така че никакви марули не сме внасяли. Баща ми не обичаше вносни зеленчуци а ядеше също български . С уважение Иван Алексиев Иванов
162
2
 
0
 
! Отговори
Ченге преди 10 години
До Спонги и Див аграр не съм излъгал никого за това е истината за чернобил в крайна сметка кой по добре знае истината министъра на земеделието и сина му и внука му или някоя насрана кокошка като вас. Яйцето никога не е пред кокошката .
161
2
 
3
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
До ЧенгеОбърни внимание, че казах "Америка" , а не "Аржентина", сам каза откъде точно сте внесли зеленчуците за политбюро!Старите хора са казали: "Кога куче спи, кога жена плаче и кога комунист говори - НЕВЯРВАЙ!"